ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ VIWOW

για να χαλαρωνουμε

ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥΣ;

ΝΑΙ, ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ
1
13%
ΟΧΙ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΝ ΤΟ ΔΕΧΟΝΤΑΙ
7
88%

Σύνολο ψήφων: 8

Άβαταρ μέλους
Koubilaihan
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0

Re: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ VIWOW

Δημοσίευση από Koubilaihan »

VIWOW έγραψε:
Το είπα ότι δεν ξέρω και αν έχεις κάτι να πεις για το θέμα, ευχαρίστως να ενημερωθώ, αν και πιστεύω ότι σαν και μένα δεν θα το ξέρουν και άλλοι, και θα μπορούσες να ανοίξεις ένα τόπικ ειδικά για το ενδιαφέρον θέμα.
Ε όχι, δεν το δέχομαι, εδώ είναι φόρουμ για ρολόγια, όχι για υπολογιστές. :-)
Αν είσαι σε δίλλημα, πάρτα και τα δύο.
Άβαταρ μέλους
snapper
Has thanked: 0
Been thanked: 185 times

Δημοσίευση από snapper »

Πρωτα πρωτα να πω οτι συμφωνω με τα γραφομενα του koubilaihan..(στα περισσοτερα τουλαχιστον)..
Koubilaihan έγραψε:Δυστυχώς δεν υπάρχει η επιλογή που με καλύπτει οπότε δεν μπορώ να ψηφίσω. Αυτή θα ήταν,

"Δεν δίνω δεκάρα για τα πνευματικά τους δικαιώματα, εν προκειμένω, δεν πιστεύω ότι παραβιάζονται επειδή μπήκαν στο φόρουμ μας που συμμετέχουν 20 άτομα και το παρακολουθούν άλλοι 20-30, (στο κάτω κάτω τσάμπα διαφήμιση είναι γι' αυτούς) αλλά θα προτιμούσα να μην υπάρχουν γιατί δεν μου πολυαρέσουν αισθητικά."

Και δυό λόγια για την "ταμπακιέρα":
Αγαπητέ VIWOW (αφού ζήτησες να μην χρησιμοποιούμε το όνομά σου), όπως έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν έχεις την τάση να παίρνεις πράγματα, που για άλλους είναι ασήμαντα, πολύ στα σοβαρά και με τρόπο που συχνά, για αρκετούς από εμάς τους απλούς fans των ρολογιών που μπαίνουμε σε αυτό το φόρουμ για το fun της υπόθεσης, είναι ανεξήγητο.
Πιθανά επειδή το ρολόι είναι η δουλειά σου να έχεις δίκιο από την πλευρά σου, δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι να δημιουργείς τόσο θέμα από αυτό που φαντάζει σε εμένα ως "τίποτα", είναι το λιγότερο παράξενο.
Ρώτησες πολλές φορές γιατί δεν απαντάει κάποιος για τον λόγο που δεν βγάζουν οι διαχειριστές τα λογότυπα των δύο εταιρειών που δεν υπάρχουν πλέον και ποιές είναι αυτές και απόρησες πως διάβασαν το θέμα τόσοι άνθρωποι και δεν απάντησε κανένας.
Να σου πω εγώ: Γιατί δεν μας νοιάζει. Πραγματικά όμως, καθόλου.
Εγώ μπαίνω στο φόρουμ γιατί συμμετέχουν κάποιοι άνθρωποι που εκτιμώ (και εσύ μέσα σε αυτούς) και κάποιοι που θεωρώ φίλους μου και υπάρχουν μέρες που δεν θέλω να διαβάσω καθόλου για ρολόγια, αλλά θέλω να διαβάσω το καινούργιο ανέκδοτο που έγραψε ο Giosou ή το θέμα για το ψαροντούφεκο του Snapper γιατί θα μου φτιάξει λίγο τη διάθεση από την κωλομέρα που πέρασα στη δουλειά με το άγχος της απόλυσης ή της μείωσης μισθού να κρέμεται πάνω από το κεφάλι μου.
Καταλαβαίνω απόλυτα πως ένα τέτοιο φόρουμ δεν καλύπτει έναν άνθρωπο σαν εσένα, επαγγελματία του χώρου με υψηλές απαιτήσεις για το περιεχόμενο και τις αναρτήσεις που θα γίνονται εδώ, κάτι που φαίνεται και από την ποιότητα των δικών σου posts σε σχέση με των υπολοίπων.
Ευτυχώς όμως για εμάς, το φόρουμ αυτό υπάρχει για να καλύπτει εμένα και τους υπόλοιπους "funs" και όχι "fans" του ρολογιού.

