Jaeger LeCoultre & A.Lange & Sohne

Στην ενότητα αυτή μιλάμε για τεχνικά θέματα που αφορούν τα ωρολόγια(εδώ μπορούν τα μέλη να υποβάλλουν και απορίες σχετικά με τεχνικά θέματα)
Blackbird
militaire/vintage specialist
Δημοσιεύσεις: 1665
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 14, 2009 8:48 pm
Has thanked: 27 times
Been thanked: 105 times

Re: Jaeger LeCoultre & A.Lange & Sohne

Δημοσίευση από Blackbird »

ZIKOS έγραψε:Λιγο ασχετο αλλα εμενα το μονο που με ενοχλει (εκτος του οτι δεν μπορω να τα αγορασω)
Ειναι τα ονοματα αυτων των 2 εταιριων.
Δεν μπορω να τα προφερω με τιποτα(παρολο που δεν μπορω να πω το ροοοο)
Βαλε ενα ονομα ρε ανθρωπε να μπορουμε να το πουμε!!!
Κοροιδο ηταν ο Wilsdorf που την εβγαλε την εταιρια του Rolex?
Ζήκο ριντ μάι λιπς
Γιεγκέρ Λε Κούτρ(α)*
Λάνγκε (ουντ Ζένε)*

*προαιρετικά
Εικόνα Εικόνα


Δημήτρης - Θεσσαλονίκη

ναι, αλλα κανε κ κανα θεματακι ρε τζωρτζη, γιατι εχουμε βαρεθει!!
400 το αγορασες...ο λαδεμπορας...
αφου δεν το χεις το ποσταρισμα,παμε για ρακετες!
Άβαταρ μέλους
ZIKOS
Δημοσιεύσεις: 476
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 21, 2009 7:01 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 43 times

Re: Jaeger LeCoultre & A.Lange & Sohne

Δημοσίευση από ZIKOS »

Κυριοι Mods σας παρακαλω να επαναφερεται τον Blackbird στη ταξη.
Μου λεει σεξουαλικα υπονοουμενα.
Ακους εκει....
Γιεγκερ λε κουτρ :oops: :oops: :oops:
Οταν εμεις ειχαμε 100 δις δανεια οι Ευρωπαιοι δεν ειχαν ουτε νομισμα!!!
Άβαταρ μέλους
warover
Δημοσιεύσεις: 1025
Εγγραφή: Τετ Μάιος 13, 2009 4:38 am
Τοποθεσία: Χανια~Ηρακλειο
Has thanked: 0
Been thanked: 34 times

Re: Jaeger LeCoultre & A.Lange & Sohne

Δημοσίευση από warover »

vassilis έγραψε:
warover έγραψε:
vassilis έγραψε:
Blackbird έγραψε: +10000000000000000000000000000000
και να συμπληρωσω οτι οι αποφασεις σε τετοια γκρουπ μονο τυχαιες δεν μπορουν να χαρακτηριστουν αμα δηλαδη ειχε την δυνατοτητα να το κανει η jlc αυτο το αλμα τοτε σιγουρα θα ηταν αυτη που θα το εκανε και αν το δει καποιος απο ορθολογιστκη μερια θα ηταν και λιγοτερο δαπανηρο σε ολους τους τομεις απλα δεν :|
φιλικα
vassilis

αλλά κυρίως θα την αποδεχόταν το κοινό?
απαντησες σε ολα τα παραπανω με λιγα λογια :D θα ξαναπω καποια πραγμτα δεν ειναι τυχαια και μην ξεχνας οτι θαυματα κανουν και PP - VC - LANGE - AP απλως δεν μπορουμε να τα αποκτησουμε :evil: :D
φιλικα
vassilis
Αμ μπράβο και εδώ είναι η ειδοποιός διαφορά τις jaeger ότι με λιγότερα χρήματα αγοράζεις περισσότερο ρολόι
ΥΓ
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και value for money για εδώ μπαίνει ο παράγων αγορά που ανατρέπει τα πάντα ότι ιδο ισχύει και για τις άλλες εταιρίες τις Α.3αδας πλην μερικών εξαιρέσεων σε μοντέλα που περνούν τα 200κ ρεταιλ
Άβαταρ μέλους
eisenberg
sensei
Δημοσιεύσεις: 10352
Εγγραφή: Τετ Μάιος 13, 2009 7:56 pm
Τοποθεσία: Raccoon City
Has thanked: 1049 times
Been thanked: 1287 times

