Seiko Superior – SSA003K

Στην ενότητα αυτή τα μέλη μπορούν να ρωτούν σχετικά με την επιλογή ωρολογίων
karteo
Has thanked: 4 times
Been thanked: 36 times

Seiko Superior – SSA003K

Δημοσίευση από karteo »

Οπως ειχα υποσχεθεί θα κανω μια προσπαθεια για review σε ενα πολυ ομορφο (κατ'εμε) και ενδιαφερον ρολοι.

Το Seiko Superior – SSA003K.

Να δηλώσω καταρχήν πως δεν ειμαι ουτε καλός στα reviews, δεν το εχω στα τεχνικα πολυ, ειναι το πρωτο review ρολογιου που κανω αν και εχω αρκετα, ενω επισης ΔΕΝ ειμαι φανατικος της Seiko. Εχω μονο ενα monster και τωρα το SSA003, οποτε ισως αυτό να λειτουργει υπερ της αντικειμενικοτητας μου.

Γενικα λοιπον να δηλωσω ευθυς εξαρχης οτι δεν μου αρεσουν τα φορτωμενα dials στα ρολογια. Οποτε αντιλαμβανεστε οτι οταν ειδα το συγκεκριμενο dial ψιλοεπαθα με την πρωτη ματια.
Image
(εδω κανουμε μια παρενθεση, κυριολεκτικα, για να πουμε οτι βαζω μερικες φωτος απο το νετ για να φανει πιο καθαρα το ρολοι και στη συνεχεια θα βαλω και δικες μου, ιδιαιτερα ερασιτεχνικες)

η εικονα του ειναι μια εικονα που βγαζει λιγο vintage ενω το bezel ειναι ενα πραγματικο εργαλειο μετατροπων αναμεσα σε μοναδες μετρησης weight, height, length, fuel κλπ. το ρολοι συνοδευεται με εγχειριδιο χρησης του rule bezel που ειναι πολυ επεξηγηματικο και φοβερα βολικο. το συγκεκριμενο bezel ειναι πανεμορφο, φοβερης ακριβειας και λεπτομερειας και καθαροτητας ενω γυαλιζει υπεροχα στο φως.

παμε παρακατω. το dial του ειναι πεντακαθαρο, και η lumina του στο σκοταδι εξαιρετικη!, αλλα το πιο ωραιο πανω του ειναι η ελλειψη νουμερων. δειχνει ιδιαιτερα αφαιρετικο και αυτο του δινει πιστευω χαρακτηρα. Αν υπηρχαν νουμερα θα χαλαγε νομιζω η εικονα του, γιατι καμμια φορα και η γραμματοσειρα που επιλεγουν μπορει να 'βγει' λαθος στο ρολοι. ιδιως σε ιαπωνεζικα νομιζω, αλλα οκ, αποψεις ειναι αυτες.

διαστασεις...
Διαμετρος: 44mm χωρις την κορωνα
thickness: 13mm
lugs: 22mm

στο χερι γραφει υπεροχα και οι διαστασεις του ειναι αρμονικες. Η περιστροφη του bezel ειναι αψογη, ρεει κανονικα, ενω και η κορωνα (δεν ειναι βιδωτη φυσικα) κλεινει πολυ καλα και κουρδιζει με ποιοτικη αισθηση.

hardlex crystal, 100μ υδατοστεγανοτητα. το κρυσταλλο ειναι ελαφρως κυρτο και αυτο δινει στο ρολοι μια παραπανω αισθηση ρετρο στην εικονα του
Image

και απο το βιδωτο open back βλεπουμε τη μηχανη 4R37 που δειχνει πραγματικα ωραια και εξισου clean cut με το υπολοιπο ρολοι
Image

Οι δυνατοτητες του ρολογιου ηταν αυτες που ενισχυσαν την ιδεα αγορας του. Hacking, hand winding, και υπεροχη (κατ'εμε) ενδειξη 24ωρου (παντα ειχα ενα θεμα φτιαχνοντας την ημερομηνια στα αλλα μου ρολογια) στο κεντρο σαν cyclop του ρολογιου. Μετρησα μια βδομαδα το ρολοι και βρηκα οτι ειναι στο -7 τη μερα. Προφανως με ρυθμισμα θα μπορει να πεσει και αλλο, αλλα νομιζω οτι ειναι αρκετα καλο για ρολοι αυτου του ευρους τιμης...

