ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ROLEX, ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ROLEX;

Σε αυτή την θεματική ενότητα θα γίνετε αναφορά σε όλες τις εταιρείες οι οποίες προέρχονται από την Ελβετία
Άβαταρ μέλους
joman
Has thanked: 57 times
Been thanked: 24 times

Re: ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ROLEX, ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ROLEX;

Δημοσίευση από joman »

Να πω και εγώ την ταπεινή μου άποψη, βασικά για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και στα περι αυθεντικότητας και αντιγραφής, που μας απασχολεί τελευταία, γενικότερα.
Δεν θα εκφέρω άποψη για το ποιος είναι ο αυθεντικός και ποιοι οι αντιγραφείς, νόμιμοι ή μη, γιατί εκτός του οτι δεν έχω την ανάλογη γνώση και εμπειρία για να τεκμηριώσω την άποψη μου, δεν βλέπω να αλλάζει και τίποτα άλλωστε.
Το μόνο, που πάντα κατά την προσωπική μου άποψη, δεν μπορεί να φοβίσει εταιρίες καλά ριζωμένες στο χώρο. είναι οι φτηνοί αντιγραφείς τους.
Δεν μπορώ μέ τίποτα να πιστέψω, πως πχ. η ρολεξ., θα χάσει απο μελλοντικούς πελάτες, όλους αυτούς που αγόρασαν τις φτηνές απομιμήσεις των ρολογιών της...
Ο πραγματικός γνώστης που είναι διατεθειμένος να δώσει το ανάλογο αντίτιμο μαι την απόκτηση ενός αυθεντικού ρολογιού, δεν θα συμβιβαστεί ποτέ! , με μια απομίμηση.
Ο άνθρωπος τώρα που αγοράζει την συγκεκριμένη απομίμηση, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, και με γεια του με χαρά του, δεν είναι οι λόγοι το θέμα μας, δεν νομίζω πως είναι ένας απο τους πιθανούς μέλλοντες πελάτες της αυθεντικής εταιρίας...
Δεν νομίζω πως η επιλογή του είναι συνειδητή, και κατόπιν σκέψεως, ώστε να πούμε πως αποφάσισε να μην αγοράσει το ρόλεξ(πάντα χάριν παραδείγματος αναφέρω τη συγκεκριμένη εταιρία), αλλά να καταλήξει σε ένα αντίγραφο.
Έτσι και αλλιώς δεν πιστεύω να υπήρχε περίπτωση καν να μπει στη διαδικασία σύγκρισης των δυο προϊόντων.
Στην καλύτερη περίπτωση, αν δεν κατέληγε σ αυτή την επιλογή, να κατέληγε σε κάποιο άλλο μοντέλο, ίσως και κάποιο αυθεντικό, αλλά ποτέ του επιπέδου (μεταφράστε το όπως θέλετε) του ρόλεξ...

edit: βιάστηκα να πατήσω του κουμπί...
Για εταιρίες που καμιά σχέση δεν έχουν με φτηνούς αντιγραφείς, αλλά πολύ μεγαλύτερου βεληνεκούς, και με σεβαστή ιστορία στο χώρο, που ίσως χρησιμοποιούν μηχανές άλλων εταιριών, ή τα ρολόγια τους μοιάζουν με άλλα, και πάλι πιστεύω ισχύει το ίδιο.
Κάποιος που θα αποφασίσει να αγοράσει κάτι αυτής της αξίας, προφανώς είναι γνώστης του αντικειμένου.
Οπότε ξέρει και να κρίνει και την αξία της κάθε εταιρίας γενικότερα, και του κάθε ρολογιού ειδικότερα.
Δεν νομίζω πως είναι εύκολο να "ξεγελαστεί"..
Θα κάνει την επιλογή του συνειδητά, αναλόγως με τα κριτήρια του.
Φιλικά
Γιάννης
VIWOW
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δημοσίευση από VIWOW »

Μιλάμε για αντιγραφές. Τους quartz μηχανισμούς, τους βάζει η Patek Philippe στο 24Hours, το οποίο είναι εντελώς πρωτότυπου σχεδιασμού και δεν είναι αντιγραφή κανενός άλλου ρολογιού.

Στις άλλες εταιρείες που έγραψα δεν νομίζω ότι υπάρχουν αντιγραφές γνωστών ρολογιών. Ίσως το TAG F1 να μοιάζει λίγο με Seamaster, αλλά δεν παύει η TAG να έχει δεκάδες ολόδικά της σχέδια που αντιγράφουν άλλοι και αποτελούν το DNA της.

