casio ae 21w

Στην ενότητα αυτή μιλάμε για τεχνικά θέματα που αφορούν τα ωρολόγια(εδώ μπορούν τα μέλη να υποβάλλουν και απορίες σχετικά με τεχνικά θέματα)
Απάντηση
chrismakis
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 02, 2013 4:59 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

casio ae 21w

Δημοσίευση από chrismakis »

χαιρετω ολη την κοινοτητα του forum..καθ'οτι ειμαι νεο μελος.διαβαζω τα θεματα καιρο και ειμαι εντυπωσιασμενος απο το ομορφο κλιμα το μερακι και τις γνωσεις σας για το ρολοι..θα μπω γρηγορα στο θεμα..εχω ενα ηλεκτρονικο ρολοι casio ae 21 w.ειναι αρκετα παλιο προσφατα του εκανα ενα ρετουσαρισμα αφου βρηκα κασα με κουμπια τζαμι και το γνησιο λουρακι.το ρολοι ειναι απο το 1988 .ρωτησα αυτον που μου το εφτιαξε αν χρειαζεται καποιο service στο μηχανισμο υστερα απο τοσα χρονια και μου απαντησε οχι..δε τον αμφισβητω απλα ηθελα να ρωτησω και και εσας.επειδη δε το πολυ φοραω φοβαμαι μη το χασω επειδη ειναι δωρο προσωπου που εχω χασει τον ρωτησα επισης αν ειναι να βγαλω την μπαταρια να μη το ταλαιπωρω και μου απαντησε πως αν το κανω αυτο θα καταστρεψω τον μηχανισμο και πως η ζωη ενος ρολογιου ειναι να δουλευει διαρκως.ποια η γνωμη σας.;θα παραθεσω και φωτογραφιες οταν μαθω πως να τις ανεβαζω.σας ευχαριστω..
aris911
Δημοσιεύσεις: 2903
Εγγραφή: Δευ Ιουν 07, 2010 1:57 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 285 times
Επικοινωνία:

Re: casio ae 21w

Δημοσίευση από aris911 »

chrismakis έγραψε: ...αν ειναι να βγαλω την μπαταρια να μη το ταλαιπωρω και μου απαντησε πως αν το κανω αυτο θα καταστρεψω τον μηχανισμο...
Κατα πασα πιθανοτητα αν προσπαθησης να το ανοιξης θα κανης ζημια
1. στις πλαστικες μητες που κρατανε το λαμακι που κρατα την μπαταρια
η
2.στο λαμακι που κρατα την μπαταρια
η
3.στην φλατζα καπακιου

Για αυτο αν θελεις να αφαιρεσης την μπαταρια καλα ειναι να σου το κανη καποιος που ξερει. Επισης καλα ειναι να μην πας σε καποιους που κανουν μονο αλαγες μπαταριων και δεν ειναι τεχνιτες.
chrismakis έγραψε: ...και πως η ζωη ενος ρολογιου ειναι να δουλευει διαρκως.ποια η γνωμη σας.;..
:surprise: Κατσε γιατι εδω καπου τον εχω χαση :BB:
chrismakis
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 02, 2013 4:59 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: casio ae 21w

Δημοσίευση από chrismakis »

aris 911 εννοειτε πως αν εβγαζα την μπαταρια θα το εκανα σε καποιον τεχνητη και σε καποιο μαγαζι που ξερει..το θεμα ομως ειναι πως μου ειπε πως αν αφαιρεσω την μπαταρια για πολυ καιρο θα κανω ζημια στον μηχανισμο..η μη λειτουργια δηλαδη του μηχανισμου θα κανει ζημια..η ακινησια του..και πως πρεπει να βαλω μπαταρια να δουλευει για να τον διατηρησω..και επισης service δε χρειαζεται να κανω ποτε,,οταν χαλασει απλα δε φτιαχνετε και τελος.
Άβαταρ μέλους
eisenberg
sensei
Δημοσιεύσεις: 10352
Εγγραφή: Τετ Μάιος 13, 2009 7:56 pm
Τοποθεσία: Raccoon City
Has thanked: 1049 times
Been thanked: 1287 times

