Cigars- Whiskies- Wines- Coffees

για να χαλαρωνουμε
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Σιδ.Σταυρος
Has thanked: 405 times
Been thanked: 752 times
Επικοινωνία:

Re: Cigars- Whiskies- Wines- Coffees

Δημοσίευση από Σιδ.Σταυρος »

Μετα απο αυτο το οριο ισως αρχιζω να ανεβαινω απο θεμα τιμης.
Ακομη εξεταζω τυλιγματα-βαρος-χρωμα καπνου-ποιοτητα σταχτης-αισθηση αρωματων και οπως το βλεπω θα αργησω πολυ να κατασταλαξω σε σχεση με τους καπνους πιπας. Μπορει ενας καπνος πιπας με αξια κουτιου στα 30+ ευρω να σου αφησει ασχημη αισθηση και να παει χαμενο ενω ακομη και πουρο 5 ευρω εμενα μου αρεσε. Καπνιζω αργα και παντα εν ηρεμια,βλεπω να καπνιζουν ενω οδηγουν σε κινηση πολης,αλλοι ενω τρωνε κλπ αλλα δεν προκειται να το κανω,μου αρεσει η ταξη-καθαριοτητα και να εχω μπροστα μου τον καφε και τα εξαρτηματα ενω καθομαι με ανεση.
Για υγραντηρα (ξυλο) δεν με βλεπω στο μεσο μελλον,δεν μπορω να ζω με αγχος καθε μερα να κοιταω οργανα μετρησης και να φοβαμαι μηπως καταστραφουν ολα τα πουρα μου απο μυκητα,δεν θελω να μπω σε αυτην την διαδικασια αυτον τον καιρο.

Οσονα φορα τους καπνους πιπας εχω βαλει σε κεντρικο σημειο του blog μου αυτο:

Βαθμολογια καπνων:

Εδω ΔΕΝ θα διαβασετε: "εμενα ο εκπαιδευμενος μου ουρανισκος, οπως εγω αντιλαμβανομαι την γκαμα της παλετας, αυτη η μπραντα δεν βγαζει full body καπνους με πεμπτουσια γευσεων, οι ευαισθητοι γευστικοι μου καλυκες, η υψηλη αντιληψη μου περι της αναδυσης των αρωματων στο πλατω, γηϊνο πιπερακι χωρις bittering και stiffness στα πρωτα παφς" κλπ που δεν ειναι τιποτα αλλο απο εξυπνακιστικα σχολια μερικων κομπλεξικων σε Ελληνικα forum που προσπαθουν να εντυπωσιασουν ετσι με ''αγγλικουρες" τους Νεους καπνιστες πιπας οτι δηθεν σαν ειδικοι εχουν πολυ εξειδκευμενες γνωσεις περι του θεματος.
Μιλαμε για ατομα που σε ενα μπωλ πιπας μπορουν να διακρινουν καμια 10αρια αρωματα και μαλιστα και με ποια σειρα εμφανιζονται κιολας κατα την καυση ! Τυφλα να εχουν οι A.Ducasse, H.Blumenthal, G.Ramsay δηλαδη σε γευστικη δοκιμασια φαγητου. Μπορουν να γραψουν μια λιτη κριτικη σε απλα Ελληνικα αλλα επιτηδες τα γραφουν ετσι απο ταση αυτοπροβολης και αμα τους ζορισεις: ''ημουν φοιτητης 2 χρονια Αγγλια και εχω μαθει απο εκει".

