Παλιες ρολογοιστοριες
- Megalos
- Διαχειριστής
- Has thanked: 42896 times
- Been thanked: 9560 times
Re: Παλιες ρολογοιστοριες
Ευχαριστουμε πολυ φιλε Σταυρο για το πολυ ενδιαφερον αυτο ευρημα και ενημερωση 
- These users thanked the author Megalos for the post:
- Σιδ.Σταυρος (Τρί Σεπ 23, 2025 11:53 am)
- Rating: 7.69%
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
- Giorgos_I
- Has thanked: 476 times
- Been thanked: 1151 times
Εδώ στην "εξορία", το μοναδικό γεύμα της ημέρας, για εμένα τουλάχιστον ( ........οι υπόλοιποι όλο και τσιμπάνε και κάτιΣιδ.Σταυρος έγραψε: Δευ Σεπ 22, 2025 7:49 pm
Τι πατε στοιχημα πως θα το βγαλουν ''ρωμαικο'' οπως κανουν με καθε τι αρχαιοελληνικο;
Και είναι και η μόνη ώρα, που βλέπουμε τηλεόραση, έως σήμερα είχε σχεδόν καθημερινά Ελληνικές ταινίες.
Και στα ενδιάμεσα, διαφημίσεις, και μια από αυτές, που με συγχίζει, ειναι η " Επισκεφτείτε την Τουρκία".
Και δείχνει όλα τα αρχαία και την Αγία Σοφία, σαν τα .........ιστορικά μνημεία του πολιτισμού τους. Οπότε, συγχίζομαι, μου κάβεται η όρεξη, και έτσι.........αδυνατίζω
α. Αυτοί ΔΕΝ έχουν πολιτισμό. Οτι έχουν, είναι τα Ελληνικά μνημεία, που φροντίσαμε να τα χάσουμε, με την μόνιμη φαγωμάρα μας. Το έχουν παραδεχθεί στις συζητήσεις μας, οι Τουρκοι στα διάφορα επαγγελματικά μου ταξίδια.
β. Ο χαρακτηρισμός μας ως Γιουνάν, προέρχεται από τον Ιωνικό πολιτισμό, Ιωνάν ---> Γιουνάν.
γ. Αν κάποιος μπεί λιιιιιιγο πιο μέσα από τα παράλια, θα βρεί μια χώρα, που ζεί έναν αιώνα πίσω.
Ειχα την τύχη ( ατυχία ??? ) να κάνω κάποια ταξίδια, και επειδή η οικογένειά μου προερχόταν από εκεί, το "έψαχνα" λίγο παραπάνω. Πηγαίναμε κυρίως από Σμύρνη στην περιοχή Αϊδινίου και πιο ανατολικά, 150 χιλιόμετρα από τις ακτές. Χωριά, σε κατάσταση που πρέπει να ήταν η Ελλάδα πριν τον Β' ΠΠ. Από αυτά μου μου περιέγραφε ο πεθερός μου.
Και στο ξενοδοχείο στο Αϊδίνιο, τοιχογραφίες ψηφιδωτές με παραστάσεις αρχαιοελληνικές. Επειδή έβλεπαν ότι είμαι Ελληνας, μου απαντούσαν ότι είναι "αρχαίες", αλλά ΔΕΝ ήξεραν τι παρίσταναν. Διπλωματία.
Οπότε, ανάλογα με την παράσταση, τους εξηγούσα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά, ακριβώς πίσω από την reception, την παράσταση με τον λαμπερό ήλιο, και δυο ανθρώπους που πέταγαν φορώντας φτερά. Ρώτησα αν είναι διαφήμιση της Turkish Airlines, και είπαν ότι ΔΕΝ ήξεραν. Δαίδαλος και Ικαρος. Ακόμα και αυτό κάνανε ψηφιδωτό.
Και αναλογίζομαι. Πόσοι πάνε για διακοπές στην Τουρκία, εκτός από μερικούς που ξέρω που πάνε στην Πόλη και την Τραπεζούντα για να δούνε κάποια από τα μνημεία ?