Με εκτίμηση,

Θοδωρής.

ΥΓ. Αν τελικά εμμείνεις στη θέση σου και αποχωρήσεις θα στενοχωρηθώ πολύ γιατί απολαμβάνω ιδιαίτερα τις δημοσιεύσεις σου στο φόρουμ, τον τρόπο γραφής σου και το χιούμορ σου.
Το θεμα με τα πνευματικα δικαιωματα δεν με απασχολεί καθολου,..το αν πρεπει να υπαρχουν η οχι στο φορουμ ειναι θεμα αλλουνου και οχι δικο μου..

Μου κανει μεγαλη εντυπωση πως δημιουργούνται παρεξηγησεις μεταξυ του viwow και καποιον αλλων καθε φορα..ισως θα πρεπει ο viwow να μην παιρνει τα πραγματα τοσο σοβαρα,...μονο και μονο γιατι δεν υπαρχει καποιος απεναντι του που να λειτουργει με τον ιδιο τροπο.

Δεν εχω κατι ουτε με τον viwow-(ισα ισα που τον εκτιμω για την δουλεια που εχει κανει ολα αυτα τα χρονια με πολυ παθος και αγαπη για το αντικειμενο )- ουτε με κανεναν εδω μεσα..ολοι εχουν το δικιο τους..

Μπαινω εδω μεσα για να τα λεω με καποιους που θεωρω οτι κανουμε μια καλη παρεα,και οχι να μαθαινω τα παντα για τα ρολογια..δεν εχω και τη μεγαλη τρελα..υπαρχουν και αλλα πραγματα στη ζωη..

Σεβομαι βεβαια οτι ειναι φορουμ για ρολογια..
Αλλα χωρις προβλημα οποιος θελει,μου ζηταει να μην τον ζαλιζω με τα του 'chat and fun' θεματα..

Τελος παντων ..Επειδή δεν εχει τοσο μεγαλο θεμα για μενα η συζητηση αυτη δεν χρειαζεται να πω τιποτα αλλο..
..ειμαι λαικος,ανθρωπος της οικοδομης και δεν γνωριζω απο λογια..
Άβαταρ μέλους
dimRHO
Has thanked: 129 times
Been thanked: 368 times

Δημοσίευση από dimRHO »

Koubilaihan έγραψε:
VIWOW έγραψε:
Το είπα ότι δεν ξέρω και αν έχεις κάτι να πεις για το θέμα, ευχαρίστως να ενημερωθώ, αν και πιστεύω ότι σαν και μένα δεν θα το ξέρουν και άλλοι, και θα μπορούσες να ανοίξεις ένα τόπικ ειδικά για το ενδιαφέρον θέμα.
Ε όχι, δεν το δέχομαι, εδώ είναι φόρουμ για ρολόγια, όχι για υπολογιστές. :-)
Το ρολόι Citroen DS το γνωρίζεται? :-)
VIWOW

Δημοσίευση από VIWOW »

Συμφωνείτε αρκετοί με τον koubilaihan, αλλά και ο ίδιος και οι υπόλοιποι που συμφωνούν, "αγνοούν" και δεν συνυπολογίζουν έτσι το ότι ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΥ.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΩ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΗΝΥΣΗ, ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΔΑΕΙΣ.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ EISENBERG.

Με εκτιμάτε όλοι, αλλά δεν λέτε κάτι. Αντίθετα κάνετε ότι δεν καταλάβατε.

