Ρολόι για ...την κόρη μου!

Στην ενότητα αυτή τα μέλη μπορούν να ρωτούν σχετικά με την επιλογή ωρολογίων
Άβαταρ μέλους
hs2000
Has thanked: 7 times
Been thanked: 6 times

Re: Ρολόι για ...την κόρη μου!

Δημοσίευση από hs2000 »

VC222 έγραψε:Εγώ θα πρότεινα ένα κλασσικό understatement ρολόι από μια εξαιρετική Εταιρεία>> CHOPARD ST. MORITZ automatic

Διαχρονικότατο σε στυλ και διάμετρο με μηχανή Jaeger Le Coultre (!). Αν και καταργημένο μπορείς να το βρείς ακόμα στα 1.500E σε τέλεια κατάσταση! Τρομερή επιλογή αντάξια κατ' εμέ του Audemars Piguet Royal Oak.

[rimg]http://img687.imageshack.us/img687/6297/moritzw.jpg[/rimg]
.
Πράγματι κλασικό ρολόι με,λογικά,πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και μηχανή JLC να ολοκληρώνει το πακέτο.
Με μια πρόχειρη ματιά όμως δεν βρήκα σε τέτοια τιμή κάτι.Ίσως θα μπορούσες να μου δώσεις καμία πληροφορία.

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και τις προτάσεις σου Κωνσταντίνε.
Φιλικά,
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
hs2000
Has thanked: 7 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από hs2000 »

pontioz έγραψε:Χαχα!
Ωραία δικαιολογία μου έδωσες για να αγοράσω το επόμενο ακριβό μου ρολόι και να μη φάω παντόφλα, κατσαρόλα, τηγάνι, καρέκλα και λοιπά κουζινικά στο κεφάλι από το αφεντικό!
"Μα, αγάπη μου αυτό το ΡΑΜ380 το πήρα για το Νικόλα, να το φορέσει ατην αποφοίτηση από το Πανεπιστήμιο"!

Λέτε να πιάσει;

Πέραν της πλάκας, ίσως ένα καλό ρολόι σε μελλοντική κατάσταση NOS να αποτελεί καλύτερη επένδυση από μια προθεσμιακή κατάθεση για τα παιδιά μας...
Φίλε pontioz εσύ είσαι τυχερός γιατί σε αντίστοιχη περίπτωση θα το φοράς στα χαζά χαζά χωρίς πρόβλημα μιας που έχεις γιό.Εγώ τι να κάνω;;
Πρέπει να κάνω κι εγώ τον υιό και να εφαρμόσω το ίδιο concept! :ha:
Φιλικά,
Γιώργος
marios_ch
Has thanked: 48 times
Been thanked: 194 times

Δημοσίευση από marios_ch »

μου διεφυγε και μενα ο χρονογραφος... με συνεπηρε η λεμανια βλεπεις....... ;)

Cartier ειναι σιγουρη επιλογη φιλε και απο οσο γνωριζω δεν χανουν ευκολα.........

ίσως καποιο JLC vintage.... για δες εδω κλασικο - διαχρονικο και με φοβερη καλιμπρα........ ;)

Image

Image
Άβαταρ μέλους
VC222
Has thanked: 18 times
Been thanked: 325 times

Δημοσίευση από VC222 »

hs2000 έγραψε:....
Με μια πρόχειρη ματιά όμως δεν βρήκα σε τέτοια τιμή κάτι.Ίσως θα μπορούσες να μου δώσεις καμία πληροφορία.

...
Γιώργο δεν θα το βρεις άμεσα και εύκολα, αλλά βγαίνουν στην αγορά 5-10 κάθε εξάμηνο, ειδικά στο γερμανικό ΕΒΑΥ.

Aν έχεις 1.050 Euro αυτή τη στιγμή χτύπα το τώρα (είναι το γυναικείο μοντέλο στα 30,5 χιλιοστά)>>

http://www.ebay.de/itm/CHOPARD-ST-MORIT ... 2c5cc3384a

Η βάση του είναι LeCoultre 889, οπότε καταλαβαίνεις τι ποιότητα έχει αυτό το ρολόι. . .

Επίσης θα δεις πολλά St Moritz σε φτηνές τιμές, ειδικά τις παλιότερες σειρές (πιο φτηνές και quartz οι περισσότερες) που τις αναγνωρίζεις από τις στρογγυλεμένες ακμές γύρω από τις βίδες στη στεφάνη.

