Μηχανικά ρολόγια πως τα κρατάμε σε λειτουργία;

Στην ενότητα αυτή μιλάμε για τεχνικά θέματα που αφορούν τα ωρολόγια(εδώ μπορούν τα μέλη να υποβάλλουν και απορίες σχετικά με τεχνικά θέματα)
tazio
Has thanked: 0
Been thanked: 5 times

Μηχανικά ρολόγια πως τα κρατάμε σε λειτουργία;

Δημοσίευση από tazio »

Αν και δε μου αρέσει να ανοίγω νέα θέματα :oops: κι επειδή έψαξα αλλά δε βρήκα κάτι ρωτώ εδώ.

Πριν χρόνια ρωτώντας ένα ωρολογοποιό παλαιότερης γενιάς (δυστυχώς δε βρίσκεται πλέον κοντά μας) για κάποιο Seiko που είχα αγοράσει, τι πρέπει να κάνω για συντήρηση μου είχε απαντήσει. "Η καλύτερη συντήρηση για τα Seiko είναι να λειτουργούν".
Ρολόγια έχουμε, χέρια να τα φοράμε όλα δεν έχουμε, πως τα κρατάμε σε λειτουργία;
Πόσο χρονικό διάστημα μπορούμε να τα αφήσουμε χωρίς να λειτουργούν και χωρίς να έχουμε σχετικά προβλήματα λόγω της μη λειτουργίας τους;
Μη ταΐζεται τα TROLL !!!
Άβαταρ μέλους
eisenberg
sensei
Has thanked: 1049 times
Been thanked: 1287 times

Re: Μηχανικά ρολόγια πως τα κρατάμε σε λειτουργία;

Δημοσίευση από eisenberg »

tazio έγραψε: Ρολόγια έχουμε, χέρια να τα φοράμε όλα δεν έχουμε, πως τα κρατάμε σε λειτουργία;
Πόσο χρονικό διάστημα μπορούμε να τα αφήσουμε χωρίς να λειτουργούν και χωρίς να έχουμε σχετικά προβλήματα λόγω της μη λειτουργίας τους;
Χρυσος κανονας δεν υπαρχει,μια μεση λυση που εφαρμοζω για τα δικα μου,φροντιζω να δουλευουνε τουλαχιστον μια φορα στον 1-1.5 μηνα ειτε φορωντας τα ειτε κουρδιζοντας τα...αυτο μου εχουν πει και διαφοροι επαγγελματιες ορολογοποιοι που εχω συμβουλευθει...
Ψάχνω για το τέλειο ρολόι...ελπίζω να μην το βρω ποτέ!
marios_ch
Has thanked: 48 times
Been thanked: 194 times

Δημοσίευση από marios_ch »

Πέρα από τα πολύ γνωστά περί της φύλαξης κτλπ νομίζω και εγώ ότι το καλύτερο είναι να δουλεύουν κάθε λίγο καιρό δηλαδή να μην κάθονται για μεγάλο χρονικό διάστημα....
Άβαταρ μέλους
Koubilaihan
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0

Δημοσίευση από Koubilaihan »

Ωραία ερώτηση φίλε tazio!

Και εγώ όπως ο Θοδωρής και ο Μάριος εφαρμόζω το περίφημο rotation, που μπορεί ποδοσφαιρικά να έχει χαντακώσει πολλές ομάδες, αλλά νομίζω πως ωρολογιακά, είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρούνται τα ρολόγια "σε φόρμα"! :-)
Αν είσαι σε δίλλημα, πάρτα και τα δύο.
Άβαταρ μέλους
antonis_ch
Has thanked: 51 times
Been thanked: 391 times

Δημοσίευση από antonis_ch »

Koubilaihan έγραψε:Ωραία ερώτηση φίλε tazio!