Εντος ημερων ερχεται και μια δερματινη θηκη για μεγαλα πουρα,αυτη που εχω ειναι πλαστικη και δεν μου αρεσει εμφανισιακα.
These users thanked the author Σιδ.Σταυρος for the post:
Megalos (Παρ Μαρ 20, 2026 10:33 pm)
Rating: 7.69%
Το Blog μου: https://Pipe-smoke.blogspot.com
Kαναλι στο Youtube: https://tinyurl.com/p3lzsuk
Άβαταρ μέλους
Giorgos_I
Has thanked: 519 times
Been thanked: 1283 times

Δημοσίευση από Giorgos_I »

Σιδ.Σταυρος έγραψε: Παρ Μαρ 20, 2026 12:02 pm
Εντος ημερων ερχεται και μια δερματινη θηκη για μεγαλα πουρα,αυτη που εχω ειναι πλαστικη και δεν μου αρεσει εμφανισιακα.
Την πλαστική, μπορείς να την χρησιμοποιείς για λίγες ώρες, μετά δεν συνίσταται. Ο λόγος ? Δεν αναπνέει.

Η δερμάτινη αναπνέει, και δίνει και αρώματα ( θεωρητικά ) στα περιεχόμενα.
These users thanked the author Giorgos_I for the post:
Σιδ.Σταυρος (Σάβ Μαρ 21, 2026 10:27 am)
Άβαταρ μέλους
Giorgos_I

Σιδ.Σταυρος έγραψε: Παρ Μαρ 20, 2026 12:02 pm ..................
Για υγραντηρα (ξυλο) δεν με βλεπω στο μεσο μελλον,δεν μπορω να ζω με αγχος καθε μερα να κοιταω οργανα μετρησης και να φοβαμαι μηπως καταστραφουν ολα τα πουρα μου απο μυκητα,δεν θελω να μπω σε αυτην την διαδικασια αυτον τον καιρο.
Οι "μύκητες" που καταστρέφουν τα πούρα, υπάρχουν μέσα στα πούρα ( σε μερικά ) από τότε που τα αγοράζουμε.

Ειναι μεγάλη διαδικασία για να την αναλύσω εδώ, αλλά σαν αρχή αναφέρω ότι τα μη επεξεργασμένα φύλλα ( ...εννοώ με άλλα πρόσθετα - πράγμα που είναι καλό ), μπορεί να διατηρούν αυγά νυμφών, που εκκολάπτονται ( στις σωστές συνθήκες ) και τρώνε τα πούρα, τα γεμίζουν τρύπες.

Ενας απλός και εφαρμόσιμος τρόπος είναι όταν αγοράζουε την συσκευασια, την βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 24-ωρα, και τα αυγά πεθαίνουν.

Οπότε, πριν μπούν σε υγραντήρα, έχουν απολυμανθεί. Μιλάμε για όταν αγοράζουμε συσκευασίες των 5-25. Αν παίρνουμε ένα μόνο του, για να καπνίσουμε, απλώς το ελέγχουμε να μην έχει τρύπες.
These users thanked the author Giorgos_I for the post:
Σιδ.Σταυρος (Σάβ Μαρ 21, 2026 10:28 am)
Άβαταρ μέλους
Σιδ.Σταυρος
Επικοινωνία:

Giorgos_I έγραψε: Παρ Μαρ 20, 2026 11:04 pm Την πλαστική, μπορείς να την χρησιμοποιείς για λίγες ώρες, μετά δεν συνίσταται. Ο λόγος ? Δεν αναπνέει.
Ναι την εχω για λιγα λεπτα δηλαδη ισα για μεταφορα απο σπιτι σε καφετερια.
Ενας απλός και εφαρμόσιμος τρόπος είναι όταν αγοράζουε την συσκευασια, την βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 24-ωρα, και τα αυγά πεθαίνουν.

Οπότε, πριν μπούν σε υγραντήρα, έχουν απολυμανθεί.
Οπως ειναι με το σελοφαν τα βαζουμε;
Μετα την καταψυξη και το βαλσιμο στον υγραντηρα μετα απο ποσες ημερες μπορουμε να το βγαλουμε να το καπνισουμε;
Άβαταρ μέλους
Giorgos_I

Ναι, με την συσκευασία. Και μπορείς να τα αφήσεις και παραπάνω, 4-5 ημέρες.

