SEIKO SKX 007 COSC ???

Σε αυτή την θεματική ενότητα θα γίνετε αναφορά σε όλες τις εταιρείες οι οποίες προέρχονται από την Ιαπωνία
mic
Has thanked: 364 times
Been thanked: 75 times

SEIKO SKX 007 COSC ???

Δημοσίευση από mic »

Απόκτησα το ρολογάκι αυτό το καλοκαίρι,από φίλο του φόρουμ,σε αρίστη κατάσταση. Το συμπάθησα από την πρώτη στιγμή και σχεδόν δεν φοράω άλλο ρολόι μου πλέον κι ας έχω μπόλικα. Όλο το καλοκαίρι βουτούσε μαζί μου στα γαλανά νερά της Κρήτης και συνεχίζει να με συντροφεύει και τώρα. Οι χρόνοι όμως που κρατούσε ήταν στο περίπου... Είναι γνωστό στα φόρουμ ότι αυτή η μηχανή δεν φημίζεται για την ακρίβειά της. Στην αρχή λοιπόν έχανε από 20-40 δευτ. την ημέρα. Μετά από λίγο καιρό,το πήρε αλλοιώς που λέμε και άρχισε πλέον να κερδίζει από 20-40 την ημέρα. Ε,εντάξει θα μου πείτε,μέσα στους χρόνους που ανακοινώνει ο κατασκευαστής είσαι. Σωστά,γι αυτό κι εγώ δεν έδινα ιδιαίτερη σημασία μέχρις ότου το ρολογάκι εντελώς αιφνιδίως άρχισε πλέον να πηγαίνει δύο με τρία λεπτά μπροστά την ημέρα! Αυτό το παρουσίασε μετά από συνεχές μαστόρεμα δύο ημερών με ηλεκτρικό τρυπάνι,που το φορούσα το καημένο αδιαλείπτως. Στην αρχή σκέφτηκα το ενδεχόμενο να έχει μαγνητιστεί. Τα μαγνητισμένα όμως μπορεί να πηγαίνουν μπροστά ακόμα και ώρες. Επίσης δεν ακούγονται πλέον σωστά,δεν κάνουν υγιές τικ-τακ. Το πλησίασα και σε μια πυξίδα αλλά αυτή έμεινε ατάραχη,ενώ αν ήταν μαγνητισμένο θα κουνούσε η βελόνα της όπως διάβασα. Αποφάσισα λοιπόν να το ανοίξω... :-)
These users thanked the author mic for the post:
Megalos (Σάβ Ιαν 30, 2016 2:03 pm)
Rating: 7.69%
mic

Re: SEIKO SKX 007 COSC ???

Δημοσίευση από mic »

