Φωτογραφίες κ δικαιώματα

ar.parask
Has thanked: 8 times
Been thanked: 736 times

Φωτογραφίες κ δικαιώματα

Δημοσίευση από ar.parask »

Παιδιά,

Θεωρώ πως εδώ ισως ειναι το καλύτερο μέρος να ποστάρω κάτι σχετικό.
Παρατηρώ πως στο φόρουμ συχνά ποστάρονται φωτογραφίες που δεν ειναι δικές μας.
Θεωρώ πως το δίκαιο κ το σωστό θα ηταν να αναφέρεται η πηγή της καθε μιας. Ειναι ο κόπος κάποιου κ σίγουρα θα εκτιμούσε κάποια τέτοια κίνηση.
Το ξερω πως κάποιες φορές ειναι δύσκολο αλλα θα μ'αρεσε να ακούσω κ τις δικές σας αποψεις

Sent from my iPhone using Tapatalk
_batman_
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Φωτογραφίες κ δικαιώματα

Δημοσίευση από _batman_ »

Λογικά αναφέρεσαι σε μένα, δεν υπάρχει κανένα δικαίωμα! για μένα το ίντερνετ βασίστηκε σε άλλα πρότυπα... όπως ελεύθερη γνώση, πληροφορία, λογισμικό, εγκυκλοπαίδεια, εμπόριο κτλ όλα αυτά έχουν μπροστά ελεύθερο, αν κάτι πληρώνεται δε το βάζεις δημόσιο το κρατάς ιδιωτικά! Δε καταλαβαίνω ποιος ο λόγος να το βάλεις άμα το θες για σένα; όπως οι άχρηστες εταιρίες τραγουδιών! Θέλουν να μην πληρώνουν τίποτα σε YouTube vimeo κτλ δηλαδή να έχουν τσάμπα προώθηση μάρκετινγκ κτλ αλλά εσύ πρέπει να πληρώνεις για το cd τους! Χονδρα τα είπα ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ!

Sent from my Huawei P8 using Tapatalk
ar.parask

_batman_ έγραψε:Λογικά αναφέρεσε σε μένα, δεν υπάρχει κανένα δικαίωμα! για μένα το ίντερνετ βασίστηκε σε άλλα πρότυπα... όπως ελεύθερη γνώση, πληροφορία, λογισμικό, εγκυκλοπαίδεια, εμπόριο κτλ όλα αυτά έχουν μπροστά ελεύθερο, αν κάτι πληρώνεται δε το βάζεις δημόσιο το κρατάς ιδιωτικά! Δε καταλαβαίνω ποιος ο λόγος να το βάλεις άμα το θες για σένα; όπως οι άχρηστες εταιρίες τραγουδιών! Θέλουν να μην πληρώνουν τίποτα σε YouTube vimeo κτλ δηλαδή να έχουν τσάμπα προώθηση μάρκετινγκ κτλ αλλά εσύ πρέπει να πληρώνεις για το cd τους! Χονδρα τα είπα ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ!

