πολύ όμορφο!Megalos έγραψε:πολυ ομορφο με το μπρασελεPanosI έγραψε:
Εντυπώσεις από κορώνα, περιστρεφόμενη στεφάνη;
πολύ όμορφο!Megalos έγραψε:πολυ ομορφο με το μπρασελεPanosI έγραψε:
Είσαι από τους πολύ τυχερούς, η μηχανή είναι αρύθμιστη εργοστασιακά, πολλοί αναφέρουν αποκλίσεις που ξεπερνούν το -15 s/d.omegasnik έγραψε:Λοιπόν σε ότι αφορά το δικό μου "εισερχόμενο" έχω να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ το εξής:
το ΜΜ 300 AUTOMATIC μάλλον είναι QUARTZ!
Πρέπει να έχει μπαταρία γιατί δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι όλη τη ΝΥΧΤΑ φωτάει σαν τρελό και το πρωί που είδα τη χρονομετρία του ήταν στο +-0 (!)
Φιλικά
Νίκος
Αν δεν κάνω λάθος τα sbdx001 κατασκευάζονται από έναν από τους 20 expert watchmakers της SEIKO, δηλαδή είναι χειροποίητα οπότε λογικά υποθέτω ότι τα ρυθμίζουν! Σε κάθε περίπτωση εγώ δεν είχα πρόβλημα με κανένα Seiko στο θέμα της χρονομετρίας όσο φθηνό ή ακριβό κι αν ήταν! Επίσης εντυπωσιακή είναι η ακρίβεια σε αρκετά φθηνά 7s36B που πέρασαν από τα χέρια μου!Marine master έγραψε:Είσαι από τους πολύ τυχερούς, η μηχανή είναι αρύθμιστη εργοστασιακά, πολλοί αναφέρουν αποκλίσεις που ξεπερνούν το -15 s/d.omegasnik έγραψε:Λοιπόν σε ότι αφορά το δικό μου "εισερχόμενο" έχω να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ το εξής:
Πρέπει να έχει μπαταρία γιατί δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι όλη τη ΝΥΧΤΑ φωτάει σαν τρελό και το πρωί που είδα τη χρονομετρία του ήταν στο +-0 (!)
Φιλικά
Νίκος
Στο πρώτο service επανέρχεται σε επίπεδο Grand Seiko
Το δικό μου τρέχει στο -8/-9 s/d.
Δεν κάνεις κανένα λάθος, η συναρμολόγηση γίνεται από καταρτισμένο προσωπικό, παρόλα αυτά η καλίμπρα δεν είναι ρυθμισμένη όπως στα ρολόγια της GS. Αυτό συνεπάγεται αποκλίσεις. Επειδή είχα τους ενδοιασμούς μου για το ρολόι πριν το αγοράσω (αγορά μέσω διαδικτύου), το έψαξα πάρα πολύ.omegasnik έγραψε:Αν δεν κάνω λάθος τα sbdx001 κατασκευάζονται από έναν από τους 20 expert watchmakers της SEIKO, δηλαδή είναι χειροποίητα οπότε λογικά υποθέτω ότι τα ρυθμίζουν! Σε κάθε περίπτωση εγώ δεν είχα πρόβλημα με κανένα Seiko στο θέμα της χρονομετρίας όσο φθηνό ή ακριβό κι αν ήταν! Επίσης εντυπωσιακή είναι η ακρίβεια σε αρκετά φθηνά 7s36B που πέρασαν από τα χέρια μου!Marine master έγραψε:Είσαι από τους πολύ τυχερούς, η μηχανή είναι αρύθμιστη εργοστασιακά, πολλοί αναφέρουν αποκλίσεις που ξεπερνούν το -15 s/d.omegasnik έγραψε:Λοιπόν σε ότι αφορά το δικό μου "εισερχόμενο" έχω να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ το εξής:
Φιλικά
Νίκος
Στο πρώτο service επανέρχεται σε επίπεδο Grand Seiko
Το δικό μου τρέχει στο -8/-9 s/d.
Μάλλον εσύ πρέπει να είσαι από τους άτυχους φίλε! Σε κάθε περίπτωση το θέμα της χρονομετρίας είναι μια παράμετρος του φαινομένου SEIKO και ειδικά της περίπτωσης ΜΜ300! Τουλάχιστον εγώ νιώθω ότι "έκλεψα" τους κατασκευαστές αυτού του απίθανου ρολογιού στην τιμή που το πήρα!
Φιλικά
Νίκος
Η ημερομηνία παραγωγής φαίνεται και από το serial number. Η μηχανή είναι unadjusted, αλλά αυτό δεν λέει και πολλά καθώς και στον αυτόματο τόνο που έχω και φοράει την 8l35 οι χρονομετρίες είναι εξ' ίσου καλές.omegasnik έγραψε:Είμαι σίγουρος ότι όπως σε όλες τις εταιρίες έτσι και στη SEIKO υπάρχουν περιθώρια βελτιώσεων! Οπότε μπορώ να ΥΠΟΘΕΣΩ μόνο ότι από κάποιο σημείο και μετά άρχισαν να ρυθμίζουν τις μηχανές του MM300!
Πόσοι έχουμε στο φόρουμ ΜΜ300 με την 8L35? O Θοδωρής (eisenberg) επίσης μίλησε για +1 με +2δευτ/μέρα!
Παρεπιπτόντως το δικό μου είναι παραγωγής 2011 από ότι μου είπε ο Θέμης ο οποίος το αγόρασε καινούριο το 2012 οπότε πιθανά να έχει αλλάξει κάτι στην διαδικασία παραγωγής του και πλέον η μηχανή του να είναι ρυθμισμένη!
