Παλιες ρολογοιστοριες

για να χαλαρωνουμε
Απάντηση
i palios
Has thanked: 1800 times
Been thanked: 1008 times

Re: Παλιες ρολογοιστοριες

Δημοσίευση από i palios »

Θα γραψω μια ρολογ/ρια που την εχουμε συζητηση στα καφεδομαζοματα ,αλλα ας την ακουσουν και οι αλλοι φιλοι.
Καποτε νεαρος δουλευα σε μια εταιρεια στην πλατεια Κλαυθμωνος η οποια ειχε καποια συνεργασια με την Ρολεξ, που ειχε στηλει και εναν υπαλληλο o οποιος συνεργαζοταν μαζι μας και μαλιστα πρεπει να ηταν και στελεχος.
Εγω τοτε φορουσα ενα Sicura αλλα μεγαλο μεγεθος ,πρεπει να ηταν 40αρι σπορ, πρωτοπορειακο ,και προχωρημενο για την εποχη εκεινη μεγεθος
Του Κυριου της ρολεξ δεν θυμαμαι το ονομα του( εχουν περασει και τοσα χρονια) του εκανε εντυπωση αυτος ας πουμε ο μοντερνισμος που ειδε σ εμενα , και λογο του οτι τον ειχα εξυπερετηση με το παραπανω πανω στην δουλεια, μου εδειχνε την συμπαθεια του και την φιλια του.
Μια μερα λοιπον μου προτεινε να με βοηθηση αν θελω να παρω ενα Ρολεξ μετχ /νο μεσα απο την εταιρεια κανοντας μου και καλη τιμη.
Ξαφνιαστηκα, αλλα μου αρεσε η ιδεα για ενα τετοιο ρολοι, που το ειχα δει καπου σε διαφημησεις, το φορουσε ο τζεημς Μποντ, ηταν και μεγαλο της αρεσκειας μου, αλλα απο την αλλη δισταζα γιατι ηξερα οτι ηταν και ακριβο.
Εν πασει περιπτωσει με καθησυχασε λεγοντας μου ελα να δεις και αν σου αρεσει θα τα βρουμε.
Μαζι πηρε κιεναν αλλο συναδελφο μου που ενδιαφερθηκε κι αυτος και παρεα και οι τρεις ντουγρου για την Ρολεξ.
Ηταν εκει που ειναι και σημερα πανω στον οροφο στην Σταδιου που ειναι τα εργαστηρια,χωρις ομως τα σημερινα σαλονια και τα γραφεια, μονο σερβις.
Μπαινουμε λοιπον κι τρεις στο χωρο του σερβις ανοιγει ενα ντουλαπι μαλλον χρημ/τιο βγαζει τεσσερα πεντε αν θυμαμαι καλα ρολογια και μας λεει διαλεξτε.
To ματι μου εμενα καρφωθηκε σ ενα sub το οποιο μαλιστα ηταν σκετο χωρις μπρασελε,<< αυτο λεω ειναι για μενα απο μεσα μου που θαναι και ποιο φτηνο>>και το διαλεγω,διαλεγει κι ενα ο συναδερφος δεν θυμαμαι ποιο και ετσι λοιπον βρησκομαι με Rolex sub στο χερι φορεμενο με λουρακι που εντομεταξυ του εβαλα.
Αργοτερα μολις μπορεσα οικονομικα του εβαλα και τον μπρασελε του που αν θυμαμαι καλα τον αγορασα κανονικα χωρις την βοηθεια αυτου του κυριου γιατι πρεπει να ειχε τελειωσει την δουλεια του μαζι μας.
Το ρολοι το αγορασα θυμαμαι με ενα μισθο που επαιρνα τοτε σε σημερινα λεφτα θα ηταν περιπου 800-1000 ευρω.
Το σχεδιο του τοτε δεν αρεσε στους πολλους, το εβλεπαν ογκοδες , λιγοι το ηξεραν και πολυ λιγοι το φορουσαν, και επισης οτι αυτο ομως που εβλεπες τοτε ηταν γνησιο οι μαιμουδες δεν πρεπει να ειχαν βγει εγω τουλαχιστον δεν τις ηξερα.
Πολυ αργοτερα γεμισε ο κοσμος μαιμουδες κυριως sub οι οποιες τελικα,και αυτο ειναι το απροσδοκητο ηταν οτι πετυχαν και πετυχαινουν να διαφημιζουν το ρολοι, και αυτο γινεται σε ολο τον κοσμο και αποτελει κατα την γνωμη μου παγκοσμιο φαινομενο, φανταζομαι οτι σ ελαχιστα αλλα ειδη συμβαινει κατι τετοιο.
Ετσι λοιπον βρεθηκα στο τελος τυχερος με ενα 1680 στο χερι. :book:
Άβαταρ μέλους
markosgr28
moderator
Has thanked: 23 times
Been thanked: 5175 times

