Jaeger LeCoultre & A.Lange & Sohne

Στην ενότητα αυτή μιλάμε για τεχνικά θέματα που αφορούν τα ωρολόγια(εδώ μπορούν τα μέλη να υποβάλλουν και απορίες σχετικά με τεχνικά θέματα)
VIWOW
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Jaeger LeCoultre & A.Lange & Sohne

Δημοσίευση από VIWOW »

Ο Eisenberg έγραψε:
με εντυπωσιασε με τις αποψεις του και με το ποσο ανετα μιλαει για καποια θεματα ''ταμπου'' της ΥΩ

Αγαπητέ Eis. Είναι 82 ετών και μιλούσε από τον κήπο του!!!

Ο Eisenberg έγραψε:
Κωστη θα χε ενδιαφερον αν βρεις κατι ''ζουμερο'' στα βιβλια της εταιρειας να μας το εγραφες και σε μας!

Είδες ότι είμαι καλός και στην φωτογραφία και λες και να μην του ξαναβάλει καμμία εταιρία διαφήμιση, θα καταφέρει να επιζήσει δουλεύοντας ως φωτογράφος.

Από κοντά θα σου δώσω ολόκληρο το βιβλίο να το δεις. Να φέρεις και υπογλώσσια...

Φιλικά

Κωστής
Άβαταρ μέλους
eisenberg
sensei
Has thanked: 1049 times
Been thanked: 1287 times

Δημοσίευση από eisenberg »

VIWOW έγραψε:Αγαπητέ Eis. Είναι 82 ετών και μιλούσε από τον κήπο του!!!
Ετσι εξηγειται αυτη η ειλικρινεια!Μηπως σου ειπε κι αλλα πιο πικαντικα of the record Κωστη?Ειμαι σχεδον βεβαιος ;)

VIWOW έγραψε:Είδες ότι είμαι καλός και στην φωτογραφία και λες και να μην του ξαναβάλει καμμία εταιρία διαφήμιση, θα καταφέρει να επιζήσει δουλεύοντας ως φωτογράφος.
:D :D
VIWOW έγραψε:Από κοντά θα σου δώσω ολόκληρο το βιβλίο να το δεις. Να φέρεις και υπογλώσσια...
Μου αναψες φωτιες τωρα Κωστη!
Ψάχνω για το τέλειο ρολόι...ελπίζω να μην το βρω ποτέ!
Άβαταρ μέλους
VC222
Has thanked: 18 times
Been thanked: 325 times

Δημοσίευση από VC222 »

VIWOW έγραψε:Πουλάκια μου, σας τσάκωσα!!!!

Οι συλλέκτες δυστυχώς ασχολούνται τις περισσότερες φορές μόνο με την σπανιότητα ενός ρολογιού. Η ΡΡ καταφέρνει να τους πείθει οτι βγάζει πολύ πιο λίγα ρολόγια από μια JLC. Προφανώς δεν προσμετρούνται τα δεκάδες χιλιάδες quartz 24Hours της ΡΡ, κατ' έτος...

Κωστής
Η PP βγάζει συνολικά λιγότερα τεμάχια ανά έτος από την JLC (προσμετρώντας τα quartz της). Αν μάλιστα αφαιρέσεις τα quartz τότε όντως η παραγωγή σε μηχανικά της PP είναι ακόμα πιο μικρή!!
Όσον αφορά τα συλλεκτικά τεμάχια νομίζω ότι η JLC απέχει ακόμα πολύ από την PP
VIWOW

Δημοσίευση από VIWOW »

Δεν αμφισβητεί κανείς την ποιότητα της ΡΡ.

Απλά υπάρχει μια υπερβολή στην εικόνα της και μια απόσταση από την εικόνα.

Στο επόμενο WOW, θα διαβάσεις τον Franck Muller να λέει έξω από τα δόντια ότι μέχρι το 1930 κανένα ΡΡ δεν είχε δικό του μηχανισμό και αν σου δείξω το βιβλίο της Dubois Depraz, θα αλλάξεις χρώμα...

