υπάρχει χρόνος?

για να χαλαρωνουμε
Άβαταρ μέλους
dimRHO
Has thanked: 129 times
Been thanked: 368 times

υπάρχει χρόνος?

Δημοσίευση από dimRHO »

τι είναι άραγε αυτό που μετράνε τα ρολόγια μας?

[youtube][/youtube]
Άβαταρ μέλους
snapper
Has thanked: 0
Been thanked: 185 times

Re: υπάρχει χρόνος?

Δημοσίευση από snapper »

Να πω την αληθεια το βιντεο δεν το ειδα ολο..με κουραζουν αυτα.. :?

Για μενα δεν υπαρχει χρονος,....(χρονος=αγχος).... μπορει.. :?

Και δυστυχως ειμαι αρρωστος με αυτο που λεμε χρονο.. :( ...και δουλεια να μην εχω θελω συνεχεια να ξερω τι ωρα ειναι και ποση περασε.. :?
Λες και ειμαι χαμενος και ετσι ξερω που πατω και που βρισκομαι.... :? ..

Κανενα προβλημα ομως με 2-3 ποτακια λυνονται ολα... ;)
stavros_ch
Has thanked: 2 times
Been thanked: 135 times

Δημοσίευση από stavros_ch »

snapper έγραψε:
Κανενα προβλημα ομως με 2-3 ποτακια λυνονται ολα... ;)
Συμφωνω απολυτα! :cheer:
Άβαταρ μέλους
dimRHO

Δημοσίευση από dimRHO »

μάλλον μόνο ο viwow ή και ο megalos θα εκτιμήσουν αυτό το βίντεο.
Άβαταρ μέλους
eisenberg
sensei
Has thanked: 1049 times
Been thanked: 1287 times

Δημοσίευση από eisenberg »

dimRHO έγραψε:μάλλον μόνο ο wiwow ή και ο megalos θα εκτιμήσουν αυτό το βίντεο.
Μα πώς να εκτιμησεις?Ενας ''επιστημονας'' ο οποιος εξηγει οτι ο χρονος δεν ειναι απολυτα μετρησιμος,οτι το δευτερολεπτο ειχε αλλη διαρκεια οταν δημιουργηθηκε το συμπαν κι αλλη τωρα,και οι επιστημονες αναγκαστηκαν να τροποποιησουν τις μεζουρες(πχ ρολογια) για να εχουμε ενα σημειο αναφορας...μπορει να ειναι κι ετσι,μπορει και να μην ειναι,αν το αντικειμενο σου και ο τομεας σου δεν ειναι η Φυσικη/Μαθηματικα πώς μπορεις να εκτιμησεις την εγκυροτητα αυτων...εγω απλα το παρακολουθησα σαν θεατης...
Ψάχνω για το τέλειο ρολόι...ελπίζω να μην το βρω ποτέ!
Άβαταρ μέλους
antonis_ch
Has thanked: 51 times
Been thanked: 391 times

Δημοσίευση από antonis_ch »

Αποψεις αυτα που λεει ο κυριος τωρα κατα ποσο ισχυουν δεν ειμαι ειδικος να σας πω..!
VIWOW
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δημοσίευση από VIWOW »

Εγώ θα συνεισφέρω με δύο πράγματα.

Το ένα είναι ένα κείμενό μου, που συνοδεύει το παιχνίδι watch my watch που ξεκίνησα πριν από 6 χρόνια.

".....Ο χρόνος μοιάζει τόσο απόλυτα καθορισμένος. Σύμφωνα με την Φυσική ένα δευτερόλεπτο είναι το διάστημα του χρόνου κατά το οποίο ένα άτομο Καισίου 133, εκπέμποντας ακτινοβολία, πάλλεται 9.192.631.770 φορές. Και όμως. Εάν ο χρόνος είναι με τόσο συγκεκριμένο τρόπο προσδιορισμένος, η βίωσή του είναι εντελώς υποκειμενική. Όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι ο χρόνος κυλά στη ζωή μας με διαφορετικούς ρυθμούς, ανάλογα με την διάθεσή μας, αλλά και πολλούς άλλους παράγοντες. Κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής με τρένο η αίσθηση του χρόνου είναι εντελώς διαφορετική όταν διασχίζουμε μια κοιλάδα, από ότι όταν περνάμε ανάμεσα από βουνά. Η συνάντηση με ένα πρόσωπο που μας ενδιαφέρει κάνει τις ώρες να μοιάζουν με δευτερόλεπτα, ενώ μια αρνητική εμπειρία κάνει τα δευτερόλεπτα να μοιάζουν αιώνες. Παρόλα αυτά όλοι πιστεύουμε ότι έχουμε μια καλή αίσθηση του χρόνου. Ο χρόνος είναι συνέχεια παρών στην ζωή μας και νομίζουμε ότι δεν γίνεται με τίποτα να του ξεφύγουμε. Ποιος, όμως, μπορεί να βρει πόση ώρα ακριβώς κοιμήθηκε, μόλις ανοίξει τα μάτια του;

