ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ!!!!
-
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ!!!!
Καλησπέρα φιλοι μου,
Είμαι νέος στο forum, οποτε αν κανω λαθακια παρακαλω για την κατανοηση σας ....
Τον Μαϊο θα αρχισω καταδυσεις, κ επειδη των φρονίμων τα παιδια πριν πεινασουν μαγειρευουν, θα ηθελα τις αποψεις σας για τα παρακατω 3 καταδυτικά ρολογια (δεν ξερω πως να ανεβασω φωτο, αν μπορειτε να με βοηθησετε, γι'αυτο παραθετω τους κωδικους μόνο)
Λοιπόν είμαι ανάμεσα στα:
1) All time classic Citizen JP2000-08E
2)Citizen BJ2110-01E
3) St. Moritz Momentum Nereos (για το συγκεκριμενο θα ηθελα παραπανω πληροφοριες οποιος/α ξερει)
Ζητω συγνωμη για το μακροσκελες post.
Ολες οι αποψεις εννοειται πως ειναι καλοδεχούμενες.
Φιλικα
MiniCooper13
Είμαι νέος στο forum, οποτε αν κανω λαθακια παρακαλω για την κατανοηση σας ....
Τον Μαϊο θα αρχισω καταδυσεις, κ επειδη των φρονίμων τα παιδια πριν πεινασουν μαγειρευουν, θα ηθελα τις αποψεις σας για τα παρακατω 3 καταδυτικά ρολογια (δεν ξερω πως να ανεβασω φωτο, αν μπορειτε να με βοηθησετε, γι'αυτο παραθετω τους κωδικους μόνο)
Λοιπόν είμαι ανάμεσα στα:
1) All time classic Citizen JP2000-08E
2)Citizen BJ2110-01E
3) St. Moritz Momentum Nereos (για το συγκεκριμενο θα ηθελα παραπανω πληροφοριες οποιος/α ξερει)
Ζητω συγνωμη για το μακροσκελες post.
Ολες οι αποψεις εννοειται πως ειναι καλοδεχούμενες.
Φιλικα
MiniCooper13
- markosgr28
- moderator
- Has thanked: 23 times
- Been thanked: 5183 times
Re: ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ!!!!
Φίλε μου καλώς όρισες!
Τα Citizen τα καταδυτικά είναι κλασσικές επιλογές, πολύ ανθεκτικά και αξιόπιστα, όμως είναι κατά τη γνώμη μου (από προσωπική εμπειρία) ανεπαρκή σε δυνατότητες για καταδύσεις, ειδικά για ελεύθερη κατάδυση, για αυτόνομη είναι οριακά ΟΚ.
Υπάρχουν εξειδικευμένα ρολόγια πλέον που είναι υπολογιστές κατάδυσης, τα οποία σου δίνουν πλήθος χρήσιμων πληροφοριών κατά τη βουτιά. Εξαρτάται τι είδος κατάδυσης θα κάνεις, ελεύθερη ή αυτόνομη. Για κάθε είδος υπάρχουν διαφορετικά μοντέλα, υπάρχουν όμως και ρολόγια που υποστηρίζουν και τα 2 είδη, επιλέγεις το είδος κατάδυσης και αναλόγως αλλάζουν οι ενδείξεις.
Προσωπικά στο παρελθόν ασχολιόμουν με την ελεύθερη κατάδυση και είχα 3-4 διαφορετικά Citizen και 1 υπολογιστή κατάδυσης (immersion challenger) σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα. Έχοντας μιλήσει με πλήθος φίλων που έχουν και χρησιμοποιούν υπολογιστές κατάδυσης (ενδεικτικά αναφέρω κάποιες εταιρίες, immersion, mares, suunto, aeris κλπ.), οι λειτουργίες είναι απίστευτες, αλλά δεν έχουν την αξιοπιστία κατασκευής των Citizen. Οπότε αν θέλεις ένα ρολόι για όλες τις ώρες και για καταδύσεις (ειδικά αυτόνομη), κατά τη γνώμη μου παίρνεις citizen. Αν θέλεις ένα ρολόι αποκλειστικα για τις καταδύσεις, πιστεύω ότι πρέπει να κινηθείς σε κάποια άλλη εταιρία. Αν πάλι θέλεις οπωσδήποτε κάποιο από αυτά που αναφέρεις, το JP2000-08E είναι κλασσική επιλογή, με διαχρονική αξία, προσωπικά θα επέλεγα αυτό. Το BJ2110-01E το έχω δει από κοντά, είναι πολύ εντυπωσιακό και δείχνει σημαντικά ακριβότερο ρολόι, αλλά θα προτιμούσα, λόγω χαρακτήρα, το κλασσικό μοντέλο.
