Έτσι είναι!Giorgos_I έγραψε: ↑Τετ Μαρ 20, 2024 12:29 amΜαζί σου φίλε ! Τώρα είναι τα καλά. Να μπείς να δείς σε βίδεα, μοναστηριακές συνταγές, και πραγματικά θα εκπλαγείς / εκπλαγείτε, με τις παρασκευές που κάνουν, χορταστικές, αλλά και ...........νηστίσιμες. Βλέπω πολλές φορές διάφορες, κάποιες τις έχω εκτελέσει, είναι ενδιαφέρουσες.markosgr28 έγραψε: ↑Τρί Μαρ 19, 2024 11:59 pm Λοιπόν αυτή η χθεσινή νηστεία με γονάτισε οπότε έπρεπε να αναπληρωσω σήμερα:p :
Φυσικά, αυτοί ρίχνουν το λάδι με τον κουβά, τζάμπα το έχουν, αλλά στα υπόλοιπα στοιχεία, έχουν ποικιλία, ειδικά στα κηπευτικά / λαχανικά. Εμείς απλώς, βάζουμε και λίγο αρνάκι, λίγο χοιρινό, λίγο μοσχαράκι, για να παίρνει γεύση η μελιτζάνα και το κολοκυθάκι
Η πεθερά μου ( ....μεγάλη μου αγάπη ) νήστευε όλο το 40-ήμερο, τις τελευταίες ημέρες την μαζεύαμε με ..........στυποχαρτο.
Αντε, καλή Σαρακοστή
Στη φωτο πάντως δεν έχει τίποτα σε λαχανικό. Γαμοπίλαφο, στο ζωμό του κρέατος, σκιουφικτά μακαρόνια με ανθότυρο (επίσης στο ζωμό κρέατος) και αντικριστό αρνί με κάποιες πατάτες φούρνου. Απλές, καθαρές γεύσεις για όσους έχουν θέματα χοληστερίνης!
Πέρα από το χιούμορ πάντως, είχα βρεθεί Αγ. Όρος Σαρακοστή και τα φαγητά ήταν όντως απίστευτα. Δε θα ξεχάσω Κυριακή πρωί, μετά τη λειτουργία μια μηλόπιτα που είχαν φτιάξει. Όταν έφυγαν όλοι, είχαν περισσέψει κάτι ταψιά, το ένα το καθάρισα, μετά δεν μπορούσα άλλο...