Jaeger LeCoultre & A.Lange & Sohne

Στην ενότητα αυτή μιλάμε για τεχνικά θέματα που αφορούν τα ωρολόγια(εδώ μπορούν τα μέλη να υποβάλλουν και απορίες σχετικά με τεχνικά θέματα)
Άβαταρ μέλους
VCFUN
Has thanked: 24 times
Been thanked: 80 times

Re: Jaeger LeCoultre & A.Lange & Sohne

Δημοσίευση από VCFUN »

[quote="VCFUN"][quote="VIWOW"]Ξαναερχόμαστε στο θέμα της εικόνας και του status μιας εταιρείας.

Vacheron Constantin, σημαίνει ένα συγκεκριμένο επίπεδο. Μια συλλεκτικοτητα, μια δημόσια εικόνα, μια ιστορία.

Δεν έχει σημασία ποιός έφτιαξε το κάθε εξάρτημα.

Ούτε προς τα κάτω, ούτε προς τα πάνω.

Το ότι το Phaeton της Volkswagen έχει το ίδιο σασί με την Bentley, δεν το κάνει Bentley...

H Patek έχει ένα υψηλό επίπεδο. Δεν πέφτει το επίπεδό της ούτε αν κάνει πολλά quartz, ούτε αν βάζει μηχανισμούς που δεν είναι ιn house.

Το κάθε προιόν είναι ένα σύνολο πραγμάτων. Τον ίδιο μηχανισμό να έχει ένα Vacheron και ένα TW Steel (λέμε τώρα), το Vacheron θα έχει άλλο φινίρισμα, άλλο καντράν, ακόμη και το λουράκι δεν θα έχει καμία σχέση....

Απλά αυτό που λίγοι ξέρουν είναι ότι η Patek υπερβαλλει στην εικόνα της. Και καλά κάνει.

Συμφωνώ στη θεώρηση των πραγμάτων όπως την αντιλαμβάνεσαι , αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι όποιος επενδύει σε quartz αυτοαναιρείται από κατασκευαστής ΥΩ, ασχέτως ονομάτων, για να μην παρεξηγηθεί η εμμονή μου. Δεν μπορείς να είσαι κορυφή σε οποιονδήποτε τομέα και να μην δίνεσαι ψυχή και σώμα . Οταν ασχολείσαι όμως με πηνία και μπαταρίες ταυτόχρονα με την μηχανική κίνηση δεν γίνεται φίλε μου. απλά δεν γίνεται ! Είσαι εμποράκος επιτυχημένος δεν είσαι Dufour, πως να το κάνουμε.
nomikosas
Has thanked: 0
Been thanked: 10 times

Δημοσίευση από nomikosas »

Viwow τι δημοσια εικονα προβαλει ενα Vacheron Constantin overseas , τι δημοσια εικονα ενα rolex και τι ενα Jaeger-LeCoultre?
To ρωταω γιατι θελω να δω μια που εισαι μεσα στα πραγματα και μιλας με πολυ κοσμο ... τι δημοσια εικονα υπαρχει για αυτες τις μαρκες.
VIWOW
Been thanked: 0

Δημοσίευση από VIWOW »

Κατ αρχάς τρεις σκέψεις για τον φίλο VCFUN.

1. Η Patek παραμένει από τις ελάχιστες οικογενειακές επιχειρήσεις. Μήπως μια "ένεση" εύκολου χρήματος με τα επιτυχημενα και ωραία 24 Η quartz, την είχε ανάγκη;

2. Στην συνέντευξη που μου έδωσε στο τελευταίο WOW ο Jean Pierre Musy, μου είπε ότι πριν φτιάξει το Calibre 89 το πιο πολύπλοκο ρολόι στον κόσμο, έφτιαχνε quartz ρολόγια για την Ω. Δεν είναι τόσο μεγάλη η απόσταση, όσο την φαντάζονται οι φίλοι του ρολογιού...

3. Ένας από τους μεγαλύτερους ωρολογοποιούς στον κόσμο (αντίστοιχος του Dufour, κατ αναλογία και με την ηλικία του) ετοιμάζει ένα ρολόι που θα κάνει πάταγο, το οποίο είναι Quartz!

Το μηχανικό ρολόι δεν είναι από άλλο πλανήτη, ούτε το quartz είναι "κατώτερου Θεού".

Το μηχανικό ρολόι υπήρξε το 'καταφύγιο" των ελβετών, όταν κατάλαβαν ότι είχαν υποεκτιμήσει τη δύναμη και την αξία του quartz και ότι αυτό άνοιγε τις πόρτες στους εχθρούς (ασιάτες αλλά και αμερικάνους) για να τους πολεμήσουν...

Αγαπητέ nomikosas.