Το ρολοι κυκλοφορει και σε εκδοση με μπρασελε αλλα εγω το προτιμησα με το rubber που ειναι εξαιρετικης ποιοτητας. Να ειμαι ειλικρινης το φοβηθηκα το μπρασελε, εχω ενα θεμα με τα μπρασελε σε ρολογια χαμηλου κοστους, οποτε δεν μπορω να ξερω αν αξιζει τον κοπο, εγω απλα το φοβηθηκα.

Κοστος 220δολλαρια, free shipping, no customs ;), delivery time 4 weeks. NOT bad νομιζω, ετσι?

μερικες δικες μου φωτος...
Image
Image

του αλλαξα και το λουρακι και εβαλα και ενα καφε δερματινο με 'τσαλακωματα' και του παει ακομη περισσοτερο νομιζω...
Image
Image
Image

Το συστηνω ανεπιφυλακτα. ΕΙναι ενα ρολοι πολυ καλης ποιοτητας, πολυ καλης τιμης, που μπορει να φορεθει ειτε σπορ ειτε dress. Αυτα τα ολιγα :)
Pam 005, JLC Master Calendar, Tudor Black Bay, Omega PO, Moonwatch, Helson Sharkmaster 600, Omega Seamaster
Άβαταρ μέλους
omegasnik
Has thanked: 4 times
Been thanked: 96 times

Re: Seiko Superior – SSA003K

Δημοσίευση από omegasnik »

Φίλε ευχαριστώ!
Υπέροχο! Λέω να πάρω κάποιο ...
υπενθύμισε μου από που το πήρες με ΠΜ αν δεν σου κάνει κόπο ...
Χρόνου Φείδου!
camen
Has thanked: 55 times
Been thanked: 186 times

Δημοσίευση από camen »

Oμορφο ρολοι,καλοφορετο να ειναι...Οντως με το δερματινο λουρακι μου αρεσει κ μενα πολυ περισσοτερο.
Τα καοτσουκ δε μου αρεσουν...
Άβαταρ μέλους
eisenberg
sensei
Has thanked: 1049 times
Been thanked: 1287 times

Δημοσίευση από eisenberg »

Καλοφορετο karteo!

Ευχαριστουμε για την παρουσιαση και τις πληροφοριες :good:

Ειναι και δικος μου στοχος στο αμεσο μελλον,τοσο λογο μηχανης οσο και για την εμφανιση του!
Ψάχνω για το τέλειο ρολόι...ελπίζω να μην το βρω ποτέ!
marios_ch
Has thanked: 48 times
Been thanked: 194 times

Δημοσίευση από marios_ch »

ωραια παρουσιαση φιλε και αναλυτικη...

οφειλω να ομολογησω οτι μου αρεσει και μενα αυτο το κομματι εχει κατι πανω του με τραβαει......

καλοριζικο και καλοφορετο να ειναι..... :sh:
stavros_ch
Has thanked: 2 times
Been thanked: 135 times

Δημοσίευση από stavros_ch »

Καλοριζικο φιλε πολυ δυνατο κομματι και κουβαλαει και μια μηχαναρα!
Άβαταρ μέλους
snapper
Has thanked: 0
Been thanked: 185 times

Δημοσίευση από snapper »

Ωραιο και ιδιαιτερο.. :good: ευχαριστουμε.. ;)
Άβαταρ μέλους
markosgr28
moderator
Has thanked: 23 times
Been thanked: 5175 times

Δημοσίευση από markosgr28 »

Δεν το ήξερα καθόλου αυτό το μοντέλο! Ευχαριστώ και ωραίο review!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Georges
Has thanked: 1135 times
Been thanked: 1475 times

Δημοσίευση από Georges »

Καλορίζικο και καλοφόρετο πάντα με υγεία :sh:
Ευχαριστούμε για την όμορφη παρουσίαση :sh:

Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ = ΔΩρητής ΡΟλογιών
Άβαταρ μέλους
DragonAce
Has thanked: 184 times
Been thanked: 225 times

Δημοσίευση από DragonAce »

ωραία παρουσίαση κ ωραίο ρολόι! :good:
καλιά στα όρη μοναχός στο δάσος με τσι πρίνους, παρά σε κήπο με πολλούς ψεύτικους άσπρους κρίνους
Απάντηση