Οικονομική Μετανάστευση!!!

για να χαλαρωνουμε
Άβαταρ μέλους
Georges
Has thanked: 1135 times
Been thanked: 1475 times

Re: Οικονομική Μετανάστευση!!!

Δημοσίευση από Georges »

pontioz έγραψε:Ως Καθηγητής σε Σχολείο, στα δέκα χρόνια που υπηρετώ, και ως Πατέρας τα τελευταία δυόμισι χρόνια, διαπιστώνω ότι ΟΛΑ τα χαρακτηριστικά που θα εμφανίσει ένα παιδί είναι αυτά που θα εισπράξει από την παρουσία ή την απουσία των Γονέων του -και των δύο!

Οι γονείς θα καταλαβαίνετε τί εννοώ και οι υπόλοιποι σίγουρα θα έχετε μια σχετική εμπειρία: κοιτάξτε ένα παιδί φίλου ή συγγενή σας και θα παρατηρήσετε χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς των Γονιών -καλής ή κακής.

Ότι ακριβώς έγινε με τα παιδιά αυτών που έζησαν Κατοχή και Εμφύλιο, που δεν τους έλειπε τίποτα (τηρουμένων των αναλογιών) για "να μην περάσουν τα παιδιά αυτά που περάσαμε εμείς στον Πόλεμο", γίνεται και τώρα με την απουσία των Γονέων από τη ζωή των παιδιών τους: είτε είναι πολύ κουρασμένοι, είτε είναι φυγόπονοι, είτε είναι απλά αδιάφοροι, οι Γονείς δεν ασχολούνται πλέον με τα παιδιά τους!

-Τα στέλνουν Σχολείο, αλλά δεν ρωτάνε πώς ήταν η μέρα τους εκεί και αν έμαθαν, είδαν, άκουσαν κάτι και πώς αισθάνονται γι'αυτό (και δε μιλάω μόνο για γνώση, αλλά και για το αν η κοπελίτσα τα έριξε στον γιο μου ή το παλληκαράκι της έστειλε ραβασάκι...).
-Τα στέλνουν φροντιστήριο γιατί έτσι πρέπει, έτσι κάνουν όλοι ή για να πουν στους εαυτούς τους ότι κάνουν τα πάντα για το παιδί τους!
Δεν ενδιαφέρονται όμως για το πως πάνε τα παιδιά -όταν πατάνε στο μάθημα- και, πάλι δεν τους μιλάνε...
-Τα αγοράζουν τα καλύτερα και επώνυμα είδη (ρουχισμού, ηλεκτρονικού εξοπλισμού κλπ.) απλά για να μην γκρινιάζουνε τα παιδιά, από τη μια μεριά, αλλά και να δείξουν ότι το δικό τους παιδί έχει-φοράει τα καλύτερα -πιστέψτε με στο τέλος μόνο sms και τηλέφωνα κάνουν τα παιδιά, όπως όλοι, σιγά μην ασχοληθούν με τα megapixels και ότι άλλο...
-ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΑ, έως ποτέ, δεν καταδεικνύουν, αποδεικνύουν τη σημασία της αξιοπρέπειας -προσωπικής και οικονομικής- βάζοντας στόχους και θέτοντας όρια στα παιδιά τους ως προς τα κίνητρα για να έχουν κάποιες απολαβές-οφέλη!

Για να μην μακρυγορώ, δημιουργήσαμε εμείς αυτή την κοινωνία που τώρα καταριώμαστε: να θέλουμε το δικό μας κέρδος (το μέγιστο, εννοείται) άοκνα, χωρίς καμιά προσπάθεια, σεβασμό και ποιότητα και να μη μας ενδιαφέρει το τί μπορεί να απογίνει ο διπλανός μας, τη στιγμή που ένα χαμόγελο αρκεί να φτιάξει τη διάθεση.