Τα Citizen τα καταδυτικά είναι κλασσικές επιλογές, πολύ ανθεκτικά και αξιόπιστα, όμως είναι κατά τη γνώμη μου (από προσωπική εμπειρία) ανεπαρκή σε δυνατότητες για καταδύσεις, ειδικά για ελεύθερη κατάδυση, για αυτόνομη είναι οριακά ΟΚ.
Υπάρχουν εξειδικευμένα ρολόγια πλέον που είναι υπολογιστές κατάδυσης, τα οποία σου δίνουν πλήθος χρήσιμων πληροφοριών κατά τη βουτιά. Εξαρτάται τι είδος κατάδυσης θα κάνεις, ελεύθερη ή αυτόνομη. Για κάθε είδος υπάρχουν διαφορετικά μοντέλα, υπάρχουν όμως και ρολόγια που υποστηρίζουν και τα 2 είδη, επιλέγεις το είδος κατάδυσης και αναλόγως αλλάζουν οι ενδείξεις.
Προσωπικά στο παρελθόν ασχολιόμουν με την ελεύθερη κατάδυση και είχα 3-4 διαφορετικά Citizen και 1 υπολογιστή κατάδυσης (immersion challenger) σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα. Έχοντας μιλήσει με πλήθος φίλων που έχουν και χρησιμοποιούν υπολογιστές κατάδυσης (ενδεικτικά αναφέρω κάποιες εταιρίες, immersion, mares, suunto, aeris κλπ.), οι λειτουργίες είναι απίστευτες, αλλά δεν έχουν την αξιοπιστία κατασκευής των Citizen. Οπότε αν θέλεις ένα ρολόι για όλες τις ώρες και για καταδύσεις (ειδικά αυτόνομη), κατά τη γνώμη μου παίρνεις citizen. Αν θέλεις ένα ρολόι αποκλειστικα για τις καταδύσεις, πιστεύω ότι πρέπει να κινηθείς σε κάποια άλλη εταιρία. Αν πάλι θέλεις οπωσδήποτε κάποιο από αυτά που αναφέρεις, το JP2000-08E είναι κλασσική επιλογή, με διαχρονική αξία, προσωπικά θα επέλεγα αυτό. Το BJ2110-01E το έχω δει από κοντά, είναι πολύ εντυπωσιακό και δείχνει σημαντικά ακριβότερο ρολόι, αλλά θα προτιμούσα, λόγω χαρακτήρα, το κλασσικό μοντέλο.
Πολυ σωστα οσα ανεφερε ο Μαρκος..
Απο τα τρια που εχεις επιλεξει θα πω το πρωτο φυσικα..
Αν θες ενα ρολοι καθαρα για καταδυσεις τοτε για μενα καλητερα κατι σε υπολογιστη καταδυσης..
....π.χ. suunto''....
.... και αναλογα τι καταδυση θα κανεις..διαλεγεις το μοντελο...
Ημουν και εγω κατοχος ενος immersion prowler... suunto D3...casio pathfinder...και τωρα ενος citizen....
...Με ολα ...(για χρηση σε ελευθερη καταδυση)...ημουν αρκετα ευχαριστημενος....![Smile :-)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
Με το CITIZEN να ερχεται τελευταιο ομως....(..δεν κανει για ελευθερη... )
Απο τα τρια που εχεις επιλεξει θα πω το πρωτο φυσικα..
![good :good:](./images/smilies/AddEmoticons0423.gif)
Αν θες ενα ρολοι καθαρα για καταδυσεις τοτε για μενα καλητερα κατι σε υπολογιστη καταδυσης..
....π.χ. suunto''....
![Wink ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
.... και αναλογα τι καταδυση θα κανεις..διαλεγεις το μοντελο...
Ημουν και εγω κατοχος ενος immersion prowler... suunto D3...casio pathfinder...και τωρα ενος citizen....
...Με ολα ...(για χρηση σε ελευθερη καταδυση)...ημουν αρκετα ευχαριστημενος....
![Smile :-)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
Με το CITIZEN να ερχεται τελευταιο ομως....(..δεν κανει για ελευθερη... )
- Megalos
- Διαχειριστής
- Has thanked: 40857 times
- Been thanked: 8932 times
![Image](http://i592.photobucket.com/albums/tt1/Megalos_2009/citizen_jp2000-08e.jpg)
![Image](http://i592.photobucket.com/albums/tt1/Megalos_2009/CitizenBJ2119-10E.jpg)
![Image](http://i592.photobucket.com/albums/tt1/Megalos_2009/stMoritz.jpg)
ιδου και οι φωτογραφιες των ρολογιων που προτεινεις για να εχουμε μια οπτικη ιδεα
καλως τον και απο μενα
![:sh: :sh:](./images/smilies/AddEmoticons04218.gif)
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 135 times
Απο τα 3 πιο πανω φυσικα και θα επελεγα το πρωτο..
To πιο κλασσικο citizen..
