Ούτε με αυτό θα συμφωνήσω. Δεν ήταν τα φθηνότερα. Αντίθετα ήταν τα value for money.nick10 έγραψε:Ο χρονικός ορίζοντας από μόνος του ποτε δεν είναι αρκετός, ούτε πάντα ο πιο σημαντικός, πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο στην επιτυχία μιας εταιρείας, συμφωνωar.parask έγραψε: ↑Δευ Νοέμ 27, 2023 8:27 pmΔεν συμφωνώ απόλυτα με αυτό. Δεν είναι πάντα σημαντικός ο χρονικός ορίζοντας.nick10 έγραψε:Δεν θεωρούνταν, ήταν το οικονομικό Rolex, ακριβως όπως η Omega είχε την εταιρεία Helvetia για αυτους που δεν μπορουσαν να αγοράσουν τα δικά της ρολογια. Η Omega δεν ήταν και είναι καλύτερη εταιρεία από την Tudor μόνο και μόνο επειδή είναι παλιότερη, εχεις δίκιο δεν φτανει μόνο αυτο, αλλα επειδή διαχρονικά τα ρολογια της ήταν καλυτερα από κάθε άποψη από αυτα της Tudor. Φυσικα και έχει ιστορία ως brand, δεν ιδρύθηκε χθες, αλλα η ιστορία της σε σύγκριση ακόμα και με εταιρείες που σήμερα θεωρούνται “κατώτερες” της Tudor, ωχριά μπροστά τουςtheo1988 έγραψε: ↑Δευ Νοέμ 27, 2023 7:33 pm Σε σύγκριση με άλλες εταιρείες του χώρου ναι είναι πιο νέα εταιρεία αλλά και πάλι κατά τη γνώμη μου εφόσον κοντεύει 100 χρόνια ιστορίας θεωρώ ότι έχει μια ιστορία σαν brand. Έστω και αν στη αρχή θεωρήθηκε σαν ένα πιο οικονομικό ρόλεξ. Το ότι η omega (που θέλει να ανταγωνιστεί σήμερα η Tudor)είναι πιο παλιά σαν εταιρεία δεν την κάνει καλύτερη. Καλύτερη είναι ο omega για άλλους λόγους όχι επειδή είναι πιο παλιά. Η Baume and mercier π.χ έχει ιδρυθεί γύρω στο 1830 νομίζω αλλά σήμερα είναι πιο κάτω σαν brand από την Tudor που είναι νεότερη.
Η τουντορ έχει τεράστια ιστορία κ μόνο άμα σκεφτούμε τα military κομμάτια της.
Βάλε σε αυτό ότι από το ρόλεξ group ήταν η πρώτη που παρήγαγε αυτόματο χρονογραφο, κ έπαιξε με υλικά όπως κεραμικό κ τιτάνιο πολύ πριν η μεγάλη αδερφή τα αγγίξει…
Sent from my iPhone using Tapatalk
Τα military ρολογια μπορεί τωρα να τα θεωρούμε σπανια, ιστορικά συλλεκτικά κλπ, αλλα εκείνη την εποχή ήταν απλώς τα φθηνότερα ρολογια που ικανοποιούσαν τις απαιτήσεις που έθετε ο στρατος ή η υπηρεσια της χώρας που τα παράγγελνε. Ναι φυσικα και ήταν η πρώτη εταιρεία του ρολεξ γκρουπ που έκανε αυτα που αναφέρεις, αλλα αυτο οφείλεται στην πολιτική της ρολεξ να κάνει ελάχιστες αλλαγές στα δικά της ρολογια πιστευω.
Αν η ρόλεξ δεν έκανε αλλαγές για τα στρατιωτικά συμβόλαια δεν θα είχαμε το περίφημο milsub ούτε φυσικά κ τα sub με το 3-6-9 καντράν.
Το συμβόλαιο πήγε στην Tudor απλούστατα γτ οι κάσες ήταν ακριβώς οι ίδιες κ οι μηχανισμοί αν κ φθηνότεροι ήταν αρκετά καλοί. Κανείς δεν έχει τους ΕΤΑ για πέταμα…
Sent from my iPhone using Tapatalk