Είμαι σίγουρος ότι μέσα σε κάθε σπίτι βρίσκεται η αλλαγή που θέλουμε να κάνουμε!
Εμείς έχουμε όλα τα κουσούρια του Νεοέλληνα μετα-ραγιά! Οι διάδοχοί μας δεν πρέπει να έχουν αυτά τα κουσούρια.
Αυτό Φίλοι μου γίνεται ΜΟΝΟ μέσα στο σπίτι από αγαπημένους Γονείς (με όλες τις τεράστιες θυσίες που αυτό συνεπάγεται, οι οποίες, όμως, είναι μόνο στον εγωισμό μας)!

Το μέγιστο πρόβλημα της κοινωνίας μας είναι ότι δεν είναι όλοι καλοί γονείς...
Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που φίλε Γιώργο. Θα σου πω δύο παραδείγματα...
1) Τον Νοέμβρη έπρεπε εκτάκτως η 2 χρονών τότε κόρη μου να πάει παιδικό σταθμό. έψαξα ρώτησα και κατέληξα. Μετά από δύο εβδομάδες πήρα άδεια από την δουλειά και πήγα να μιλήσω με την διευθύντρια του σταθμού και να παρακολουθήσω με την άδειά της κάποιες από τις δραστηριότητες
στην τάξη χωρίς να γίνω αντιληπτός από τα παιδιά και φυσικά από την κόρη μου. Η έκπληξη της διευθύντριας ήταν μεγάλη...στα τόσα χρόνια του σταθμού ήμουν ο μοναδικός γονέας που ζήτησε κάτι τέτοιο...

2) Σήμερα βγήκα για αναζήτηση δημοσίου-δημοτικού παιδικού σταθμού μιας και με τον ερχομό του δεύτερου παιδιού θα χρειάζομαι και γυναίκα να φυλάει το μικρό (δουλεύουμε κι εγώ και η γυναίκα μου) και τα έξοδα θα πάνε στα ύψη. Απογοήτευση...στον έναν μπροστά στα μάτια μου 2 νηπιαγωγοί πήραν άδεια να φύγουν 2 ώρες νωρίτερα κι έμεινε 1 άτομο να τα βγάλει πέρα με 40-50 παιδιά, στον άλλον η καθαριότητα ήταν μια έννοια διαπραγματεύσιμη...και αυτό που αποκόμισα από τις συζητήσεις είναι οτι αν δεν έχεις μέσον...άστα....και να σου πω και το πιο γελοίο που έμαθα...Εργοδότης και εργαζόμενος στέλνουν και οι δύο τα παιδιά τους στον ίδιο δημοτικό παιδικό σταθμό. Ο εργοδότης δεν πληρώνει τίποτα, βάση της φορολογική του δήλωσης, και ο εργαζόμενος πληρώνει το μέγιστο ποσό συμμετοχής, βάση της φορολογική του δήλωσης...

ΠΑΡΑΝΟΙΑ!!!

Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ = ΔΩρητής ΡΟλογιών
Άβαταρ μέλους
pontioz
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1232 times

Δημοσίευση από pontioz »

...τρία χρόνια σε Γενικά Λύκεια και δύο χρόνια σε ΤΕΕ - ΕΠΑΛ από τα δέκα χρόνια (τα υπόλοιπα 5 ήταν σε Σχολείο με ενήλικες -εργαζόμενους μαθητές), με ρώτησαν για το παιδί τους τέσσερις (4) γονείς.
Έδωσα πληροφορίες για απόδοση - συμπεριφορά και συζήτησα για τα παιδιά τους με τέσσερις (4) γονείς...

Σημείωση: κάθε τμήμα έχει κατά μέσο όρο γύρω στα είκοσι παιδιά, τα Γενικά Λύκεια που ήμουν είχαν τρία τμήματα ανά τάξη (180 παιδιά επί 3 χρόνια = 540 παιδιά), τα ΤΕΕ-ΕΠΑΛ που ήμουν είχαν περίπου έξι τμήματα των δεκαεπτά (κατά μέσο όρο) μαθητών ανά τάξη (18 τάξεις επί 17παιδιά επί 2 χρόνια = 612 παιδιά). Από τα 1100 περίπου παιδιά που ήταν στα Σχολεία αυτά, στα μισά έκανα μάθημα. Δηλαδή συναναστράφηκε με τουλάχιστον 550 παιδιά.
Ήρθαν να με ρωτήσουν τέσσερις (4) γονείς...
Εικόνα
Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό.
Πισγιουνίκ.
Άβαταρ μέλους
snapper
Has thanked: 0
Been thanked: 185 times

Δημοσίευση από snapper »

Θα ηθελα πολυ να πω παρα πολλα,αλλα τετοιου ειδους θεματα θελουν ομιλια τετατετ......δεν τα παω καλα με τα μεγαλα κειμενα και βαριεμαι να αναλυω.... :?