Όλες εταιρείες που έγραψα έχουν δικό τους στυλ και αναγνωρίσιμα μοντέλα που δεν είναι αντίγραφα κανενός.

Αν τώρα βρίσκει κάποιος ένα μοντέλο που να πιστεύει ότι είναι αντίγραφο ας το ποστάρει. Ίσως να μου ξεφεύγει κάτι...

Φιλικά

Κωστής

ΥΓ. Αγαπητέ Joman, έχεις δίκιο. Ακριβώς αυτή είναι και η λογική των κεντρικών οργάνων της ελβετικής ωρολογοποιίας. Δεν πιστεύουν ότι τα fake ρολόγια κόβουν τις πωλήσεις των αυθεντικών ρολογιών. Απλά θέλουν να προστατεψουν τους καταναλωτές που τα "ακούμπησαν", να μη βλεπουν ρολόγια που μοιάζουν με το original να πουλιούνται στο πεζοδρόμιο.

Δεν είναι όμως και κοινωνικά προκλητικό;

Αν έχεις μαγαζί πληρώνεις έξοδα, φόρους, ΦΠΑ. Μπορεί να μπει μέσα η Εφορία να σε ελέγξει. Αν πουλάς απ' έξω στο πεζοδρόμιο δεν έχεις τίποτα από αυτά τα έξοδα και δεν σε μαζεύει κανείς. Όλα μαύρα.... Δεν είναι απαράδεκτο; Σε ζούγκλα είμαστε;
Άβαταρ μέλους
joman

Δημοσίευση από joman »

Αγαπητέ Κωστή, σειρά μου να συμφωνήσω μαζί σου :-)
Ως προς το πρώτο σκέλος μόνο, μια μικρή ασυμφωνία.
Οταν με το καλό θα αποκτήσω το submariner μου, θα το φοράω για την ευχαρίστηση τη δική μου.
Δεν νομίζω πως περνώντας απο κάποιο πεζοδρόμιο, αν δω τα μαιμουδάκια του να πουλιούνται 100 ευρώ πως θα με πειράξει.
Γιατί θα ξέρω πολύ καλά πως δεν πρόκειται για το ίδιο πράγμα ;)
Πάντα μιλάω για τον εαυτό μου , έτσι.
Δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι και το σωστό-λογικό.
Για το δεύτερο σκέλος τώρα του υστερογάφου σου, δεν χρειάζεται σχόλιο.
Απλά να προσθέσω πως αυτή η πληγή, αγγίζει όλους τους τομείς εμπορίου-υπηρεσιών-αγαθών, και χρειάζονται πολά κιλά @@@@@, απο αυτούς που πρέπει να λάβουν μέτρα, να το κάνουν για το καταπολεμήσουν το φαινόμενο αυτό.
Χωρίς να θέλω να φανώ απαισιόδοξος, δεν το βλέπω να συμβαίνει ποτέ...
Άβαταρ μέλους
joman

Δημοσίευση από joman »

Να υπενθυμίσω για όσους δεν το γνωρίζουν, πως και εγώ έχω αγοράσει ένα μαιμουδάκι πρίν ένα μήνα.
Υπάρχει αναφορά σε άλλο θέμα, που έχω ανοίξει για το ρολεξ που με ενδιαφέρει.
Το αναφέρω αυτό γιατί έχει σχέση με την άποψη που υποστηρίζω παραπάνω.
Δηλαδή.
Δεν το αγόρασα σαν υποκατάστατο του πραγματικού.
Το έκανα για να βεβαιωθώ πως ΑΥΤΟ είναι το ρολόι που αγαπάω.
Τι θέλω να πω,
Το φόρεσα τρεις μέρες σερί, για να δω πως κάθεται στο χέρι μου.
Επιβεβαίωσα πως δεν έχω καμιά αμφιβολία για την επιλογή του, και αυτό είναι όλο.
Τώρα παίζει ο γιος μου μαζί του.
Στην ουσία, πέταξα τα 150 ευρώ για τη δοκιμή αυτή, αλλά είναι κάτι που το γνώριζα και δεν με πειράζει.
Ξαναλέω πως ουδέποτε πέρασε απο το μυαλό μου πως μπορεί να αντικαταστήσει το αληθινό, για χάρη οικονομίας.
Και οχι οτι τα λεφτά για την αγορά του αληθινού μου περισσεύουν.
Κάθε άλλο.
Έχω αρχίσει αυστηρή οικονομία, για να μπορέσω να το αποκτήσω ως τον Αύγουστο.
Αν δεν έχω αυτή τη δυνατότητα θα αρκεστώ στα seiko μου, και στο πρόσφατα αποκτημένο-χαλασμένο :? longines.
Θα το θεωρούσα ντροπή να κυκλοφορώ μα το ψεύτικο, στην καλύτερη περίπτωση...
VIWOW
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δημοσίευση από VIWOW »

Σωστά.

