Poljot B Uhr
- overakias
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 37 times
Poljot B Uhr
Η συλλογή των Ρώσων μεγαλώνει! άλλα δύο Poljot, ένας χρονογράφος και ένας πιλότος B Uhr τον οποίο βλέπετε εδώ. Κάσα 40mm ύψος 11mm πλάτος λουριού 20mm κάσα ατσάλινη ματ "αμμοβολής" sand blusted steel, κουρδιστό, μηχανή 2614.2Η βιδωτή κορώνα, WR 10atm, 42 hours power reserve,
μου άρεσε πολύ ο συγκεκριμένος πιλότος, η κάσα αν και λίγο μικρή για B Uhr, έχει ωραίο ματ φινίρισμα το οποίο δεν αφήνει σημάδια από δαχτυλιές. η κορώνα τύπου "κρεμμυδιού" δεν ενοχλεί όταν είναι βιδωμένη και κάθεται λίγο μέσα στην κάσα, αλλά εξέρχεται αρκετά έξω και σου επιτρέπει καλή λαβή για το κούρδισμα και έχει καλή αίσθηση. Η αντίσταση του ελατηρίου αυξάνει σταδιακά όταν πλησιάζεις στο τέλος. Οι μπαρέτες φαίνεται να είναι φιξ περιστρέφονται στον άξονά τους αλλά δεν φαίνεται να μπορούν να αφαιρεθούν. το δοκίμασα με μαύρο nato zulu αλλά είναι πολύ χοντρό για το ρολόι και δεν λυγίζει καλά, τώρα το έχω σε nato bond και κάθεται καλύτερα στον καρπό, αλλά θα του βάλω για τον χειμώνα τουλάχιστον λουρί old aviators με ανοιγώμενα πριτσίνια/βίδες για να μοιάζει περισσότερο με vintage.
To καντράν είναι μαύρο με πράσινο luminova και πορτοκαλί δείκτη δευτερολέπτων. αν και με την πρώτη ματιά νομίζεις ότι όλοι οι αριθμοί έχουν luminova αυτό δεν ισχύει. μόνο οι δείκτες και τα εξωτερικά λεπτά 5-55, το τρίγωνο στην θέση "12" και οι τέσσερις χοντρύτερες γραμμές για τα δευτερόλεπτα 60, 15, 30, 45 έχουν luminova. Οι ώρες, ο κύκλος και οι υπόλοιπες γραμμές αν και δεν έχουν διαφορετικό χρώμα, δεν είναι επικαλυμμένες με lume υλικό.
Το lume είναι απλώς ικανοποιητικό, είναι απλό luminova και όχι super luminova.
Το γυαλί του είναι επίπεδο σε αντίθεση με τα συνήθη θολωτά της poljot και δεν παραμορφώνει αν δεις υπό γωνία την ώρα όπως τα θολωτά.
μηχανή του είναι η πολυφορεμένη και αξιόπιστη 2614.2Η με 17 ρουμπίνια, διάμετρο 26mm, 21600bph, ημερομηνία 6 η ώρα με στιγμιαία αλλαγή, 42h power reserve και shock protected. Σε σύγκριση με την 2414a της Vostok έχω παρατηρήσει ότι η Poljot 2614 έχει καλύτερη ακρίβεια μάλλον λόγω υψηλότερων bph και πιο ομαλή κίνηση του δείκτη των δευτερολέπτων.
Γενικά είναι ένα τίμιο ρολογάκι αν και θα έδειχνε πολύ καλύτερο με 44-45mm κάσα.
μου άρεσε πολύ ο συγκεκριμένος πιλότος, η κάσα αν και λίγο μικρή για B Uhr, έχει ωραίο ματ φινίρισμα το οποίο δεν αφήνει σημάδια από δαχτυλιές. η κορώνα τύπου "κρεμμυδιού" δεν ενοχλεί όταν είναι βιδωμένη και κάθεται λίγο μέσα στην κάσα, αλλά εξέρχεται αρκετά έξω και σου επιτρέπει καλή λαβή για το κούρδισμα και έχει καλή αίσθηση. Η αντίσταση του ελατηρίου αυξάνει σταδιακά όταν πλησιάζεις στο τέλος. Οι μπαρέτες φαίνεται να είναι φιξ περιστρέφονται στον άξονά τους αλλά δεν φαίνεται να μπορούν να αφαιρεθούν. το δοκίμασα με μαύρο nato zulu αλλά είναι πολύ χοντρό για το ρολόι και δεν λυγίζει καλά, τώρα το έχω σε nato bond και κάθεται καλύτερα στον καρπό, αλλά θα του βάλω για τον χειμώνα τουλάχιστον λουρί old aviators με ανοιγώμενα πριτσίνια/βίδες για να μοιάζει περισσότερο με vintage.
