ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟ !!!

Στην ενότητα αυτή τα μέλη μπορούν να ρωτούν σχετικά με την επιλογή ωρολογίων
Άβαταρ μέλους
Marine master
Has thanked: 27 times
Been thanked: 78 times

Re: ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟ !!!

Δημοσίευση από Marine master »

Megalos έγραψε:
PanosI έγραψε:Εικόνα

Εικόνα
πολυ ομορφο με το μπρασελε :good:
πολύ όμορφο!
Εντυπώσεις από κορώνα, περιστρεφόμενη στεφάνη;
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Marine master

omegasnik έγραψε:Λοιπόν σε ότι αφορά το δικό μου "εισερχόμενο" έχω να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ το εξής:
το ΜΜ 300 AUTOMATIC μάλλον είναι QUARTZ!
Πρέπει να έχει μπαταρία γιατί δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι όλη τη ΝΥΧΤΑ φωτάει σαν τρελό και το πρωί που είδα τη χρονομετρία του ήταν στο +-0 (!)

Φιλικά
Νίκος
Είσαι από τους πολύ τυχερούς, η μηχανή είναι αρύθμιστη εργοστασιακά, πολλοί αναφέρουν αποκλίσεις που ξεπερνούν το -15 s/d.
Στο πρώτο service επανέρχεται σε επίπεδο Grand Seiko
Το δικό μου τρέχει στο -8/-9 s/d.
Εικόνα
PanosI
Has thanked: 224 times
Been thanked: 528 times

Δημοσίευση από PanosI »

Marine master έγραψε: πολύ όμορφο!
Εντυπώσεις από κορώνα, περιστρεφόμενη στεφάνη;
Φυσιολογικές υποθέτω. Ελάχιστα πιο σκληρή η στεφάνη από το 017 που είναι 1,5 έτους.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
omegasnik
Has thanked: 4 times
Been thanked: 96 times

Δημοσίευση από omegasnik »

Marine master έγραψε:
omegasnik έγραψε:Λοιπόν σε ότι αφορά το δικό μου "εισερχόμενο" έχω να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ το εξής:
Πρέπει να έχει μπαταρία γιατί δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι όλη τη ΝΥΧΤΑ φωτάει σαν τρελό και το πρωί που είδα τη χρονομετρία του ήταν στο +-0 (!)

Φιλικά
Νίκος
Είσαι από τους πολύ τυχερούς, η μηχανή είναι αρύθμιστη εργοστασιακά, πολλοί αναφέρουν αποκλίσεις που ξεπερνούν το -15 s/d.
Αν δεν κάνω λάθος τα sbdx001 κατασκευάζονται από έναν από τους 20 expert watchmakers της SEIKO, δηλαδή είναι χειροποίητα οπότε λογικά υποθέτω ότι τα ρυθμίζουν! Σε κάθε περίπτωση εγώ δεν είχα πρόβλημα με κανένα Seiko στο θέμα της χρονομετρίας όσο φθηνό ή ακριβό κι αν ήταν! Επίσης εντυπωσιακή είναι η ακρίβεια σε αρκετά φθηνά 7s36B που πέρασαν από τα χέρια μου!
Μάλλον εσύ πρέπει να είσαι από τους άτυχους φίλε! Σε κάθε περίπτωση το θέμα της χρονομετρίας είναι μια παράμετρος του φαινομένου SEIKO και ειδικά της περίπτωσης ΜΜ300! Τουλάχιστον εγώ νιώθω ότι "έκλεψα" τους κατασκευαστές αυτού του απίθανου ρολογιού στην τιμή που το πήρα!

Φιλικά
Νίκος
Χρόνου Φείδου!
Άβαταρ μέλους
Marine master

omegasnik έγραψε:
Marine master έγραψε:

Φιλικά
Νίκος
Αν δεν κάνω λάθος τα sbdx001 κατασκευάζονται από έναν από τους 20 expert watchmakers της SEIKO, δηλαδή είναι χειροποίητα οπότε λογικά υποθέτω ότι τα ρυθμίζουν! Σε κάθε περίπτωση εγώ δεν είχα πρόβλημα με κανένα Seiko στο θέμα της χρονομετρίας όσο φθηνό ή ακριβό κι αν ήταν! Επίσης εντυπωσιακή είναι η ακρίβεια σε αρκετά φθηνά 7s36B που πέρασαν από τα χέρια μου!
Μάλλον εσύ πρέπει να είσαι από τους άτυχους φίλε! Σε κάθε περίπτωση το θέμα της χρονομετρίας είναι μια παράμετρος του φαινομένου SEIKO και ειδικά της περίπτωσης ΜΜ300! Τουλάχιστον εγώ νιώθω ότι "έκλεψα" τους κατασκευαστές αυτού του απίθανου ρολογιού στην τιμή που το πήρα!