Υπάρχει βέβαια και ο χρονογράφος με Frederic Piguet που είναι επίσης συλλεκτικότατος και άλλου Παπά Ευαγγέλιο. . .
aris911
Has thanked: 0
Been thanked: 285 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aris911 »

Αποριες βλεπωντας τον τιτλο του θεματος και τις προτασεις σας.
Ο ανθρωπος ρολοι για την κορη του ζητα.
Δηλαδη γυναικειο. (Θα φορεθη μετα απο 18 χρονια. Αρα θα το φορεση η κορη του και οχι ο ιδιος).
Και εγω βλεπω να του προτεινεται αντρικα.
Άβαταρ μέλους
antonis_ch
Has thanked: 51 times
Been thanked: 391 times

Δημοσίευση από antonis_ch »

Εξαιρετικη η επιλογη που σου εδωσε ο φιλος Κων/νος!! :magn:
Άβαταρ μέλους
VC222
Has thanked: 18 times
Been thanked: 325 times

Δημοσίευση από VC222 »

Το St Moritz που προτείνω είναι κανονικά unisex στα 30-32. Μικρό για σημερινά δεδομένα, μεγάλο πριν 20 χρόνια. Επειδή προτείνω το αυτόματο με JLC υπάρχει μόνο αυτό το μέγεθος.

Όπως έγραψα τα περισσότερα γυναικεία St Moritz είναι μόλις 23 χιλιοστά με quartz μηχανισμό. Μερικά καθαρά γυναικεία (παρατηρήστε τις στρογγυλεμένες ακμές του παλιότερου μοντέλου σε σχέση με το πιο καινούριο που πόσταρα παραπάνω):

Εικόνα
Εικόνα

Τα αντρικά ήταν 30-32 χιλιοστά, τα γυνακεία 22-24 χιλιοστά και υπήρχε και παραλληλόγραμη έκδοση. Όλη η σειρά St Moritz έχει καταργηθεί εδώ και δέκα χρόνια περίπου, ίσως βρεθεί κανένα NOS σε κάποιο κατάστημα..

'Αλλη τρομερή επιλογή είναι το CARTIER TANK BASCULANTE (το Reverso της Cartier που γίνεται desk watch!) Tο γυναικείο είναι και πάλι quartz όμως με τιμές περί τα 2k! Αυτό το ρολόι δεν θα φύγει ποτέ από τη μόδα και είναι σπάνιο σχετικά.

Σε λευκό:
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Και με γκρι-μαύρο καντράν (ακόμα πιο σπάνιο):
Εικόνα
karteo
Has thanked: 4 times
Been thanked: 36 times

Δημοσίευση από karteo »

αν μπορεις να ανεβεις λιγο ψηλοτερα περιπου στα 1.8-2.5χιλ μπορεις να βρεις μεταχειρισμενο μεν σε εξαιρετικη κατασταση δε, ενα Tag Heuer Μonaco το οποιο θα το φορεσεις κι εσυ αλλα και η κορη σου μετα απο χρονια. Ειναι απο τα πολυ ωραια ανδρικα ρολογια σε γυναικειο χερι. Κυκλοφορει και σε πιο 'γυναικειες' εκδοσεις. υπαρχει και σε γνωστα μαγαζια με preowned για να το τσεκαρεις
Pam 005, JLC Master Calendar, Tudor Black Bay, Omega PO, Moonwatch, Helson Sharkmaster 600, Omega Seamaster
Argo982001
Has thanked: 642 times
Been thanked: 506 times

Δημοσίευση από Argo982001 »

Δεν εχω κατι να προτεινω ,αλλα δεν ειναι καπως να παρει ηδη ενα vintage οταν θα φορεθει σε 18χρονια?.Καλο δεν ειναι να παρει κατι με ετος παραγωγης το ετος γεννησεως της?Θα επρεπε να προσανατολιστουμε στο να βρουμε πιο τωρινο ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ρολοι θα ειναι διαχρονικο και θα κρατησει την αξια του...Για παραδειγμα αν δεν ελεγε στα 1500 θα ελεγα ενα ασπρο γυναικειο linde werdelin που μπορει στο μελλον να καθιερωθουν και να ειναι must...και ειναι ρολοι της εποχης της κορης του....
marios_ch
Has thanked: 48 times
Been thanked: 194 times

Δημοσίευση από marios_ch »

εχω δει αρκετες γυναικες να φορανε moon παντως εγω.... (όπως και πανεραι...)

και το JLC που προτεινα δεν νομιζω να μην φοριεται απο γυναικες....
Απάντηση