Συμφωνω απολυτα...markosgr28 έγραψε:Αν επικρατούσε μόνο η λογική, όλοι G και μόνο G έπρεπε να φοράμε. Δεν παθαίνει τίποτα, αθάνατο, αντέχει οποιαδήποτε καταπόνηση, δεν ασχολείσαι όταν το έχεις στο χέρι σου, καλή ακρίβεια, θάλασσα άφοβα, πέφτει από 10 μέτρα ύψος, δεν παθαίνει τίποτα, γρατζουνιές δε σε νοιάζει ή δεν πολυφαίνονται στα μαύρα, χρήσιμες λειτουργίες, διηνεκές ημερολόγιο και άλλα πολλά, μόνο καμιά μπαταρία, πότε πότε.
Και εμείς ξοδεύουμε ένα σωρό χρήματα για το συναίσθημα και ασχολούμαστε ώρες ατελείωτες πως ένα μηχανικό ρολόι θα γίνει λίγο πιο ακριβείας ή προσέχουμε μην τυχόν και χτυπηθεί και φύγει κανένα γρανάζι.... Αλλά και ένα quartz δεν μπορεί να αντέξει όσα αντέχει ένα G. Όχι ότι είναι κακό αυτό ή ότι κάτι με κλονίζει, απλά το αναφέρω, για να το συνειδητοποιήσω πρώτα εγώ.
Για αυτό, αν επικρατούσε μόνο η λογική, όλοι G και μόνο G έπρεπε να φοράμε. Να μην ήταν τόσο τεράστια σε διαστάσεις, έχουν ξεφύγει.... Το 5600 μια χαρά είναι σε μέγεθος, άρα μπορούν τις δυνατότητες να τις έχουν σε μικρότερο μέγεθος, γιατί χρειάζεται τα καινούργια να είναι πάνω από 50mm? Είπαμε μόδα και fashion item και ένδειξη ισχύος, αλλά τα ρολόγια στα κομοδίνα είναι πιο μικρά πλέον...
Βεβαια εγω ειμαι καινουργιος εδω και χωρις τις δυνατοτητες και τα ακριβα κομματια που εχουν οι περισσοτεροι εδω...
Βλεποντας το απ τα δικα μου ματια εχει ως εξης.
Ειμαι 35,μεχρι τωρα ειχα μικρος διαφορα casio ψηφιακα.Στη συνεχεια μεγαλωνοντας πηρα και αναλογικα seiko και citizen καποια απο αυτα ακριβα κομματια για το ειδος.(500€ εως 1400€).Κανενα απο ολα δεν επαθε ποτε τιποτα...Μετα την ασχολια μου με το φορουμ πηγα και πηρα το tudor το pelagos.Δε λεω πολυ καλο,ομορφο,απιστευτο lume κλπ.
Ομως για παραδειγμα την ανεξαρτησια που μου εβγαζε πχ το Citizen το Satellite wave το οποιο και τιτανιο ηταν και ο ομορφο αλλα συγχρονιζε και τα παντα αυτοματα μεσω δορυφορου δε μου το βγαζει το Tudor...Ουτε να ρυθμισεις ωρα,ουτε ημερομηνια,ουτε αν θα σταματησει,τιποτα.
Στην ουσια μεσω του Tudor απλα καλυτερη αισθηση απο πλευρας πρεστιζ εχω και οχι κατι παραπανω.
Ξερω δε θα αρεσει σε πολλους αυτο αλλα προσωπικα ετσι αισθανομαι.Δεν υπαρχει περιπτωση να το δωσω το Tudor υπο φυσιολογικες συνθηκες αλλα δυσκολο να παρω αλλο μηχανικο...
Υ.Γ.Χαζευοντας σε ιστοσελιδες με ρεπλικες βλεπεις εκπληκτικα κομματια με μηχανισμους ειτε Eta ειτε Seiko γυρω στο 500ρικο και καμμια φορα αναρωτιεμαι αν αξιζει το γνησιο...Παντα μιλαω για τις δικες μου οικονομικες δυνατοτητες για να μη παρεξηγουμαι.Αν ειχα κανα 7-10.000 το μηνα εσοδο εκει θα τα βλεπα αλλιως
Αυτη τη στιγμη εναλλασω στο χερι μου το Tudor και ενα Casio prg-240 και αν καποια στιγμη παρω αλλο σε καποιο Seiko θα παω ισως το Astron.Σε μηχανικο δε βρισκω λογο.