τι διαφορα εχουν τα santoku απο τα γαλλικα chef και τι να προτιμησω?
Θελω να κανω ενα δωρο στη γυναικα και δεν με απασχολει το χρηματικο.
Καλυτερα με αυλακωσεις σαν του dimro?
Ενα πολυ ενδιαφερον sentoku που εχω δει ειναι αυτο: http://heinnie.com/product.asp?strParen ... rtRecord=1
εγώ τώρα που το δοκίμασα δεν το αλλάζω!
με το santoku κόβεις και αμέσως το χρησιμοποιείς σαν σπάτουλα για να μαζεύεις τα κομμένα και να τα βάζεις στο μπολ ή το πιάτο.
εξαρτάτε βέβαια πόσο καλή είναι στο να χρησιμοποιεί μαχαίρια, μη κόψει κανα δάχτυλο.
θέλει και προσεκτικό πλύσιμο. και για να μη κοπείς και για να μη χαλάσεις το μαχαίρι, πολλές γυναίκες τα πλένουν με το πράσινο σφουγγαράκι...
kkostas έγραψε:τι διαφορα εχουν τα sentoku απο τα γαλλικα chef και τι να προτιμησω?
Θελω να κανω ενα δωρο στη γυναικα και δεν με απασχολει το χρηματικο.
Καλυτερα με αυλακωσεις σαν του dimro?
Ενα πολυ ενδιαφερον sentoku που εχω δει ειναι αυτο: http://heinnie.com/product.asp?strParen ... rtRecord=1
διάβασες για το θέμα σκουριάς? θα προτιμούσα ένα ανοξείδωτο.
επίσης και μια πιο γαμψή μύτη, να κατεβαίνει περισσότερο όπως στα ορίτζιναλ γιαπωνέζικα, μοιάζει λίγο με πάντρεμα santoku+french chef.
DimRHO, snapper, ευχαριστω για την βοηθεια.
Δεν ειχα προσεξει οτι το fallkniven δεν ειναι ανοξειδωτο.
Θεωρω μεγαλο ατου το οτι το santoku μπορει να χρησιμοποιηθει επιτοπου και σαν σπατουλα.
Santoku λοιπον.
DimRHO το victorinox που εχεις με τις αυλακωσεις φαινεται πολυ ενδιαφερον και φερνει πολυ σε σπατουλα!
Απο νετ το πηρες?