Girard Perregaux

Σε αυτή την θεματική ενότητα θα γίνετε αναφορά σε όλες τις εταιρείες οι οποίες προέρχονται από την Ελβετία
Άβαταρ μέλους
Harry 22
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Girard Perregaux

Δημοσίευση από Harry 22 »

Καταπληκτικό είναι,ειδικά αυτό που έχω βάλει στο μάτι.... :magn:

Εικόνα

Θέλω να κάνω μία ανανέωση στην συλλογή μου με σκοπό να μειώσω τον αριθμό των μελών της και να την αναβαθμίσω μειώνοντας τα κομμάτια που την απαρτίζουν,με αγορά καινούργιων που κατά την αποψή μου τουλάχιστον,θα είναι τα vintage του αύριο.Με αυτό το σκεπτικό σκέφτομαι και το Sea Hawk.
Βέβαια μπορεί να πέσω πολύ έξω στις εκτιμήσεις μου και να κλαίω με μαύρο δάκρυ μεθάυριο,όπως και τώρα με μερικά κομμάτια που δεν λένε να φύγουν με τίποτα.
Όλα στο παιχνίδι είναι...
stavros_ch
Has thanked: 2 times
Been thanked: 135 times

Δημοσίευση από stavros_ch »

Δεν ξερω κατα ποσο το GP Seahawk θα ειναι το vintage του αυριο και τι τιμες μπορει να χτυπησει παντως σιγουρα οχι αυτες που θα χτυπουσε ενα vintage Rolex η Panerai.
Tο μονο που ξερω ειναι οτι ειναι ενα εκπληκτικο diver που σιγουρα αξιζει τον κοπο να το αποκτησεις..!
Φτανει οταν το βλεπεις εσυ σε 10-20 χρονια να το βλεπεις ως το τελειο vintage και να σε κανει εσενα ευτυχισμενο, κατα την γνωμη μου αυτο μετραει..!
Άβαταρ μέλους
Harry 22

Το σκεπτικό είναι ότι πλέον θα διαμορφώσω μία συλλογή η οποία θα περάσει στο παιδί μου και τέλος.Εκτιμώ ότι σε ένα βάθος χρόνου περίπου 3-5 χρόνια να την έχω διαμορφώσει και τέλος οι αγοραπωλησίες.
'Οτι αγορασθεί θα μείνει.Γι'αυτό δεν με ενδιαφέρει η μεταπωλητική αξία τόσο όσο να είναι πραγματικά κομμάτια που αξίζουν.
Αν δείς στις αγγελίες πουλάω ένα IWC πραγματικά μοναδικό που υποτίθεται ότι πρέπει να έχει μεταπωλητική αξία(και την αντίστοιχη ζήτηση/αποδοχή).Αν ήταν Rolex(με αυτά τα χρήματα πάντα μιλάμε)θα είχε φύγει μέσα σε 24 ώρες.
Πραγματικά όμως μιλάμε για μία πώληση που θα περάσει face control.Δεν θέλω να το πάρει ο κάθε λαικός που τυχαίνει να έχει τα χρήματα για να μοστράρει την "ρολογούμπα" αλλάζοντας τις ταχύτητες στην νέα του "Μερσεντέ".
stavros_ch
Has thanked: 2 times
Been thanked: 135 times

Δημοσίευση από stavros_ch »

Πολυ σωστος :sh:
Άβαταρ μέλους
nemesis

Δημοσίευση από nemesis »

Harry 22 έγραψε:...Δεν θέλω να το πάρει ο κάθε λαικός που τυχαίνει να έχει τα χρήματα για να μοστράρει την "ρολογούμπα" αλλάζοντας τις ταχύτητες στην νέα του "Μερσεντέ".
.....τα είπες όλα σε μία λέξη... :cheer:
Άβαταρ μέλους
DragonAce
Has thanked: 184 times
Been thanked: 225 times

Δημοσίευση από DragonAce »

