Bonklip bracelet

Παρελκόμενα ~Συνοδευτικός Εξοπλισμός
Στην ενότητα αυτή μιλάμε για συνοδευτικό εξοπλισμό που συνδέεται με το ρολόι (λουράκια ,θήκες φυλάξεις ,κλπ)
spyoly
Has thanked: 1055 times
Been thanked: 1027 times

Bonklip bracelet

Δημοσίευση από spyoly »

Λόγο καλοκαιριού και υψηλών θερμοκρασιων κάθε τέτοια εποχή τα περισσότερα ρολόγια μου τα εξοπλίζω με nato straps η rally type λουρακια για περισσότερη άνεση.Για φέτος είπα να πειραματιστώ εκ του ασφαλούς (παραγγελια από Κίνα στο 10% της ευρωπαϊκής τιμής και στο 90% της ποιότητας)με ένα ιστορικό σχέδιο bracelet το οποίο κατασκευάστηκε για να προσφέρει άνεση και απόλυτη προσαρμοστικότητα.
Το σχέδιο Bonklip έρχεται από το μακρινό 1920 και ξεκίνησε ως το απόλυτο αξεσουάρ για όσους ήθελαν περισσότερη άνεση και αναβάθμιση σε σχέση με τα παραδοσιακά δερμάτινα λουρακια.
Όπως οι περισσότεροι νεωτερισμοί της εποχής έτσι και το σχέδιο αυτό υιοθετήθηκε από τους λάτρεις της αεροπλοΐας και έγινε απαραίτητο αξεσουάρ για τα pilots και military ρολόγια έως και τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Το χαρακτηριστικό σχέδιο <σκαλας> η <μπαμπου> των κομματιών που το αποτελούν του δίνουν εκτός από τον ιδιαίτερο και μοναδικό χαρακτήρα εξαιρετικό αερισμό για τις ζεστές ημέρες.
Η παραγγελια από το ali έφτασε εντός δυο εβδομάδων στην πόρτα μου και πραγματικά μου είναι πολύ δύσκολο να φανταστώ τι επιπλέον έχουν να προσφέρουν οι <Ευρωπαικες>αντιστοιχες κατασκευές εκτός βέβαια από τα συν 100 περίπου ευρώ.
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
These users thanked the author spyoly for the post:
Megalos (Σάβ Ιουν 08, 2024 11:05 pm)
Rating: 7.69%
spyoly

Re: Bonklip bracelet

Δημοσίευση από spyoly »

TheWatchBuddies
Has thanked: 0
Been thanked: 752 times

Δημοσίευση από TheWatchBuddies »

Πανέμορφο μπρασελε.
Αυτό που έχουν να προσφέρουν οι Ευρωπαϊκές κατασκευές είναι ότι τα μπρασελε της Ευρώπης δεν κατασκευάζονται από ανήλικα παιδιά που ζούνε σε ένα σωμάτιο 20 m2 με άλλα δεκαπέντε άτομα και δουλεύουν όλη ημέρα για 2 δολάρια.

Στάλθηκε από το SM-S918B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

These users thanked the author TheWatchBuddies for the post:
spyoly (Τετ Ιουν 05, 2024 6:25 pm)
Rating: 7.69%
spyoly

Δημοσίευση από spyoly »

TheWatchBuddies έγραψε: Τετ Ιουν 05, 2024 5:49 pm Πανέμορφο μπρασελε.
Αυτό που έχουν να προσφέρουν οι Ευρωπαϊκές κατασκευές είναι ότι τα μπρασελε της Ευρώπης δεν κατασκευάζονται από ανήλικα παιδιά που ζούνε σε ένα σωμάτιο 20 m2 με άλλα δεκαπέντε άτομα και δουλεύουν όλη ημέρα για 2 δολάρια.

Νομίζω ότι και αυτοί στην Κίνα τα παραγγέλνουν και βάζουν το λογότυπο τους για να δικαιολογήσουν την διαφορα.
gep
Has thanked: 7177 times
Been thanked: 6059 times

Δημοσίευση από gep »

TheWatchBuddies έγραψε:Πανέμορφο μπρασελε.

Θα έλεγα να μην το πάμε εκεί γιατί δεν θα έχουμε τελειωμό.
Κάθε επώνυμο -και μη- αθλητικό παπούτσι, μπλουζάκι κλπ., φτιάχνονται στην Κίνα και νοτιοανατολοκή Ασία. Όπως και ενδύματα από τις μεγάλες δυτικές αλυσίδες φτιάχνονται στην Κίνα, Ινδία, Σρι Λάνκα, Μπανγκλαντές, Ινδονησία, Ταϊλάνδη κλπ. Οι συνθήκες αν όχι ίδιες δεν διαφέρουν και πολύ.
Δημοσιεύσεις με προβλήματα εργατών στην Κίνα που τους εξαναγκάζουν να εργάζονται μέχρι λιποθυμίας στις αλυσίδες συναρμολόγησης των IPhone έχουν δει το φως, δεν είδα κανέναν να βάζει την Apple στην μαύρη λίστα.
Το τσαγάκι και το καφεδάκι που πίνουμε ξέρουμε που και πως παράγονται και τα πίνουμε ελαφρά τη καρδία; εταιρείες άρχισαν να αναγράφουν το fair trade στις ταμπέλες τους, γιατί άραγε; τι γινόταν πριν;
Σταματάω εδώ γιατί θα μας πάρει το βράδυ αν συνεχίσω.
Δεν θα ήταν πιό σωστό αντί να δαιμονοποιούμε τους Κινέζους να τα βάζαμε με αυτούς (που είναι πολλοί) που επιλέγουν να κατασκευάζουν τα προϊόντα τους εκεί; αν ναι, δεν μας βλέπω να ξαναγοράζουμε "ελβετικό ρολόι". Με το συμπάθειο δηλαδή...

