Γιωργο με τον Θανο και τον Αντρεα εχεις να τα βγαλεις περα
απαντησεις και πολλες ερωτησεις σου κανουν αγαπητε .. αλλα θελουν να μαθουν/μαθουμε ...
Εσείς οι δύο (Georges+Tazio), μην βγάζετε γλώσσα γιατί θα στείλω τους μπράβους του ΔΝΤ να σας συλλάβουν!tazio έγραψε:Έστω ότι τις παίρνουν, όχι μόνο αυτές αλλά κι άλλες τόσες και 20 αεροσκάφη, κ.λ.π. κ.λ.π..Georges έγραψε:εδώ σας θέλω εργατοπατέρες συνδικαλιστές. Εδώ θέλω να κηρύξετε απεργιακές κινητοποιήσεις για την ακύρωση της συμφωνίας. Τα κονδύλια να πάνε σε υγεία και παιδεία....αλλά όπως έλεγε και ο Βασίλης (ένας είναι ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου)
"...το παιχνίδι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο...."
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/76006.html
Φιλικά Γιώργος
Ποιος θα τις διοικεί σε πολιτικό επίπεδο, κάτι τύποι που λένε, "αν γίνεται να πούμε ότι την σημαία την πήρε ο αέρας;".
Ή κάτι στρατιωτικοί καριέρας με νοοτροπία δημόσιου υπάλληλου, που περιμένουν να αποστρατευτούν για να πολιτευτούν εξαργυρώνοντας τις "υπηρεσίες τους στη πατρίδα";
Βεβαίως υπάρχουν και "θλιβερές παρενθέσεις" ορισμένων τύπων που είτε πιλοτάρουν αεροσκάφη, είτε ελικόπτερα και που και που συντρίβονται εκτελώντας αυτό για το οποίο ορκίστηκαν και το θεωρούν καθήκον (ακούστε να δείτε βλακεία που τους δέρνει), χαλώντας τη μαγιά των πολιτικών και ίσως στρατιωτικών προϊσταμένων τους.
Αλλά που θα πάει κάποια στιγμή θα τελειώσουν και αυτοί, οι αναλώσιμοι, και όλα θα είναι υπέροχα.
Απορία. Γιατί δε πουλάμε νησιά, όπως μας είπαν οι Γερμανοί; Πιο φτηνά θα μας έρθει και δε θα έχουμε και τους ενοχλητικούς να μας χαλάνε την δουλειά.
καλημέραTHANOS58 έγραψε:Γιώργη,
έστω ότι έχεις δίκιο... Πες μου τώρα, μέσα από το οικονομικό μοντέλο -που και εσύ βιώνεις και μέσα του εργάζεσαι- δεν σου φαίνεται ότι αυτό που τρέχει δημιουργήθηκε πολύ γρήγορα? Δεν μπορούσε να υπαρξει πιό προοδευτική/ομαλή διαχείριση χρεών (...τόσα χρόνια γαρ...)?
Κάποιοι γκουρού του διεθνούς οικονομικού lobby, όπως ο Soros, όπως το IMF, για τι πράγματα ενδιαφέρονται? Για την ευημερία της χώρας? Για την κοινωνική της ομαλότητα? Για το αύριο των οικονομικά ευπαθών ομάδων πληθυσμού?
Σε παρακαλώ δες το από ψηλά, όχι με οικονομικές προσεγγίσεις, αλλά πρωτίστως με ανθρώπινες και κοινωνικές...
Το κεφάλαιο Γιώργο μου δεν έχει συναισθήματα και πανανθρώπινες αρχές, ή κάνω λάθος?
Γιατί λοιπόν να μην θεωρώ τεχνητή αυτήν την κατάσταση? Αν ένοιαζε η κατάσταση της χώρας το 10% του κόσμου, που κρατάει το 90% του πλούτου (επιεικώς), απλά όλα αυτά θα λυνόντουσαν, χωρίς την "μαγική" παράμετρο που ονομάζεται κερδοφορία...
