vaguras έγραψε:Καλησπέρα σε όλους!
Ανοίγω αυτό το θέμα, μιας και έχω κλείσει από καιρό τις φετινές μου διακοπές για Ελβετία, με νοικιασμένο αυτοκίνητο από Μιλάνο (δέκα ημέρες).
Η βάση μας θα είναι το Emmental (ναι το γνωστό τυρι-περιοχή) περίπου 35 χιλιόμετρα από Βέρνη.
Ερωτήσεις λοιπόν:
1)Ποιες πόλεις-κωμοπόλεις αξίζει να επισκεφτώ;
2)Σε ποιες ωρολογοποιίες θα μπορουσα να πάω για επίσκεψη (Κωστή και λοιποί γνώστες help!), αφού από τα website των δεν έβγαλα άκρη.
3)Ψήνομαι τρελά για Schaffhausen (κι ας είναι 230 χλμ. από τη βάση μας) αλλά οι προγραμματισμένες ξαναγήσεις που φαίνονται στο site της IWC δεν με βολεύουν ημερολογιακά για τον Αυγουστο! 0400
4)Γνωρίζω ότι οι πιο γνωστές είναι στο Γαλλόφωνο τμήμα της Ελβετίας, κάτι το οποίο δεν πολυγουστάρει το ετερονήμισυ

άρα έχουμε θέμα.
Εννοείται ότι όλες οι πληροφρίες σας θα ανταμειφθούν κατά την επιστροφή μου (θα την λιώσω την ψηφιακή μου!!)
Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!
Βαγγέλης
Βαγγέλη καταπληκτική εκδρομή ειδικά αφού θα γίνει με δικό σας αυτοκίνητο και μπορείτε να κινηθείτε και να σταματήσετε όπου σας αρέσει.
Θα προσπαθήσω να βοηθήσω αν και έχω πάει μόνο μια φορά αλλά σε διάφορες πόλεις.
Κατ' αρχάς η περιοχή-κοιλάδα του Έμμε είναι περίπου στο κέντρο της χώρας πολύ κοντά στη Βέρνη την πρωτεύουσα η οποία μπορώ να πω ότι μου άρεσε πιο πολύ από τις άλλες πόλεις. Είναι πιο μικρή και πιο γραφική.
Το Σαφχάουσεν αξίζει όχι μόνο για την IWC αλλά και για τους καταρράκτες του Ρήνου που είναι δίπλα.
Η Ζυρίχη είναι μεγαλούπολη με φανταστικά μαγαζιά (όχι μόνο με ρολόγια...κράτα τις πιστωτικές εσύ και όσο μπορείς την γυναίκα σου μακριά από τις βιτρίνες, ειδικά αν της αρέσουν οι τσάντες... 3600 ) και πολλές πολλές Τράπεζες. Μου άρεσε γιατί αν και μεγάλη και μοντέρνα μπορούσες να περπατήσεις και να δεις τα αξιοθέατά της (έχει κι απ'αυτά) πολύ άνετα.
Η Λουκέρνη ήταν η Νο 2 αγαπημένη μου για δύο λόγους: Ήταν σχετικά μικρή και πολύ γραφική και δεύτερον εκεί βρισκόταν το κεντρικό κατάστημα του Bucherer (Μην το χάσεις.....)!! 0100 0100
Τώρα στο Γαλλόφωνο τμήμα καταλαβαίνεις αμέσως την διαφορά στη νοοτροπία των ανθρώπων σε σχέση με τις Γερμανόφωνες πόλεις (είναι ή έτσι μου φάνηκαν πιο προσιτοί κι όχι τόσο τυπικοί).
Στη Λωζάνη με εντυπωσίασε το Μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων (να πάτε οπωσδήποτε). Είναι ένας χώρος που αισθάνεσαι περήφανος που είσαι Έλληνας!! Έχει και ωρολογιακό ενδιαφέρον. Τα πρώτα χρονόμετρα της Longines είναι φανταστικά. Η πόλη είναι όμορφη πάνω στη λίμνη Λεμάν με αρκετά αξιοθέατα και ιστορία.
Η Γενεύη είναι μεγαλούπολη με φανταστικά μαγαζιά με ρολόγια (θα πήξει το μάτι σου, έχει κι εδώ μεγάλο Bucherer. :cey: Η πόλη δεσπόζει στη λίμνη Λεμάν. Επίσης ένας γύρος της λίμνης και μια επίσκεψη στο Εβιάν και στα λουτρά του αξίζει τον κόπο.
Η Vallee de Joux είναι 1 ώρα από την Γενεύη!! Πρέπει να πάτε έστω και για βόλτα και απότιση φόρου τιμής.... 0100
Επίσης 1 ώρα από Γενεύη είναι το Chamonix σε άλλη χώρα, στη Γαλλία. Αν πας ανέβα με τελεφερίκ στα 3.842 μέτρα στην κορυφή Aiguille du Midi (South Needle) του Mont Blanc!! Η εμπειρία.... :cey: Προσοχή θα κάνει ψυχρούλα...(-17οC σε ηλιόλουστη μέρα, αλλά τον Γενάρη, για τώρα δες το μετεοωρολογικό πριν ξεκινήσεις).
Όσον αφορά τις επιφυλάξεις της γυναίκας σου, πες της να μην ανησυχεί.
Σχετικά με τη γλώσσα όλοι μιλάνε τρεις (Γαλλικά-Γερμανικά-Ιταλικά) συν Αγγλικά οι περισσότεροι.
Σχετικά με το φαγητό δεν υπάρχει πρόβλημα όπως στη Γαλλία, εδώ τρώνε κανονικά φαγητά επηρεασμένα από την γερμανική κουζίνα. Θα βρίσκετε άνετα να φάτε (αν είναι αυτό το πρόβλημα όπως φαντάζομαι, γιατί το έχει και η δική μου γυναίκα).
Ελπίζω να βοήθησα. Ό,τι άλλο θέλεις στη διάθεσή σου.
Καλά να περάσετε!!
Φιλικά Ηλίας
ΥΓ: Οι Ελβετοί είναι πολύ οργανωμένοι. Τα γραφεία και τα κιόσκια του Ελβετικού Τουριστικού Οργανισμού ή ακόμη και στο ξενοδοχείο σας θα σας βοηθήσουν με χάρτες, συμβουλές κλπ. Μην διστάσετε να τους ρωτήσετε.