Orient Mako
- markosgr28
- moderator
- Has thanked: 23 times
- Been thanked: 5176 times
Orient Mako
Πρόσφατα είδα αυτά τα Orient και φαίνονται ενδιαφέροντα. Επίσης, η τιμή τους είναι σχετικά προσιτή. Προσωπικά μου αρέσει καλύτερα το μπλε. Αυτό που δε μου αρέσει είναι το χωριστό κουμπί για ρύθμιση της ημέρας. Κάπου διάβασα ότι η Orient είναι η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής μηχανικών ρολογιών σε σχέση με το πλήθος πωλήσεων σε ετήσια βάση. Εγώ πάλι την έχω συνδυάσει με φτηνιάρικα ρολόγια. Κάνω κάποιο λάθος ? Ξέρει κανείς κάτι για αυτά τα μοντέλα? Τι γνώμη έχετε?
- tzistsam
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Orient Mako
Φίλε Μάρκο. Πρόσφατα αγόρασα το hogrider όπως χαρακτηρίζονται τα παραπάνω ρολόγια με μπλέ καντράν. Μέχρι στιγμής στις λίγες μέρες που το έχω το ρολόι δούλευει στο +3sec την μέρα. Για αυτό το ρολόι το μόνο που μπορώ να πώ είναι ότι είναι ΠΟΛΥ ρολόι για τα λεφτά του. Το αγόρασα φυσικά από εξωτερικό και συγκεκριμένα από Γερμανία και είναι ρολόι τσίλικο. Το μόνο που έχει θέμα στο συγκεκριμένο ρολόι είναι το ότι το χαρακτηρίζουν καταδυτικό, αλλά το lume είναι ασθενές για τέτοια κατηγορία και το κρύσταλλο είναι απλό και όχι αχάρακτο ζαφείρου. Κατα τα άλλα είναι πολύ όμορφο ρολόι.
- markosgr28
- moderator
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση tzistsam!tzistsam έγραψε:Φίλε Μάρκο. Πρόσφατα αγόρασα το hogrider όπως χαρακτηρίζονται τα παραπάνω ρολόγια με μπλέ καντράν. Μέχρι στιγμής στις λίγες μέρες που το έχω το ρολόι δούλευει στο +3sec την μέρα. Για αυτό το ρολόι το μόνο που μπορώ να πώ είναι ότι είναι ΠΟΛΥ ρολόι για τα λεφτά του. Το αγόρασα φυσικά από εξωτερικό και συγκεκριμένα από Γερμανία και είναι ρολόι τσίλικο. Το μόνο που έχει θέμα στο συγκεκριμένο ρολόι είναι το ότι το χαρακτηρίζουν καταδυτικό, αλλά το lume είναι ασθενές για τέτοια κατηγορία και το κρύσταλλο είναι απλό και όχι αχάρακτο ζαφείρου. Κατα τα άλλα είναι πολύ όμορφο ρολόι.
Το lume το έχω δει σε προηγούμενο μοντέλο (είχε διαφορετικούς δείκτες, αυτό είναι πολύ πιο ωραίο) ότι είναι ασθενές, για αυτήν την κατηγορία κόστους λογικό νομίζω να μην έχει ζαφείρι.
- markosgr28
- moderator
Θα είχαν επίσης ενδιαφέρον πληροφορίες σε σχέση με τη στεγανότητα και την αντοχή στο χρόνο. Ευχαριστώ.
-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 135 times
Φιλε εχω το Mako ενα χρονο.
Πολυ καλο μπρασελε, πολυ καλη στεφανη.
Πολυ φτωχο lume.
Για τη στεγανοτητα δεν μπορω να σου πω γιατι δεν το πηρα ποτε Θαλασσα.
Μου βγαζει μια ανασφαλεια ισως γιατι εχει αυτην την επιπλεον τρυπα στην κασα για την ημερομηνια.
Πολυ καλο μπρασελε, πολυ καλη στεφανη.
Πολυ φτωχο lume.
Για τη στεγανοτητα δεν μπορω να σου πω γιατι δεν το πηρα ποτε Θαλασσα.
Μου βγαζει μια ανασφαλεια ισως γιατι εχει αυτην την επιπλεον τρυπα στην κασα για την ημερομηνια.
- markosgr28
- moderator
-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 135 times
markosgr28 έγραψε:Φίλε Σταύρο, σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και τις ωραίες φώτο
- tzistsam
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Για την στεγανότητα μπόρω να αναφέρω όλα καλά διότι το έχω ξεσκίσει στις βουτιές. Γ' αυτόν τον λόγο το πήρα άλλοστε. Πάντως και εγώ είχα ένα φόβο για το κουμπί της γρήγορης ημερομηνίας (η κορώνα είναι βιδωτή, οπότε όλα καλά), αλλά μέχρι στιγμής όλα βαίνουν ρολόι.
- markosgr28
- moderator
Ευχάριστο αυτό. Ευχαριστώ για την απάντηση!tzistsam έγραψε:Για την στεγανότητα μπόρω να αναφέρω όλα καλά διότι το έχω ξεσκίσει στις βουτιές. Γ' αυτόν τον λόγο το πήρα άλλοστε. Πάντως και εγώ είχα ένα φόβο για το κουμπί της γρήγορης ημερομηνίας (η κορώνα είναι βιδωτή, οπότε όλα καλά), αλλά μέχρι στιγμής όλα βαίνουν ρολόι.
- ACIDBLACK
- Τοποθεσία: οπου εχειο ζεστη σκονη και υγρασια την ημερα και τσουχτερο κρυο την νυχτα.
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 6 times
το συγκεκριμενο ονομαζεται πια επισημα ΜΑΚΟ XL......απο την διεθνη κοινοτητα των ορολογοφιλων......
Ενα αλλο χαρακτηριστικο ειναι οτι οι μηχανισμοι εχουν τρομερη ακριβεια ....υπερτερουν του 7ς26....και πλησιαζουν την 6r20....
αμα θες να το δεις απο κοντα κανονιζουμε για καφε .......στο Ηρακλειο κρητης φυσικα
Ενα αλλο χαρακτηριστικο ειναι οτι οι μηχανισμοι εχουν τρομερη ακριβεια ....υπερτερουν του 7ς26....και πλησιαζουν την 6r20....
αμα θες να το δεις απο κοντα κανονιζουμε για καφε .......στο Ηρακλειο κρητης φυσικα
η σοβαροτητα ειναι η ασπιδα των ηλιθιων
-Montesqueieu
η σοβαροτητα συνιστα καταφανεστατο συμπτωμα δυσπεψιας
-Friedrich Nietzhe
-Montesqueieu
η σοβαροτητα συνιστα καταφανεστατο συμπτωμα δυσπεψιας
-Friedrich Nietzhe