Δεν έχει κανένα JLC βέβαια μέσα, αλλά σχεδόν όλα τα μεγάλα ΡΡ (τα οποία δεν (;) μπορεί να κάνει η jlc (!), αλλά και έτσι να ήταν θα μπορούσε να αγοράσει/παραγγείλει όπως κάνει και η ΡΡ!)

Στο προηγούμενο WOW όλοι λένε για το πόσο πιο δύσκολο είναι να φτιάξεις ένα δικό σου χρονογράφο από ένα tourbillon. Δες το Duometre και το Extreme Lab 2, το οποίο δεν έχουν πολλοί καταλάβει πόσο σημαντικό είναι και δες τους χρονογράφους της ΡΡ.

Για να μην μιλήσουμε για τιμές...

Είναι σημαντική η ΡΡ, αλλά το παραξηλώνει πολλές φορές.

Δεν ξέρω αν είχες παρακολουθήσει πριν λίγα χρόνια έβγαλε ένα ρολόι που αν το ήθελες να το πάρεις, έπρεπε να γράψεις γράμμα στον Πρόεδρο, να του πεις πόσα ΡΡ έχεις, ποιά, να δώσεις όλα τα στοιχεία τους και να πεις ποιός είσαι (επάγγελμα και κοινωνική θέση έπαιζαν ρόλο).

Αν "προκρινόσουν" (γιατί περί αυτού επρόκειτο), δεχόντουσαν την παραγγελία σου, προπλήρωνες το ρολόι, το παρήγαγαν, το παρέδιδαν στον αντιπρόσωπο της χώρας σου, αυτός στο κατάστημα που είχες επιλέξει και το αποκτούσες. Τα χρήματα πήγαιναν κατ' ευθείαν στο εργοστάσιο και αντιπρόσωποι και καταστήματα έκαναν τον ...κομπάρσο σε ένα θέατρο στημένο για να ανεβάζει το πρεστίζ της εταιρείας!

Κάι όλα αυτά για ένα ρολόι των 30.000 ευρώ!!!

Δεν μετριέται η ποιότητα ενός ρολογιού με βάση την τιμή του επί της ουσίας, πάντως.

Αυτά είναι τεχνάσματα του μάρκετινγκ, όταν αυτό δεν είναι ουσιαστικό.

Ο Franck στην ίδια συνέντευξή του λέει (και έχει απόλυτο δίκιο) ότι αν δεν ήταν αυτός να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα της ελβετικής ωρολογοποιίας, η ΡΡ, δεν θα τολμούσε ποτέ να βάλει τα δευτερολεπτα πουθενα αλλού εκτός από το κέντρο και το 6!

Ταιριάζει αυτή η εικόνα με την εικόνα του απόλυτου leader της αγοράς της ΥΩ;

Φιλικά

Κωστής

ΥΓ. Και βέβαια η ΡΡ, βγάζει λιγότερα ρολόγια από την jlc. Αν έβγαζε περισσότερα, ποιός θα τα αγόραζε; Πόσα ΡΡ, "καίγεσαι" να είχες και πόσα JLC;

Εγώ μπορω να σου πω για μένα 3-4 ΡΡ (εκ των οποίων μόνο 2 παίζεται να μπορώ να τα πάρω) και τουλάχιστον 15 JLC, που όλα μπορώ να τα πάρω...

Πόσους ξέρεις που ψάχνουν να βρουν ποιό ΡΡ τους αρέσει, χρόνια;

Ενώ πόσες φορές δεν λες για ένα JLC, ότι θα το αγόραζες; Στο φετινό Σαλόνι της Γενεύης, σχεδόν όλα...
VIWOW

Δημοσίευση από VIWOW »

Όσο για τα συλλεκτικά, χρησιμοποιούν την ακριβώς αντίθετη επικοινωνία...