Δημήτρη,

Δεν αναφέρομαι σε εσένα πρπσωπικα. Ειναι μια σκέψη που εχω καιρο τωρα.
Κ εγω το εχω κάνει στο παρελθόν κ όλοι μας.
Αλλα επέτρεψε μου να διαφωνήσω στο ότι επειδή βάζουμε κάτι στο Ίντερνετ δεν υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα. Ειναι σαν να μου λες πως απο τη στιγμή που εφευρέθηκαν τα φωτοτυπικά κανεις δεν έπρεπε να πληρώσει για ένα βιβλίο full price γιατί απλά μπορούσε να το βγάλει φωτοτυπία.
Το σχόλιο μου φυσικά δεν υπονοούσε πως θα έπρεπε να πληρώνεις τον κάτωχο της φωτογραφίας η της καθε άποψης. Αλλα πως θα έπρεπε τουλάχιστον να αναφέρεται σαν πηγή. Θεώρησε το σαν μικρο φόρο υπομονής για την προσπάθεια που έκανε.
Άλλωστε όπως κ μόνος σου είπες έκανε μια προσπάθεια να προσφέρει κάποιο είδος πληροφορίας ώστε να το δεις εσυ, να μάθεις απο αυτο κ να το αναπαράγεις κατάλληλα ώστε να μάθουν κ άλλοι.
Το να λες πως απο τη στιγμή που το έβαλε στο Ίντερνετ απλά το θεωρείς δικό σου ακούγεται λιγο εγωιστικό κ υπεροπτικό άμα μου επιτρέπεις. Αν κάποιος επέλεγε να το κρατήσει ιδιωτικά όπως λες αυτή τη στιγμή εσυ ούτε θα είχες όλες τις γνώσεις που εχεις τωρα ούτε φυσικά την ευχέρεια να αναπαράγεις τόσο υλικό κ να απολαμβάνεις το χόμπι σου!

ar.parask

Φόρο τιμής...

Άβαταρ μέλους
IronHawk
Has thanked: 1503 times
Been thanked: 966 times

Δημοσίευση από IronHawk »

Μη εμπορική χρήση από ενα forum μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα!
Μόνο σε παρουσιάσεις που κάποιος κάνει χρήση φωτογραφιών που δεν του ανήκουν τότε θα πρέπει να κάνει αναφορά στην βιβλιογραφία/πηγές του ή πολύ απλά να αναφέρει ότι δεν είναι ο κάτοχος των φωτογραφιών.

Εγώ τις δικές μου φωτογραφίες τις δίνω σε γραφίστρια και μου τοποθετεί το διακριτικό λογότυπό μου! Όμως αυτό έχει ένα κόστος για εμένα.
Τώρα όποιος επιθυμεί μοναδικότητα στη χρήση ας κάνει το ίδιο.

Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, απλά όπως αντιλαμβάνεσαι είναι δύσκολο και μη πρακτικό να τηρηθεί από τα μέλη που χρησιμοποιούν το κινητό τους και συνδέονται με Tapatalk.
Vangelis (aka IronHawk)
Εικόνα
ar.parask

IronHawk έγραψε:Μη εμπορική χρήση από ενα forum μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα!
Μόνο σε παρουσιάσεις που κάποιος κάνει χρήση φωτογραφιών που δεν του ανήκουν τότε θα πρέπει να κάνει αναφορά στην βιβλιογραφία/πηγές του ή πολύ απλά να αναφέρει ότι δεν είναι ο κάτοχος των φωτογραφιών.

Εγώ τις δικές μου φωτογραφίες τις δίνω σε γραφίστρια και μου τοποθετεί το διακριτικό λογότυπό μου! Όμως αυτό έχει ένα κόστος για εμένα.
Τώρα όποιος επιθυμεί μοναδικότητα στη χρήση ας κάνει το ίδιο.

Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, απλά όπως αντιλαμβάνεσαι είναι δύσκολο και μη πρακτικό να τηρηθεί από τα μέλη που χρησιμοποιούν το κινητό τους και συνδέονται με Tapatalk.
Συμφωνώ μαζι σου κ προφανως δε θεωρώ πως γίνεται κακοπροαιρετα. Αλλα πολλές φορές εχω παρατηρήσει φωτογραφίες ξεσηκωμένες απο Instagram που δεν μπορεί κάποιος να τις αποθηκεύσει να ειναι cropped ώστε να απουσιάζει
το όνομα οποίου τις ανέβασε....

