''Μουσικά ταξίδια''

για να χαλαρωνουμε
andreas
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: ''Μουσικά ταξίδια''

Δημοσίευση από andreas »

εκ προοιμίου να πω ότιόλα είναι πριν ή/και πολύ πριν το 80...τα υπόλοιπα κατά το ΣΚ.
Άβαταρ μέλους
THANOS58
Has thanked: 2 times
Been thanked: 12 times

Δημοσίευση από THANOS58 »

andreas έγραψε:εκ προοιμίου να πω ότιόλα είναι πριν ή/και πολύ πριν το 80...τα υπόλοιπα κατά το ΣΚ.
Λοιπόν.....

Εκείνο που μπορώ να κάνω για σένα φίλε είναι το εξής...

1. Εντοπίζουμε ποιά βινύλιά σου δεν υπάρχουν πιά, εαν βρούμε τέτοια σε αντιπαραβολή με τους καταλόγους των εταιρειών. Δηλαδή είτε καταργημένα, είτε και μη σωσμένα/επανεκδομένα σε ψηφιακό φορμά.
2. Μου τα δίνεις και σου τα φτιάχνω σε CDR υψηλής ποιότητας εγγραφής με εξώφυλλα πανομοιότυπα με εκείνα του LP. Κρατάω κι εγώ μιά κόπια... (Έχω εδώ στο σπίτι τον εξοπλισμό ...της αρκούδας!)

Με τον τρόπο αυτό σώζεις οριστικά ότι έχει χαθεί από την κυκλοφορία. Το έχω εφαρμόσει κατά κόρον και στην δική μου δισκοθήκη. Και πραγματικά αξίζει τον κόπο!

Αυτό που λέω ισχύει για οποιονδήποτε φίλο από το φόρουμ. Η αυτού του είδους "διάσωση" καταργημένων LP's είναι -πέρα από τα ρολόγια- λατρευτό χόμπυ για μένα!

Κάτι σαν την παρακάτω ηχογράφηση ασ πούμε...

[youtube][/youtube]

'Οποτε θελήσεις, και σεις όλοι παιδιά,
Στην διάθεσή σας!

Θάνος
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ,
ΚΙ' ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!
Άβαταρ μέλους
snapper
Been thanked: 185 times

Δημοσίευση από snapper »

Βασικα Θανο... συνεχιζω ακομα και σημερα να 'ριχνω' πολλα λεφτα σε παλια βινυλια ..κυριως ρεμπετικων ασματων..

ο λογος γιατι αγαπαω το ρεμπετικο...ειναι τροπος ζωης...και περα απο αυτο μου αρεσει η ζεστασια
...και η αμεσοτητα του δισκου που στο cd δεν υπαρχει... :? ...

Με Λιγα λογια τα αγοράσω για να τα ακουω απο εκει...

Θα χαρω ομως- αν χρειαστει καποιο απο αυτα να το μετατρεψω σε cd-να το αφησω στα χερια σου για σωστο αποτελεσμα... ;)

Να εισαι καλα''
andreas

Δημοσίευση από andreas »

Το λοιπόν Θάνο εν τάχει να σου πω τα εξής:

Υπάρχουν γύρω στους 30 δίσκους (τελικά DG είναι λιγότερα βλέπω columbia, RCA records, decca records, westminster hi-fi, his master voice, cetra, everest.....θα σου γράψω τους τίτλους το Σαββατοκύριακο)
και τρεις κασετίνες (festival of light classical music, Reader's Digest collection, RCA records, 1960, William Walton Symphony, Decca Records, 1950- Beethoven IX Symphonie NR.8, BerlinerPhilarmoniker,H.V.Karajan, DG, 1966)

Γενικώς μιλάμε για δεκαετίες 50-60...είναι σε καλή κατάσταση.
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής
Has thanked: 40225 times
Been thanked: 8742 times

Δημοσίευση από Megalos »

Ανδρεα τη συλλογη και τα ματια σου ....
Θανο εισαι ο σωτηρας των LP μας ... ευγε
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
andreas

Δημοσίευση από andreas »

THANOS58 έγραψε: Εκείνο που μπορώ να κάνω για σένα φίλε είναι το εξής...

1. Εντοπίζουμε ποιά βινύλιά σου δεν υπάρχουν πιά, εαν βρούμε τέτοια σε αντιπαραβολή με τους καταλόγους των εταιρειών. Δηλαδή είτε καταργημένα, είτε και μη σωσμένα/επανεκδομένα σε ψηφιακό φορμά.
2. Μου τα δίνεις και σου τα φτιάχνω σε CDR υψηλής ποιότητας εγγραφής με εξώφυλλα πανομοιότυπα με εκείνα του LP. Κρατάω κι εγώ μιά κόπια... (Έχω εδώ στο σπίτι τον εξοπλισμό ...της αρκούδας!)

Με τον τρόπο αυτό σώζεις οριστικά ότι έχει χαθεί από την κυκλοφορία. Το έχω εφαρμόσει κατά κόρον και στην δική μου δισκοθήκη. Και πραγματικά αξίζει τον κόπο!