Εγώ, μετά τα κράταγα στην συσκευασία, για άλλη μια εβδομάδα, πριν τα ανοίξω.

Οταν βάζουμε ένα πούρο στον υγραντήρα, ο χρόνος που απαιτείται για να "ετοιμαστεί", να έρθει δηλαδή στην κατάσταση που επιτρέπει το κάπνισμα ( σχετική υγρασία ) εξαρτάται από την αρχική κατάσταση του πούρου, τις ικανότητες του υγραντή, και το φορτίο που έχει.

Θεωρητικά, μια μέση κατάσταση και ένα μέσο μέγεθος ( δακτυλίδι - μήκος ) απαιτεί 4-5 ημέρες.

Αν είναι τελείως ξερό και μεγαλυτέρων διαστάσεων, απαιτείται περισσότερο. Ο κάθε ένας, μαθαίνει σιγά σιγα τις δυνατότητες του δικού του υγραντήρα, και την ανταπόκριση στα διάφορα μεγέθη / κατάσταση. Οπότε τα ανωτέρω είναι καθαρά ενδεικτικά.

Σε μεγάλα μαγαζιά πώλησης, όπου δοκιμαζεις κιόλας και ελέγχεις και την κατάσταση της κασετίνας, έχουν μεγάλους υγραντήρες - ντουλάπες, μια και εκεί και η πόρτα ανοιγοκλείνει, αλλά και τα φορτία μεταβάλλονται, με αφαίρεση / προσθήκη κασετίνων, οπότε οι δυνατότητες απαιτείται να είναι ισχυρές.

Με την αποκτηθείσα εμπειρία, με την αφή - ελαφρά πίεση, καταλαβαίνεις πότε είναι έτοιμο.
Άβαταρ μέλους
Σιδ.Σταυρος
Επικοινωνία:

Giorgos_I έγραψε: Σάβ Μαρ 21, 2026 5:10 pm Ναι, με την συσκευασία. Και μπορείς να τα αφήσεις και παραπάνω, 4-5 ημέρες.
Προσπαθω να σκεφτω την εκφραση/αντιδραση της γυναικας μου οταν ανοιξει την καταψυξη και διπλα σε κρεας/κυβους λεμονιου/φασολακια δει ξαφνικα ενα ματσο πουρα.

Image
Άβαταρ μέλους
Giorgos_I

Σιδ.Σταυρος έγραψε: Σάβ Μαρ 21, 2026 7:47 pm
Giorgos_I έγραψε: Σάβ Μαρ 21, 2026 5:10 pm Ναι, με την συσκευασία. Και μπορείς να τα αφήσεις και παραπάνω, 4-5 ημέρες.
Προσπαθω να σκεφτω την εκφραση/αντιδραση της γυναικας μου οταν ανοιξει την καταψυξη και διπλα σε κρεας/κυβους λεμονιου/φασολακια δει ξαφνικα ενα ματσο πουρα.

Image
Εμένα, δεν την ανοίγει. Φοβάται τον ..........Μπάρμπα Στάθη :slap:

Η κατάψυξη, είναι το βασίλειό μου, :gf: εγώ την φροντίζω να έχει απ' όλα, σε αρμονικές ποσότητες για την σωστή διατροφή της οικογένειας. :cigar:

Με την συσκευασία να τα βάλεις, όχι χύμα.
Άβαταρ μέλους
Σιδ.Σταυρος
Επικοινωνία:

Δυσκολευομαι να καταλαβω την διαφορα στο τυλιγμα του Α πουρου με το Β (βαζω 2 τυχαια παραδειγματα) δηλαδη βλεπεις το ενα να εχει ακανονιστο σχημα-μαλακη υφη:

Image

και το Β να ειναι τεντωμενο με ωραιαο σχημα σκληρο στην υφη:

Image

Μηπως το ενα ειναι μηχανης και το αλλο χειροποιητο;
Παιζει ρολο η ποιοτητα του καπνου ή ο τεχνιτης;
Απάντηση