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

TheWatchBuddies

Δεν πήγα κάπου συγκεκριμένα. Ειπα τη γνώμη μου απλά. Ούτε δαιμονοποιησα ολόκληρη χώρα είπα την πιο γνωστή και τεκμηριωμένη αιτιολογία για τις τιμές από τη Κίνα.

gep

Δημοσίευση από gep »

Δεκτή η απάντηση, ίσως να μην κατάλαβα καλά τα γραφόμενά σου.
Αυτό που ίσως με έκανε να απαντήσω ήταν η αναφορά στην παιδική εργασία, που είναι παγκόσμιο πρόβλημα.
Δεκαετια 2000, έκανα μερικά χρόνια Χονγκ Κονγκ και έξι μήνες στην Σαγκάη. Στους έξι μήνες είδα και έμαθα πολλά για την Κίνα, τα συζητάμε σε καμμιά συνάντηση για καφέ. Αυτό που μπορώ να πω εδώ είναι ότι το παιχνίδι το έχουν χάσει Αμερική, Ευρώπη και Ιαπωνία προ πολλού και επιστροφή δεν υπάρχει. Ολόψυχα ελπίζω να κάνω λάθος.

TheWatchBuddies

gep έγραψε:
TheWatchBuddies έγραψε:Πανέμορφο μπρασελε.

Θα έλεγα να μην το πάμε εκεί γιατί δεν θα έχουμε τελειωμό.
Κάθε επώνυμο -και μη- αθλητικό παπούτσι, μπλουζάκι κλπ., φτιάχνονται στην Κίνα και νοτιοανατολοκή Ασία. Όπως και ενδύματα από τις μεγάλες δυτικές αλυσίδες φτιάχνονται στην Κίνα, Ινδία, Σρι Λάνκα, Μπανγκλαντές, Ινδονησία, Ταϊλάνδη κλπ. Οι συνθήκες αν όχι ίδιες δεν διαφέρουν και πολύ.
Δημοσιεύσεις με προβλήματα εργατών στην Κίνα που τους εξαναγκάζουν να εργάζονται μέχρι λιποθυμίας στις αλυσίδες συναρμολόγησης των IPhone έχουν δει το φως, δεν είδα κανέναν να βάζει την Apple στην μαύρη λίστα.
Το τσαγάκι και το καφεδάκι που πίνουμε ξέρουμε που και πως παράγονται και τα πίνουμε ελαφρά τη καρδία; εταιρείες άρχισαν να αναγράφουν το fair trade στις ταμπέλες τους, γιατί άραγε; τι γινόταν πριν;
Σταματάω εδώ γιατί θα μας πάρει το βράδυ αν συνεχίσω.
Δεν θα ήταν πιό σωστό αντί να δαιμονοποιούμε τους Κινέζους να τα βάζαμε με αυτούς (που είναι πολλοί) που επιλέγουν να κατασκευάζουν τα προϊόντα τους εκεί; αν ναι, δεν μας βλέπω να ξαναγοράζουμε "ελβετικό ρολόι". Με το συμπάθειο δηλαδή...

Εμένα προσωπικά, μετά από πολλές αλλαγές,με ελκύει πιο πολύ η γερμανική σχολή πλέον.

Άβαταρ μέλους
kalvetfl67
moderator
Has thanked: 3050 times
Been thanked: 2108 times

Δημοσίευση από kalvetfl67 »

Η Κινα αλλάζει ραγδαία
Οι νέες γενιές δεν δουλευουν για ενα πιάτο ρύζι όπως παλιά . Υπάρχουν βέβαια και κατάλοιπα του παρελθόντος με σκληρές και απάνθρωπες ενίοτε συνθήκες εργασίας αλλά μειώνονται ραγδαία
Οι νεοι Κινέζοι απαιτουν μόρφωση , καλοπληρωμένες δουλειές και πολυτελή ζωή
Χιλιάδες βιομηχανίες κλεινουν ή υπολειτουργούν λόγω έλλειψης εργατικού δυναμικού . Απαιτουνται άμεσα 130-150 εκατομμυρια φτηνα εργατικά χέρια που δεν υπάρχουν . Ετσι η παραγωγή μεταφέρεται σε γειτονικές χώρες που εξακολουθούν να είναι φτωχές ή πολύ φτωχές (Βιετνάμ, Καμπότζη, Λάος,Ταυλάνδη κλπ) .
Οι Ασιάτες και ειδικά οι Κινέζοι εχουν μια ιδιαίτερη κουλτουρα οσον αφορά την εργασία . Δουλευουν σκληρά και με πειθαρχία γιατί πιστευουν οτι ετσι θα εχουν ευημερία . Ετσι κυριάρχησαν στην παγκόσμια αγορά και τα επόμενα χρόνια θα τους καταπιουν όλους .
gep

Δημοσίευση από gep »

"Εμένα προσωπικά, μετά από πολλές αλλαγές,με ελκύει πιο πολύ η γερμανική σχολή πλέον."

Συμφωνώ απολύτως

Απάντηση