Citizen Aqualand ND Limits λουράκια & ασφάλεια
- eisenberg
- sensei
- Has thanked: 1049 times
- Been thanked: 1287 times
Citizen Aqualand ND Limits λουράκια & ασφάλεια
Ολοι ειμαστε λιγο πολυ εξοικειωμενοι με την κλασσικη καταδυτικη σειρα AQUALAND της Citizen.
Τα Aqualand δεν εχουν σχεδιαστει με γνωμονα να προκαλεσουν ριγη συγκινησης στους λατρεις την ΥΩ,αλλα οι περισσοτεροι γνωστες συμφωνουν οτι ειναι απο τα καλυτερα αληθινα καταδυτικα ρολογια που μπορει καποιος να αγορασει ανεξαρτητου τιμης.
Η εμπειρια και η τεχνογνωσια που εχει η Citizen για καταδυτικα ρολογια σε πραγματικες συνθηκες ειναι τεραστια.
Παραδειγμα ειναι και τα γνωστα καταδυτικα λουρια της Citizen με τα ND Limits.
-Χρηστης επιχειρησε να φορεσει ενα New Old Stock(NOS) Classic Aqualand,που αν κρινω απο το μοντελο ειναι περιπου 20ετιας.
-Το λουρακι που συνοδευε το ρολοι,απο τα χρονια και την αχρησια ειχε ''ξεραθει''.Αποτελεσμα να σπαει λιγο μετα την πρωτη χρηση.Ομως το ρολοι δεν επεσε απο το χερι.
Η Citizen εχει σκεφτει κι εχει τοποθετησει μεσα στο λουρι ενα ειδικο πλεγμα που το κρατα στη θεση του.
Ποσο σωτηριο σε συνθηκες καταδυσης,αλλα κι εξω απο νερο!
-Επισης το ND Limits λουρακι ειναι ενισχυμενο σε καιρια σημεια με μεταλλικα κολλαρα,και στη θεση των μπαρετων αλλα και στο σημειο που περναει η μπαρετα της αγκραφας
-Mικρες λεπτομερειες που δειχνουν πολλα!
Τα Aqualand δεν εχουν σχεδιαστει με γνωμονα να προκαλεσουν ριγη συγκινησης στους λατρεις την ΥΩ,αλλα οι περισσοτεροι γνωστες συμφωνουν οτι ειναι απο τα καλυτερα αληθινα καταδυτικα ρολογια που μπορει καποιος να αγορασει ανεξαρτητου τιμης.
Η εμπειρια και η τεχνογνωσια που εχει η Citizen για καταδυτικα ρολογια σε πραγματικες συνθηκες ειναι τεραστια.
Παραδειγμα ειναι και τα γνωστα καταδυτικα λουρια της Citizen με τα ND Limits.
-Χρηστης επιχειρησε να φορεσει ενα New Old Stock(NOS) Classic Aqualand,που αν κρινω απο το μοντελο ειναι περιπου 20ετιας.
-Το λουρακι που συνοδευε το ρολοι,απο τα χρονια και την αχρησια ειχε ''ξεραθει''.Αποτελεσμα να σπαει λιγο μετα την πρωτη χρηση.Ομως το ρολοι δεν επεσε απο το χερι.
Η Citizen εχει σκεφτει κι εχει τοποθετησει μεσα στο λουρι ενα ειδικο πλεγμα που το κρατα στη θεση του.
Ποσο σωτηριο σε συνθηκες καταδυσης,αλλα κι εξω απο νερο!
-Επισης το ND Limits λουρακι ειναι ενισχυμενο σε καιρια σημεια με μεταλλικα κολλαρα,και στη θεση των μπαρετων αλλα και στο σημειο που περναει η μπαρετα της αγκραφας
-Mικρες λεπτομερειες που δειχνουν πολλα!
Ψάχνω για το τέλειο ρολόι...ελπίζω να μην το βρω ποτέ!