Ο άνθρωπος από την αρχή της ιστορίας του ενδιαφέρθηκε για τον χρόνο. Αρχικά, ο λόγος που τον έκανε να καταπιαστεί με το εγχείρημα της μέτρησης του χρόνου, ήταν η ανάγκη να οργανώσει τη ζωή του, ώστε να μπορέσει να γίνει πιο αποτελεσματικός και να αντιμετωπίσει την φύση και τα προβλήματά του. Στην αρχή χρησιμοποίησε για τον σκοπό αυτό την ίδια τη φύση και την περιοδικότητα που υπήρχε σε αυτήν. Η κίνηση του ήλιου, της σελήνης, οι αλλαγές των εποχών και η περιοδικότητα της αγροτικής ζωής ήταν για τον άνθρωπο τα στοιχεία με τα οποία σιγά-σιγά διαμόρφωσε το ημερολόγιο που εμείς σήμερα θεωρούμε δεδομένο.

Μας φαίνεται περίεργο να σκεφτούμε ότι ο χρόνος δεν ήταν πάντα τόσο σημαντικός στην ζωή των ανθρώπων. Και η αλήθεια είναι ότι σήμερα ο χρόνος καθορίζει τα πάντα στη ζωή μας. Ακόμη και τις βιολογικές μας ανάγκες. Συχνά λέμε: «Δύο πήγε η ώρα. Πρέπει να φάω».

Αφού λοιπόν ο άνθρωπος κατάφερε να βρει τον τρόπο με τον οποίο θα έκοβε τον χρόνο σε μικρά κομματάκια, προσπάθησε να τον μετρήσει. Στην αρχή το έκανε αυτό παρατηρώντας τα αστέρια του ουρανού, ή στην Αίγυπτο την στάθμη του Νείλου. Στην Αρχαία Ελλάδα έφτιαξε ηλιακά ρολόγια και διάτρητα κύπελλα με νερό, τις κλεψύδρες. Η πρώτη καταγραφή του χρόνου με την έννοια των ωρών προήλθε από το χτύπημα της καμπάνας στις εκκλησίες. Ήταν η εποχή που η εκκλησία καθόριζε την καθημερινή δραστηριότητα των ανθρώπων και για το λόγο αυτό ήταν αυτή που έδινε την ώρα. Το ρολόι τσέπης πρωτοπαρουσιάστηκε το 1500 και ήταν μια επανάσταση, αφού μαζί με αυτό εισήχθη και η έννοια του προσωπικού χρόνου. Ο άνθρωπος είχε πλέον την δική του ώρα. Το ρολόι χειρός παρουσιάστηκε σε μεμονωμένες περιπτώσεις πριν από ενάμιση αιώνα και θεωρήθηκε μεγάλη ιδιορρυθμία, ενώ σήμερα «μετράει» μόλις έναν αιώνα ζωής.

Σήμερα, σε μια εποχή όπου ο χρόνος βρίσκεται παντού, από το ταμπλό του αυτοκινήτου και το κινητό τηλέφωνο μέχρι την καφετιέρα και μάλιστα με μεγάλη ακρίβεια, το ρολόι απελευθερώνεται από τον «στενό» του προορισμό να δίνει την ώρα. Άλλωστε οι καλές –αλλά και οι δύσκολες– στιγμές δεν μετριούνται με ακρίβεια δευτερολέπτου. Χάραμα, πρωινό, μεσημέρι, δειλινό, νύχτα. Το ίδιο και οι αναμνήσεις μας. Ήταν λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα όταν ζήτησα την γυναίκα μου σε γάμο. Τώρα μπορεί να ήταν και 20:17΄:43΄΄– αλλά ποιος νοιάζεται; COPYRIGHT C.STIKAS 2004....."

Το άλλο είναι μια σειρά από βίντεο αφιερωμένα στον Stephen Hawking, που κάτι ξέρει παραπάνω... http://clepsydre.gr/read_article.php?id=351

Φιλικά

Κωστής
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής
Has thanked: 40268 times
Been thanked: 8752 times

Δημοσίευση από Megalos »

dimRHO δεν ξερω εγω τι θα εγραφα αλλα σιγουρα ο Κωστης το παρουσιασε ΤΕΛΕΙΑ ....και δεν νομιζω οτι θα μπορουσα να το περιγραψω καλυτερα ..
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Άβαταρ μέλους
antonis_ch
Has thanked: 51 times
Been thanked: 391 times

Δημοσίευση από antonis_ch »

Ωραιοτατο ποστ Κωστή! :sh: :good:
Άβαταρ μέλους
dimRHO

Δημοσίευση από dimRHO »

είμαι μεγάλος fan του Hawking, ελπίζω πως θα πάρει αυτός το Νόμπελ, να προλάβει πριν μας αφήσει, που υποστηρίζει τις υπερχορδές έναντι του Higgs. Αλλά δυστυχώς στο παρελθόν έχει διαψευσθεί όπως και με τις μαύρες τρύπες. Ουδείς αλάθητος.
Απάντηση