Πριν βάλω τις φωτογραφίες των Reverso τσέπης στο 1ο WOW, ποιός ήξερε ότι υπάρχουν εδώ και 10 χρόνια.

Τώρα η υπερβολή ένα 24 Ηours του 1940 να πουλιέται 4000000 δολάρια επειδή είναι μόνο ένα, δεν έχει ουσία, εκτός από οικονομική.

Μου θυμίζει αυτόν που είχε το πιο σπάνιο γραμματόσημο, όταν ήμουν παιδί και όταν βρέθηκε αλλο ένα ίδιο, το αγόρασε απίστευτα λεφτά, κάλεσε τους δημοσιογράφους σπίτι του και το έκαψε στο τζάκι, ώστε να είναι πάλι το γραμματόσημό του μοναδικό! Τα δύο άξιζαν λιγότερο από ότι το ένα!

Αυτά είναι απο τα περίεργα των συλλεκτών.

Όπως ότι το Calibre 89 είναι το μοναδικό ρολόι στον κόσμο που δείχνει την ακριβή ημερομηνία του Πάσχα και δεν έχει κανένα από τα 4 ένας χριστιανός!

Ως προιόν όμως τι είναι πιο ωραίο; Το Duometre, ή ο χρονογράφος 36 χιλιοστών με τον ιn house μηχανισμό της ΡΡ, που στοιχίζει όσο 9 tourbillon από αυτά της jlc που κέρδισαν την Χρονομετρία;

Φιλικά

Κωστής
Άβαταρ μέλους
VCFUN
Has thanked: 24 times
Been thanked: 80 times

Δημοσίευση από VCFUN »

VC222 έγραψε:
VIWOW έγραψε:Πουλάκια μου, σας τσάκωσα!!!!

Οι συλλέκτες δυστυχώς ασχολούνται τις περισσότερες φορές μόνο με την σπανιότητα ενός ρολογιού. Η ΡΡ καταφέρνει να τους πείθει οτι βγάζει πολύ πιο λίγα ρολόγια από μια JLC. Προφανώς δεν προσμετρούνται τα δεκάδες χιλιάδες quartz 24Hours της ΡΡ, κατ' έτος...

Κωστής
Η PP βγάζει συνολικά λιγότερα τεμάχια ανά έτος από την JLC (προσμετρώντας τα quartz της). Αν μάλιστα αφαιρέσεις τα quartz τότε όντως η παραγωγή σε μηχανικά της PP είναι ακόμα πιο μικρή!!
Όσον αφορά τα συλλεκτικά τεμάχια νομίζω ότι η JLC απέχει ακόμα πολύ από την PP
Μια εταιρεία που το 70% της παραγωγής της είναι ρολόγια quartz απορώ πως μπορεί να θεωρείται leader Μήπως τελικά είμαστε τόσο μεγάλα θύματα των μαρκετοπαιγνιδιών τους και μας δουλεύουν τόσο ασύστολα? Κάθε ρολόι που πληρώνουμε πάνω από ένα ποσό πρέπει να είναι τίμο και η ΡΡ σίγουρα δεν είναι για μένα !
nomikosas
Been thanked: 10 times

Δημοσίευση από nomikosas »

Δηλαδη η PP δεν ειναι επειδη εχει πολλα quartz... και ρωταω εγω.. η ΑP και η VC που εχουν σε μερικα μοντελα μηχανες απο αλλες μαρκες τι ειναι?
Άβαταρ μέλους
VCFUN

Δημοσίευση από VCFUN »

nomikosas έγραψε:Δηλαδη η PP δεν ειναι επειδη εχει πολλα quartz... και ρωταω εγω.. η ΑP και η VC που εχουν σε μερικα μοντελα μηχανες απο αλλες μαρκες τι ειναι?
Το αμάρτημα του quartz είναι κακούργημα ενώ το να χρησιμοποιείς βάσεις από άλλες μηχανές είναι πλημέλημμα !!
VIWOW

Δημοσίευση από VIWOW »

Ξαναερχόμαστε στο θέμα της εικόνας και του status μιας εταιρείας.