Και εγώ όπως ο Θοδωρής και ο Μάριος εφαρμόζω το περίφημο rotation, που μπορεί ποδοσφαιρικά να έχει χαντακώσει πολλές ομάδες, αλλά νομίζω πως ωρολογιακά, είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρούνται τα ρολόγια "σε φόρμα"! :-)

Συμφωνω απολύτως! Το μεσημερι φορουσα το Ω τωρα εβαλα το pam του forum..Οταν βγω το βραδυ θα βαλω το HAMILTON!!

Φιλικα,

Αντωνης
Άβαταρ μέλους
eisenberg
sensei
Has thanked: 1049 times
Been thanked: 1287 times

Δημοσίευση από eisenberg »

Koubilaihan έγραψε:Και εγώ όπως ο Θοδωρής και ο Μάριος εφαρμόζω το περίφημο rotation, που μπορεί ποδοσφαιρικά να έχει χαντακώσει πολλές ομάδες, αλλά νομίζω πως ωρολογιακά, είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρούνται τα ρολόγια "σε φόρμα"! :-)
haha :cheer:
Ψάχνω για το τέλειο ρολόι...ελπίζω να μην το βρω ποτέ!
john_dweller

Δημοσίευση από john_dweller »

Προσωπικα χρησιμοποιώ watchwinders για να τα κρατώ σε κίνηση-ζωή.Για ένα αυτόματο ρολόι η στασιμότητα δεν είναι και ότι καλύτερο κυρίως γιατί τα λιπαντικά τους ξεραίνονται με αποτέλεσμα να μειώνεται ο χρόνος ζωής τους και αν υποθέσουμε ότι δεν τηρούμε σωστά και τους χρόνους σέρβις τότε οι φθορές είναι σίγουρα μεγαλύτερες από όταν
φοράμε καθημερινά το ρολογάκι μας.Και επειδή είναι δύσκολο να φοράμε όλη την συλλογή μας lol τότε νομίζω ότι η
αγορά και χρήση ενός watchwinder είναι μια πολύ καλή επένδυση για να εξασφαλίσουμε μια καλύτερης ποιότητας!!! ζωή
στα αγαπημένα μας ρολόγια.
If your watch loses or gains a few seconds a day don't freak out !!!remember there are 86,400 seconds in 24hours
marios_ch
Has thanked: 48 times
Been thanked: 194 times

Δημοσίευση από marios_ch »

Σίγουρα είναι και αυτό μια λύση αλλά εκεί υπάρχει ένα άλλο τεράστιο θέμα της επιλογής του...!!!!
john_dweller

Δημοσίευση από john_dweller »

Σίγουρα και φυσικά εξαρτάται και από το ρολόι που θα τοποθετήσεις πάνω.Εγώ έχω επιλέξει 2 διπλούς και αρκετα φθηνούς κουρδιστές όπου έχουν την δυνατότητα να περιστραφούν είτε δεξιόστροφα είτε αριστερόστροφα.Συνήθως τους βάζω σε λειτουργία το πρωί που θα φύγω για το γραφείο και τους σταματώ όταν γυρίζω.
Αλλά με την ποικιλία που υπάρχει εκεί έξω θα έλεγα ότι έχεις πολλές επιλογές και για όλα τα βαλάντια.
If your watch loses or gains a few seconds a day don't freak out !!!remember there are 86,400 seconds in 24hours
Άβαταρ μέλους
warover
Been thanked: 35 times

Δημοσίευση από warover »

Η σωστη συντηριση ενος ρολογιου συμφωνα με μια μικρη ερευνα που εχω κανει
ειναι οτι καθε ρολοι πρεπει να λειτουργει τουλαχιστον για 3 ωρες καθε 15 μερες (κυριως για την "ισοκατανομη"της λυπανσης)
τωρα σχετικα με τα winders δεν ειχα και δεν θα παρω ποτε μια και οταν το ρολοι δουλευει παντα εχει μεγαλυτερες φθορες
Απάντηση