_batman_

ar.parask έγραψε:
_batman_ έγραψε:Λογικά αναφέρεσε σε μένα, δεν υπάρχει κανένα δικαίωμα! για μένα το ίντερνετ βασίστηκε σε άλλα πρότυπα... όπως ελεύθερη γνώση, πληροφορία, λογισμικό, εγκυκλοπαίδεια, εμπόριο κτλ όλα αυτά έχουν μπροστά ελεύθερο, αν κάτι πληρώνεται δε το βάζεις δημόσιο το κρατάς ιδιωτικά! Δε καταλαβαίνω ποιος ο λόγος να το βάλεις άμα το θες για σένα; όπως οι άχρηστες εταιρίες τραγουδιών! Θέλουν να μην πληρώνουν τίποτα σε YouTube vimeo κτλ δηλαδή να έχουν τσάμπα προώθηση μάρκετινγκ κτλ αλλά εσύ πρέπει να πληρώνεις για το cd τους! Χονδρα τα είπα ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ!

Δημήτρη,

Αλλα επέτρεψε μου να διαφωνήσω στο ότι επειδή βάζουμε κάτι στο Ίντερνετ δεν υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα. Ειναι σαν να μου λες πως απο τη στιγμή που εφευρέθηκαν τα φωτοτυπικά κανεις δεν έπρεπε να πληρώσει για ένα βιβλίο full price γιατί απλά μπορούσε να το βγάλει φωτοτυπία.
Το σχόλιο μου φυσικά δεν υπονοούσε πως θα έπρεπε να πληρώνεις τον κάτωχο της φωτογραφίας η της καθε άποψης. Αλλα πως θα έπρεπε τουλάχιστον να αναφέρεται σαν πηγή. Θεώρησε το σαν μικρο φόρο υπομονής για την προσπάθεια που έκανε.
Άλλωστε όπως κ μόνος σου είπες έκανε μια προσπάθεια να προσφέρει κάποιο είδος πληροφορίας ώστε να το δεις εσυ, να μάθεις απο αυτο κ να το αναπαράγεις κατάλληλα ώστε να μάθουν κ άλλοι.
Το να λες πως απο τη στιγμή που το έβαλε στο Ίντερνετ απλά το θεωρείς δικό σου ακούγεται λιγο εγωιστικό κ υπεροπτικό άμα μου επιτρέπεις. Αν κάποιος επέλεγε να το κρατήσει ιδιωτικά όπως λες αυτή τη στιγμή εσυ ούτε θα είχες όλες τις γνώσεις που εχεις τωρα ούτε φυσικά την ευχέρεια να αναπαράγεις τόσο υλικό κ να απολαμβάνεις το χόμπι σου!

Αρη με ολο το σεβασμο ξερω πως κανουμε κουβεντα, λοιπον ειμαι τελειως καθετος σε αυτο, εγω και η πτυχιακη μου και η διπλωματικη μου και οτι αλλο εχω κανει απο το 0 ειναι ολα ελευθερα προς αντιγραφη αναδημοσιευση κτλ κτλ και παντα το τονιζω! το internet ειναι μια πηγη πληροφοριων ελευθερες προς ολους! δεν θεωρω τιποτα δικο μου! αλλα απο την στιγμη που ειναι στο νετ ειναι ολων! αν αυτο σε ενοχλει απλα δε το κανεις! πνευματικο δικαιωμα θεωρω κατι που προσφερει χρημα αμμεσα! και οχι εμμεσα! αν εγω σας τις πουλαγα εννοειται οτι επρεπε να δινω και ενα κερδος σε αυτον που την δημιουργησε! εγω χρησιμοποιω linux, vlc, mozilla, utorrent, foxit συμμετεχω σε κοινοτητες κτλ κτλ η γνωση πρεπει να ειναι ελευθερη! εχω φτιαξει προγραμματα και μοιραζω και τον κωδικα! δεν ειναι ολα σε αυτον τον κοσμο χρημα!
ar.parask

_batman_ έγραψε:
ar.parask έγραψε:

