Συλλογή ....μηχανισμών?
Συλλογή ....μηχανισμών?
Προκαταβολικά να ζητήσω συγνώμη από τυχόν σαχλαμάρες που διαβάσετε παρακάτω ...εάν είναι άστοχο ή άτοπο διαγράψτε το
ο βασικός προβληματισμός είναι για την επιλογή αγοράς ρολογιών ή και δημιουργίας συλλογής (μικρής ή μεγάλης) ....σίγουρα τα κριτήρια και τα φίλτρα επιλογής είναι κυρίως υποκειμενικά και σίγουρα ο καθένας επιλέγει με τα δικά του μέτρα και σταθμά.....εκείνο που ήθελα να ρωτήσω είναι εάν είναι δόκιμο να πούμε ότι μία συλλογή θα απαρτίζεται από κλασσικούς μηχανισμούς που έχουν καθιερωθει και χρησιμοποιηθεί ευρέως μέσα στους κόλπους των κατασκευαστών ή που αποτελούν σημείο αναφοράς (πχ κάποιοι μηχανισμοί που χρησιμοποιούν οι εταιρείες με μικρές παραλλαγές)? Από αυτά που διαβάζω αυτούς τους μήνες που σας βρήκα βλέπω 2824, 7750, el primero, co-axial κλπ κλπ. Και πάλι βέβαια ίσως μου πείτε ότι και αυτή η επιλογή πάλι υποκειμενική καταλήγει αφού είναι στην ευχέρεια του καθενός να κρίνει και επιλέξει τους μηχανισμούς που θέλει να συλλέξει και είναι απόλυτα κατανοητό ...απλά θα ήθελα να ξέρω εάν είναι δυνατό να βρεθεί κάποια κατηγορίοποίηση στην βάση των μηχανισμών ή και τους εκπροσώπους τέτοιων ρολογιών και με τις όποιες βέβαια υποκειμενικές αποκλίσεις..... Εάν ναι,, όποιος θέλει ας βάλει τι έχει΄ή τι θα ήθελε να έχει σε αυτή την βάση.
ο βασικός προβληματισμός είναι για την επιλογή αγοράς ρολογιών ή και δημιουργίας συλλογής (μικρής ή μεγάλης) ....σίγουρα τα κριτήρια και τα φίλτρα επιλογής είναι κυρίως υποκειμενικά και σίγουρα ο καθένας επιλέγει με τα δικά του μέτρα και σταθμά.....εκείνο που ήθελα να ρωτήσω είναι εάν είναι δόκιμο να πούμε ότι μία συλλογή θα απαρτίζεται από κλασσικούς μηχανισμούς που έχουν καθιερωθει και χρησιμοποιηθεί ευρέως μέσα στους κόλπους των κατασκευαστών ή που αποτελούν σημείο αναφοράς (πχ κάποιοι μηχανισμοί που χρησιμοποιούν οι εταιρείες με μικρές παραλλαγές)? Από αυτά που διαβάζω αυτούς τους μήνες που σας βρήκα βλέπω 2824, 7750, el primero, co-axial κλπ κλπ. Και πάλι βέβαια ίσως μου πείτε ότι και αυτή η επιλογή πάλι υποκειμενική καταλήγει αφού είναι στην ευχέρεια του καθενός να κρίνει και επιλέξει τους μηχανισμούς που θέλει να συλλέξει και είναι απόλυτα κατανοητό ...απλά θα ήθελα να ξέρω εάν είναι δυνατό να βρεθεί κάποια κατηγορίοποίηση στην βάση των μηχανισμών ή και τους εκπροσώπους τέτοιων ρολογιών και με τις όποιες βέβαια υποκειμενικές αποκλίσεις..... Εάν ναι,, όποιος θέλει ας βάλει τι έχει΄ή τι θα ήθελε να έχει σε αυτή την βάση.
- THANOS58
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 12 times
Re: Συλλογή ....μηχανισμών?
Εφόσον μιλάμε για μηχανικά ρολόγια μόνον, συμφωνώ απόλυτα με το κριτήριο του Αντρέα. Δηλαδή αυτό ακριβώς κάνω κι εγώ, προσπαθώντας να μαζέψω έναν-έναν κατά την γνώμη μου κλασσικό εκπρόσωπο (και βέβαια κατά την άποψή μου όμορφο) από κάθε μηχανή που έγραψε/γράφει ιστορία. Και εννοώ χωριστές μηχανές, όχι βελτιωμένη αντιγραφή η μία της άλλης.
Πάνω σ' αυτήν την λογική, μέχρι τώρα έχω στο συρτάρι 3 αμιγώς μηχανικά ρολόγια, ήτοι:
- Ένα Accutron Gemini χρονογράφο με κλασσικό layout της Valjoux 7750.
Uploaded with ImageShack.us
- Ένα Longines Master moonphase χαρακτηριστικό δείγμα της Valjoux 7751 με φάσεις σελήνης.
- Ένα Seiko Ananta, που ήδη γνωρίζετε από άλλα ποστ, με την γνωστή 8R28.
Επίκειται, πρώτα την υγειά μας νάχουμε, το moonwatch με την περίφημη κουρδιστή 1861 της Omega.
Νάμαστε όλοι καλά να εμπλουτίζουμε τις συλλογές μας!