Και γιατί δέχονται το διαφημιστικό, πχ στην ΑΝΤ1 ?
- kalvetfl67
- moderator
- Has thanked: 3051 times
- Been thanked: 2109 times
Πάνε πάρα πολλοί , εχω γνωστούς που πήγαν διακοπές Αntalya-Cirali και εχουν να λένε πόσο ωραία πέρασαν σε ξενοδοχείο πολυτελείας με λογικές τιμές
Και βρήκαν πάρα πολλούς Ελληνες εκεί
Τους στοίχισε τα μισα απότι αν πήγαιναν τις ίδιες μερες Χαλκιδική και όχι σε luxury ξενοδοχείο
Οσο για τον ΑΝΤ1 και τα υπόλοιπα κανάλια υποθετω οτι σκέφτονται σαν επιχειρήσεις και όχι πατριωτικά . Και λογικά οι Τούρκοι πληρώνουν καλά
Τους στοίχισε τα μισα απότι αν πήγαιναν τις ίδιες μερες Χαλκιδική και όχι σε luxury ξενοδοχείο
Οσο για τον ΑΝΤ1 και τα υπόλοιπα κανάλια υποθετω οτι σκέφτονται σαν επιχειρήσεις και όχι πατριωτικά . Και λογικά οι Τούρκοι πληρώνουν καλά
- Σιδ.Σταυρος
- Has thanked: 296 times
- Been thanked: 588 times
- Επικοινωνία:
Τα πρωτα ''αρχοντικα'' τους ηταν τα Ελληνικα που αφησαν πισω τους το 1922 οι δικοι μας.Giorgos_I έγραψε: Τρί Σεπ 23, 2025 12:16 am α. Αυτοί ΔΕΝ έχουν πολιτισμό. Οτι έχουν, είναι τα Ελληνικά μνημεία, που φροντίσαμε να τα χάσουμε, με την μόνιμη φαγωμάρα μας. Το έχουν παραδεχθεί στις συζητήσεις μας, οι Τουρκοι στα διάφορα επαγγελματικά μου ταξίδια.
β. Ο χαρακτηρισμός μας ως Γιουνάν, προέρχεται από τον Ιωνικό πολιτισμό, Ιωνάν ---> Γιουνάν.
Επειδη οτι εχουν ειναι κλεμμενο αναμεσα σε ολα ειναι και το Γιουναν, ετσι μας ελεγαν οι Περσες τοτε οταν εκαναν επανασταση οι δικοι μας (πριν εισβαλουν εδω και φανε τα μουτρα τους).
Στο αρχαιο θεατρο της Εφεσου εκαναν καμηλοδρομιες (!) και ειχαν ρημαξει τα μαρμαρα, οταν μυσριστηκαν χρημα ζητησνα να υπαχθει στον καταλογο της Ουνεσκο για να παιρνουν επιδοτησεις.
Ο Δικεφαλος Αετος συμβολο του Δια, η Ημισεληνος με το αστρο αρχαιοελληνικο συμβολο κι αυτο τα εκλεψαν και τα οικιοποιηθηκαν, εδω εφτασαν σε σημειο να λενε πως η αρχαια Ελενη μιλουσε τουρκικα (!) η Τροια ηταν αρχαια (!) τουρκικη πολη, ο Δουρειος Ιππος αρχαια τουρκικη (!) κληρονομια, ο Κοναν ηταν προ-τουρκος στην καταγωγη κλπ.
https://slpress.gr/politismos/pos-oi-to ... -romaikes/
- These users thanked the author Σιδ.Σταυρος for the post:
- Megalos (Πέμ Σεπ 25, 2025 11:04 pm)
-
gep
- Has thanked: 7177 times
- Been thanked: 6065 times
Ιωνία, Ίωνες, Γιουνάν. Ακόμα και σήμερα στον αραβικό κόσμο έτσι μας αποκαλούν και το θεωρώ τιμή γιατί είναι καλό να μην ξεχνάμε τις χαμένες πατρίδες και την ιστορία μας. Καλοσύνη την Τούρκων να μας αποκαλούν έτσι, εμμέσως παραδεχόμενοι ότι βρίσκονται σε δικά μας εδάφη.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- Giorgos_I
Ξέρω και εγώ αρκετούς, που με τα σκάφη τους ( ιδιόκτητα ή ενοικιαζόμενα ) από το Λαύριο πάνε κατ' ευθείαν σε Τουρκικά παράλια.kalvetfl67 έγραψε: Τρί Σεπ 23, 2025 11:37 am Πάνε πάρα πολλοί , εχω γνωστούς που πήγαν διακοπές Αntalya-Cirali και εχουν να λένε πόσο ωραία πέρασαν σε ξενοδοχείο πολυτελείας με λογικές τιμές
Οι λόγοι ? ΠΟΛΛΟΙ !!!!
α. Μόλις πιάσουν πχ Κεα κλπ, αρχίζουν οι διαδικασίες με τις Λιμενικές αρχές, το ταμείο, και διάφορα άλλα. Που είναι ..........ενοχλητικά. Φίλο, τον "έγδυσαν" σε τυπικό έλεγχο ναρκωτικών. Ετσι του είπαν. Οτι μια στις τοσες, ελέγχουν εξονυχιστικά κάποια σκάφη. Νοικιάρικο, ιστιοπλοϊκο, από Λαύριο σε Κέα. Θα έκανε εμπόριο ? Μεγάλος άνθρωπος, σοβαρός επαγγελματίας. Ετσι τους ήρθε και τι να πείς ? Απλώς, τους χαλασαν το πρόγραμμα εξόρμησης, και αναγκάστηκαν στην αλλαγή προγράμματος .
β. Εκεί έχουν μαρίνες. Βρίσκεις νερό - ηλεκτρικό και υποδομές, όπου μπορείς να σταματήσεις για ξεκούραση, και πιθανόν και μια εκδρομή στα ενδότερα. Αλλά μιλάμε πάντα για παράλια. Πιο μέσα, είπαμε. Εναν αιώνα πίσω.
Εμείς, με τόσα νησιά, μαρίνες ΔΕΝ έχουμε. Καλά, ουτε λιμάνια δεν έχουμε. Ασφαλή λιμάνια που ΔΕΝ θέτουν σε κίνδυνο πλοία και επιβάτες.
Και κάποιες μαρινες που υπάρχουν, είναι σε άθλια κατάσταση. Βλέπω και εδώ στο νησί, όλα αρόδου μένουν, δεν υπάρχουν θέσεις, με ( ΙΜΟ ) απώλεια εσόδων για τις τοπικές κοινωνίες. Βλέπω σκάφη και ΣΚΑΦΑΡΕΣ, που μένουν "έξω", οπότε είτε εδώ , είτε αλλου, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Δεν βγαίνουν έξω.
Πρόσφατα έβλεπα ένα video του Ιωσήφ Παπαδόπουλου, που είχε επισκεφτεί την Πάτρα με το σκάφος του. Χαλασμός ! Ο κ δήμαρχος εκεί, είναι αντίθετος στην ύπαρξη μαρίνας, στο κυριότερο λιμάνι εισόδου στην χώρα από τα δυτικά. Που θα έπρεπε να είναι υπόδειγμα φιλοξενίας / παροχών ( ρεύμα - νερό - καύσιμα - ιατρικές υπηρεσίες ) για όσους έρχονται από Αδριατική, και μετά κατευθύνονται προς Ισθμό, για Κυκλάδες, Β. Αιγαίο.
Οι ιδεοληψίες, και μερικές φορές και τα συμφέροντα, καταργούν την λογική και την εξέλιξη / πρόοδο.
Εχω πολλά να πω, αλλά σταματώ εδώ.