Φιλικά
Νίκος
Δεν κάνεις κανένα λάθος, η συναρμολόγηση γίνεται από καταρτισμένο προσωπικό, παρόλα αυτά η καλίμπρα δεν είναι ρυθμισμένη όπως στα ρολόγια της GS. Αυτό συνεπάγεται αποκλίσεις. Επειδή είχα τους ενδοιασμούς μου για το ρολόι πριν το αγοράσω (αγορά μέσω διαδικτύου), το έψαξα πάρα πολύ.
Η ποιότητα των μηχανισμών Seiko είναι δεδομένη και δοκιμασμένη αλλά αυτό δεν λέει και τίποτε, το Sumo που έχω είναι COSC, Το MM300 με τιμή 3 φορές επάνω όχι. Το Orient Star με τα μισά χρήματα του MM300 κρατάει συστηματικά πολύ καλύτερους χρόνους. Και μπορεί να βρεθεί και Rolex με 3 φορές το τίμημα να χάνει και 15 s/d.

Μιλάμε για πολύ υψηλής ποιότητας ρολόι, καμιά φωτό μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να αποτυπώσει τις λεπτομέρειες της κάσας του, παρόλα αυτά η χρονομετρία του είναι ένα στοίχημα για τους πιουρίστες, δεν είμαι προσωπικά ένας από αυτούς.
Η συμπεριφορά της 8L35 είναι πολύ μεγάλη συζήτηση και θα βγούμε εκτός θέματος. Υπάρχει πλήθος νημάτων στα φόρα αφιερωμένα στο θέμα, παραθέτω κάποια. Άτυχος δεν είμαι σε καμία περίπτωση, το δικό μου μετρήθηκε πριν αγοραστεί (μεταχειρισμένο γαρ) και είναι μέσα στα όρια που θεωρώ ανεκτά. Αυτό όμως είναι καθαρά υποκειμενικό.

περισσότερα επί του θέματος:
http://forum.tz-uk.com/showthread.php?2 ... me-keeping" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forums.watchuseek.com/f21/seiko- ... 35180.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.thewatchsite.com/index.php/t ... 345.0.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://seikoholics.yuku.com/topic/152#.UbT7VPmeOJp" onclick="window.open(this.href);return false;

Κουίζ: Υπάρχει μια διαφοροποίηση κάπου, το βλέπετε;;
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
omegasnik

Είμαι σίγουρος ότι όπως σε όλες τις εταιρίες έτσι και στη SEIKO υπάρχουν περιθώρια βελτιώσεων! Οπότε μπορώ να ΥΠΟΘΕΣΩ μόνο ότι από κάποιο σημείο και μετά άρχισαν να ρυθμίζουν τις μηχανές του MM300!
Πόσοι έχουμε στο φόρουμ ΜΜ300 με την 8L35? O Θοδωρής (eisenberg) επίσης μίλησε για +1 με +2δευτ/μέρα!
Παρεπιπτόντως το δικό μου είναι παραγωγής 2011 από ότι μου είπε ο Θέμης ο οποίος το αγόρασε καινούριο το 2012 οπότε πιθανά να έχει αλλάξει κάτι στην διαδικασία παραγωγής του και πλέον η μηχανή του να είναι ρυθμισμένη!
Εγώ τέλος το μόνο που έχω να πω είναι ότι το SEIKO MM300 είναι ένα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ρολόι με σχεδόν ΑΠΟΛΥΤΗ βαθμολογία στη συνείδησή μου και αν έπρεπε οπωσδήποτε να βρω ένα μειονέκτημά του ... απλά ΔΕ θα μπορούσα!

Φιλικά
Νίκος
Χρόνου Φείδου!
Άβαταρ μέλους
Theminio
Has thanked: 44 times
Been thanked: 89 times

Δημοσίευση από Theminio »

omegasnik έγραψε:Είμαι σίγουρος ότι όπως σε όλες τις εταιρίες έτσι και στη SEIKO υπάρχουν περιθώρια βελτιώσεων! Οπότε μπορώ να ΥΠΟΘΕΣΩ μόνο ότι από κάποιο σημείο και μετά άρχισαν να ρυθμίζουν τις μηχανές του MM300!
Πόσοι έχουμε στο φόρουμ ΜΜ300 με την 8L35? O Θοδωρής (eisenberg) επίσης μίλησε για +1 με +2δευτ/μέρα!
Παρεπιπτόντως το δικό μου είναι παραγωγής 2011 από ότι μου είπε ο Θέμης ο οποίος το αγόρασε καινούριο το 2012 οπότε πιθανά να έχει αλλάξει κάτι στην διαδικασία παραγωγής του και πλέον η μηχανή του να είναι ρυθμισμένη!
Εγώ τέλος το μόνο που έχω να πω είναι ότι το SEIKO MM300 είναι ένα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ρολόι με σχεδόν ΑΠΟΛΥΤΗ βαθμολογία στη συνείδησή μου και αν έπρεπε οπωσδήποτε να βρω ένα μειονέκτημά του ... απλά ΔΕ θα μπορούσα!

