Τον κόκκινο τον πήρα νωρίτερα φέτος, duty free από Κορέα, πολύ καλή τιμή. Νομίζω είναι ο Ligne 8. Είναι λίγο πιό μικρός από τους 'κανονικούς' της S.T. Dupont. Όμορφη και πολύ χρηστική η λάκα του, απλά δεν κάνει το κλασικό "ντινγκκκκκ" όταν ανοίγει. Ήθελα κάτι διαφορετικό για να ανάβω κεριά, κλπ. (δεν καπνίζω πλέον).
Μέχρι τότε δεν είχα τη λόξα. Ξυράφια, ναι, καμμιά εκατόν πενηνταριά, σαπούνια ξυρίσματος ναι, καμιά διακοσοπενηνταριά, ρολόγια ναι, πάμε να τα μειώσουμε τώρα, τέλος πάντων όλα τα αξεσουάρ καλά είναι, μανικετόκουμπα, κλπ. Στους αναπτήρες όμως δεν είχα μπει.
Ε, πέφτω την περασμένη εβδομάδα στο κλείσιμο αυτού του μαγαζιού εδώ κοντά. Ο μαύρος με τα διαμάντια είναι όπως το περιέγραψα παραπάνω. Πολύ ωραίο κομμάτι. Ο μεγάλος brushed είναι limited edition με φουλ φινίρισμα παλλάδιο, 145 Ευρώ από 800 αρχική. Έχει 2-3 μικρά σημαδάκια αλλά μόλις τον πιάσεις στο χέρι σου το βάρος σε προειδοποιεί ότι το κομμάτι δεν αστιεύεται. Εξωτερικά όμως το εξ'ολοκλήρου βουρτσισμένο φινίρισμα γλιστρά. Η λάκα είναι γενικά πιό σταθερή, και το γυαλιστερό silver-plated palladium finish ακόμη καλύτερο.
Ο μεγάλος ασημένιος με παλλάδιο και αυτό το γκρι (rhodium-style) στο πλάϊ είναι της LE σειράς French Line, από το 2007. Πολύ ωραίος, αυτό το κομμάτι στο πλάϊ με το τύπου ρόδιο κι αυτό γλιστρά, αλλά ευτυχώς πιό ψηλά έχει αυτό το καγκελάκι κι εκεί το grip είναι πιό σταθερό. 180 Ευρώ από 1,000 αρχική στο καρτελάκι. Δύο λεπτά μου τον σκούπισε, χωρίς χαρτιά, χωρίς κουτιά, αλλά δε μου καίγεται καρφάκι. Α, και δυό μπουκαλάκια αέριο δώρο με κάθε αναπτήρα...
Ο χρυσός στα 430 Ευρώ στο καρτελάκι, 77 Ευρώ για σας. Μόλις ανοίγεις το καπάκι, ακούς το κλικ που σε μαγεύει... Τον γεμίσαμε, τσαφ, τσουφ, πραφ, προυφ, δεν άναβε. Θες, λέει, flint. Ok.
Πάω στο Takashimaya, στο Μινιόν (καλά, πού το θυμήθηκα τώρα αυτό?) της Orchard Rd. που πουλάνε μόνο full retail και σε πιέζουν κι από πάνω επειδή οι πωλητές δουλεύουν με commission. Παίρνω πέτρες, πάω πίσω στο γραφείο, την αλλάζω την πέτρα στον επίχρυσο, πάλι δεν ανάβει ο αναπτήρας. Βρε χρυσέ μου, βρε καλέ μου, σώνει και καλά τώρα να τρέχουμε στο service center...
Έχω άλλους δύο, για τη μητέρα και την αδελφή μου. Με τέτοιες τιμές, έκανα κάθετη εφόρμηση. Η μεγάλη πένα είναι από την σειρά "Shanghai" του 2009. Όλη 18Κ, και το υπόλοιπο Κινέζικη λάκα με ξεχωριστή απόχρωση. 400 Ευρώ από 2,200 - άθικτη. Η άλλη με τη μαύρη λάκα σχεδόν ό,τι καλύτερο έχω εργονομικά, και bonus το smoothness του nib. Της έχω ήδη βάλει MB Royal Blue και πετάει.
Πήγα σήμερα να δω θήκες, στα μαγαζιά του "καθωσπρεπισμού" που πληρώνεις full retail για το τίποτα. 205 Σιγκαπουριάνικα η μαύρη ή η καφέ κλασική της Dupont. Την Πέμπτη πετάω για KL (Μαλαισία), οπότε θα τσεκάρω στα αεροδρόμια. Εντάξει, της λέω, θα πάρω τις πέτρες και θα το σκεφθώ. Κρεμά τη μούρη. Δυό μόλις βδομάδες μου πήρε να τους μάθω, η πίεση που σου εξασκείται εδώ στα μαγαζιά είναι απίστευτη. Με πήρε η πωλήτρια από το Car Shoe προχθές, 4 μέρες αφ'ότου πήγα και δοκίμασα μερικά ζευγάρια, "...να σας το κρατήσω κι άλλο το ζευγάρι, μήπως θέλετε να έρθετε να το δείτε..."
Δεν μου έχει ξανατύχει αυτό το πράγμα. Τέτοια πίεση. 600 Ευρώ Ιταλικά παπούτσια, στην Ασία, φουλ λιανική. Θεέ μου, αν είναι δυνατόν. Και στη μπουτίκ της A. Lange Sohne το ίδιο. Μα το ένα, μα το άλλο, μα σας δίνουμε προνόμια, λ.χ. προτεραιότητα σε boutique-only κομμάτια, προσκλήσεις σε exclusive events, κλπ. Τί λες κοπέλλα μου? Σοβαρά? Μα το ρολόι έχει 13,000 Δολλάρια πιό φθηνά στο Gemnation.com. Τί γίνεται εδώ ρε παιδιά?
Τέλος πάντων, όταν η ευκαιρία είναι καλή, τα χρήματά σου τα βγάζεις και με το παραπάνω.