Ολο τα χαλι αυτο εμεις το επιτρεψαμε να γινει...και ολα αυτα σιγα σιγα,πανε χρονια που εχει ξεκινήσει η κατω βολτα..εχουν και οι μεγαλοι βεβαια τον τροπο τους και καθοδηγούνται καλα απο τους εξω..

εγω χρονια ψαχνω να φυγω...οχι απο την ελλαδα αλλα απο αθηνα,να την κανω για επαρχια,να 'ανασανω' λιγο...
τον τελευταιο καιρο ομως που περναει και εμενα απο το μυαλο να την κανω απο αυτη τη χωρα...
η δεν θα κανω οικογενια και παιδια και οτι φαμε οτι πιουμε...που ετσι κι αλλιως το υποστηρίζω μεχρι τωρα..

συμφωνω σε αυτα που λεει ο pontioz ...αφου ειναι γνωστο οτι '''ολα απο την παιδεια ξεκινανε''..αν δεν υπαρχει σωστη παιδεια,σωστη 'αρχη' δεν παει τιποτα καλα...

Θα και πω κατι που μπορει να μην ειμαι υπερ,αλλα οι ελληνες ''χουντα'' χρειαζονται...''η πολυ ελευθερια βλαπτει''...δυστυχως..
Άβαταρ μέλους
eisenberg
sensei
Has thanked: 1049 times
Been thanked: 1287 times

Δημοσίευση από eisenberg »

Στο δικο μου επαγγελμα οι πορτες ειναι σχετικα ανοικτες στην κεντρικη και τη βορεια Ευρωπη...περναει απο το μυαλο μου αλλα δεν ξερω αν το θελω.Μου αρεσει ο ηλιος,η θαλασσα και η ζωη στην Ελλαδα παρα τα προβληματα και τις δυσκολιες που μου παρουσιαζονται στη δουλεια μου και στη ζωη μου καθημερινα...και τα χρηματα που βγαζω εδω πολυ λιγοτερα απ'οτι εξω βεβαια...
Φταιμε κι εμεις για το καταντημα της χωρα ομως...γιατι εμεις ψηφιζαμε λαμογια κι οχι εντιμους ανθρωπους απο τη μεταπολιτευση και μετα...αντι να τους παρουμε με τις πετρες!
Ψάχνω για το τέλειο ρολόι...ελπίζω να μην το βρω ποτέ!
Άβαταρ μέλους
joman
Has thanked: 57 times
Been thanked: 24 times

Δημοσίευση από joman »

Θοδωρή έχεις δίκιο.
Αλλά και απο την άλλη ποιες επιλογές υπάρχουν εκτός απο τα αποδεδειγμένα λαμόγια;
Και να σου πω και κάτι άλλο.
Αντε και βρέθηκε και ένας σωστός άνθρωπος, και βγήκε και κυβέρνηση(λέμε τώρα).
Πόσα καιρό κατά τη γνώμη σου θα κρατήσει σωστή πορεία χωρίς να παραστρατίσει;
Είτε ηθελημένα είτε κατόπιν πιέσεων;
Τα παιχνίδια που παίζονται στο παρασκήνιο είναι τεράστιου μεγέθους, και νομίζω είναι ακατόρθωτο για μια Ελλαδίτσα να πάει κόντρα.
Ειδικά με τα σημερινά δεδομένα.
Οσο για τη μετανάστευση, μπορώ να πω μερικά πράματα μιας και ανήκω στην κατηγορία αυτή.
Θα αρκεστώ όμως σε δυο επισημάνσεις.
Προσωπικά έχω διαγράψει την εκδοχή επιστροφής για μόνιμη κατοίκηση στην Ελλάδα, εδώ και σχεδόν μια δεκαετία.
Μην πιστεύουμε όμως οτι και έξω τα πράγματα είναι ρόδινα.
Δεν είναι παράδεισος πουθενά, παντού υπάρχουν αυτά τα κρούσματα λαμογιάς, ίσως βέβαια σε μικρότερο βαθμό απο την κατάντια τη δική μας, αλλά υπάρχουν.
Ξέρω οτι δε βοηθάω στη λήψη κάποιου συμπεράσματος, αλλά θα συμφωνήσω και μ αυτό που είπε πιο πάνω ο φίλος ο Δημήτρης.
Πρόκειται για ένα θέμα που σηκώνει πολύ συζήτηση, και καλύτερα σε τετ α τετ..
Άβαταρ μέλους
eisenberg
sensei