-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 135 times
Re: Citizen Aqualand ND Limits λουράκια & ασφάλεια
Eχω πει πολλες φορες οτι το ρολοι που εκανε να ασχοληθω ηταν ενα Citizen Aqualand.
Το ρολοι φετος κλεινει 12 χρονια ζωης και ειναι ακομα στη συλλογη μου, ειμαι ο δευτερος ιδιοκτητης και μονο καλα λογια εχω να πω.
Απιστευτα ρολογια, πολυ ποιοτικα αξιζουν και το τελευταιο cent.
Πολυ ωραιο θεμα Θοδωρη και με την ευκαιρια αυτη οσοι εχετε Aqualand θα ηταν ωραιο να τα ποσταρετε.
Ξεκινω εγω.
Το ρολοι φετος κλεινει 12 χρονια ζωης και ειναι ακομα στη συλλογη μου, ειμαι ο δευτερος ιδιοκτητης και μονο καλα λογια εχω να πω.
Απιστευτα ρολογια, πολυ ποιοτικα αξιζουν και το τελευταιο cent.
Πολυ ωραιο θεμα Θοδωρη και με την ευκαιρια αυτη οσοι εχετε Aqualand θα ηταν ωραιο να τα ποσταρετε.
Ξεκινω εγω.
- eisenberg
- sensei
Δυστυχως δεν εχω κανενα πια...τις παλιες καλες εποχες ειχα τρια.
- Megalos
- Διαχειριστής
- Has thanked: 40225 times
- Been thanked: 8742 times
Θοδωρη πολυ ενδιαφεροντα στοιχεια για την αξιολογη αυτη εταιρεια και ειδικα
για τα λουρακια που εβαλε σε καταδυτικο ρολοι ωστε να παρεχει πληρη ασφαλεια
Σταυρακα μπραβο σου για την διαφυλαξη αυτου του κομματιου
κανεις αλλος δεν το κατεχει ?
για τα λουρακια που εβαλε σε καταδυτικο ρολοι ωστε να παρεχει πληρη ασφαλεια
Σταυρακα μπραβο σου για την διαφυλαξη αυτου του κομματιου
κανεις αλλος δεν το κατεχει ?
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
- markosgr28
- moderator
- Has thanked: 23 times
- Been thanked: 5175 times
Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά, ευχαριστώ πολύ!! Είχα κατά καιρούς 2-3 διαφορετικά καταδυτικά citizen, εκπληκτικά ρολόγια σε ποιότητα και αντοχή!! Δυστυχώς δεν είναι dive computers, οπότε σε ελεύθερη κατάδυση δεν έχουν τόσες δυνατότητες.
- eisenberg
- sensei
Εξαρταται το μοντελο νομιζω,Μαρκο,ή οχι?markosgr28 έγραψε: Δυστυχώς δεν είναι dive computers, οπότε σε ελεύθερη κατάδυση δεν έχουν τόσες δυνατότητες.
Για παραδειγμα τα παρακατω μοντελα Cyber & Hyper Aqualand νομιζω εχουν πολλες δυνατοτητες,αλλα ειναι ακριβοτερα απο τα υπολοιπα μοντελα της σειρας.
- markosgr28
- moderator
- Has thanked: 23 times
- Been thanked: 5175 times
Ευχαριστώ για την απάντηση. Τα συγκεκριμένα τα ξέρω ως μοντέλα, δεν έχω ψάξει λεπτομερώς τις λειτουργίες τους, οπότε δεν είμαι σίγουρος.