Αυτό που λέω ισχύει για οποιονδήποτε φίλο από το φόρουμ. Η αυτού του είδους "διάσωση" καταργημένων LP's είναι -πέρα από τα ρολόγια- λατρευτό χόμπυ για μένα!
φίλε Θάνο σε ευχαριστώ πολύ για την καλή σου διάθεση ...επειδή όμως υπάρχει και το γνώθι σεαυτόν στην μέση...ξέρω ότι δεν γίνεται ξαφνικά μέσα σε μιά νύχτα να αναπτύξω μουσικό αισθητήριο και ευαισθησίες ...πικάπ έχω ένα dual κάπου χωμένο αλλά εδώ καλά-καλά δεν βάζω cd...ότι τραγούδια θέλω (άψαχτου γούστου) τα έχω σε stick, κάρτες sd και σε ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο....κυρίως για το αυτοκίνητο και καμιά εκδήλωση στο σπίτι που βάζω το λαπτοπ να παίζει μόνο του.

το βασικό είναι μήπως κάτι από αυτά που βρήκα αρέσει σε εσένα ή σε κάποιο άλλο μέλος και θα το θελατε στο αρχείο σας...εάν βέβαια βρεθεί κάτι που μου αρέσει ...δεν θα πω όχι αλλά εγώ για να ακούσω 45 δίσκους (με τον τρόπο ζωής που κάνω) θέλω γύρω στα δύο χρόνια.....

θα γράψω και τους υπόλοιπους τίτλους αλλά το καλύτερο θα είναι να συνεννοηθούμε κάποια στιγμή να σου τους δώσω και να κάνεις τα κουμάντα σου
Άβαταρ μέλους
THANOS58

Δες τι τίτλους έχεις σε CETRA, EVEREST & WESTMINSTER, αυτές οι εταιρείες έχουν σχεδόν εξαφανιστεί, πιθανόν κι οι ηχογραφήσεις τους...
Κάποια στιγμή θ' ανακαλύψεις την "ώρα του Αντρέα"... Που τίποτε και κανείς δεν θα διακόπτει, λόγω πολυτιμότητας... Και η οποία θα μπαλαντζάρει όλο το υπόλοιπο 24ωρο... Φυσικά ισχυει για άπαντες.
Λέω τώρα...
Νάσαι καλά και να προσπαθήσεις ν' ακούς περισσότερο μουσική, :rose
Θάνος
andreas

Δημοσίευση από andreas »

στις εταιρείες αυτές βρήκα μόνο αυτά
1. La Traviata, Maria Callas, Cetra
2. The Romantic Flute, Jean Pierre Rampal, Everest
3. Artur Rodzinski, Tchaikovsky, symphony6, B minor, OP 74, Westminster, 1955
4. David OISTRAKH, [violin], Westminster, 1956

τα υπόλοιπα είναι της κυρίως RCA, DG.

Γενικώς δεν ξέρω εάν είναι άνθραξ ο θησαυρός (που είναι και το πιθανότερο) αλλά θα ήταν καλύτερο κάποια στιγμή να σου τους φέρω Θάνο και να τους δεις με τον δικό σου τρόποαπό πρώτο χέρι.

συγχωρέστε με για την ελλειπέστατη παρουσίαση αλλά είμαι πολύ δυσκίνητος με την τεχνολογία για να τραβήξω όλους τους δίσκους φωτογραφίες και να τους παρουσιάσω έναν-έναν.
Άβαταρ μέλους
THANOS58

andreas έγραψε:στις εταιρείες αυτές βρήκα μόνο αυτά
1. La Traviata, Maria Callas, Cetra
2. The Romantic Flute, Jean Pierre Rampal, Everest
3. Artur Rodzinski, Tchaikovsky, symphony6, B minor, OP 74, Westminster, 1955
4. David OISTRAKH, [violin], Westminster, 1956

τα υπόλοιπα είναι της κυρίως RCA, DG.

Γενικώς δεν ξέρω εάν είναι άνθραξ ο θησαυρός (που είναι και το πιθανότερο) αλλά θα ήταν καλύτερο κάποια στιγμή να σου τους φέρω Θάνο και να τους δεις με τον δικό σου τρόποαπό πρώτο χέρι.

συγχωρέστε με για την ελλειπέστατη παρουσίαση αλλά είμαι πολύ δυσκίνητος με την τεχνολογία για να τραβήξω όλους τους δίσκους φωτογραφίες και να τους παρουσιάσω έναν-έναν.
Και τα 4 σπάνια έως εξαφανισμένα! Ποιός τενόρος συνοδεύει Κάλλας σε Traviata? Προς διάσωσιν όλα!

Σας βάζω να ακούσετε, δείτε και γνωρίσετε -για όσους δεν τον ξέρουν- τον κορυφαίο βιολιστή όλων των εποχών.

JASCHA HEIFETZ ( Γιάσα Χάιφετς) 1901-1987

Λιθουανο-Εβραίος πρόσφυγας στην Αμερική. Ο μεγαλύτερος και καλύτερος δεξιοτέχνης στον πλανήτη, με διεθνή ομοφωνία... Θεωρήθηκε ανώτερος του Yehudi Menuhin, και γενικά όλων των άλλων γκουρού του βιολιού, από τότε που υπάρχουν ηχογραφήσεις...
Εδώ, δυστυχώς αναπόφευκτα σε φτωχή ποιότητα εικόνας και ήχου (50 χρονών α/μ ταινία), σε ένα δυσκολότατο Καπρίτσιο του μεγάλου Νικολό Παγκανίνι...

[youtube][/youtube]
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής
Has thanked: 40225 times
Been thanked: 8742 times

Δημοσίευση από Megalos »

Θανο εξαισιος βιολιστης ... ευχαριστουμε φιλε
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Απάντηση