joman έγραψε: Αντε και βρέθηκε και ένας σωστός άνθρωπος, και βγήκε και κυβέρνηση(λέμε τώρα).
Πόσα καιρό κατά τη γνώμη σου θα κρατήσει σωστή πορεία χωρίς να παραστρατίσει;
Είτε ηθελημένα είτε κατόπιν πιέσεων;
Τα παιχνίδια που παίζονται στο παρασκήνιο είναι τεράστιου μεγέθους, και νομίζω είναι ακατόρθωτο για μια Ελλαδίτσα να πάει κόντρα.
Ειδικά με τα σημερινά δεδομένα.
.
Να βγαινει και να λεει την αληθεια στον κοσμο...ενας εντιμος κυβερνητης θα ειχε τα @ρχιδια να βγει στον κοσμο και να κατονομασει και να στιγματησει μεθοδευσεις και παρανομιες...αλλα απο τη στιγμη που τα κομματα ειναι δεσμια και επιχορηγουμενα απο τους επιχειρηματιες,αυτο που γραφω ειναι φυσικα ουτοπικο.
Άβαταρ μέλους
eisenberg
sensei

Τι μπορουμε να κανουμε?
Να μη δινουμε αυτοδυναμια στα εκαστοτε λαμογια καθε κυβερνησης,να τους αναγκαζουμε σε κυβερνησεις συνεργασιας,να συμμετεχουμε σε πορειες διαμαρτυριας,να τους ριχνουμε και κανα...γιαουρτι(αν και τα γιαουρτια ειναι πολυ ακριβα στις μερες μας)
Άβαταρ μέλους
joman
Has thanked: 57 times
Been thanked: 24 times

Δημοσίευση από joman »

Απο τη φύση μου είμαι λίγο παραπάνω απαισιόδοξος απ όσο πρέπει, και μακάρι να είναι απο αυτό που τα βλέπω τόσο μαύρα όσο και ο φίλος georges που άνοιξε το θέμα.
Αλλά έχω την εντύπωση πως όλοι τουε έχουν γίνει τόσο ιπποπόταμοι, που ούτε γιαούρτια ούτε πορείες ούτε τίποτα άλλο τους αγγίζει πια...
Για κυβέρνηση συνεργασίας που λες, γίνεται;
Αν θυμάμαι καλά, κάτι είχανε μαγειρέψει με τους νόμους, ώστε να μην υπάρχει αυτή η πιθανότητα...
Ισως να κάνω και λάθος βέβαια.
Άβαταρ μέλους
eisenberg
sensei

joman έγραψε: Για κυβέρνηση συνεργασίας που λες, γίνεται;
Αν θυμάμαι καλά, κάτι είχανε μαγειρέψει με τους νόμους, ώστε να μην υπάρχει αυτή η πιθανότητα...
Ισως να κάνω και λάθος βέβαια.
Δεν γνωριζω κατι τετοιο,ισως να εχεις δικιο,ολα να τα περιμενεις....
Άβαταρ μέλους
Georges
Has thanked: 1135 times
Been thanked: 1475 times