Φιλικά
Νίκος
Η ημερομηνία παραγωγής φαίνεται και από το serial number. Η μηχανή είναι unadjusted, αλλά αυτό δεν λέει και πολλά καθώς και στον αυτόματο τόνο που έχω και φοράει την 8l35 οι χρονομετρίες είναι εξ' ίσου καλές.

Συμφωνώ με τον Νίκο ότι το ρολόι σχεδόν δεν έχει ελαττώματα, αγγίζει την τελειότητα. Ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος ακι σε καμία περίπτωση δεν θα το πούλαγα αν υπήρχε άλλος τρόπος να χρηματοδοτηθεί η νέα αγορά ή αν δεν είχα και τον τόνο. Αν πιεζόμουν θα ανέφερα τα εξής πταίσματα που σε μια νέα έκδοση θα ήθελα να δω βελτιωμένα
- Μεγάλο μέγεθος, κυρίως ύψος που οδηγούν σε περιορισμένη άνεση στον (δικό μου) καρπό (εντελώς υποκειμενικό)
- Αίσθηση κορώνας, και στεγανοποίηση αυτής, σε αυτά τα λεφτά περιμένεις κάτι καλύτερο από επίπεδο SKX007
- Καλό θα ήταν το κρύσταλλο να ήταν ζαφείρι, όπως στα υπόλοιπα Seiko αντιστοίχου επιπέδου και τιμής.
- Θα προτιμούσα το clasp να ήταν χαλύβδινο (επίσης υποκειμενικό)

ένα ωραίο λινκ είναι το παρακάτω, παλαιότερα είχε και εξαιρετικές φωτό

http://www.network54.com/Forum/621198/t ... side+Seiko" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
omegasnik

Theminio έγραψε:
omegasnik έγραψε:Είμαι σίγουρος ότι όπως σε όλες τις εταιρίες έτσι και στη SEIKO υπάρχουν περιθώρια βελτιώσεων! Οπότε μπορώ να ΥΠΟΘΕΣΩ μόνο ότι από κάποιο σημείο και μετά άρχισαν να ρυθμίζουν τις μηχανές του MM300!

Φιλικά
Νίκος
Η ημερομηνία παραγωγής φαίνεται και από το serial number. Η μηχανή είναι unadjusted, αλλά αυτό δεν λέει και πολλά καθώς και στον αυτόματο τόνο που έχω και φοράει την 8l35 οι χρονομετρίες είναι εξ' ίσου καλές.

Συμφωνώ με τον Νίκο ότι το ρολόι σχεδόν δεν έχει ελαττώματα, αγγίζει την τελειότητα. Ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος ακι σε καμία περίπτωση δεν θα το πούλαγα αν υπήρχε άλλος τρόπος να χρηματοδοτηθεί η νέα αγορά ή αν δεν είχα και τον τόνο. Αν πιεζόμουν θα ανέφερα τα εξής πταίσματα που σε μια νέα έκδοση θα ήθελα να δω βελτιωμένα
- Μεγάλο μέγεθος, κυρίως ύψος που οδηγούν σε περιορισμένη άνεση στον (δικό μου) καρπό (εντελώς υποκειμενικό)
- Αίσθηση κορώνας, και στεγανοποίηση αυτής, σε αυτά τα λεφτά περιμένεις κάτι καλύτερο από επίπεδο SKX007
- Καλό θα ήταν το κρύσταλλο να ήταν ζαφείρι, όπως στα υπόλοιπα Seiko αντιστοίχου επιπέδου και τιμής.

http://www.network54.com/Forum/621198/t ... side+Seiko" onclick="window.open(this.href);return false;
- Στον καρπό μου (19+κάτι) το μέγεθος σε ότι αφορά ύψος και διάμετρο είναι ΙΔΑΝΙΚΟ!
- Η κορώνα δε με προβλημάτισε μέχρι στιγμής ούτε σε αίσθηση ουτε σε λειτουργία, μπορώ μάλιστα να πω ότι το κούρδισμά είναι ιδιαίτερα απαλό! Ίσως μια μικροβελτίωση να ήταν μια στάμπα πάνω της
- Το κρύσταλλο ζαφείρι δε μου κάνει πλέον διαφορά σε σχέση με τη συγκεκριμένο hardlex
- To clasp τιτανίου είναι πιο ελαφρύ αλλά κατά τα άλλα ούτε κρύο ούτε ζέστη μιας και είχα δει και το χαλύβδινο και δε διαφέρουν