Θέλω να επιμένω ότι αυτό που ονομάζουμε διεθνώς wholistic approach, απομυθοποιεί την κλασσική οικονομική προσέγγιση. Η τελευταία είναι ένα πολύ καλά στημένο εργαλείο, για χάρη 5-10 υπερ-άπληστων διεθνών πλιατσικολόγων με σπουδές, παράσημα και γραβάτες, στηριζόμενων από τις σύγχρονες "δημοκρατίες"... Οι οποίοι, αν αποφάσιζαν ξαφνικά και "παρανοικά" να διαθέσουν ένα 50% από τα κέρδη τους προς τις υπερ-χρεωμένες χώρες, οι υφέσεις και οι χρεωκοπίες θα πήγαιναν περίπατο εν μία νυκτί...
Αυτό εννοώ εγώ τεχνητή... Ήτοι τις τεράστιες σκοπιμότητες. Αν δεν υπήρχαν, θα μίλαγα με άλλες θέσεις...
με πολλούς χαιρετισμούς,
Θάνος
σαφώς και κοιτάζουν και άλλα πράγματα όχι μόνο αυτά τα δύο. για να στο πω απλά η Ιαπωνία που όλοι ξέρουμε τι εστί έχει 200% χρεος και όμως δανείζεται με κάτω του 1% κόστος...αν έχεις το τρομακτικό εμπορικό πλεόνασμα της Ιαπωνίας και αυτή την απίστευτη βιομηχανική υποδομή, λογικό δε είναι ο άλλος να μην φοβάται ότι θα χάσει τα λεφτά του από τον Ιάπωνα. αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το 1% είναι θεωρητικά σωστό, δεν μπορώ να το κρίνω αυτό. γενικά όμως να ξέρεις ότι οι επενδυτές βλέπουν πλεον το ποτήρι μισοαδειο και όχι μισογεμάτο και ήδη έχει αναφερθε΄λι πολλάκις ότι όλες αυτές οι μεγάλες χώρες που έχουν θεματα (πχ Ιαπωνία με μεγάλο χρεός, αμερική με μεγάλα ελείματα) θα πρέπει να βελτιωθούν αλλιώς θα έχουν και αυτοί προβλήματα στο άμεσο μέλλονandreas έγραψε: Γιώργο προσπαθώ να σε παρακολουθήσω (διότι όπως προείπα είμαι "λίγος" στα χρηματοκοικονομικά).....στο μέτρο που σε καταλαβαίνω η παραπάνω τεκμηρίωση φαίνεται άρτια...πράγματι ποτέ δεν είχα πάει να δω και τα πράγματα από την άποψη του δολλαρίου....όπως πολύ σωστά λες θα έπρεπε να πούμε το ίδιο και για το δολλάριο σε χρόνο προγενέστερο της Ευρωπαικής κρίσης.
Ωστόσο θα ήθελα να σε παρακαλέσω εάν μπορείς να μου εξηγήσεις (εάν είναι απλό θέμα στην ανάλυση για να το καταλάβει κάποιος που δεν κατέχει σε βάθος τα χρηματοκοικονομικά) το θέμα του ελλείματος και του συνολικού δημόσιου χρέους .... στις αρχές ακουγόταν ότι έχουμε έλλειμα 12 μετά 12.3 μετά 12.8 κλπ κλπ. και ότι το δημόσιο χρέος ανέρχεται σε 110-112% και τώρα μετο ΔΝΤ θα πάει μέχρι και 145% κλπ κλπ. Εκ των υστέρων βγήκαν στον αέρα και οι αντίστοιχες θέσεις λοιπόν κρατών ΗΠΑ, ΙΑπωνίες, πλείστες Ευρωπαικές χώρες (και εκτός PIIGS) με παρεμφερή ελλείματα και δημόσια χρέη πολλαπλάσια του δικού μας (Ολλανδία Βέλγιο Ιρλανδία και κάποιες άλλες εάν θυμάμαι καλά έχουν ξεπεράσει το 200% προ πολλού)...