- Σιδ.Σταυρος
- Επικοινωνία:
Γνωστος μου μολις πηγε να ''δεσει'' στον ''Τσεσμε" ηδη τον ειχαν δει και τον περιμεναν 2 τουρκοι χαμογελαστοι υπαλληλοι,αμεσως συνδεση νερο και ρευμα και πληρης περιγραφη τι προσφερει ο τοπος.Giorgos_I έγραψε: Τρί Σεπ 23, 2025 7:15 pm β. Εκεί έχουν μαρίνες. Βρίσκεις νερό - ηλεκτρικό και υποδομές
Εμείς, με τόσα νησιά, μαρίνες ΔΕΝ έχουμε. Καλά, ουτε λιμάνια δεν έχουμε. Ασφαλή λιμάνια που ΔΕΝ θέτουν σε κίνδυνο πλοία και επιβάτες.
Και κάποιες μαρινες που υπάρχουν, είναι σε άθλια κατάσταση.
Αν θυμαστε τοτε με τον ''εισαγγελατο'' οι δικοι μας στα νησια οταν ηταν για παραγγελια απο μην ντοπιο εβαζαν το ''Ξ'' στο τελος δηλαδη ''πιασε μια πατατες Ξ, βαλε και μια σαλατα Ξ" οπου Ξ = ξενος αρα να βαλουν ενα κλικ μικροτερη μεριδα μιας και οι ξενοι δεν γνωριζαν τις αναλογιες που εχουμε εδω.
Εχω πετυχει συζητησεις σε νησια οπου ντοπιοι να μην θελουν μαρινα γιατι λεει θα τους αναγκασουν να πληρωνουν τελη,θα χαλασει το τοπιο,θα κανουν μανουρα τα μεγαλα σκαφη κλπ.

https://en.haberler.com/a-2-200-year-ol ... -19021378/
Ποσες φορες το αρθρο λεει μεσα ''ancient Greek'' ;
- These users thanked the author Σιδ.Σταυρος for the post:
- Megalos (Πέμ Σεπ 25, 2025 11:04 pm)
- Giorgos_I
Μα, αυθεντικό Τούρκικο είναι. Θαλασσινό έθνος, έχει κατακυριεύσει τις θάλασσες του πλανήτη.
to be mounted on a ship's prow, δηλαδη να τοποθετηθεί στην πλώρη ενός πλοίου
Παντελώς λάθος πληροφόρηση. Ουτε ξέρουν τι γράφουν.
Ενα ηλιακό ρολόι, ΑΠΑΙΤΕΙ σταθερή τοποθέτηση με συγκεκριμένο προσανατολισμό. Αλλιώς, απλά ΔΕΝ δουλεύει. Ειδικά, αν δείχνει και αστρονομικά γεγονότα, αυτά είναι απόλυτα συνυφασμένα με την γεωγραφική θέση.
Ενα πλοίο, συνήθως .......κινείται. Ακόμα και στο αγκυροβόλιο. Αρα, η κατασκευή αυτή, δεν μπορεί να ήταν σε πλοίο.
Και λόγω βάρους, προφανώς και δεν υφίστατο σε υπερυψωμένο σημείο του πλοίου, γιατί θα ήταν αρνητικό για την ευστάθεια.
Οι γείτονες, πρέπει να πάρουν πολλάαααααααααα μαθήματα ναυτικής τέχνης, πριν αρχίσουν να διεκδικούν "αντικείμενα βοηθητικά της ναυτιλιας".
Α, και στην Δήλο βρέθηκε ένα παρόμοιο. Που και εκεί κατοικουσαν πριν μερικές χιλιαδες χρόνια άτομα του Τουρκικου έθνους.
to be mounted on a ship's prow, δηλαδη να τοποθετηθεί στην πλώρη ενός πλοίου
Παντελώς λάθος πληροφόρηση. Ουτε ξέρουν τι γράφουν.
Ενα ηλιακό ρολόι, ΑΠΑΙΤΕΙ σταθερή τοποθέτηση με συγκεκριμένο προσανατολισμό. Αλλιώς, απλά ΔΕΝ δουλεύει. Ειδικά, αν δείχνει και αστρονομικά γεγονότα, αυτά είναι απόλυτα συνυφασμένα με την γεωγραφική θέση.