Και δεν θα "καταλάβετε" ποτέ όταν δεν υπολογίζετε ότι δεν έγινα έξαλλος για τα σήματα, μέχρι τότε έκανα πλάκα, αλλά όταν ο eisenberg έγραψε ψέματα ότι είστε όλοι αδαείς και μετά όταν ο Μεγάλος, εγραψε ότι "αφού λες ότι θα μας καρφώσεις στις εταιρείες να μας κάνουν μήνυση"

Αυτό δεν το είδατε;

George D, θυμάμαι πολύ καλά τι στάση κρατησες στο άλλο.

ΕΔΏ, ΣΕ ΣΥΓΚΡΑΤΕΙ ΚΑΤΙ, ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΒΗΣΟΥΝ. ΜΕ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ, ΜΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ;

Τα υπόλοιπα είναι θέμα συζήτησης. Ο καθένας έχει τη γνώμη του.

Βλέπεις koubilaihan, σε ενόχλησε η ερμηνεία μου του "ωχαδερφισμού" σαν "επιθετικότητα".

Αν σου είχα πει ότι λές τους άλλους αδαείς, ή ότι απειλείς ότι θα μας καρφωσεις να μας κάνουν μήνυση, όχι ως ερμηνεία των λόγων σου, αλλά σαν δήθεν πραγματικότητα, θα το αντιμετώπιζες το ίδιο "ελαφρά"

Ξέχασα βέβαια ότι "του Έλληνα ο τράχηλος...." εκτός αν είναι μόνο για 400 χρόνια!

Αν θέλετε "κλειδοκράτορες", να σας κοροιδεύουν, "λουστείτε" τους. Εγώ δεν φέρομαι δουλικά, ούτε στον Πρόεδρο της Rolex...

Κωστής

ΥΓ. Η DS είχε μέσα ρολόι και όργανα jaeger...

Πάντως δικά μου σχόλια παλαιότερα αφορούσαν το να γράφει κάποιος ΜΟΝΟ για τα υπόλοιπα εκτός ρολογιού. Και εγώ έγραψα και για παπούτσια και για πουκάμισα, και για μπύρες και για αυτοκίνητα, βέβαια... Έγραψα όμως και για ρολόγια... Βεβαίως και έχει θέση και ενδιαφέρον ένα τόπικ για το θέμα με τα λογισμικά... και ο Θοδωρής, Δημήτρη, πλάκα κάνει όταν λέει ότι δεν πρέπει..
Άβαταρ μέλους
dimRHO

Δημοσίευση από dimRHO »

μα και εγώ για πλάκα το πήρα, άσε που το ρολόι του υπολογιστή συγχρονίζει συνεχώς με UTC servers lol
Άβαταρ μέλους
dimRHO

Δημοσίευση από dimRHO »

η ψηφοφορία πάντως γέρνει υπερ των πνευματικών δικαιωμάτων, μη νομίζεται ότι η αρνητική ψήφος ήταν από μένα, άλλο ελεύθερο λογισμικό και άλλο πειρατικό. Ακόμα και το ελεύθερο λογισμικό έχει πνευματικά δικαιώματα μιας και κανείς δεν έχει δικαίωμα να το κλείσει και να το κάνει κτήμα του, από την άλλη μπορεί να το πουλήσει κιόλας, σε αντίθεση όμως με το FreeBSD όπως των MAC που το έκλεισαν και το μοσχοπουλάνε για χρυσό...
Άβαταρ μέλους
dimRHO

Δημοσίευση από dimRHO »

όσο αφορά κάτι που δεν είπες, εγώ πράγματι δε διάβασα κάτι, αλλά αναφέρονται σε άλλο φόρουμ με παλαιότερο περιστατικό κάτι που δεν μπορώ να γνωρίζω...
Άβαταρ μέλους
dimRHO

Δημοσίευση από dimRHO »

όσο αφορά όμως γενικότερα το δημοψήφισμα για τα copyrights είναι γελείο γιατί κάτι που ισχύει με νόμο δε μπορεί να αλλάξει από μια ψηφοφορία σε ένα φόρουμ, είναι σαν να ψηφίσουμε εδώ για την αθωότητα του Παλαιοκώστα ή όχι :ha:

αν μπορεί κάποιος διαχειριστής να ενώσει τα τελευταία μου ποστ σε ένα, ευχαριστώ.
VIWOW

Δημοσίευση από VIWOW »

...χωρίς και για εκεί να λένε τι εννοούν και νομίζω ότι κανείς συνάγει εύκολα το συμπέρασμα, ακόμη και αν δεν ήταν ότι όπως και εδώ μου αποδίδουν 2 πράγματα που δεν είπα (ενώ είναι πανεύκολο ένα ποστ παραπάνω από το δικό τους να το διαπιστώσεις) φαντάσου πόσο μαλλον τους είναι εύκολο να πουν ψέματα για κάποιο άλλο φόρουμ, όπου τάχα μου έκανα κάτι πριν καιρό... Και το οποίο τους ενόχλησε, μόλις τώρα!....