Re: Jaeger LeCoultre & A.Lange & Sohne

Δημοσίευση από eisenberg »

Βρε παιδια κανεις δεν ειπε οτι η JLC εχει το πρεστιζ και το φινιρισμα-ποιοτητα της VC ουτε τη συλλεκτικη αξια της Patek.Αλλοιμονο.
Ειναι ομως μια απ τις ελαχιστες παραδοσιακες manufactures που μπορει μηχανικα να φτιαξει ΤΑ ΠΑΝΤΑ στην κυριολεξια κι αυτο απο μονο του αρκει για να τραβηξει τα βλεμματα καθε μυημενου στο χωρο.
Η VC μπορει να φτιαξει φοβερα φινιρισμενα στο χερι CP ή Grand Complications με εξαιρετικα modules,αλλα ενα ρολοι οπως το duometre απο μονη της δε θα μπορουσε να το φτιαξει με τιποτα,γιατι;Γιατι θελεις υποβαθρο,τεχνογνωσια και τεχνολογια που μονο μια παλαια manufacture μπορει να εχει...εξαρταται για τον καθενα τι ειναι πιο σημαντικο σ ενα ρολοι!
Ψάχνω για το τέλειο ρολόι...ελπίζω να μην το βρω ποτέ!
Άβαταρ μέλους
StefMac
JLC specialist
Δημοσιεύσεις: 2808
Εγγραφή: Τετ Μάιος 13, 2009 10:05 pm
Τοποθεσία: Απόδημος Αθηναίος ...
Has thanked: 102 times
Been thanked: 81 times
Επικοινωνία:

Re: Jaeger LeCoultre & A.Lange & Sohne

Δημοσίευση από StefMac »

eisenberg έγραψε:Βρε παιδια κανεις δεν ειπε οτι η JLC εχει το πρεστιζ και το φινιρισμα-ποιοτητα της VC ουτε τη συλλεκτικη αξια της Patek.Αλλοιμονο.
Ειναι ομως μια απ τις ελαχιστες παραδοσιακες manufactures που μπορει μηχανικα να φτιαξει ΤΑ ΠΑΝΤΑ στην κυριολεξια κι αυτο απο μονο του αρκει για να τραβηξει τα βλεμματα καθε μυημενου στο χωρο.
Η VC μπορει να φτιαξει φοβερα φινιρισμενα στο χερι CP ή Grand Complications με εξαιρετικα modules,αλλα ενα ρολοι οπως το duometre απο μονη της δε θα μπορουσε να το φτιαξει με τιποτα,γιατι;Γιατι θελεις υποβαθρο,τεχνογνωσια και τεχνολογια που μονο μια παλαια manufacture μπορει να εχει...εξαρταται για τον καθενα τι ειναι πιο σημαντικο σ ενα ρολοι!
Πες τα δάσκαλε !!!
__________ Jaeger LeCoultre___________
_______The First Manufacture in the Vallee De Joux_______

180 Χρόνια Δημιουργίας, Καινοτομίας και Πάθος για το Ρολόι !!!
VIWOW
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Jaeger LeCoultre & A.Lange & Sohne

Δημοσίευση από VIWOW »

Πουλάκια μου, σας τσάκωσα!!!!

Με αφήσατε εμένα να ασχολούμαι με τις φωτογραφίες και εσείς εδώ αλωνίζατε και πάτε να μου βγάλετε την Ζαζέρ άχρηστη!!!!!!!!!