Vacheron Constantin, σημαίνει ένα συγκεκριμένο επίπεδο. Μια συλλεκτικοτητα, μια δημόσια εικόνα, μια ιστορία.

Δεν έχει σημασία ποιός έφτιαξε το κάθε εξάρτημα.

Ούτε προς τα κάτω, ούτε προς τα πάνω.

Το ότι το Phaeton της Volkswagen έχει το ίδιο σασί με την Bentley, δεν το κάνει Bentley...

H Patek έχει ένα υψηλό επίπεδο. Δεν πέφτει το επίπεδό της ούτε αν κάνει πολλά quartz, ούτε αν βάζει μηχανισμούς που δεν είναι ιn house.

Το κάθε προιόν είναι ένα σύνολο πραγμάτων. Τον ίδιο μηχανισμό να έχει ένα Vacheron και ένα TW Steel (λέμε τώρα), το Vacheron θα έχει άλλο φινίρισμα, άλλο καντράν, ακόμη και το λουράκι δεν θα έχει καμία σχέση....

Απλά αυτό που λίγοι ξέρουν είναι ότι η Patek υπερβαλλει στην εικόνα της. Και καλά κάνει.

Το εμπόριο δεν είναι απονομή δικαιοσύνης! Όποιος μπορεί να πάρει κάτι καλύτερο από αυτό που του αναλογεί, το εκμεταλλεύεται...

Φιλικά

Κωστής
Άβαταρ μέλους
VCFUN

Δημοσίευση από VCFUN »

VIWOW έγραψε:Ξαναερχόμαστε στο θέμα της εικόνας και του status μιας εταιρείας.

Vacheron Constantin, σημαίνει ένα συγκεκριμένο επίπεδο. Μια συλλεκτικοτητα, μια δημόσια εικόνα, μια ιστορία.

Δεν έχει σημασία ποιός έφτιαξε το κάθε εξάρτημα.

Ούτε προς τα κάτω, ούτε προς τα πάνω.

Το ότι το Phaeton της Volkswagen έχει το ίδιο σασί με την Bentley, δεν το κάνει Bentley...

H Patek έχει ένα υψηλό επίπεδο. Δεν πέφτει το επίπεδό της ούτε αν κάνει πολλά quartz, ούτε αν βάζει μηχανισμούς που δεν είναι ιn house.

Το κάθε προιόν είναι ένα σύνολο πραγμάτων. Τον ίδιο μηχανισμό να έχει ένα Vacheron και ένα TW Steel (λέμε τώρα), το Vacheron θα έχει άλλο φινίρισμα, άλλο καντράν, ακόμη και το λουράκι δεν θα έχει καμία σχέση....

Απλά αυτό που λίγοι ξέρουν είναι ότι η Patek υπερβαλλει στην εικόνα της. Και καλά κάνει.

Το εμπόριο δεν είναι απονομή δικαιοσύνης! Όποιος μπορεί να πάρει κάτι καλύτερο από αυτό που του αναλογεί, το εκμεταλλεύεται...

Φιλικά

Κωστής
Συμφωνώ στη θεώρηση των πραγμάτων όπως την αντιλαμβάνεσαι , αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι όποιος επενδύει σε quartz αυτοαναιρείται από κατασκευαστής ΥΩ, ασχέτως ονομάτων, για να μην παρεξηγηθεί η εμμονή μου. Δεν μπορείς να είσαι κορυφή σε οποιονδήποτε τομέα και να μην δίνεσαι ψυχή και σώμα . Οταν ασχολείσαι όμως με πηνία και μπαταρίες ταυτόχρονα με την μηχανική κίνηση δεν γίνεται φίλε μου. απλά δεν γίνεται ! Είσαι εμποράκος επιτυχημένος δεν είσαι Dufour, πως να το κάνουμε.
Απάντηση