Ερώτησις: Τι το επιπλέον είχε η δική μας οικονομία που την έφερε πρώτη στον κατήφορο??? (ειλικρινά μέχρι τώρα δεν το βγάζω νόημα). Υπάρχουν και άλλα στοιχεία/δείκτες πέραν των ανωτέρω δύο που φέρνουν την Ελλάδα σε χειρότερη θέση από τους υπόλοιπους και ποιά είναι αυτά?
Ξανά μανά Ερώτησις: Ποιά είναι η άποψή σου για το έργο των οίκων αξιολόγησης? S&P Με τα λίγα που καταλαβαίνω έβλεπα ότι σε κάποιες περιόδους δεν χόρταιναν να μας ρίχνουν στα τάρταρα ενώ από την άλλη την Lehman τους έβγαζαν ΑΑΑ μέχρι κα τις τελευταίες μέρες πριν πτωχεύσουν. γιατί αυτό?
Ζητώ συγνώμη για τον καταιγισμό ερωτήσεων απλά μιά σε βρήκαμε θα ήθελα (εάν συμφωνείς και εσύ) να εκμεταλλευτούμε τις γνώσεις σου και ν ακούσουμε την άποψή σου.
Όπως καταλαβαίνεις δεν θέλω να κυνηγάω φαντάσματα και να δίνω βάση σε θεωρίες συνομωσίας .....αλλά από την άλλη .....όλες οι εξελίξεις (όπως τουλάχιστον τις αντιλαμβάνομαι και στο βαθμό που τις κρίνω με ερασιτεχνικό τρόπο) μέχρι τώρα υποδεικνύουν ότι "έπαιξε" και λίγο σκηνοθεσία ....από ποιούς δεν ξέρω ..... και ούτε φυσικά μπορώ να τεκμηριώσω κάποια άποψη επ αυτού.....απλά μου δημιουργείται μία συγκεκριμένη εντύπωση δια της παρατήρησης των φαινομένων την οποία θα χαρώ να ανατρέψεις.
Georges έγραψε:Δεν βλέπω να διαφωνείτε κάπου...
Φιλικά Γιώργος
Το κέρδος είναι θεμιτό..η τοκογλυφία όχι...εγώ αυτό κατάλαβα οτι εννοούσε ο Θάνος.GeorgeD έγραψε:Georges έγραψε:Δεν βλέπω να διαφωνείτε κάπου...
Φιλικά Γιώργος
τι εννοείς? εδώ λχ ο Θάνος θεωρεί μεπτό το κέρδος εγώ όχι
εγώ θεωρώ ότι η κρίση "δουλευε" τουλαχιστον ένα χρόνο πριν τις επίσημες ανακοινώσεις περί ελείματος κλπ ο Θάνος θεωρεί ότι ξύπνησε μια μέρα και από ένα πλούσιο κράτος βρεθήκαμε σε ένα χρεωκοπημένο κράτος
ο Θάνος θεωρεί ότι ότι όλη η ιστορία είανι μια διαπλοκη 5-10 ανθρωπων αντε 20 οι οποίοι καταδυναστεύουν το κόσμο εγώ θεωρώ ότι είναι αποτέλεσμα της οικονομικής δραστηριότητας όπως διαμορφώθηκε στο κόσμο και στην Ελλάδα καθώς και συγκεκριμένων πολιτικών (θυμίζω μέσο ετήσιο έλειμα το 2003-2008 στο 5,5%).
δεν καταλαβαίνω που βλέπεις ότι συμφωνούμε για να είμαι ειλικρινής.