Αγαπητέ Βασίλη, μετά την συνομιλία μου με τον Gerald Dubois και τα δύο βιβλία της εταιρείας του που μου έστειλε, πολλά άλλαξαν για μένα.

Διάβασες την συνέντευξή του; Όλα τα perpetual και grande complications της ΡΡ τα φτιάχνουν αυτοί!!!

Οι συλλέκτες δυστυχώς ασχολούνται τις περισσότερες φορές μόνο με την σπανιότητα ενός ρολογιού. Η ΡΡ καταφέρνει να τους πείθει οτι βγάζει πολύ πιο λίγα ρολόγια από μια JLC. Προφανώς δεν προσμετρούνται τα δεκάδες χιλιάδες quartz 24Hours της ΡΡ, κατ' έτος.

Τώρα. Δεν αξιολογούνται όλα με το χρήμα. Σου αρέσει το χαβιάρι. Σου αρέσει το φουά γκρα. Σου αρέσει η σαμπάνια. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει στιγμή που πεθαίνεις για coca cola, ή ότι δεν μπορείς να ευχαριστηθείς ένα ποτήρι παγωμένο νερό;

Υπάρχουν λοιπόν αντικείμενα που μπαίνουν στις επιλογές των πλέον εξεζητημένων και τρελών με την πολυτέλεια ανθρώπων χωρίς να κάνουν μια περιουσία. Μπορείς να φοράς ένα ζευγάρι πανάκριβα John Lobb με ένα Lacoste, που δεν είναι η ακριβότερη μπλούζα, αλλά έχει και την ιστορία και την ποιότητα και το στυλ. Ένα απλό 501 ή ένα λευκό t-shirt μπορείς να το φορέσεις με ένα minute repeater. Είναι classic και classe.

Τώρα προφανώς και η JLC κρατάει χαμηλά τις τιμές σε πολλές περιπτώσεις και προφανώς την "παίρνει" και να τις βάλει όσο γουστάρει (Στέφανε επίτηδες έγραψα "γουστάρει" και όχι "θέλει", γιατί έχουν αρχίσει και παίρνουν αέρα).

Δύο παραδείγματα:

Για το 1ο:

Όταν έβγαλε το ATMOS Marquetterie Millenium. Ένα ρολόι επιτραπέζιο με σχέδιο Marquetterie, αποτελούμενο από 1000+ κομμάτια ξύλου, σε ένα μπαούλο από δέρμα στρουθοκάμηλου 1χ1 μ, με συρταράκια για να φυλάς τα αναμνηστικά της εικογένειάς σου για 1000 χρόνια, με χρυσή πένα και μελάνη που ζει 1000 χρόνια, και 10 πάπυρους αυθεντικούς μέσα σε 10 tubes από λάκα κίνας για να γράψεις την ιστορία της οικογένειάς σου τα επόμενα 1000 χρόνια!!! Σε 25 αριθμημένα κομμάτια σε όλο τον κόσμο. Το έβαλε 50.000 ευρώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Αν το έβαζε 100,200 ή 500 χιλιάδες ευρώ, θα έβρισκε 25 μπαμπάδες στον κόσμο να το πάρουν για να γράψουν με 'χρυσά γράμματα" την ιστορία της οικογένειάς τους;

Για το 2ο;

Gyrotourbillon 2: Η Lange ή η Patek, θα το έβαζαν πάνω από 370.000 που κάνει; Ή δεν τόλμησε να βάλει τιμή η JLC;