Ενα πλοίο, συνήθως .......κινείται. Ακόμα και στο αγκυροβόλιο. Αρα, η κατασκευή αυτή, δεν μπορεί να ήταν σε πλοίο.
Και λόγω βάρους, προφανώς και δεν υφίστατο σε υπερυψωμένο σημείο του πλοίου, γιατί θα ήταν αρνητικό για την ευστάθεια.
Οι γείτονες, πρέπει να πάρουν πολλάαααααααααα μαθήματα ναυτικής τέχνης, πριν αρχίσουν να διεκδικούν "αντικείμενα βοηθητικά της ναυτιλιας".
Α, και στην Δήλο βρέθηκε ένα παρόμοιο. Που και εκεί κατοικουσαν πριν μερικές χιλιαδες χρόνια άτομα του Τουρκικου έθνους.
- Σιδ.Σταυρος
- Επικοινωνία:
Οταν αυτα που βρισκουν ειναι Ελληνικα αρχιζει να μην ''συμφερει'' τους τουρκους.
Ο Ερντογάν «σφραγίζει» τις αρχαιολογικές ανασκαφές, και κατάσχει τα αρχαία στη Σμύρνη
Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στον κόσμο των αρχαιολόγων στη γειτονική Τουρκία η απόφαση της προεδρίας της χώρας, να «σφραγιστεί» η μακροχρόνια ανασκαφή στην περιοχή της Παλαιάς Σμύρνης. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, το συγκεκριμένο αρχαιολογικό εγχείρημα που μετρά πάνω από έναν αιώνα λειτουργίας, σφραγίστηκε, οι αρχαιολόγοι αποκλείστηκαν από την περιοχή και τα αρχαιολογικά ευρήματα κατασχέθηκαν.
Για όλες αυτές τις αποφάσεις, δεν υπήρξε η παραμικρή αιτιολόγηση, ενώ και το μέλλον του εγχειρήματος παραμένει ασαφές.
https://ellas2.wordpress.com/2025/09/24 ... ore-220602
Ο Ερντογάν «σφραγίζει» τις αρχαιολογικές ανασκαφές, και κατάσχει τα αρχαία στη Σμύρνη
Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στον κόσμο των αρχαιολόγων στη γειτονική Τουρκία η απόφαση της προεδρίας της χώρας, να «σφραγιστεί» η μακροχρόνια ανασκαφή στην περιοχή της Παλαιάς Σμύρνης. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, το συγκεκριμένο αρχαιολογικό εγχείρημα που μετρά πάνω από έναν αιώνα λειτουργίας, σφραγίστηκε, οι αρχαιολόγοι αποκλείστηκαν από την περιοχή και τα αρχαιολογικά ευρήματα κατασχέθηκαν.
Για όλες αυτές τις αποφάσεις, δεν υπήρξε η παραμικρή αιτιολόγηση, ενώ και το μέλλον του εγχειρήματος παραμένει ασαφές.
https://ellas2.wordpress.com/2025/09/24 ... ore-220602
- These users thanked the author Σιδ.Σταυρος for the post (total 2):
- Megalos (Πέμ Σεπ 25, 2025 11:03 pm) • Giorgos_I (Τρί Οκτ 28, 2025 8:49 pm)
- Rating: 15.38%
- Σιδ.Σταυρος
- Επικοινωνία:
Το μουσειο του Sherlock Holmes στην Baker Street 221B

εχει ''επισημα" ρολογια τσεπης σε δυο εκδοσεις.

εχει ''επισημα" ρολογια τσεπης σε δυο εκδοσεις.

- These users thanked the author Σιδ.Σταυρος for the post (total 2):
- xRallyArt (Τρί Οκτ 28, 2025 8:08 am) • Megalos (Τρί Οκτ 28, 2025 11:50 am)
- Rating: 15.38%