Harry 22 έγραψε:Το σκεπτικό είναι ότι πλέον θα διαμορφώσω μία συλλογή η οποία θα περάσει στο παιδί μου και τέλος.Εκτιμώ ότι σε ένα βάθος χρόνου περίπου 3-5 χρόνια να την έχω διαμορφώσει και τέλος η αγοραπωλησίες.
'Οτι αγορασθεί θα μείνει.Γι'αυτό δεν με ενδιαφέρει η μεταπωλητική αξία τόσο όσο να είναι πραγματικά κομμάτια που αξίζουν.
Αν δείς στις αγγελίες πουλάω ένα IWC πραγματικά μοναδικό που υποτίθεται ότι πρέπει να έχει μεταπωλητική αξία(και την αντίστοιχη ζήτηση/αποδοχή).Αν ήταν Rolex(με αυτά τα χρήματα πάντα μιλάμε)θα είχε φύγει μέσα σε 24 ώρες.
Πραγματικά όμως μιλάμε για μία πώληση που θα περάσει face control.Δεν θέλω να το πάρει ο κάθε λαικός που τυχαίνει να έχει τα χρήματα για να μοστράρει την "ρολογούμπα" αλλάζοντας τις ταχύτητες στην νέα του "Μερσεντέ".
Χάρι επέτρεψέ μου αλλά εσένα δε σε νοιάζει τί ρόλο βαράει ο επόμενος, αν σε ένοιαζε όπως το θέτεις γιατί είσαι "δεμένος" με το ρολόι δε θα το πούλαγες καν! Εφόσον τα $ δεν είναι κλεμμένα δικαίωμα σε ένα patek έχει και ο "κάθε λαϊκός"!

Η συλλογή που θες να φτιάξεις είναι νομίζω όνειρο πολλών εδώ μέσα! Προσωπικά έχω περάσει πολλές ώρες σκεπτόμενος τί ρολόγια θα ήθελα! Να σου πω την αλήθεια έφτιαξα μια λίστα σε excel :)
Ξεκινάνε από πολύ χαμηλή τιμή των 50 ευρώ (πχ vostok) μέχρι 5ψηφιο νούμερο (πχ lange)!
Πάντως ο καλύτερος μπούσουλας είναι να ξεκινήσεις χοντρικά με τις κατηγορίες, πχ καταδυτικό, χρονογράφος, επίσημο, πιλότος, "επιχειρησιακό" κλπ
Εφόσον θες μια συλλογή η οποία θα μείνει κ τέλος τότε μπορείς να πας σε επιλογές που θεωρούνται must ανα κατηγορία πχ rolex sub σε καταδυτικό ή iwc σε πιλότο ή tag heyer monaco σε χρονογράφο κλπ όχι γιατί απαραίτητα είναι τα καλύτερα στη κατηγορία τους αλλά γιατί ίσως να είναι τα πιο διαχρονικά (που αυτό από μόνο του σημαίνει κάτι).

εύχομαι με το καλό όταν έρθει η ώρα να αρχίσεις να επιλέγεις να το μοιραστείς μαζί μας! :cheer:
καλιά στα όρη μοναχός στο δάσος με τσι πρίνους, παρά σε κήπο με πολλούς ψεύτικους άσπρους κρίνους
Άβαταρ μέλους
Harry 22