Απλά την τιμή την βάζει εκεί που πρέπει και πολλές φορές δεν το ξέρεις καν. Έχω βάλει και στα δύο WOW τα Reverso τσέπης. Το πρώτο από αυτά ήταν παραγγελία για Σαουδάραβα και έκανε τόσα λεφτά ώστε τους άλλαξε τον τζίρο της χρονιάς που το παρέδωσαν!!!!! Υπάρχουν JLC (χωρίς πολύτιμους λίθους) που πουλήθηκαν παραγγελία και 1 εκατομύριο και παραπάνω, αλλά δεν βγαίνουν να το κάνουν σημαία. Το Reverso με τον 101, κάνει 110.000 ευρώ. Τα ζωγραφιστά που εβαλα στο WOW κάνουν 50-90.000 ευρώ. Δεν είναι λίγα!!!! Το Duometre μια άλλη εταιρεία θα το έβαζε πολύ περισσότερα. Για εμένα η διαφορά έγκειται στο πόσο σοβαρό είναι το κάθε εργοστάσιο. Υπάρχουν πολλά ρολόγια που τρελαίνουν με τις προδιαγραφές τους και μετά οι εταιρείες δεν ξέρουν πως να τα κατασκευάσουν. Η JLC, ότι παρουσιάζει είναι ολοκληρωμένο.

Σίγουρα τίθεται ένα θέμα αδυναμίας. Αλλά και αυτό είναι μέσα στα ατού της JLC. Είναι μια εταιρεία που έχει ένθερμους οπαδούς. Δεν είναι και αυτό άνευ σημασίας.

Πως παλιά υπήρχαν οι Citroenistes. Ξέραμε καλύτερα από τον καθένα τα προβλήματα της Citroen. Αλλά προτιμουσαμε με τα πόδια παρά με άλλο αυτοκίνητο. Το ιδιο υπάρχει και για την Alfa. Δεν υπάρχει για την Toyota και ας είναι καλύτερα σε πολλές περιπτώσεις αυτοκίνητα.

Όποιος δεν γράψει 10 φορές "το Reverso είναι άψογο". δεν του ξαναμιλάω!!!!....... 007

Με συγχύσατε!!!

Φιλικά

Κωστής
Άβαταρ μέλους
Georges
Δημοσιεύσεις: 9294
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 14, 2009 1:25 pm
Τοποθεσία: όπου γη και πατρίς
Has thanked: 1135 times
Been thanked: 1475 times

Re: Jaeger LeCoultre & A.Lange & Sohne

Δημοσίευση από Georges »

0800 0800 0800 0800 0800 0800 0800

αναμένω την συνέχεια!!!!

Εύγε στους συμμετέχοντες.

Κωστή, πόσα reverso έχεις??? δεν μου δίνεις ένα...και θα γράψω 1.000.000.000.000 φορές "το reverso είναι άψογο"
0100 0100 0100 0100 0100 0100

Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!



* ΔΩΡΟ = ΔΩρητής ΡΟλογιών
JpoL
Δημοσιεύσεις: 52
Εγγραφή: Κυρ Μάιος 17, 2009 3:16 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Jaeger LeCoultre & A.Lange & Sohne

Δημοσίευση από JpoL »

Ωραία και ζωντανή η αντιπαράθεση!
Προσωπικώς θεωρώ ότι είναι θέμα περισσότερο σε ποια casta επιθυμεί(?)-δύναται(?) να τοποθετηθεί η εκάστοτε εταιρία.
Δυστυχώς η σχέση του homo sapiens sapiens με τα χρήματα δεν του επιτρέπει να κρίνει ένα προιόν ανεξαρτήτως του αντιτίμου του. Έτσι οδηγούμαστε στις αντιπαραθέσεις του εδώ thread.
Οι οποίες ουσιαστικά είναι αντιπαραθέσεις ρομαντισμού-ορθολογισμού.

Εν τέλει, θα πρότεινα να κρίνουμε το κάθε προιόν ως μεμονωμένη περίπτωση, χωρίς μάλιστα να χρησιμοποιούμε τον μύθο που το διακρίνει.
Έτσι γλιτώνουμε τις υπερβολές είτε από την μια πλευρά (ξέρεις ΡΕ από που έπινε μπορντώ το 1838 ο εξάδελφος του θυρωρού του Antoine στην Vallée de Joux? 0100 ) είτε από την άλλη (που πας ΡΕ με τα σιδερένια σου ρολογάκια του τριχίλιαρου? 0100 ).