Δημοσίευση από Georges »

joman έγραψε: Προσωπικά έχω διαγράψει την εκδοχή επιστροφής για μόνιμη κατοίκηση στην Ελλάδα, εδώ και σχεδόν μια δεκαετία.
Μην πιστεύουμε όμως οτι και έξω τα πράγματα είναι ρόδινα.
Δεν είναι παράδεισος πουθενά, παντού υπάρχουν αυτά τα κρούσματα λαμογιάς, ίσως βέβαια σε μικρότερο βαθμό απο την κατάντια τη δική μας, αλλά υπάρχουν.
Σαφώς και έξω δεν είναι παράδεισος. Τουλάχιστον όμως έχουν την στοιχειώδη πρόνοια να μην είναι φαταούλες και να αφήνουν και κάτι για τους απλούς πολίτες. Έχουν κάποιες στοιχειώδης παροχές. Θα αναφερθώ στην Αυστραλία όπου έμεινα ένα μήνα και παραλίγο να μείνω μόνιμα.
Δρόμοι άψογοι χωρίς διόδια!!!! Σε ένα μόνο δρόμο συνάντησα διόδια.Το υπόγειο τούνελ που πέρναγε κάτω από το Γιάρα ρίβερ της Μελβούρνης. Αλλά κι αυτά ήταν προσωρινά, μέχρι να αποσβεστεί το κόστος. Μόνο ηλεκτρονικά διόδια και ένα μεγάλο ηλεκτρονικό ταμπλό που σε πληροφορούσε αυτόματα πόσα χρήματα απομένουν για να αποσβεστεί το κόστος!!!!
Υγεία. Εκεί έπαθα πλάκα. Ο κάθε ασφαλισμένος είχε μια κάρτα σε μέγεθος πιστωτικής και με αυτήν γίνονταν τα πάντα. Νοσοκομεία κόσμημα και η έννοια φακελάκι ανύπαρκτη.
Παιδεία. Ολοήμεροι παιδικοί σταθμοί για παιδιά που εργάζονται και οι δύο γονείς, και μέχρι και το πανεπιστήμιο η έννοια φροντιστήριο δεν υπάρχει.
Επίδομα ανεργίας. Ίσο με τον βασικό μισθό ανειδίκευτου εργάτη και μετά από κάποια χρόνια εργασίας παρεχόταν συνεχώς, όχι για ένα μόνο χρόνο για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.
Ανακύκλωση. κάθε σπίτι είχε ΤΡΕΙΣ!!! κάδους για την ανακύκλωση των απορριμάτων.
Στα βουνά γύρω από την Μελβούρνη είχαν φτιάξει λεκάνες-συλλέκτες υδάτων. Γύρω από αυτές τις "λίμνες" είχαν δημιουργηθεί πανέμορφα πάρκα στα οποία υπήρχαν μέχρι μπάρμπεκιου με αέριο για να μπορεί ο κόσμος να πηγαίνει εκδρομές και να ψήνει στο ύπαιθρο....όλα δωρεάν!!!

Μπορώ να γράψω άπειρα παραδείγματα για το πως λειτουργούσε αυτό το οργανωμένο κράτος. Πλήρωνες Φόρους, αλλά έβλεπες οτι μεγάλο μέρος από τα χρήματά σου έπιαναν τόπο....επέστρεφαν με την μορφή παροχών σε σένα. ένιωθες μια ασφάλεια σαν πολίτης!!!
Και μιας και είπα για ασφάλεια....είχαν ίσως την πιο εντυπωσιακή και ψαρωτική αστυνομία που έχω δει. Τα κριτήρια αυστηρά τουλάχιστον για αυτούς που έβγαιναν στον δρόμο. Έβλεπες τον αστυνομικό να περιπολεί και έλεγες οτι αν συμβεί κάτι μπορεί να επέμβει...εδώ βλέπεις παχύσαρκους και σε βάζεις τα γέλια...Βάλτους σε γραφείο ρε γαμώτο...δεν κάνουν για έξω!!!!

3 μέρες πριν πάρω το αεροπλάνο του γυρισμού είχα βρει σπίτι και δουλειά...κόλλησα στο οτι έπρεπε να κάνω λευκό γάμο για να παραμείνω νόμιμα μιας και είχα βιζα επισκέπτη...

Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ = ΔΩρητής ΡΟλογιών
Απάντηση