Παρατηρώντας προσεκτικά με φακό στο μάτι την κίνηση της τρίχας του μπαλάνς,είδα ότι έτσι όπως βλέπουμε το μπαλάνς από πάνω,στην απέναντι πλευρά από το τιμόνι,δηλαδή αριστερά,η εξωτερική σπείρα της τρίχας ήταν πολύ κοντά με την αμέσως επόμενη και ψιλοακουμπούσαν. Αυτό συμβαίνει βασικά και με τον μαγνητισμό,όμως εκεί το φαινόμενο είναι ακόμα πιο έντονο,οι τρίχες ακουμπούν συνεχώς,επηρεάζεται τελείως η κίνηση του μπαλάνς,το ρολόι δεν ακούγεται καθόλου καλά και πάει πάρα πολύ μπροστά. Βγάζω λοιπόν το μπαλάνς,το τοποθετώ ανάποδα και βάζω τον άξονα κίνησης στο κέντρο,δηλαδή μέσα στο ρουμπίνι της γέφυρας του μπαλάνς και βλέπω πλέον ακόμα πιο καθαρά ότι η τρίχα είναι παράκεντρη,δηλαδή από την μια μεριά τα διαστήματα ανάμεσα στην τρίχα είναι πολύ στενότερα απ' ό,τι στην άλλη. Ρίχνω μια ματιά στο net και βρίσκω ότι δεν είμαι ο πρώτος φυσικά που έχει κάνει αυτή την παρατήρηση και μάλιστα την μεγάλη ευαισθησία στην τρίχα την έχει η 7s26b και πάνω,γιατί έχουν κάνει αλλαγές στο τιμόνι,κάτι σαν το etachron της eta.Παίρνω λοιπόν την μεγάλη απόφαση και λέω,εδώ είμαστε θα ισιώσω την τρίχα,ή αν δεν μου βγει θα αγοράσω μπαλάνς κομπλέ. Παίρνω τηλέφωνο στην Αθήνα,το ανταλλακτικό υπάρχει,5 Ευρώ για 7s26a και 10 Ευρώ για 7s26b και το παραγγέλνω. Εντάξει λέω,μας παίρνει,προχώρα. Παίρνω μια λεπτή λαβίδα 3c,φακό στο μάτι 3 1/2,οπλίζομαι με θάρρος και στο σημείο της εξωτερικής τρίχας,μετά τον ρεγουλατόρο,εκεί που κάνει μια κάμψη,τονίζω πολύ ελαφρά με την λαβίδα αυτή την κάμψη. Και ω,ως δια μαγείας,οι αποστάσεις πλέον έγιναν απολύτως ίσες και η τρίχα ολοστρόγγυλη. Πρέπει να είναι η τυχερή μου μέρα λέω! Ξαναβάζω το μπαλάνς στη θέση του και η κίνηση του ήταν πια τελείως υγιής. Παρακολουθώ το ρολόι μια μέρα και βλέπω ότι επέστρεψε στους κανονικούς του ρυθμούς,πηγαίνοντας μπροστά δευτερόλεπτα κι όχι λεπτά. Το παρακολουθώ άλλη μια μέρα και ρύθμισα το ρεγουλατόρο τρεις φορές. Ε λοιπόν από την τελευταία ρύθμιση,το ρολόι έχει μείνει στο απίστευτο 0-1 τέσσερις μέρες τώρα. Αυτή την στιγμή είναι στο 0 !!! Το ξέρω ότι απλά μου 'κατσε,δεν είμαι ωρολογοποιός,οδοντίατρος είμαι και απλά ασχολούμαι ερασιτεχνικά,χαλώντας τα δικά μου ρολόγια και μόνο! :-) Πάντως το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστο είναι ότι η μηχανή αυτή βγαίνει μάλλον αρρύθμιστη από το εργοστάσιο και ένας επαγγελματίας που φυσικά έχει και ηλεκτρονικό όργανο ελέγχου,μπορεί να κάνει θαύματα.

Μιχάλης
These users thanked the author mic for the post (total 2):
cupra73 (Σάβ Ιαν 30, 2016 1:33 am) • Megalos (Σάβ Ιαν 30, 2016 2:03 pm)
Rating: 15.38%
Άβαταρ μέλους
markosgr28
moderator
Has thanked: 23 times
Been thanked: 5175 times

Δημοσίευση από markosgr28 »

Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες και ωραίο κείμενο για το πολυαγαπημένο μου SKX. Ευχαριστώ!

Νομίζω ένα βασικό θέμα με αυτή τη μηχανή είναι αυτό ότι υπάρχουν διακυμάνσεις από ρολόι σε ρολόι, αλλά έχω διαβάσει και αλλού ότι ρυθμίζεται σε πολύ καλή χρονομετρία, η οποία όμως μπορεί να αλλάξει με το χρόνο σχετικά εύκολα.
These users thanked the author markosgr28 for the post:
mic (Σάβ Ιαν 30, 2016 2:13 pm)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής
Has thanked: 40268 times
Been thanked: 8752 times

Δημοσίευση από Megalos »

Μιχάλη μπράβο σου για την τόλμη αλλα και τις τεχνικές γνώσεις που κατέχεις :sh:
Μου φαίνεται οι θα πρέπει να σε συστήσουμε στα μέλη οα σέρβις , τουλάχιστον
για κρητικούς και για φθηνά κομμάτια :smile:
These users thanked the author Megalos for the post:
mic (Σάβ Ιαν 30, 2016 2:23 pm)
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
mic

Δημοσίευση από mic »

markosgr28 έγραψε:Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες και ωραίο κείμενο για το πολυαγαπημένο μου SKX. Ευχαριστώ!

