Φίλε Λευτέρη, για να βάλουμε τα πράγματα στη πραγματική τους βάση.
1. Η Tissot είναι για το Swatch group μία από τις μεσαίες μάρκες της, άλλη μεσαία είναι π,χ, η Hamilton.
http://www.swatchgroup.com/en/brands_an ... ddle_range
Η Longines & Rado για ίδιο γκρούπ ανήκουν στην υψηλή κατηγορία. Υπάρχει και η πολυτελής (prestige-luxury) σειρά με φίρμες όπως Breguet, Glashutte Original, Blancpain και η Ω!
2.Η πραγματικότητα στο γενiκότερο ωρολογιακό στερέωμα θα έλεγα ότι είναι λίγο διαφορετική, με την Tissot να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της entry level κατηγορίας, η Longines στη μεσαία κατηγορία, αλλά κατά τη γνώμη μου αδικείται, γιατί έχει εξαιρετικά και κυρίως πανέμορφα ρολογια, και με την Ω να βρίσκεται όχι βεβαίως στη μεσαία κατηγορία, αλλά στην μέση της υψηλής (όχι της luxury). Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα....
3. Η Tissot και η Hamilton, που είναι το "αγαπημένο παιδί" του Swatch group, και μπορείς να τη δεις ως εναλλακτική επιλογή, είναι μια χαρά ρολόγια, αυτό που εμείς λέμε value for money. Έχω κι από τα δύο και σου λέω ότι παίρνεις περισσότερο ρολόι για τα λεφτά που δίνεις.
4. Η Tissot στη σειρά Heritage έχει εξαιρετικά πανέμορφα και πολυτελή ρολόγια.
Επομένως προχώρα άφοβα στο Tissot που γουστάρετε εσύ και φίλος σου. Δεν μπορείς να κάνεις λάθος με μια τόσο ιστορική ελβετική εταιρεία!
ΥΓ. Το PRS 516 είναι ενα πανέμορφο ρολόι ιδίως με το racing τρυπητό μπρασελέ που αποτίει φόρο τιμής στο ιστορικότατο PRS516 της δεκαετίας του 60.
Καλως να έλθετε στο κλαμπ του Tissot PRS516! Έχω το χρονογράφο PRS516...