Harry 22 έγραψε:Το σκεπτικό είναι ότι πλέον θα διαμορφώσω μία συλλογή η οποία θα περάσει στο παιδί μου και τέλος.Εκτιμώ ότι σε ένα βάθος χρόνου περίπου 3-5 χρόνια να την έχω διαμορφώσει και τέλος η αγοραπωλησίες.
'Οτι αγορασθεί θα μείνει.Γι'αυτό δεν με ενδιαφέρει η μεταπωλητική αξία τόσο όσο να είναι πραγματικά κομμάτια που αξίζουν.
Αν δείς στις αγγελίες πουλάω ένα IWC πραγματικά μοναδικό που υποτίθεται ότι πρέπει να έχει μεταπωλητική αξία(και την αντίστοιχη ζήτηση/αποδοχή).Αν ήταν Rolex(με αυτά τα χρήματα πάντα μιλάμε)θα είχε φύγει μέσα σε 24 ώρες.
Πραγματικά όμως μιλάμε για μία πώληση που θα περάσει face control.Δεν θέλω να το πάρει ο κάθε λαικός που τυχαίνει να έχει τα χρήματα για να μοστράρει την "ρολογούμπα" αλλάζοντας τις ταχύτητες στην νέα του "Μερσεντέ".
Χάρι επέτρεψέ μου αλλά εσένα δε σε νοιάζει τί ρόλο βαράει ο επόμενος, αν σε ένοιαζε όπως το θέτεις γιατί είσαι "δεμένος" με το ρολόι δε θα το πούλαγες καν! Εφόσον τα $ δεν είναι κλεμμένα δικαίωμα σε ένα patek έχει και ο "κάθε λαϊκός"!
Η συλλογή που θες να φτιάξεις είναι νομίζω όνειρο πολλών εδώ μέσα! Προσωπικά έχω περάσει πολλές ώρες σκεπτόμενος τί ρολόγια θα ήθελα! Να σου πω την αλήθεια έφτιαξα μια λίστα σε excel :)
Ξεκινάνε από πολύ χαμηλή τιμή των 50 ευρώ (πχ vostok) μέχρι 5ψηφιο νούμερο (πχ lange)!
Πάντως ο καλύτερος μπούσουλας είναι να ξεκινήσεις χοντρικά με τις κατηγορίες, πχ καταδυτικό, χρονογράφος, επίσημο, πιλότος, "επιχειρησιακό" κλπ
Εφόσον θες μια συλλογή η οποία θα μείνει κ τέλος τότε μπορείς να πας σε επιλογές που θεωρούνται must ανα κατηγορία πχ rolex sub σε καταδυτικό ή iwc σε πιλότο ή tag heyer monaco σε χρονογράφο κλπ όχι γιατί απαραίτητα είναι τα καλύτερα στη κατηγορία τους αλλά γιατί ίσως να είναι τα πιο διαχρονικά (που αυτό από μόνο του σημαίνει κάτι).
εύχομαι με το καλό όταν έρθει η ώρα να αρχίσεις να επιλέγεις να το μοιραστείς μαζί μας!