Re: casio ae 21w

Δημοσίευση από eisenberg »

chrismakis έγραψε:aris 911 εννοειτε πως αν εβγαζα την μπαταρια θα το εκανα σε καποιον τεχνητη και σε καποιο μαγαζι που ξερει..το θεμα ομως ειναι πως μου ειπε πως αν αφαιρεσω την μπαταρια για πολυ καιρο θα κανω ζημια στον μηχανισμο..η μη λειτουργια δηλαδη του μηχανισμου θα κανει ζημια..η ακινησια του..και πως πρεπει να βαλω μπαταρια να δουλευει για να τον διατηρησω..και επισης service δε χρειαζεται να κανω ποτε,,οταν χαλασει απλα δε φτιαχνετε και τελος.
Εχει δικιο,απο διαφορες κουβεντες που εχω κανει με τεχνιτες και απο αρθρα που εχω διαβασει στο νετ,τα quartz ρολογια ειναι καλυτερο να δουλευουν παρα να αφαιρεις την μπαταρια για μεγαλο χρονικο διαστημα.
Ψάχνω για το τέλειο ρολόι...ελπίζω να μην το βρω ποτέ!
aris911
Δημοσιεύσεις: 2903
Εγγραφή: Δευ Ιουν 07, 2010 1:57 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 285 times
Επικοινωνία:

Re: casio ae 21w

Δημοσίευση από aris911 »

chrismakis αρχικά να σε καλωσορίσω στο φόρουμ και να σου ευχηθώ καλή διαμονή και καλά ποστ.
Χωρίς να θέλω να σχολιάσω τα λεγόμενα του θα σου πω ως τεχνίτης την γνώμη μου.
Μπορείς να βγάλεις την μπαταρία (γιατί μετά από κάποιο χρονικό διάστημα που είναι στα τελευταία της η έχει τελειώσει θα σου βγάλει υγρά τα οποία ως καυστικά που είναι θα σου κάνουν ανεπανόρθωτη ζημιά) παροπλίζοντας το έτσι για όσο χρονικό διάστημα θέλεις εσύ. Δεν έχεις κανένα πρόβλημα.
Σέρβις σωστά σου είπε ότι δεν χρειάζεται γιατί το συγκεκριμένο αποτελείτε από μια πλακετα τυπωμένου κυκλώματος, 1 ζεύγος ελαστικές επαφές για την οθόνη υγρού κρυστάλλου και από έναν υγρό κρύσταλλο όπου εκεί απεικονίζονται τα νούμερα όπου σου δίνουν τις διάφορες πληροφορίες.
Οι εχθροί των ρολογιών με οθόνη υγρού κρυστάλλου είναι δυο.
1.Τα χτυπήματα γιατί αργά η γρήγορα θα σου δημιουργήσουν πρόβλημα στην υγρή οθόνη
2. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο γιατί και αυτή δημιουργεί πρόβλημα στην υγρή οθόνη
Το μόνο που χρειάζεται είναι να κρατάς σε καλή κατάσταση τις φλάντζες καπακιουκαι πουσουαρ και να τις αλλάζεις όταν αυτές έχουν χάση την ελαστικότητα τους για να συνεχίσουν να σου παρέχουν προστασία από νερό η ιδρώτα.
chrismakis
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 02, 2013 4:59 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: casio ae 21w

Δημοσίευση από chrismakis »

παιδια σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας και το ενδιθαφερον σας..βεβαια δε κατεληξα σε καποιο ασφαλες συμπερασμα για το αν θα κανει καλο να παροπλισω το εν λογο ρολοι η οχι καθως οι αποψεις που διαβασα ειναι διαφορετικες..θα δω τι θα κανω...
Απάντηση