Φιλικά
Νίκος

ΥΓ
Και πάλι ευχαριστώ Θέμη!
Χρόνου Φείδου!
Άβαταρ μέλους
Marine master

Theminio έγραψε:

Φιλικά
Νίκος

Θα επιμείνω και εγώ πως η καλίμπρα δεν είναι εργοστασιακά ρυθμισμένη, κάτι που δεν προσθέτει ή αφαιρεί κάτι, απλά όπως είπα υπάρχουν διακυμάνσεις στη χρονομετρία μεταξύ όμοιων καινούριων ρολογιών. Το δικό μου έχει κατασκευαστεί 08/12 και αγοράστηκε απο την πρώτο του ιδιοκτήτη 12/12.

Στα σημεία που αναφέρεις θα διαφωνήσω εκτός από το τελευταίο. Τόσο το μέγεθος όσο και η λειτουργία της κορώνας είναι απλά ''top notch'', το βίδωμα της κορώνας δε, είναι κλάσεις ανώτερο από το Sumo. Το Hardlex κρύσταλλο είναι μια γιαπωνεζιά, δεν αφαιρεί όμως κάτι, άσε που επισκευάζεται και εύκολα αν χαραχτεί.
Θα συμφωνήσω όσο αφορά την περίφημη καταδυτική μπούκλα, στο MM300 απλά είναι φτηνιάρικη όπως και το bracelet γενικά, είναι επιπέδου Orient Mako. Εξαίρεση τα 2 ακραία στελέχη.

Αυτά όλα είναι όμως περιέχουν και υποκειμενικά στοιχεία. Εξάλλου θα ήταν παράλογο να περιμένεις ρολόι με adjusted in-house καλίμπρα, με bracelet επιπέδου Rolex πληρώνοντας 1600 ευρώ, τόσο κοστίζει πλέον το MM300 καινούριο, μην ξεγελιώμαστε. Λόγω εισαγωγής από τη Seiko Γερμανίας και Γαλλίας, οι e-έμποροι στην Ιαπωνία έχουν ρίξει την τιμή πάρα πολύ.

Κάτι που δεν είναι εύκολα αντιληπτό είναι πως η στεφάνη είναι επίσης monobloc, δεν υπάρχει το στέλεχος με τις ενδείξεις. Σε περίπτωση που θέλουμε αντικατάσταση, πάμε για αλλαγή πλήρους bezel κάτι που σημαίνει πως το χέρι θα μπει πολύ βαθιά στην τσέπη διότι η Seiko δεν στέλνει σε κανέναν ανταλλακτικό, πρέπει να σταλεί το ρολόι σε αντιπρόσωπο.

Εδώ θα πω επίσης πως το service αντίθετα με όσα λέγονται γίνεται πλέον και στην Ευρώπη (υποθέτω Γερμανία, σίγουρα όχι Γαλλία πάντως). Ο μύθος πως το ρολόι πρέπει να πάει Ιαπωνία έχει καταρρίφθεί.

Το κουίζ που έβαλα το σκάλιξε κανένας;; Υπάρχει οφθαλοφανής διαφορά μεταξύ των MM<2011/2012 και αυτών που κατασκευάστηκαν μετά!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Theminio
Has thanked: 44 times
Been thanked: 89 times

Δημοσίευση από Theminio »

Θα διαφωνήσω για το μπρασελέ, είναι πολύ ποιοτικό με εξαίρεση το clasp.
H κορώνα είναι μια χαρά στο κούρδισμα/ρύθμισμα, αλλά κατά γενική ομολογία το βίδωμα υποφέρει λίγο και καλό θα ήταν σαν επαγγελματικό καταδυτικό να μην είχε μόνο μια τσιμούχα. Η σύγκριση με το SBDX011 δείχνει τη χαώδη διαφορά σε αίσθηση και λειτουργία βιδωτής κορώνας. Ξαναλέω όμως, όλα αυτά είναι απλά σημεία ενδεικτικά του πώς θα ήταν ακόμα πιο τέλειο, δεν υποδηλώνουν ελαττώματα και δεν το συνέκρινα πουθενά με Ρόλεξ.

Τέλος, αυτό που λες για ανταλλακτικά Seiko divers ισχύει για την Ιαπωνία όμως, ακόμα και η Ελληνική αντιπροσωπεία μπορεί να σου παραγγείλει ανταλλακτικά για JDM Seiko και μάλιστα γνωρίζω αρκετές περιπτώσεις που έχει γίνει επιτυχώς (οχι service, ανταλλακτικά), υπομονή όμως γιατί θέλει κάνα δίμηνο.
Απάντηση