Για να μιλήσουν και αυτοί που ήταν στο άλλο. Τι έκανα, σε αυτόν που έγραφε ότι τα "παίρνω" από τις εταιρείες και ότι πηγαίνω πελάτες με κλειδωμένη έκπτωση στον Πατσέα κλπ...

Στο forumamontres ο ιδιοκτήτης του έγραψε χθες, με αφορμή το θέμα που εγινε με το purist και τον JOURNE.

Pour mémoire, les forum de marques de FAM sont totalement gratuits pour les marques qui ne sont sollicitées que pour autoriser l'utilisation (gratuite) de leur nom pour désigner le forum.

Δηλαδή διευκρινίζει ότι αυτός δεν παίρνει χρήματα από τις εταιρείες και η μονη σχέση που έχει, είναι ότι έχει πάρει την σύμφωνη γνώμη τους, ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ. Πόσο μάλλον του λογότυπου! Αλλά δεν τα ξέρει τα δικά μας "κόλπα"

Εμείς είμαστε "φίλοι" του Μπιβέρ...

Όσο για το θέμα της αισθητικής που έθιξε και ο koubilaihan, βεβαίως και είναι θέμα ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ. Και το να μην κλέβεις είναι πάνω απ όλα θέμα αισθητικής, υπό την ευρύτερη έννοια. Δεν είναι μόνο αν σου 'πάει" στο μάτι, αλλά και ότι το κλεμμένο, φαίνεται και ενοχλεί.

Πως θα σας φαινόταν μια καφετέρια BMW, με κλεμμένο λογότυπο; Κιτς!

Και είναι θέμα αισθητικής γιατί σήμερα δεν θα κάτσει να ασχοληθεί μαζί σου η Rolex, επειδή χρησιμοποιείς το λογότυπό της. Απλά θα κάνεις καλή εντύπωση σε κάποιου είδους κοινό και κακή σε κάποιο άλλο.

Βέβαια η ψευδής "κατηγορία" ότι είπα ότι θα σας καρφώσω, φανερώνει τον τρόπο που λειτουργούν αυτοί που την είπαν. Μόνο με το φόβο, καταλαβαίνουν. Εγώ όμως δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα. "Καρφωθήκατε" μόνοι σας, στους φίλους σας...

Φιλικα

Κωστής
Άβαταρ μέλους
Koubilaihan
Has thanked: 1 time

Δημοσίευση από Koubilaihan »

VIWOW έγραψε: Με εκτιμάτε όλοι, αλλά δεν λέτε κάτι. Αντίθετα κάνετε ότι δεν καταλάβατε.

Κ

Κωστή εδώ δεν είναι λαϊκό δικαστήριο και δεν θέλω να κάνω τέτοιες τοποθετήσεις γι' αυτό δεν έχω πάρει θέση.
Και ειλικρινά δεν θα έγραφα απολύτως τίποτα, αλλά το έκανα επειδή είπες ότι θα αποχωρήσεις και δεν ήθελα να νομίζεις ότι δεν μας ενδιαφέρει και δεν γράφουμε τίποτα.
Γιατί εμένα με ενδιαφέρει και δεν θέλω να αποχωρήσεις.
Έχω συγκεκριμένη άποψη για τη διαμάχη μεταξύ σας αλλά την κρατώ για τον εαυτό μου γιατί δεν είναι δουλειά μου να σας κρίνω, όλοι μεγάλοι και υπεύθυνοι άνθρωποι είσαστε.
Αν είσαι σε δίλλημα, πάρτα και τα δύο.
Κλειδωμένο