Επειδή συνήθως δεν τα βλέπεις σε πάγκο ανεξάρτητων εργαστηρίων και ειδικά στην Ελλάδα δεν είχα δώσει και ιδιαίτερη σημασία.
Έλα όμως που από εκεί που δεν το περιμένεις σου έρχονται οι εκπλήξεις. Και έτσι βρέθηκα να έχω μπροστά μου ένα τέτοιο ρολόι για σέρβις και είπα να το εκμεταλλευτώ και ταυτόχρονα να το δείτε και εσείς.
Είχα διαβαση καλές κριτικές για την τροποποίηση αυτή η οποία δεν ήταν μόνο αισθητική αλλά και μηχανική μιας και είχε γίνει μια μετατροπή από την IWC ώστε να βγαίνει το δευτερόλεπτο στο 6 και όχι στο 9.
Με μια γρήγορη πρώτη ματιά βλέπεις μια συνηθισμένη 7750 που το μόνο επιπλέον που έχει είναι φινίρισμα
Η μόνη διαφορά του ροτορα της IWC σε σχέση με της 7750 είναι στο φινίρισμα

Αφαιρωντας τον ροτορα (είπαμε θα τον κάνουμε βίδες ώστε να βρούμε τις διαφορές) η εικόνα είναι η παρακάτω

Βλέπουμε την γέφυρα αυτομάτου με διακοσμηση κυμματα Γενευης και καμιά άλλη τροποποίηση.
Και για να καταλάβουμε την διαφορά στην κάτω εικόνα φαίνεται η γέφυρα της IWC και της 7750

Στην κάτω φωτο φαίνονται τα μέρη που αποτελούν το σύστημα αυτομάτου κουρδίσματος που η μόνη διαφορά που έχει είναι στην μικρή χρυσαφί ρόδα.

Αφού έχουμε αφαιρεση την γέφυρα θα δούμε αυτή την εικόνα

Η γέφυρα που φαίνεται να είναι υπερυψωμένη είναι η παρακάτω και η μόνη διαφορά που υπάρχει είναι στο φινίρισμα

Πλέον έμεινε μόνο η μηχανή σκέτη η οποία έτσι μπορεί να δουλέψει μόνο ως ρολόι

Η γέφυρα της μηχανής όμως έχει κάποια διαφορά η όχι
Η πάνω όψη

Η μεγαλύτερη επιφάνεια (αυτό που βλέπει το μάτι) είναι διακοσμημένη με περλαζ
Και η κάτω όψη έχει μια μικρή τροποποίηση

Η γέφυρα της άγκυρας είναι διακοσμημένη χωρίς καμιά άλλη τροποποίηση

Διακοσμηση έχει και γέφυρα του μπαλανς

Αφού αφορέσουμε και την τελευταία γέφυρα βλέπουμε τις ρόδες και το ελατήριο που είναι τα ιδία με τις απλής 7750

Και πλέον μας έμεινε η βάση της μηχανής με την μεγαλύτερη μετατροπή
Εδώ είναι από την πάνω πλευρά πλάι-πλάι με μια απλή 7750

Και από την κάτω πλευρά

Δηλαδή τα μαστορια της IWC τι κάνανε.
Κόψανε την περιοχή που έχω σημαδέψει με μαύρο μαρκαδόρο

Και προσθέσανε το παρακάτω κομμάτι πετυχαίνοντας με αυτόν τον τρόπο τα δευτερόλεπτα να βγουν στο 6

Βεβαία τροποποίηση έχει και η άλλη πλευρά της μηχανής εκεί που σε μια 7750 υπάρχει η ημερομηνία. Εδώ έχει αφερεθη η ημερομηνία

Όσοι έχουν ρολόι με 7750 ξέρουν ότι το κουρδηστιρι έχει 2 σκάλες. Στην πρώτη αλλάζεις γρήγορα την ημερομηνία ενώ στην άλλη την ώρα.
Εδώ η IWC έχει καταργήσει την σκάλα της ταχείας αλλαγής ημερομηνίας με την αντικατάσταση του παρακάτω εξαρτήματος

Οι αλλαγές τελειώνουν εδώ.
Σίγουρα έχει γίνει αρκετή δουλειά ΑΛΛΑ αυτό που με χάλασε είναι ότι περίμενα να δω διακοσμηση και στα τυφλά σημεία (όπως κάνουν όλα τα μεγάλα ονόματα). Εδώ όμως δεν συμβαίνει.
Και το μάθημα έλαβε τέλος
Καλό διάβασμα και για όποια απορία εδώ είμαι.