Τοτε λοιπον ηταν πιο δυσκολο απο σημερα να κανεις αγορ/σια, εκτος βεβαια για καινουριο απο τα μαγαζια.
Φανταστειτε χωρις νετ,χωρις περιοδικα ουτε η χρ. ευκαιρια υπηρχε,η μονη ευκαιρια που ειχες ηταν να γυρνας Ομονοια, Μοναστηρακι, Αθηνας
και να ψαχνεις.
Στην αρχη της οδου Αθηνας απο Ομονοια υπαρχουν τεσσερις υπαιθριοι σαραφηδες (αργυραμοιβοι) κανονικα με αδεια που πουλουν,ανταλλασσουν
χρυσα διαφορα και εχουν και κανενα παλιορολογο, εδω αμα εχεις γνωριμια κατι μπορεις να βρεις, εγω γνωριζα εναν και ειχα παρει ενα ζενιθακι
vintage s220 και ενα ωμεγα seamaster vintage, παλαιοτερα εδω ευρισκες πιο πολλα
Απο αγγελιες υπηρχαν μονο στην εφημεριδα Τα Νεα , επισης και τα πολλα γραφεια με τα ενεχυρα δανεια,στους οροφους στο κεντρο της Αθηνας που υπαρχουν
βεβαιως και σημερα ,και μαλιστα εχω παρει απο αυτους δυο τρια ρολογια.
Σε μερικα απο αυτα βρισκεις καλα ρολογια καθως μονο καλα αγοραζουν και κυριως εχουν βεβαια το ακατανομαστο ,και πολλα cartier.
Ετσι λοιπον σ αυτη την πιατσα εκανα γνωριμιες με δυο τρεις φιλους του ρολογιου και μαλιστα ο ενας ηταν μεγαλος συλλεκτης, μεγαλος στην ηλικια και με καλεσε
στο σπιτι του καπου στην Ν Σμυρνη και εδω ηταν που επαθα την πλακα της ζωης μου απο την σπουδαια του συλλογη.
Τα ρολογια που ειχαν μεγαλη κυκλοφορια ηταν τα ωμεγα,venus ,tissot, longines, zenith και πολλα seiko 5aria.
Αλλες τετοιες ιστοριες θα ξαναπουμε απο τα παλια γιατι δεν υπαρχουν στο νετ ουτε στα περιοδικα και νομιζω οτι κατι μας λενε.

Τα γραφω συνοπτικα για να μη σας κουραζω και για να τα ξαναλεμε λιγα λιγα.