Εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα έχει αρχίσει η προσπάθεια υλοποίησης του στόχου ο οποίος είναι η κατασκευή ρολογιού εδώ στην μικρή μας χώρα που τόσα τραβά τα τελευταία χρόνια. Με μεγάλη μου χαρά θα ήθελα να σας παρουσιάσω μερικά σκίτσα πολύ πρόχειρα τα οποία σχεδιάστηκαν πάνω σε μικρά χαρτάκια της καφετεριας που πηγαίνω τακτικά για καφέ. Βέβαια δεν τα πάω και τόσο καλά με το σκίτσο για αυτό μου βγηκαν λίγο …. Αλλά πιστεύω μετά από κάποια μαθήματα που σκέφτομαι να ακολουθήσω να τα πηγαίνω καλύτερα.
Τα σκίτσα αυτά περιλαμβάνουν δυο ρολόγια από εξωτερικής πλευράς και μια μηχανή (καλιμπρα) με τις ρόδες σε ευθεία διάταξη κάτι δηλαδή διαφορετικό σε σχέση με ότι έχουμε συνηθηση να βλέπουμε μέχρι τώρα. Στα ρολόγια συνήθως η κεντρική ρόδα είναι ακριβώς στο κέντρο η περίπου στο κέντρο κάτω από το μπαριε και οι ρόδες αρχίζουν από αριστερά προς τα δεξιά και ημικυκλικά.
Εδώ οι ρόδες είναι σε ευθεία διάταξη παράλληλα με τον μπαριε και η κεντρική ρόδα βρίσκετε τέρμα αριστερά και οι υπόλοιπες ρόδες ακολουθούν δίπλα δίπλα. Στα σχέδια υπάρχει και ένα τουρμπιγιον κουρδιστό με πορσελάνινο καντράν.
Σε κάποια άλλα σχέδια που δεν φαίνονται σε εσάς ακόμα υπάρχουν 2 με 3 μηχανές (καλιμπρες) διαφορετικές πάντα η μια από την άλλη καθώς και κάποια άλλα σχέδια κασωματων και καντράν και αυτά δικής μου σχεδίασης και το βασικότερο δεν είναι αντιγραφή από κάπου αλλού και δουλεμένα στο χέρι από το κασωμα μέχρι την μηχανή.
Όλα αυτά όμως μέχρι να υλοποιηθούν έχουν δρόμο ακόμα αλλά το σημαντικότερο.
Η αρχή έγινε.
Παρτε λοιπόν μια ιδέα της προσπάθειας.
![Image](http://img839.imageshack.us/img839/2751/dsc05129d.jpg)