Φίλε μου,έχω κάνει και εγώ ήδη την λίστα μου.Η φιλοσοφία η δική μου είναι κοντά στην δική σου ,αλλά λίγο διαφορετική.
Αυτό που έχω κάνει(τουλάχιστον μέχρι σήμερα)είναι να έχω εντοπίσει αλφαβητικά όλες τις Ελβετικές εταιρείες και να ψάχνω το ιδανικό μοντέλο από κάθε εταιρεία σύμφωνα με τα γούστα μου.
Δεν μπαίνω στο τριπάκι της κατηγοριοποίησης,δηλαδή για παράδειγμα τα καλύτερα καταδυτικά ρολόγια με αποτέλεσμα να μαζέψω καμιά εικοσαριά ή αντίστοιχα τους καλύτερους χρονογράφους.
Πιό πολύ η λογική μου είναι η εξής:
Η Breitling φερειπείν είναι ονομαστή για το Navitimer και είναι το trademark της εταιρείας.Μου αρέσει?Το θέλω για την συλλογή μου.Δεν μου αρέσει?Δεν παίρνω τίποτα από την Breitling.
Με τον ίδιο τρόπο λοιπόν υπολογίζω ότι θα μαζευτούν 7-8 ρολόγια maximum απ'όλες τις εταιρίες και αυτή θα είναι η συλλογή.
Τα κριτήρια των επιλογών μου θα είναι εντελώς προσωπικά και υποκειμενικά και δεν θα σταθώ στο αν κάποιο μοντέλο κάποιας εταιρείας είναι θρυλικό ή έχει πουλήσει "Χ" εκατομμύρια ρολόγια.
Για παράδειγμα θα αναφέρω το Rolex Sub που ανέφερες και εσύ όπου δεν με συγκινεί καθόλου από όλες τις απόψεις.Πείτε με παράξενο αλλά το ίδιο ισχύει και για το Speedmaster αλλά και άλλα πολλά θρυλικά ρολόγια.
Θέλει πολύ περισυλλογή βέβαια το πράμα και βασική προυπόθεση είναι κατά την διάρκεια της αναζήτησης,η εκ του σύνεγγης επαφή με τα holy grails μας και όχι να αρκούμεθα σε φωτό ή περιγραφές φίλων.
Για παράδειγμα ενώ έβλεπα σε φωτό διάφορα FM και κάποια μου άρεσαν,όταν είδα από κοντά και φόρεσα ένα,διαπίστωσα το πόσο υπέρογκα ήταν και πόσο λάθος καθόταν στο χέρι μου.
Αντίστοιχα είχα δοκιμάσει ένα Calatrava και μου φαινόταν παράτερο και στο χέρι μου,αλλά και στο στύλ μου.όσο και να περιγράφει την τελειότητα αυτό το ρολόι,δυστυχώς θα ήταν λάθος να αποκτήσω ένα.
Από την άλλη υπάρχει και η "δυσκοιλιότητα" της Ελληνικής αγοράς που δεν βοηθάει καθόλου σε κάτι τέτοιο.Ψάχνοντας για ένα Omega Ploprof(το οποίο και θεωρώ από τα holy grails των καταδυτικών)ήθελα να δώ από κοντά το μοντέλο με το λευκό καντράν και το mesh μπρασελέ.
Επισκέφθηκα τρία καταστήματα.Βέβαια δεν το είχαν και είχαν το μάυρο με το καουτσούκ.Στην ερώτηση μου αν γίνεται να το φέρουν οι απαντήσεις ήταν οι εξής:
1ο κατάστημα:Βλοσυρό βλέμα,διαστολή κόρης του ματιού και απάντηση:Κυριέ μου αυτό δεν έρχεται στην Ελλάδα.Αν έχετε δυνατότητα να το πάρετε από το εξωτερικό(!!!!!)
2ο κατάστημα:Ελαφρός γέλωτας ανταλλαγές ματιές του προσωπικού μεταξύ τους και απάντηση:Στο internet το είδατε?Γιατί δεν μας το έχουν ξαναζητήσει....
3ο κατάστημα και χειρότερο:Απόλυτη ψύχρα(του στύλ δεν μασάμε,εμείς τα ξέρουμε όλα ακόμα και τα πιό παράξενα που μπορεί να μας ζητήσει κάποιος)και απάντηση να πέσετε από την καρέκλα...
"Θα πρέπει να μας αφήσετε μία προκαταβολή της τάξεως του 30% γιατί θα πρέπει να το παραγγείλουμε....."
"Και αν δεν μου αρέσει τελικά?" απαντάω εγώ,
"Δεν υπάρχει πρόβλημα,θα σας επιστραφούν τα χρήματα"(?????).
Δύσκολο χόμπυ μου φαίνεται έχουμε διαλέξει ή για να το πώ αλλιώς,ωραίο χόμπυ,αλλά σε λάθος χώρα....

Υ.Γ.Τελικά δεν είναι γραφτό να το πάρω αυτό το Ploprof.....
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής
Has thanked: 40279 times
Been thanked: 8757 times

Δημοσίευση από Megalos »

Χαρη παρα πολυ ενδιαφερουσα αναλυση της επιλογης των στοχων για δημιουργια μιας αγαπημενης συλλογης
και ευχομαι να επιτευχθη ο στοχος και να το μοιραστεις με εμας οπως ειπε και ο Σπυρος ...
ομως παιδια ειστε ολίγον τι of toppic εδω ... ειναι για Girard Perregaux τοπικ
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Άβαταρ μέλους
Harry 22

Απόλυτο δίκιο!!!Σόρρυ x:
marios_ch
Has thanked: 48 times
Been thanked: 194 times

Δημοσίευση από marios_ch »

ωραιοτατο κομματι Χαρη...

ευχομαι και εγώ να χτυπησεις το sea hawk συντομα..........
Απάντηση