Σε ευχαριστώ Θοδωρήeisenberg έγραψε:Μπραβο Γιαννη,ωραιες φωτο!
Που την κονομησες βρε θηριο τη μηχανη της IWC?
μπορώ να σου πω αλλά μετά θα πρέπει να σε
Σε ευχαριστώ Θοδωρήeisenberg έγραψε:Μπραβο Γιαννη,ωραιες φωτο!
Που την κονομησες βρε θηριο τη μηχανη της IWC?
Δεν έχω κανένα πρόβλημα ούτε με τα σχόλια ούτε με το ύφος. Όπως έχω ξαναγράψει, απόψεις ανταλλάσουμε...αυτός άλλωστε δεν και ο σκοπός του φόρουμ??VIWOW έγραψε:Είναι ένα κλασικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τότε που ο κάθε φορουμίστας κρίνει θέματα που δεν γνωρίζει.
Μεταφέρεται μια "ποδοσφαιρική" αντίληψη στα φόρουμ, η οποία δεν είναι ούτε σωστή, ούτε βάσιμη.
Οι ειδικοί γελούν...
Και εξηγώ:
Μίλαγα πρόσφατα με έναν από τους μεγαλύτερους εξπερ ρολογιών στον κόσμο και κορυφαίο επισκευαστή ιστορικών ρολογιών, ο οποιος μεταξύ άλλων είναι από τους πλέον ειδικούς στην ιστορία της ΡΡ, ιδιαίτερα στα πρώτα της βήματα.
Μου έλεγε λοιπόν ότι η ΡΡ έκανε δική της βάση μετά τα πρώτα 100 χρόνια της ιστορίας της και αυτό είναι λογικό. Μου έλεγε ότι γρήγορα οι ωρολογοποιοί κατάλαβαν ότι η Ebauche (η βάση δηλαδή) είναι κάτι που μπορεί να κάνει κανείς εύκολα και δεν προσφέρει τίποτα στο ρολόι. Είναι τα γνωστά συγκεκριμένα όργανα που προσφέρουν την ακρίβεια. Έτσι δεν θεωρείται στην ελβετική ωρολογοποιία, σημαντικό να ασχολείσαι με τις ebauches, εκτός αν κάνεις μόνο αυτό.
Από την άλλη, τι είναι αυτό που σοκάρει; Ότι η βάση είναι Ιαπωνική.
Υπάρχει μια αντιπαράθεση μεταξύ ιαπωνικής και ελβετικής ωρολογοποιίας στο μυαλό των "φίλων της ωρολογοποιίας" η οποία αποτελεί αυτό που είπα στην αρχή "ποδοσφαιριοποίηση" της ωρολογοποιίαςς, γιατί δεν υπάρχει στην βιομηχανία του χώρου. Αν ένα προιόν είναι καλό τι σημαίνει ότι είναι ιαπωνικό;
Και σε αυτό θα πρέπει να κάνουν και μια "ψυχανάλυση" οι φορουμίστες ανά τον ΄κόσμο, να αποφασίσουν τι πιστεύουν. Στο ένα ποστ, εκθειάζουν την Seiko και στο επόμενο "χτυπιούνται" γιατί η βάση του μηχανισμού της TAG είναι Seiko!!!!!!!!!
Τι θα γίνει; Αυτή η Seiko κατασκευάζει καλούς μηχανισμούς υπό τον όρο ότι είναι και η κάσα Seiko; Αλλιώς χάνει την αξία της, η ίδια μηχανή;
Φιλικά
Κωστής
ΥΓ. Τα σχόλια και το (τόσο συχνά πλέον παρεξηγημένο ύφος, δεν απευθύνονται στον -ιδιαίτερα ενεργό, φίλο- George. Οι ερωτήσεις είναι ρητορικές και σκοπό έχουν να πάμε και εμείς το μυαλό μας ένα βήμα μπροστά. Οι Ρώσοι λένε "Άσπρη γάτα, μαύρη γάτα, αρκεί να πιάνει ποντίκια"
Στο τεύχος που ετοιμάζω, το σημαντικότερο πρόσωπο του χώρου λέει: Την στιγμή που το εξάρτημα καλύπτει τις προδιαγραφές που εγώ ο ίδιος ορίζω, τι με νοιάζει αν έχει φτιαχτεί στην Κίνα ή στην Αλάσκα... (αυτό είναι το νόημα, να μην ψάχνω βραδιάτικα)
Το από τη μια Seiko και από την άλλη V4 έχει εξήγηση, αφου η ίδια εταιρεία πουλάει ρολόγια στα 1000 και στα 100.000 ευρώ. Και η Ferrari αν είχε αυτοκίνητο στα 2.000 ευρώ, που λες ότι θα κατασκεύαζε τη μηχανή του; Στο Μαρανέλο;