Δημοσίευση από markosgr28 »

Ωραία ιστορία. Αντιλαμβάνομαι τη νοοτροπία της εποχής που περιγράφεις. Δυστυχώς σήμερα πιστεύω πολύ δύσκολο να συμβεί κάτι αντίστοιχο.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
snapper
Has thanked: 0
Been thanked: 185 times

Δημοσίευση από snapper »

Πολυ ωραια... :good: ...αλλη μια φορα βλεπουμε πως αλλαζουν οι εποχες.. ;)
i palios

snapper έγραψε:Πολυ ωραια... :good: ...αλλη μια φορα βλεπουμε πως αλλαζουν οι εποχες.. ;)
Παρ ολα αυτα Δημητρη νομιζω οτι σε γενικες γραμμες τα πραγματα αλλαζουν, οι ανθρωποι παραμενουν ιδιοι.
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής
Has thanked: 40225 times
Been thanked: 8742 times

Δημοσίευση από Megalos »

Γιαννη ευχαριστουμε για την πολυ ομορφη αυτη ρολογοιστορια .. με καταληξη βεβαια ενα τρομερο Sub που κατεχεις ακομα :cheer:
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
marios_ch
Has thanked: 48 times
Been thanked: 194 times

Δημοσίευση από marios_ch »

σε θυμάμαι να την λες σε μια συνάντηση Γιάννη................ :cheer:

άλλες εποχές όντως........
simon
Has thanked: 3 times
Been thanked: 20 times

Δημοσίευση από simon »

Αποδειχθηκε παντως φιλε I palios ιδιαιτερα επιτυχιμενη η επιλογη σου στο Rolex.Για πες ομως το Sicura που λες ηταν τιποτα με πορτοκαλι δεικτη δευτερολεπτων? Γιατι ειχα και εγω ενα οταν ημουν σρατιωτης.Και κατι ακομα. Ηταν κουρδιστο? Το εχεις ακομα αυτο το Ρολοι? Εγω δυστυχως τοτε λογω αγνοιας το καταστρεψα. Φιλικα Σιμος.
i palios

simon έγραψε:Αποδειχθηκε παντως φιλε I palios ιδιαιτερα επιτυχιμενη η επιλογη σου στο Rolex.Για πες ομως το Sicura που λες ηταν τιποτα με πορτοκαλι δεικτη δευτερολεπτων? Γιατι ειχα και εγω ενα οταν ημουν σρατιωτης.Και κατι ακομα. Ηταν κουρδιστο? Το εχεις ακομα αυτο το Ρολοι? Εγω δυστυχως τοτε λογω αγνοιας το καταστρεψα. Φιλικα Σιμος.
Ηταν quartz περισσοτερα δεν θυμαμαι ,παντως τιποτα το σπουδαιο, το ειχα παρει για το μεγαλο του μεγεθος που κατεληξε δεν θυμαμαι
Άβαταρ μέλους
eisenberg
sensei
Has thanked: 1049 times
Been thanked: 1287 times

Δημοσίευση από eisenberg »

Γιαννη τη θυμαμαι την ιστορια της αποκτησης του ''ακατονομαστου'' απο την Αιγλη φιλε! cool

Ηταν μια αγορα που σημαδεψε ανεξιτηλα τον ψυχισμο σου :ha:
Ψάχνω για το τέλειο ρολόι...ελπίζω να μην το βρω ποτέ!
i palios

eisenberg έγραψε:Γιαννη τη θυμαμαι την ιστορια της αποκτησης του ''ακατονομαστου'' απο την Αιγλη φιλε! cool

Ηταν μια αγορα που σημαδεψε ανεξιτηλα τον ψυχισμο σου :ha:
Aπαντηση με ιατρικους ορους :good:
Σωστος στο <<ακατανομαστο>> αρχιζεις και μαθαινεις :ha: :ha:
Απάντηση