Θάνος
Πάνω σ' αυτήν την λογική, μέχρι τώρα έχω στο συρτάρι 3 αμιγώς μηχανικά ρολόγια, ήτοι:
- Ένα Accutron Gemini χρονογράφο με κλασσικό layout της Valjoux 7750.
- Ένα Longines Master moonphase χαρακτηριστικό δείγμα της Valjoux 7751 με φάσεις σελήνης.
- Ένα Seiko Ananta, που ήδη γνωρίζετε από άλλα ποστ, με την γνωστή 8R28.
Επίκειται, πρώτα την υγειά μας νάχουμε, το moonwatch με την περίφημη κουρδιστή 1861 της Omega.
Νάμαστε όλοι καλά να εμπλουτίζουμε τις συλλογές μας!
Θάνος
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ,
ΚΙ' ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!
- eisenberg
- sensei
- Has thanked: 1049 times
- Been thanked: 1287 times
Σιγουρα μια συλλογη με θεμα καποιους κλασσικους ή χαρακτηρηστικους μηχανισμους εχει μεγαλο ενδιαφερον.Περισσοτερο ''ζουμι'' βεβαια εχουν οι χρονογραφοι λογω του ενδιαφεροντος του τροπου λειτουργιας τους και της πολυπλοκοτητας & δυσκολιας στην κατασκευη τους.Ετσι ξεκινησα κι εγω,με χρονογραφους,αλλα τα βρηκα ζορικα και το γυρισα στα καταδυτικα
Ψάχνω για το τέλειο ρολόι...ελπίζω να μην το βρω ποτέ!
-
- Has thanked: 48 times
- Been thanked: 194 times
Και εγώ έχω μέχρι τώρα την γνωστή σε όλους 2824 και μια κουρδιστή unitas που πάντα ήθελα........
Θα ήθελα και εγώ ένα χρονογράφο με την 7750 αλλά και την κουρδιστή 1861 του moon που δεν θα αργήσει να φτάσει.....
Με λίγα λόγια με μια 7750 στο μέλλον ''μάλλον'' θα είμαι ικανοποιημένος.......
Θα ήθελα και εγώ ένα χρονογράφο με την 7750 αλλά και την κουρδιστή 1861 του moon που δεν θα αργήσει να φτάσει.....
Με λίγα λόγια με μια 7750 στο μέλλον ''μάλλον'' θα είμαι ικανοποιημένος.......
- Georges
- Has thanked: 1135 times
- Been thanked: 1475 times
eisenberg έγραψε:Σιγουρα μια συλλογη με θεμα καποιους κλασσικους ή χαρακτηρηστικους μηχανισμους εχει μεγαλο ενδιαφερον.Περισσοτερο ''ζουμι'' βεβαια εχουν οι χρονογραφοι λογω του ενδιαφεροντος του τροπου λειτουργιας τους και της πολυπλοκοτητας & δυσκολιας στην κατασκευη τους.Ετσι ξεκινησα κι εγω,με χρονογραφους,αλλα τα βρηκα ζορικα και το γυρισα στα καταδυτικα
αν επιτρέπεται σε ποιο θέμα τα βρήκες ζόρικα Θοδωρή??
Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!
* ΔΩΡΟ = ΔΩρητής ΡΟλογιών
- eisenberg
- sensei
- Has thanked: 1049 times
- Been thanked: 1287 times
Στο οικονομικο φιλε!Οι καλοι χρονογραφοι ειναι ακριβοι....Georges έγραψε: αν επιτρέπεται σε ποιο θέμα τα βρήκες ζόρικα Θοδωρή??
Ψάχνω για το τέλειο ρολόι...ελπίζω να μην το βρω ποτέ!
- Georges
- Has thanked: 1135 times
- Been thanked: 1475 times
eisenberg έγραψε:Στο οικονομικο φιλε!Οι καλοι χρονογραφοι ειναι ακριβοι....Georges έγραψε: αν επιτρέπεται σε ποιο θέμα τα βρήκες ζόρικα Θοδωρή??
αυτό να λέγεται...κι εγώ εκεί κόλλησα αλλά τελικά δεν μπορώ να αντισταθώ...αν δεν ήταν και η καταραμένη κρίση....
Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!
- Megalos
- Διαχειριστής
- Has thanked: 40286 times
- Been thanked: 8766 times
Αντρεα μπραβο για το πολυ πολυ ενδιαφερον θεμα που ανοιξες ...
οντως μια επιλογη συλλογης ειναι και οι μηχανισμοι των κομματιων της συλλογης
πχ εγω τωρα ψηνομαι για co-axial που δεν εχω ... και δη 8500 το γνησιο
οντως μια επιλογη συλλογης ειναι και οι μηχανισμοι των κομματιων της συλλογης
πχ εγω τωρα ψηνομαι για co-axial που δεν εχω ... και δη 8500 το γνησιο
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
- THANOS58
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 12 times
Εγώ θα διαφωνήσω με Γιώργο και Θοδωρή στο ότι οι καλοί χρονογράφοι είναι ακριβοί... Το Accutron Gemini από Αμερική έφτασε στα χέρια μου με λιγότερο από 900€, όλα πληρωμένα. Και η 7750 που φοράει θεωρείται άριστη μηχανή. Γιατί να μην εφαρμόσεις βρε Θοδωρή αυτήν την τακτική?
Τι λέτε?
Τι λέτε?
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ,