cupra73 έγραψε:Χρήστο πρώτα θα πρέπει να κατασταλάξεις στον τύπο του ρολογιού που θες να αγοράσεις (diver, pilot κλπ), μετά στο μέγεθος που θα είναι ιδανικό και άνετο στον καρπό σου, μετα να ξερεις την χρήση που θα προορίζεται (καθημερινό, επίσημο ) και μετά να δεις ποια μάρκα έχει αυτό που θες και καλύπτει βέβαια και το μπάτζετ που έχεις βάλει ως όριο........ είσαι τόσον καιρό στα ανάλογα φόρουμ του είδους και σε θεωρώ αρκετά διαβασμένο, το να μου γράφεις ότι θες ένα ρολόι που να κάνει μέχρι 2000 ευρώ να είναι καλό και αναγνωρίσιμο και να έχει και καλή μεταπωλητικη αξία είναι σαν να μην σε νοιάζει το ρολόι καθαυτό που θα πάρεις και το πως θα το χαρεις αλλα μόνο να λες ότι έχεις ένα καλό ρολόι που θα τραβάει τα βλέμματα και που ανά πάσα στιγμή θα μπορείς να το πουλήσεις χωρίς να χάσεις.
Για διευκρίνισε λοιπόν καλύτερα τι ψάχνεις και γιατί το θέλεις και πιστεύω θα βρεις το ιδανικότερο για σένα (και επίσης κι εγώ είμαι υπέρ ενός καλού μεταχειρισμενου που σαν καινούριο δεν θα το εφτανες με το μπάτζετ σου)
Καλησπερα αγαπητε Γιωργο!
Αν σου πω οτι δε με ενδιαφερει η αξια μεταπωλησης η το κυρος σ'ενα ρολοι θα σου πω ψεματα.Σιγουρα ομως δεν ειναι τα μοναδικα αλλα και τα κυριαρχα κριτηρια μου...Απλως θελω το πρωτο μου ρολοι με τα χρηματα αυτα να ειναι ενα κλασσικο και αναγνωρισιμο ρολοι.Μεχρι εκει.Υστερα μπορει να ερθουν και πιο "ψαγμενα" μοντελα απο εταιρειες που συζητιουνται κατα κυριο λογο στα διαφορα φορουμ.Ειμαι σιγουρος πως τα περισσοτερα μελη,οταν πηραν το πρωτο ακριβο γι'αυτους ρολοι ηταν απο καποια κλασσικη,δυνατη σαν brand name δυνατη εταιρεια.Μετα ερχονται και οι πειραματισμοι...
Αν γνωριστουμε καποια στιγμη(πραγμα το οποιο και ευχομαι) ,θα δεις πως "η μοστρα" (ας μου επιτραπει η φραση..) ,γενικα στη ζωη μου,ειναι κατι που δε μου λεει και πολλα.Σ'οτι εχει να κανει με το τελευταιο σου σχολιο,καταληγω πως ειναι καλυτερα να παω σε μεταχειρισμενο...
Μεχρι στιγμης υστερα απο συζητησεις και αρκετα πιμι απο διαφορους φιλους,βγαζω καποια πρωτα συμπερασματα:
α)το μουν ειναι ενα ρολοι που παντα μου ετρεχαν τα σαλια οταν το εβλεπα.Εαν λοιπον,καποιος το πουλαει,η μπορει να βοηθησει με καποιον τροπο στελνει πιμι..
β)η πιο ενδιαφερουσα περιπτωση που μου εχει σταλει ειναι καποιο breitling old navitimer ref.A13322.Ακουω τις αποψεις σας.
Αγ)εφοσον καταληξω σε καινουριο θα ειναι μαλλον καποιο breitling colt,seawolf,superocean η καποιο omega seamaster.
Φιλικα,Χρηστος