Η δημόσια εικόνα έχει διαφοροποιήσεις ανάλογα το περιβάλλον. Υπάρχουν εκατό διαφορετικές θεωρήσεις για το τι είναι ένα Sub. Άλλοι το θεωρούν ξεπερασμένο, άλλοι κλασικό, άλλοι αριστοκρατικό, άλλοι νεοπλουτίστικο, άλλοι φιγουρτζίδικο, άλλοι ότι θα μπορούσε να ΄ήταν μαιμού, άλλοι σνομπίστικο, άλλοι cool, άλλοι ακομπλεξαριστο, άλλοι καλοσχεδιασμένο, άλλοι μπανάλ, άλλοι ποιοτικό, άλλοι ότι χάνει, άλλοι ........

Δεν βγάζεις άκρη.

Η εικόνα της Vacheron δεν είναι η ίδια για το Overseas και για το κλασικό ή το Τοur de l'Ile...

Και δεν είναι η ίδια για εμένα ή τον Τράγκα ή τον Χατζηνικολάου, τον Ευαγγελάτο, ή τον Διονυσίου που το φοράνε (ή τουλάχιστον το έχουν φορέσει).

Η εικόνα της JLC πάλι αλλάζει καθημερινά, όπως αλλάζει και ο τρόπος που αυτό το αντιλαμβάνεται ο καθένας.

Ίσως ήταν λάθος μου η χρήση της λέξης "εικόνα".

Ήθελα να πω ότι ένα Vacheron έχει ένα επίπεδο. Ένα positioning, πιο σωστά. Η διοίκηση της εταιρείας έχει αποφασίσει τι είναι ένα Vacheron και αυτό μέσα σε ένα χρονικό διάστημα μεγάλο.

Το Volkswagen καθορίστηκε αυτοκίνητο του λαού πριν τον πόλεμο, από την προπαγάνδα που ήθελε να κάνει ο Χίτλερ ότι ο γερμανός εργάτης έχει αυτοκίνητο, ενώ ο γάλλος, άγγλος δεν έχει..

Αυτό καθορίζει την μάρκα μέχρι τώρα. Δεν άλλαξε επειδή υπάρχει touareg 600 άλογα...

Και γι αυτό και ο Χριστόδουλος είχε διαλέξει το phaeton. Επειδή ήταν limo του ...λαού!

Για μένα αυτό που οι εταιρείες που αναφέρεις θέλουν να περάσουν είναι

Vacheron Constantin

η αρχαιότερη εταιρεία, με σεβασμό στην παράδοση, διατήρηση των παραδοσιακών τεχνικών και αναφορές στην ιστορία της.

Rolex

Το ρολόι φτιάχτηκε για να προσφέρει την ένδειξη του χρόνου με ακρίβεια και να συνδυάζει αντοχή, στεγανότητα, ευκολία στη χρήση, διαχρονικότητα και χαμηλών τόνων (χωρίς υπερβολές) ποιότητα.

Jaeger LeCoultre

Υψηλή τεχνική και πρωτοπορία, με αναφορές στο παρελθόν και προσπάθεια τα τελευταία χρόνια για μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα και επικράτηση ως status symbol, ενώ βέβαια κάποια κομματια της συλλογής έχουν μια ποιητική-ρομαντική διάσταση που πηγάζει από την ιδιάζουσα ψυχολογία των ωρολογοποιών της Vallee de Joux.

Φιλικά

Κωστής
nomikosas

Α πολυ ωραια αναλυση..!! Με κατατοπισες πληρως!! :cheer:
Τελικα η καθε μαρκα εχει την χαρη της...
Τις θελω ολες :ha:
Ειμαι καλα γιατρε? :nurse:
Παντως ενα VC overseas το απλο αν το οικονομικο δεν ηταν θεμα ισως το προτιμουσα απο ενα sub.
Απο Jaeger LeCoultre ανετα θα αγοραζα ενα revesro και ενα duometre.
VIWOW

Δημοσίευση από VIWOW »

Εμένα μου αρέσει πολύ και το Extreme Lab 2 και θα αποδείξω σύντομα γιατί...

Φιλικά

Κωστής
marios_ch
Has thanked: 48 times
Been thanked: 194 times

Δημοσίευση από marios_ch »

Κωστή απολαυστικό το ποστ σου.....
Άβαταρ μέλους
antonis_ch
Has thanked: 51 times
Been thanked: 391 times

Δημοσίευση από antonis_ch »

Ποστ με μεγαλες αληθειες θα ελεγα...! :good:
Άβαταρ μέλους
VC222
Has thanked: 18 times
Been thanked: 325 times

Δημοσίευση από VC222 »

κάποιες μικρές παρατηρήσεις:

1) υπερβάλει σίγουρα η PP αλλά ακόμα και σήμερα παραμένει η νο 1 εταιρεία μαζικής παραγωγής (για να μην συμπεριλάβω εταιρία-ωρολογοποιό βλέπε daniels, dufour κλπ) και δεν βλέπω να την απειλεί κανένας από το τρίο AP,JLC,VC...

2) το θέμα δεν είναι ποιος είναι πρώτος δευτερος τρίτος και ειδικά ποιος είναι "τίμιος" - σήμερα βγαίνουν συνέχεια νέα προιόντα, νέες Εταιρίες και κυρίως υπάρχουν νέοι αγοραστές !