To πιο κλασσικο citizen..
- markosgr28
- moderator
- Has thanked: 23 times
- Been thanked: 5183 times
Όπως προείπα και εγώ το πρώτο θα επέλεγα από αυτά τα 3.
Το δεύτερο πάντως είναι άκρως εντυπωσιακό, είναι μεγαλύτερο και απίστευτα πολυτελής κατασκευή για καταδυτικό ρολόι. Η εμφάνιση του είναι πολύ μοντέρνα και σύγχρονη και το μεγάλο του πλεονέκτημα κατά τη γνώμη μου είναι ότι είναι eco drive, οπότε δε θα χρειαστεί να ανοιχτεί σύντομα, κάτι βασικό για τη στεγανότητα, αν η διαδικασία γίνει από κάποιον όχι και τόσο ειδικό στο θέμα.
Για εμένα μεταξύ των 2 είναι θέμα επιλογής μεταξύ του κλασσικού και του μοντέρνου και επιλέγω το κλασσικό. Κατά τα άλλα, το κλασσικό είναι περισσότερο εργαλείο, έχει ψηφιακή οθόνη, οπότε υποστηρίζει περισσότερες λειτουργίες στην κατάδυση. Το μοντέρνο είναι περισσότερο για τη βόλτα και λιγότερο για την κατάδυση.
Το δεύτερο πάντως είναι άκρως εντυπωσιακό, είναι μεγαλύτερο και απίστευτα πολυτελής κατασκευή για καταδυτικό ρολόι. Η εμφάνιση του είναι πολύ μοντέρνα και σύγχρονη και το μεγάλο του πλεονέκτημα κατά τη γνώμη μου είναι ότι είναι eco drive, οπότε δε θα χρειαστεί να ανοιχτεί σύντομα, κάτι βασικό για τη στεγανότητα, αν η διαδικασία γίνει από κάποιον όχι και τόσο ειδικό στο θέμα.
Για εμένα μεταξύ των 2 είναι θέμα επιλογής μεταξύ του κλασσικού και του μοντέρνου και επιλέγω το κλασσικό. Κατά τα άλλα, το κλασσικό είναι περισσότερο εργαλείο, έχει ψηφιακή οθόνη, οπότε υποστηρίζει περισσότερες λειτουργίες στην κατάδυση. Το μοντέρνο είναι περισσότερο για τη βόλτα και λιγότερο για την κατάδυση.
Θα επέλεγα το πρώτο (το έχω κάνει εξάλλου) καθότι είμαι παραδοσιακός. Δεν παύει όμως να έχει εξειδικευμένη εμφάνιση κάτι που το κάνει να μοιάζει αταίριαστο πολύ μακρυά από τη θάλασσα.
Σε αντίθεση με το δεύτερο το οποίο μπορεί άνετα να φορεθεί σχεδόν όλες τις ώρες και σε αυτό πλεονεκτεί έναντι του πρώτου.
Το τρίτο απλά το προσπερνώ διότι αν ήθελα κάτι τέτοιο θα πήγαινα κατευθείαν στο πρωτότυπο.
![Εικόνα](http://images02.olx.gr/ui/9/04/20/1287910455_70590420_1----CITIZEN-PROMASTER-AQUALAND-II-DIVERS-WATCH-JP1010-00E-1287910455.jpg)
Σε αντίθεση με το δεύτερο το οποίο μπορεί άνετα να φορεθεί σχεδόν όλες τις ώρες και σε αυτό πλεονεκτεί έναντι του πρώτου.
Το τρίτο απλά το προσπερνώ διότι αν ήθελα κάτι τέτοιο θα πήγαινα κατευθείαν στο πρωτότυπο.
![Εικόνα](http://images02.olx.gr/ui/9/04/20/1287910455_70590420_1----CITIZEN-PROMASTER-AQUALAND-II-DIVERS-WATCH-JP1010-00E-1287910455.jpg)
Μη ταΐζεται τα TROLL !!!
- ACIDBLACK
- Τοποθεσία: οπου εχειο ζεστη σκονη και υγρασια την ημερα και τσουχτερο κρυο την νυχτα.
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 6 times
με τα μπουνια το δευτερο ...μεγαλο ευαναγνωστο ευχρηστο eco drive που σημαινει οτι το ανοιγεις σε 10 χρονια ...και φοριεται και σαν σπορ ρολοι...!
η σοβαροτητα ειναι η ασπιδα των ηλιθιων
-Montesqueieu
η σοβαροτητα συνιστα καταφανεστατο συμπτωμα δυσπεψιας
-Friedrich Nietzhe
-Montesqueieu
η σοβαροτητα συνιστα καταφανεστατο συμπτωμα δυσπεψιας
-Friedrich Nietzhe
- antonis_ch
- Has thanked: 51 times
- Been thanked: 391 times