Με εύθυμη διάθεση...
Άβαταρ μέλους
eisenberg
sensei
Δημοσιεύσεις: 10352
Εγγραφή: Τετ Μάιος 13, 2009 7:56 pm
Τοποθεσία: Raccoon City
Has thanked: 1049 times
Been thanked: 1287 times

Re: Jaeger LeCoultre & A.Lange & Sohne

Δημοσίευση από eisenberg »

VIWOW έγραψε:Αγαπητέ Βασίλη, μετά την συνομιλία μου με τον Gerald Dubois και τα δύο βιβλία της εταιρείας του που μου έστειλε, πολλά άλλαξαν για μένα.
Διάβασες την συνέντευξή του; Όλα τα perpetual και grande complications της ΡΡ τα φτιάχνουν αυτοί!!!
Διαβασα δυο φορες τη συνεντευξη,ο κος Dubuis με εντυπωσιασε με τις αποψεις του και με το ποσο ανετα μιλαει για καποια θεματα ''ταμπου'' της ΥΩ.
Κωστη θα χε ενδιαφερον αν βρεις κατι ''ζουμερο'' στα βιβλια της εταιρειας να μας το εγραφες και σε μας!
VIWOW έγραψε: Οι συλλέκτες δυστυχώς ασχολούνται τις περισσότερες φορές μόνο με την σπανιότητα ενός ρολογιού. Η ΡΡ καταφέρνει να τους πείθει οτι βγάζει πολύ πιο λίγα ρολόγια από μια JLC. Προφανώς δεν προσμετρούνται τα δεκάδες χιλιάδες quartz 24Hours της ΡΡ, κατ' έτος.
Πολυ πολυ σωστα!

VIWOW έγραψε: Το Duometre μια άλλη εταιρεία θα το έβαζε πολύ περισσότερα.
Αν μπορουσε να το κατασκευασει πρωτα ;)
Ψάχνω για το τέλειο ρολόι...ελπίζω να μην το βρω ποτέ!
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 42929
Εγγραφή: Τετ Μάιος 13, 2009 3:05 am
Τοποθεσία: Athens
Has thanked: 39870 times
Been thanked: 8659 times

Re: Jaeger LeCoultre & A.Lange & Sohne

Δημοσίευση από Megalos »

JpoL έγραψε:Ωραία και ζωντανή η αντιπαράθεση!
Προσωπικώς θεωρώ ότι είναι θέμα περισσότερο σε ποια casta επιθυμεί(?)-δύναται(?) να τοποθετηθεί η εκάστοτε εταιρία.
Δυστυχώς η σχέση του homo sapiens sapiens με τα χρήματα δεν του επιτρέπει να κρίνει ένα προιόν ανεξαρτήτως του αντιτίμου του. Έτσι οδηγούμαστε στις αντιπαραθέσεις του εδώ thread.
Οι οποίες ουσιαστικά είναι αντιπαραθέσεις ρομαντισμού-ορθολογισμού.

Εν τέλει, θα πρότεινα να κρίνουμε το κάθε προιόν ως μεμονωμένη περίπτωση, χωρίς μάλιστα να χρησιμοποιούμε τον μύθο που το διακρίνει.
Έτσι γλιτώνουμε τις υπερβολές είτε από την μια πλευρά (ξέρεις ΡΕ από που έπινε μπορντώ το 1838 ο εξάδελφος του θυρωρού του Antoine στην Vallée de Joux? 0100 ) είτε από την άλλη (που πας ΡΕ με τα σιδερένια σου ρολογάκια του τριχίλιαρου? 0100 ).

Με εύθυμη διάθεση...
εχω θα τοποθετηθω οπως ο αγαπητος φιλος JPol σε πρωτη φαση.. δηλαδη ρομαντισμος -m5- ορθολογισμου
StefMac -m5- vassilis 3600
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Απάντηση