3) όσον αφορά τα quartz δεν υπάρχει λόγος σύγκρισης - τα αδικούμε αρκετά εμείς οι φίλοι του μηχανικού αλλά ας μην ξεχνάμε δε ότι πριν 20 χρόνια ήταν της μόδας τα λεπτά μοντέλα και τι πιο καλο από ένα quartz! Υπάρχουν μοντέλα δεκαετίας 80 που το design τους είναι εκπληκτικό - για τους συλλέκτες είναι μάλιστα ανερχόμενη αγορά! Σε ότι αφορα τα quartz ΥΩ θα μπορούσαμε να ανοίξουμε καινούριο θέμα αν και δεν ξέρω πόσοι από μας έχουν πραγματικά τις γνώσεις ή εμπειρία να συνεισφέρουν ουσιαστικά
VIWOW

Δημοσίευση από VIWOW »

Το ρολόι υπάρχει (και θα εξακολουθήσει να υπάρχει) και να συγκεντρώνει τόσο ενδιαφέρον από το κοινό, ακριβώς γιατί έχει χιλιάδες παραμέτρους, συγκεντρωμένες σε 13 τετραγωνικά εκατοστά...

Έτσι δεν έχουμε έναν αγώνα με ένα και μοναδικό κριτήριο (ποιός τρέχει πιο γρήγορα τα 100, ποιός πηδάει πιο ψηλά) ώστε να ανακυρήξουμε τον πρώτο, ούτε καν με κριτήριο το να αποτελεί εμπορικό όνομα.

Οι παράμετροι είναι πολλές και δεν βγάζεις άκρη...

Γιατί η Patek να θεωρηθεί πιο ψηλά από την JLC;

Μόνο και μόνο επειδή προστάτεψε την συλλογή της, "κρύβοντας" ότι τον πρώτο αιώνα της ιστορίας της δεν είχε δικούς της μηχανισμούς και αργότερα με το να πρέπει να τολμήσει κάποιος σαν τον Franck Muller να πει ότι βγάζει περισσότερα quartz ρολόγια απ' ότι μηχανικά και να το επαναλάβουν 1 ή 2 εκδότες σε όλο τον πλανήτη;

Ρίξτε μια ερώτηση στο timezone να δείτε ότι κανείς δεν ξέρει ότι η ΡΡ δεν είχε μηχανισμό δικό της μέχρι το 1930. Όλοι θα στοιχιματίσουν για το αντίθετο.

Η jlc έχει να αντιπαραθέσει πολλές από τις σημαντικότερες εφευρέσεις (μεταξύ άλλων την κορώνα ή την χρήση του ατσαλιού στις κάσες κλπ) ενώ έχει και μια απίστευτη παραγωγή δικών της μηχανισμών και συμβολή στην ανάπτυξη πολλών από τα πλέον ιστορικά ονόματα με τους μηχανισμούς που τους έδινε (μεταξύ των οποίων και η ΡΡ).

Η Rolex; Να εξαιρεθεί επειδή δεν βγάζει πολύπλοκα;

Εγώ σας λέω ότι την ΡΡ, την σέβονται όλοι επειδή δεν ανήκει σε κανένα γκρουπ, οπότε δεν έχει εχθρούςκαι φίλους και επειδή ανέβασε τις τιμές των ρολογιών.

Από συντηρητισμό όμως...

300 χρόνια το ίδιο μοντέλο, που επιπλέον τις περισσότερες φορές είναι ..νερόβραστο.

Βγάζει βέβαια και αριστουργήματα. Όχι πάντα μόνη της...

Μέσα στο ποστ σου VC222 έχεις γράψει κάτι πολύ σωστό, που όμως δεν θα επισημάνω τώρα, γιατί αποτελεί μέρος του επόμενου editorial μου και είναι από τα θέματα που θα σημάνουν τις μεγάλες αλλαγές που έρχονται στο ρολόι και δεν το έχουν καταλάβει ακόμη και πολλοί Πρόεδροι εταιρειών.

Το μόνο που θα πω είναι ότι ο χώρος θα μας εκπλήξει όλους σύντομα και θα επιβεβαιώσουμε ότι καλώς ασχολούμαστε με το ρολόι, διοτι οι αλλαγές θα είναι κοσμοιστορικές και ανατρεπτικές...

Έτσι είναι πάντα όταν ανακάτεβεις τον πάτο και η κρίση σε συνδυασμό με την ιστορική συγκυρία θα παίξει αυτόν τον ρόλο...

Φιλικά

Κωστής

ΥΓ. Προφανώς καμιά δεκαριά τελευταία ποστ είναι off topic και θα παρακαλούσα τους υπεύθυνους, να ανοίξουν ένα καινούργιο τόπικ με θέμα ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΩΡΟΛΟΓΟΠΟΙΙΑΣ ΥΠΟ ΚΡΙΣΗ
nomikosas

VIWOW έγραψε:Εμένα μου αρέσει πολύ και το Extreme Lab 2 και θα αποδείξω σύντομα γιατί...

Φιλικά

Κωστής
Εxtreme σε ολα του ....να υποθεσω και στην τιμη :ha:
Απάντηση