Αυτά ακριβώς που λέει ο Γιώργος (Georges) πρεσβεύω, γι αυτό και θα συνειδητοποιήσεις ότι δεν διαφωνούμε ουσιωδώς. Επίσης, το κατά πόσον μπορεί στον σύγχρονο κόσμο να συνεχίζεται αυτό το κομπολόι με τις διάφορες "πολιτικές" και τους "πολιτικούς" ή "οικονομικούς" παίκτες, σε αφήνω να το σκεφτείς... Ξέρεις, όταν μπαίνουν σε κόκκινο συναγερμό παγκόσμια προβλήματα όπως η ενέργεια, το περιβάλλον, το κλίμα, ο έλεγχος του υπερπληθυσμού, η διακοπή της ζωικής αλυσίδας με εξαφανιζόμενα/κρίσιμα είδη, θα αναγκαστείς (αν ζω βέβαια ακόμα έως τότε γιατί είμαι και 52 ετών άνθρωπος) να ασπαστείς τις παραπάνω θέσεις μου, όσο περίεργες και "ανορθόδοξες" ακούγονται... Όχι γιατί τις διατυπώνω εγώ, αλλά γιατί θα αποτελέσουν μονόδρομο, για να μην αφανιστεί το γένος μας... Γι αυτό και σε παρακαλώ πολύ ξέχνα τις εξειδικευμένες/στενές πανεπιστημιακές σου γνώσεις -όπως ήδη έκανα κι εγώ- καθώς και τις εταιρειακές σου εμπειρίες (εγώ να δεις τι Δ.Σ. μεγαλοεταιρειών που θήτευσα έχω αναγκαστεί να χωνέψω στο παρελθόν), και σκέψου συνολικά με παρατήρηση της φύσης και του ανθρώπου (το wholistic approach δεν είναι vs economic theories, αυτό δεν χρειάζεται ανάλυση, καθώς έχουμε λεμόνια με πορτοκάλια). Έχω την αίσθηση ότι είσαι πολύ βουλιαγμένος στο σύστημα και σκέφτεσαι πολύ με τις παραμέτρους του, τα οικονομικά είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα και το χρήμα δεν κουνάει ουρανό και γη. Δεν χρειάζεται να γεράσεις για να το καταλάβεις... Αυτά είναι σκέψεις και προτροπές μου, ΜΟΝΟΝ. Δεν φιλοδοξώ να σε πείσω για τίποτα. Η ζωή θα το κάνει. Όπως στον καθένα μας...Georges έγραψε:Το κέρδος είναι θεμιτό..η τοκογλυφία όχι...εγώ αυτό κατάλαβα οτι εννοούσε ο Θάνος.GeorgeD έγραψε:Georges έγραψε:Δεν βλέπω να διαφωνείτε κάπου...
Φιλικά Γιώργος
τι εννοείς? εδώ λχ ο Θάνος θεωρεί μεπτό το κέρδος εγώ όχι
εγώ θεωρώ ότι η κρίση "δουλευε" τουλαχιστον ένα χρόνο πριν τις επίσημες ανακοινώσεις περί ελείματος κλπ ο Θάνος θεωρεί ότι ξύπνησε μια μέρα και από ένα πλούσιο κράτος βρεθήκαμε σε ένα χρεωκοπημένο κράτος
ο Θάνος θεωρεί ότι ότι όλη η ιστορία είανι μια διαπλοκη 5-10 ανθρωπων αντε 20 οι οποίοι καταδυναστεύουν το κόσμο εγώ θεωρώ ότι είναι αποτέλεσμα της οικονομικής δραστηριότητας όπως διαμορφώθηκε στο κόσμο και στην Ελλάδα καθώς και συγκεκριμένων πολιτικών (θυμίζω μέσο ετήσιο έλειμα το 2003-2008 στο 5,5%).
δεν καταλαβαίνω που βλέπεις ότι συμφωνούμε για να είμαι ειλικρινής.
Το χρεωκοπημένο κράτος και η κρίση είναι είναι αποτέλεσμα της οικονομικής δραστηριότητας όπως διαμορφώθηκε στον κόσμο και στην Ελλάδα (όπως λες εσύ)
αλλά αυτή η οικονομική δραστηριότητα, καλώς ή κακώς, από κάποιους διαμορφώνεται..στην περίπτωση της κρίσης από τους κερδοσκόπους...
Για το έλλειμα τώρα..πιστεύεις οτι το 2003 ήταν πραγματικά 5,5%??? εγώ όχι.
Φιλικά ΓΙώργος