Απλό και πολύ όμορφο.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Απλό και πολύ όμορφο.

+100
Εξαιρετικά …να τα πούμε από κοντάgep έγραψε: Πέμ Ιαν 01, 2026 4:18 pm Αλλαγή χρόνου με αυτό από τις αρχές 2000 που ήρθε από σπόντα στην κατοχή μου και ο λόγος που εκτιμώ αφάνταστα την εταιρεία αυτή. Πληροφορίες με έναν καφέ στο χέρι.
+1000 παλιέ έσκισες
gep έγραψε: Πέμ Ιαν 01, 2026 1:36 pmΕίναι ο λόγος που απεχθάνομαι την σημερινή Ρόλεξ, τίποτα μεμπτό με την ποιότητα αλλά γιατί κάπου στην πορεία έχασε τον προσανατολισμό της και μετακόμισε από τα αλώνια στα σαλόνια.Giorgos_I έγραψε:Αυτό, ξαναπέστο, ξανα και ξανά, να το κατανοήσουν απαξάπαντες !gep έγραψε: Τετ Δεκ 31, 2025 9:47 pm Και οι Άι Βασίληδες και το έλκηθρο πολύ ωραία, όσο για το συγκεκριμένο μοντέλο της Ρόλεξ, είχα έρθει πολύ κοντά στο να το αγοράσω αρχές δεκαετίας '80, τότε τα Ρόλεξ ήταν ακόμα τα G-shock της εποχής. Να το χαίρεσαι και Καλή Χρονιά
Τα Rolex, τέλη δεκαετίας 70 μέχρι σχεδόν και τέλος 80, ήτανε τα CASIO των δραστήριων τύπων.Που είχαν αντοχή και ήταν και αδιάβροχα.
Με τιμές 70.000 - 90.000 Δρχ, έπαιρνες Sub, GMT, Datejust με λευκόχρυση στεφάνη. Κάτι Airking χωρίς ημερομηνία, ήταν ακόμα φτηνότερα. Και να αναφέρω και μισθούς τότε, ( οι δικοί μου, πχ 30.000 το 81, 60.000 το 83, σύν τα bonus 2-3 μισθοί - στόχους, καί τότε με 14 μισθούς ). Φυσικά, δούλευα σε πολυεθνικές μεν, αλλά θεωρώ, ότι μέχρι τα 20.000 ήταν τότε σχετικά νορμάλ για κάποιες θέσεις ευθύνης σε μεσαία-μεγάλα επιχειρηματικά σχήματα, ακόμα και Ελληνικά. Δέχομαι και διορθώσεις αν δεν τα λέω καλά.
Ο φίλος μου ο Φιντέλ φορούσε το Ρόλεξ στην επανάσταση γιατί χρειαζόταν ένα ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ρολόι-σκυλί χωρίς perlage, Geneva stripes και πράσινα άλογα.
Τέλη '70 δύτες γνωστού Έλληνα εφοπλιστή στην Τζέντα φορούσαν Ρόλεξ για τις επισκευές καραβιών στο λιμάνι.
Μηχανικοί της αεροπορικής εταιρείας που εργαζόμουν τα φορούσαν στην πίστα χωρίς να νοιάζονται για γρατζουνιές. Ένας από αυτούς έπρεπε να μπει λίγα λεπτά πριν μία αναχώρηση στο wheel well ενός μεταγωγικού DC-8-63, φορτωμένο με 18 παλέτες στο main deck, έξτρα τα αμπάρια, συν καύσιμα. Έβγαλε το ρολόι από το χέρι ακομπώντας το πάνω στον τροχό γιατί εκεί μέσα υπάρχουν σωληνάκια με υδραυλικά υγρά. Πιεσμένος από το άγχος για να διώξει το αεροπλάνο στην ώρα του, όταν τελείωσε την δουλειά έτρεξε να δώσει σήμα στον πιλότο να ξεκινήσει κινητήρες και να φύγει. Πίσω στο γραφείο παρατήρησε ότι το ρολόι έλειπε από το χέρι του, έτρεξε στην θέση που ήταν το αεροπλάνο και είδε το ρολόι τούμπα στο τσιμέντο και πατημένο από τον τροχό, φυσικά με σπασμένο τζάμι και την κάσα με βαθιές πληγές αλλά λειτουργικό. Όταν συνήλθε έστειλε φωτογραφίες στην Ρόλεξ εξιστορώντας το γεγονός. Η απάντηση ήταν ότι θα του το επισκεύαζαν με δικά τους έξοδα αν τους επέτρεπε να χρησιμοποιήσουν την ιστορία για διαφημιστικούς σκοπούς. Πράγμα που έγινε. Διαφήμιση δεν είδα, αλλά η ιστορία είναι πέρα ως πέρα αληθινή. Να χαιρόμαστε τα ρολόγια μας όποια και αν είναι αυτά, με ή χωρίς γρατζουνιές γιατί το κάθε ρολόι έχει την ιστορία του.
Δυστυχως εγω τεινω να το παρατησω αυτο, καμια φορα σταματαει καποιο επειδη τελειωσε η μπαταρια μα ετσι μεσα στο κουτι με τα αλλα δεν το καταλαβαινω αμεσως αρα ''χαλαει'' η ημερομηνια ασε δε μερικα αυτοματα που εχω τα οποια τα φοραω σε εξοδους. Φαινεται ασχημα μονο στις φωτογραφιες αλλα ακομη και εαν τα διορθωσω ολα ειναι θεμα χρονου για τον Α' ή τον Β' λογο καποιο να ''χασει'' την σωστη ημερομηνια, σημερινο παραδειγμα (μεσα σε ολα φαινεται και σαν μαυρη λωριδα μεσα στο καντραν μα ειναι απο το zoom του κινητου) :

2 διαφορετικα μοντελα φορουσε, μετα το γυρισε σε φθηνα ψηφιακαgep έγραψε: Πέμ Ιαν 01, 2026 1:36 pm Ο φίλος μου ο Φιντέλ φορούσε το Ρόλεξ στην επανάσταση γιατί χρειαζόταν ένα ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ρολόι-σκυλί χωρίς perlage, Geneva stripes και πράσινα άλογα.