Εγώ τέλος το μόνο που έχω να πω είναι ότι το SEIKO MM300 είναι ένα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ρολόι με σχεδόν ΑΠΟΛΥΤΗ βαθμολογία στη συνείδησή μου και αν έπρεπε οπωσδήποτε να βρω ένα μειονέκτημά του ... απλά ΔΕ θα μπορούσα!
Φιλικά
Νίκος
- Στον καρπό μου (19+κάτι) το μέγεθος σε ότι αφορά ύψος και διάμετρο είναι ΙΔΑΝΙΚΟ!Theminio έγραψε:Η ημερομηνία παραγωγής φαίνεται και από το serial number. Η μηχανή είναι unadjusted, αλλά αυτό δεν λέει και πολλά καθώς και στον αυτόματο τόνο που έχω και φοράει την 8l35 οι χρονομετρίες είναι εξ' ίσου καλές.omegasnik έγραψε:Είμαι σίγουρος ότι όπως σε όλες τις εταιρίες έτσι και στη SEIKO υπάρχουν περιθώρια βελτιώσεων! Οπότε μπορώ να ΥΠΟΘΕΣΩ μόνο ότι από κάποιο σημείο και μετά άρχισαν να ρυθμίζουν τις μηχανές του MM300!
Πόσοι έχουμε στο φόρουμ ΜΜ300 με την 8L35? O Θοδωρής (eisenberg) επίσης μίλησε για +1 με +2δευτ/μέρα!
Παρεπιπτόντως το δικό μου είναι παραγωγής 2011 από ότι μου είπε ο Θέμης ο οποίος το αγόρασε καινούριο το 2012 οπότε πιθανά να έχει αλλάξει κάτι στην διαδικασία παραγωγής του και πλέον η μηχανή του να είναι ρυθμισμένη!
Εγώ τέλος το μόνο που έχω να πω είναι ότι το SEIKO MM300 είναι ένα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ρολόι με σχεδόν ΑΠΟΛΥΤΗ βαθμολογία στη συνείδησή μου και αν έπρεπε οπωσδήποτε να βρω ένα μειονέκτημά του ... απλά ΔΕ θα μπορούσα!
Φιλικά
Νίκος
Συμφωνώ με τον Νίκο ότι το ρολόι σχεδόν δεν έχει ελαττώματα, αγγίζει την τελειότητα. Ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος ακι σε καμία περίπτωση δεν θα το πούλαγα αν υπήρχε άλλος τρόπος να χρηματοδοτηθεί η νέα αγορά ή αν δεν είχα και τον τόνο. Αν πιεζόμουν θα ανέφερα τα εξής πταίσματα που σε μια νέα έκδοση θα ήθελα να δω βελτιωμένα
- Μεγάλο μέγεθος, κυρίως ύψος που οδηγούν σε περιορισμένη άνεση στον (δικό μου) καρπό (εντελώς υποκειμενικό)
- Αίσθηση κορώνας, και στεγανοποίηση αυτής, σε αυτά τα λεφτά περιμένεις κάτι καλύτερο από επίπεδο SKX007
- Καλό θα ήταν το κρύσταλλο να ήταν ζαφείρι, όπως στα υπόλοιπα Seiko αντιστοίχου επιπέδου και τιμής.
- Θα προτιμούσα το clasp να ήταν χαλύβδινο (επίσης υποκειμενικό)
ένα ωραίο λινκ είναι το παρακάτω, παλαιότερα είχε και εξαιρετικές φωτό
http://www.network54.com/Forum/621198/t ... side+Seiko" onclick="window.open(this.href);return false;
Theminio έγραψε:Η ημερομηνία παραγωγής φαίνεται και από το serial number. Η μηχανή είναι unadjusted, αλλά αυτό δεν λέει και πολλά καθώς και στον αυτόματο τόνο που έχω και φοράει την 8l35 οι χρονομετρίες είναι εξ' ίσου καλές.omegasnik έγραψε:Είμαι σίγουρος ότι όπως σε όλες τις εταιρίες έτσι και στη SEIKO υπάρχουν περιθώρια βελτιώσεων! Οπότε μπορώ να ΥΠΟΘΕΣΩ μόνο ότι από κάποιο σημείο και μετά άρχισαν να ρυθμίζουν τις μηχανές του MM300!
Φιλικά
Νίκος
Συμφωνώ με τον Νίκο ότι το ρολόι σχεδόν δεν έχει ελαττώματα, αγγίζει την τελειότητα. Ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος ακι σε καμία περίπτωση δεν θα το πούλαγα αν υπήρχε άλλος τρόπος να χρηματοδοτηθεί η νέα αγορά ή αν δεν είχα και τον τόνο. Αν πιεζόμουν θα ανέφερα τα εξής πταίσματα που σε μια νέα έκδοση θα ήθελα να δω βελτιωμένα
- Μεγάλο μέγεθος, κυρίως ύψος που οδηγούν σε περιορισμένη άνεση στον (δικό μου) καρπό (εντελώς υποκειμενικό)
- Αίσθηση κορώνας, και στεγανοποίηση αυτής, σε αυτά τα λεφτά περιμένεις κάτι καλύτερο από επίπεδο SKX007
- Καλό θα ήταν το κρύσταλλο να ήταν ζαφείρι, όπως στα υπόλοιπα Seiko αντιστοίχου επιπέδου και τιμής.
- Θα προτιμούσα το clasp να ήταν χαλύβδινο (επίσης υποκειμενικό)
ένα ωραίο λινκ είναι το παρακάτω, παλαιότερα είχε και εξαιρετικές φωτό
http://www.network54.com/Forum/621198/t ... side+Seiko" onclick="window.open(this.href);return false;