Να προσθέσω μια λεπτομέρεια που αν δεν έχεις ασχοληθεί πολύ με το θέμα, δεν πάει το μυαλό σου εύκολα.

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα των fake ρολογιών είναι η έλλειψη προδιαγραφών και ελέγχου.

Δηλαδή: Όταν η Hublot, ή οποιαδήποτε εταιρεία βάζει καουτσούκ σε ένα ρολόι της, καταλαβαίνετε ότι το ελέγχει και το αγοράζει από αξιόπιστη πηγή.

Ο μαιμουδιάρης; Τον πειράζει να αγοράσει πεταμένο υλικό που πιθανώς έχει ραδιενέργεια ή οτιδήποτε άλλο; Μήπως το πηγαίνει στο Χημείο του Κράτους για ποιοτικό έλεγχο, ή παίρνει και DIN;

Τα υπόλοιπα μέρη του ρολογιού, υπόκεινται τεχνικό έλεγχο ή γίνονται με αυστηρές προδιαγραφές;

Θυμάμαι κάποτε μεγάλος έλληνας επιχειρηματίας, μου επεδείκνυε τα 18 μαιμούδες ρολόγια που είχε φέρει από το Χονγκ Κονγκ για τους δικούς του!

Ανάμεσα σε αυτά έαν Alain Silberstein (αν έχουμε το Θεό μας), που του είχε φύγει το ένα poussoir του χρονογράφου. "@μώτο, να μη το δω στο Χονγκ Κονγκ να του το παω να μου δώσει άλλο".

Δεν σκέφτηκε ότι το poussoir θα μπορούσε να είχε φύγει στο στόμα του 7χρονου γιού του, στον οποίο θα το χάριζε....

Οπότε joman, πρωτότυπος ο τρόπος σου να δοκιμάσεις το Sub, αλλά μη το δίνεις στο γιο΄σου να παίζει. Είναι κατασεκευασμένο χωρίς προδιαγραφές υγείας.

Φιλικά

Κωστής
Άβαταρ μέλους
joman

Δημοσίευση από joman »

Ανάμεσα σε αυτά έαν Alain Silberstein (αν έχουμε το Θεό μας), που του είχε φύγει το ένα poussoir του χρονογράφου. "@μώτο, να μη το δω στο Χονγκ Κονγκ να του το παω να μου δώσει άλλο".
Φοβερός lol lol
Απολύτως σύμφωνος σε όλα.
Και πολύ χρήσιμη η πληροφορία περί προδιαγραφών.
Πραγματικά αυτό δεν το είχα σκεφτεί.
Έφυγε ήδη απο τον μικρό(αν και δεν το είχε και σε μεγάλη εκτίμηση, να το πήρε άραγε χαμπάρι haha )
Οπότε μάλλον θα γίνει πειραματόζωο, να δω και πως είναι απο μέσα ;)
Άβαταρ μέλους
Georges
Has thanked: 1135 times
Been thanked: 1475 times

Δημοσίευση από Georges »

joman έγραψε: Οπότε μάλλον θα γίνει πειραματόζωο, να δω και πως είναι απο μέσα ;)
Τι έγινε με την εγχείρηση?? πέτυχε??

Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ = ΔΩρητής ΡΟλογιών
Άβαταρ μέλους
joman

Δημοσίευση από joman »

:-) :-) :-) το είχα ανοίξει, το περιεργάστηκα καλά καλά, δεν πείραξα τίποτα παραπάνω, και συνέχισε να δουλεύει ;)
Έχει και καλή ακρίβεια το άτιμο lol
Κάνουν καλή δουλειά τελικά οι κινέζοι :ha: :ha:
marios_ch
Has thanked: 48 times
Been thanked: 194 times

Δημοσίευση από marios_ch »

:ha: ωραίος.......
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής
Has thanked: 42896 times
Been thanked: 9560 times

Δημοσίευση από Megalos »

Γιαννη οντως οι Κινεζοι οταν θελουν κανουν καλη δουλεια...
γιατι το φοβηθηκες ομως αγαπητε ... πως θα μαθεις να μας φτιαχνεις τα ρολογια lol
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Απάντηση