Δημήτρη,

Αρη με ολο το σεβασμο ξερω πως κανουμε κουβεντα, λοιπον ειμαι τελειως καθετος σε αυτο, εγω και η πτυχιακη μου και η διπλωματικη μου και οτι αλλο εχω κανει απο το 0 ειναι ολα ελευθερα προς αντιγραφη αναδημοσιευση κτλ κτλ και παντα το τονιζω! το internet ειναι μια πηγη πληροφοριων ελευθερες προς ολους! δεν θεωρω τιποτα δικο μου! αλλα απο την στιγμη που ειναι στο νετ ειναι ολων! αν αυτο σε ενοχλει απλα δε το κανεις! πνευματικο δικαιωμα θεωρω κατι που προσφερει χρημα αμμεσα! και οχι εμμεσα! αν εγω σας τις πουλαγα εννοειται οτι επρεπε να δινω και ενα κερδος σε αυτον που την δημιουργησε! εγω χρησιμοποιω linux, vlc, mozilla, utorrent, foxit συμμετεχω σε κοινοτητες κτλ κτλ η γνωση πρεπει να ειναι ελευθερη! εχω φτιαξει προγραμματα και μοιραζω και τον κωδικα! δεν ειναι ολα σε αυτον τον κοσμο χρημα!
Για να επανέλθω λοιπόν κ εμενα η πτυχιακή μου ειναι διαθέσιμη σε οποιονδήποτε θελει να μάθει απο αυτή αλλα δεν θα δεχόμουν την αντιγραφή της απο κάποιον με σκοπό να πάρει πτυχίο. Πολυ απλά γιατί δεν θα εχει βάλει την απαραίτητη προσπάθεια ώστε να πάρει πτυχίο. Πρόσφατα ανεφερες πως εψαχνες δουλεια. Φαντασου να εχανες μια θέση απο κάποιον που είχε αντιγραψει την πτυχιακή σου για να πάρει πτυχίο! Τραβηγμένο παράδειγμα αλλα...
Φυσικά ο οποιοσδήποτε μπορεί να χρησιμοποιεί λοιπόν πληροφορίες διαθέσιμες στο internet αλλα μην ξεχνάμε πως δεν ειναι ευαγγέλιο κ καλό θα ηταν να αναφέρεται η πηγή ώστε οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται περισσοτερο να μπορεί να την ακολουθήσει κ να μάθει...

_batman_

και παλι δεν συμφωνω! δε θα με πειραζε καθολου και πτυχιο να παρει! ναι εψαχνα και βρηκα δουλεια και μαλιστα αμμεσα μπορω να πω! αν καποιος κανει αντιγραφη η οχι, καποια στιγμη αυτο θα ερθει η ωρα να το αντιμετωπιση! οποτε ο καθενας στρωνει οπως κοιμαται... εγω ακομα και σε εξεταστικες παντα και παντα θα βοηθαω οπως και το εκανα παλια! οταν δινεις παιρνεις! ο παππους μου μου ελεγε οτι ακομα και ενα χαλασμενο ρολοι σου λεει δυο φορες την μερα την σωστη ωρα! και αυτο το εχω κρατησει και ακουω τα παντα απο ολους! οποτε σεβομαι την αποψη σου αλλα δε μπορω να συμφωνησω! ειχα τσακωθει και στην σχολη με αρκετους για τον λογο οτι βοηθουσα κοσμο! δε μπορω να το αλλαξω, η γνωση κατα κυριο λογο πρεπει να μοιραζετε ελευθερα για ολα! αλλος μαθαινει οταν το φωναζει δυνατα, ο αλλος οταν το γραφει, ο αλλος οταν κανει την αντιγραφη του κτλ
Άβαταρ μέλους
ggli
Has thanked: 2867 times
Been thanked: 4364 times

Δημοσίευση από ggli »

Η κουβέντα είναι λίγο ατέρμονη , το ζήτημα είναι αν είναι νόμιμη η αναπαραγωγή φωτογραφιών από το Ίντερνετ ή όχι , αν δεν είναι πρέπει να συμμορφωθούμε , αν είναι τότε να είχαμε να λέγαμε .

ggli
Απάντηση