To καντράν είναι μαύρο με πράσινο luminova και πορτοκαλί δείκτη δευτερολέπτων. αν και με την πρώτη ματιά νομίζεις ότι όλοι οι αριθμοί έχουν luminova αυτό δεν ισχύει. μόνο οι δείκτες και τα εξωτερικά λεπτά 5-55, το τρίγωνο στην θέση "12" και οι τέσσερις χοντρύτερες γραμμές για τα δευτερόλεπτα 60, 15, 30, 45 έχουν luminova. Οι ώρες, ο κύκλος και οι υπόλοιπες γραμμές αν και δεν έχουν διαφορετικό χρώμα, δεν είναι επικαλυμμένες με lume υλικό.
Το lume είναι απλώς ικανοποιητικό, είναι απλό luminova και όχι super luminova.
Το γυαλί του είναι επίπεδο σε αντίθεση με τα συνήθη θολωτά της poljot και δεν παραμορφώνει αν δεις υπό γωνία την ώρα όπως τα θολωτά.
μηχανή του είναι η πολυφορεμένη και αξιόπιστη 2614.2Η με 17 ρουμπίνια, διάμετρο 26mm, 21600bph, ημερομηνία 6 η ώρα με στιγμιαία αλλαγή, 42h power reserve και shock protected. Σε σύγκριση με την 2414a της Vostok έχω παρατηρήσει ότι η Poljot 2614 έχει καλύτερη ακρίβεια μάλλον λόγω υψηλότερων bph και πιο ομαλή κίνηση του δείκτη των δευτερολέπτων.
Γενικά είναι ένα τίμιο ρολογάκι αν και θα έδειχνε πολύ καλύτερο με 44-45mm κάσα.
-
- Has thanked: 1800 times
- Been thanked: 1008 times
- antonis_ch
- Has thanked: 51 times
- Been thanked: 391 times
- overakias
Re: Poljot B Uhr
ευχαριστώ για τα καλορίζικα! τώρα για καρπίσιες υπάρχει πρόβλημα, δεν διαθέτω αυτήν την στιγμή κάμερα, αλλά σίγουρα ο καρπός μου έπαιρνε 45mm άνετα! είναι νομίζω το μόνο μειονέκτημα του για B Uhr, το ότι είναι μόλις 40mm!
- eisenberg
- sensei
- Has thanked: 1049 times
- Been thanked: 1287 times
Πολυ ομορφο pilot
Καλοφορετο
Καλοφορετο
Ψάχνω για το τέλειο ρολόι...ελπίζω να μην το βρω ποτέ!
-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 135 times
- overakias
η τιμή του είναι χαμηλή 150-200 ευρώ καινούργιο, το πρόβλημα είναι ότι είναι δυσεύρετα πλέον, γιατί είναι εκτός παραγωγής καθώς η poljot έπαψε να κατασκευάζει πια ρολόγια κάπου το 2005?, δεν ξέρω αν η maktime βγάζει κάποιο αντίστοιχο, αν βγάζει η volmax τότε θα είναι σαφώς ακριβότερα καθώς οι τιμές της έχουν ανέβει σημαντικά τα τελευταία χρόνια. και διάβασα και στο wus κάτι ανησυχητικό, με τα poljot chrono και aviator να αρχίζουν να γίνονται δημοφιλή και συλεκτικά με το logo poljot έκαναν την εμφάνιση τους στο e-bay franken με κινέζικες μηχανές!snapper έγραψε:Μου αρεσει αρκετα... ...
...αν η τιμη του ειναι 'λογικη',..δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο πολλα αλλα..
..καλοφορετο...
http://forums.watchuseek.com/f10/beware ... 96824.html
εν το μεταξύ και το πρώτο με την κινέζικη μηχανή και το άλλο το aviator week day στο καντράν του το οποίο όμως δεν ήταν week day αλλά μόνο date τα είχα στα υπόψιν μου, μάλιστα για το week day είχα κάνει ερώτηση για εγγύηση!