Νομίζω ένα βασικό θέμα με αυτή τη μηχανή είναι αυτό ότι υπάρχουν διακυμάνσεις από ρολόι σε ρολόι, αλλά έχω διαβάσει και αλλού ότι ρυθμίζεται σε πολύ καλή χρονομετρία, η οποία όμως μπορεί να αλλάξει με το χρόνο σχετικά εύκολα.
Ναι Μάρκο έτσι όπως το λες είναι. Το έχω διαβάσει κι εγώ ότι όσο εύκολο είναι να ρυθμιστεί μια μηχανή και αυτή μαζί,άλλο τόσο εύκολο είναι η συγκεκριμμένη μετά από κάποιο χρόνο από την ρύθμιση να απορυθμιστεί...Μήπως ξέρεις η 4R36 που φοράνε τα νέα turtle,είναι πιο σταθερή;
mic

Δημοσίευση από mic »

Megalos έγραψε:Μιχάλη μπράβο σου για την τόλμη αλλα και τις τεχνικές γνώσεις που κατέχεις :sh:

Χαχαχα,ναι ειδικά αυτούς τους καιρούς,μάθε τέχνη κι άστηνε κι άμα πεινάσεις πιάστηνε... :-)
These users thanked the author mic for the post:
Megalos (Σάβ Ιαν 30, 2016 9:59 pm)
Άβαταρ μέλους
captain
Has thanked: 5083 times
Been thanked: 11947 times

Δημοσίευση από captain »

:good: :good: :good: :good: ... :gf:

Εικόνα
These users thanked the author captain for the post:
mic (Κυρ Ιαν 31, 2016 12:14 am)
Άβαταρ μέλους
markosgr28
moderator

mic έγραψε:
markosgr28 έγραψε:Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες και ωραίο κείμενο για το πολυαγαπημένο μου SKX. Ευχαριστώ!

Ναι Μάρκο έτσι όπως το λες είναι. Το έχω διαβάσει κι εγώ ότι όσο εύκολο είναι να ρυθμιστεί μια μηχανή και αυτή μαζί,άλλο τόσο εύκολο είναι η συγκεκριμμένη μετά από κάποιο χρόνο από την ρύμιση να απορυθμιστεί...Μήπως ξέρεις η 4R36 που φοράνε τα νέα turtle,είναι πιο σταθερή;
Από ότι διαβάζω και από ότι βλέπω από το Stargate μου που έχει 4R36, ναι είναι πιο σταθερή και στις περισσότερες περιπτώσεις από το εργοστάσιο πιο ακριβής.
These users thanked the author markosgr28 for the post:
mic (Κυρ Ιαν 31, 2016 12:14 am)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
markosgr28
moderator

Megalos έγραψε:Μιχάλη μπράβο σου για την τόλμη αλλα και τις τεχνικές γνώσεις που κατέχεις :sh:
:cheer: :cheer: :cheer:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
pugman
Has thanked: 1181 times
Been thanked: 1728 times

Re: Απ: SEIKO SKX 007 COSC ???

Δημοσίευση από pugman »

για κρητικούς και για φθηνά κομμάτια Εικόνα
Δεν θα μπορούσα να τα πω καλύτερα.

Φιλικά
Αντωνης
These users thanked the author pugman for the post:
Megalos (Σάβ Ιαν 30, 2016 9:59 pm)
"buy a Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself"
Απάντηση