Από ότι είδα στο manual που βρήκα στο δίκτυο, έχουν χρόνο επιφανείας, αλλά έχω την εντύπωση όμως ότι είναι όπως αυτά που είχα και εγώ, τα οποία είχαν αυτή τη λειτουργία (είχα το JV0040 και 2 aquamount), δηλαδή καταγράφουν τη βουτιά αν είναι πάνω από 3 λεπτά και πάνω από 8 μέτρα βάθος (οι δικές μου βουτιές σε ελεύθερη κατάδυση ήταν γύρω στο 1.5 λεπτό και συνήθως 7-8 μέτρα, μέγιστο στα 11 μέτρα, δεν είμαι τόσο προχωρημένος) και μετρούν χρόνο ξεκούρασης μετά, για την επόμενη βουτιά που πρέπει να είναι μετά από 24 ώρες. Αυτό είναι μια χαρά για αυτόνομη κατάδυση, αλλά δεν είναι επαρκές για ελεύθερη. Το immersion challenger που είχα και άλλα dive computers (π.χ. mares nemo apneist, κλπ.), έχουν ειδικό mode για ελεύθερη, ώστε καταγράφουν τη βουτία μόλις αρχίσει η κατάδυση, από το 1 μέτρο βάθος και μετά την ανάδυση, αυτόματα μετρούν χρόνο επιφανείας (ο χρόνος μεταξύ κάθε βουτιάς πρέπει να είναι 10 λεπτά, αν το έχεις ζορίσει). Επίσης, τα citizen που είχα δε μετρούσαν το χρόνο κάθε βουτιάς χωριστά, αλλά προσθετικά από όταν έμπαινε ο αισθητήρας στο νερό, μέχρι να βγει από το νερό. Έπρεπε να κάνεις αφαιρέσεις, για να βρεις το χρόνο κάθε βουτιάς. Γενικά τα citizen είναι σίγουρα τα πιο αξιόπιστα του χώρου (με στατιστικά από πάρα πολλά ρολόγια φίλων), είναι επαρκέστατα για αυτόνομη, αλλά για ελεύθερη δεν έχω βρει κάποιο μοντέλο που να έχει τις λειτουργίες άλλων ρολογιών με ειδικό mode για τέτοια χρήση.
Από ότι είδα στο manual που βρήκα στο δίκτυο, έχουν χρόνο επιφανείας, αλλά έχω την εντύπωση όμως ότι είναι όπως αυτά που είχα και εγώ, τα οποία είχαν αυτή τη λειτουργία (είχα το JV0040 και 2 aquamount), δηλαδή καταγράφουν τη βουτιά αν είναι πάνω από 3 λεπτά και πάνω από 8 μέτρα βάθος (οι δικές μου βουτιές σε ελεύθερη κατάδυση ήταν γύρω στο 1.5 λεπτό και συνήθως 7-8 μέτρα, μέγιστο στα 11 μέτρα, δεν είμαι τόσο προχωρημένος) και μετρούν χρόνο ξεκούρασης μετά, για την επόμενη βουτιά που πρέπει να είναι μετά από 24 ώρες. Αυτό είναι μια χαρά για αυτόνομη κατάδυση, αλλά δεν είναι επαρκές για ελεύθερη. Το immersion challenger που είχα και άλλα dive computers (π.χ. mares nemo apneist, κλπ.), έχουν ειδικό mode για ελεύθερη, ώστε καταγράφουν τη βουτία μόλις αρχίσει η κατάδυση, από το 1 μέτρο βάθος και μετά την ανάδυση, αυτόματα μετρούν χρόνο επιφανείας (ο χρόνος μεταξύ κάθε βουτιάς πρέπει να είναι 10 λεπτά, αν το έχεις ζορίσει). Επίσης, τα citizen που είχα δε μετρούσαν το χρόνο κάθε βουτιάς χωριστά, αλλά προσθετικά από όταν έμπαινε ο αισθητήρας στο νερό, μέχρι να βγει από το νερό. Έπρεπε να κάνεις αφαιρέσεις, για να βρεις το χρόνο κάθε βουτιάς. Γενικά τα citizen είναι σίγουρα τα πιο αξιόπιστα του χώρου (με στατιστικά από πάρα πολλά ρολόγια φίλων), είναι επαρκέστατα για αυτόνομη, αλλά για ελεύθερη δεν έχω βρει κάποιο μοντέλο που να έχει τις λειτουργίες άλλων ρολογιών με ειδικό mode για τέτοια χρήση.