Οπως ανέφερε και ο Δημήτρης τα Cortebert συνήθως φορούσαν in-house μηχανές (εγω έχω ένα τσέπης) αν και χρησιμοποίησε κατά καιρούς και ξένα ebauches. Προσωπικά την κατατάσσω στη μεσαία κατηγορία. Γενικά βλέπεις κανένα που και που στην Ελλάδα αν και τέτοια ρολόγια ήταν πάντα στη σκια των Omega, Longines, Zenith, Venus..
Η Cortebert δεν υφίσταται πλέον οπότε και δεν υπάρχουν στοιχεία ή ανταλλακτικά. Θα έλεγα ότι είναι από τις Εταιρείες που αξίζει να έχεις ένα vintage ρολόι στη συλλογή σου. Ωραίες μηχανές σε "κλασσικά" γενικά σχέδια δεκαετιών '50-'60
Cortebert cal. 698
-
- Has thanked: 1800 times
- Been thanked: 1008 times
Re: Cortebert cal. 698
Πριν 5/6 μηνες βρηκα στην Αθηνας ενα cortebert ωραιο και φαινοταν καθαρο, αλλα δεν το πηρα γιατι πισω το καπακι
δεν ηταν το δικο του, ειχε ταιριασει ξενο, και προσπαθουσε ο τυπος να με δουλεψει.
δεν ηταν το δικο του, ειχε ταιριασει ξενο, και προσπαθουσε ο τυπος να με δουλεψει.
- overakias
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 37 times
τι εννοείς προσπαθούσε να σε δουλέψει? ότι το καπάκι ήταν δικό του? ή κάτι άλλο?i palios έγραψε:Πριν 5/6 μηνες βρηκα στην Αθηνας ενα cortebert ωραιο και φαινοταν καθαρο, αλλα δεν το πηρα γιατι πισω το καπακι
- overakias
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 37 times
VC222 έγραψε:Οπως ανέφερε και ο Δημήτρης τα Cortebert συνήθως φορούσαν in-house μηχανές (εγω έχω ένα τσέπης) αν και χρησιμοποίησε κατά καιρούς και ξένα ebauches. Προσωπικά την κατατάσσω στη μεσαία κατηγορία. Γενικά βλέπεις κανένα που και που στην Ελλάδα αν και τέτοια ρολόγια ήταν πάντα στη σκια των Omega, Longines, Zenith, Venus..
Η Cortebert δεν υφίσταται πλέον οπότε και δεν υπάρχουν στοιχεία ή ανταλλακτικά. Θα έλεγα ότι είναι από τις Εταιρείες που αξίζει να έχεις ένα vintage ρολόι στη συλλογή σου. Ωραίες μηχανές σε "κλασσικά" γενικά σχέδια δεκαετιών '50-'60
μάλλον βρίσκονταν στην σκιά των Omega, Longines, Zenith, Venus επειδή ήταν πιο οικονομικά και με λιγότερο prestige απο τις αναφερόμενες μάρκες υποθέτω?
-
- Has thanked: 1800 times
- Been thanked: 1008 times
Προσπαθουσε να με πεισει για το καπακι.Αυτοι οι τυποι που κανουν αυτοι την δουλεια σε αρκετα ρολογια παλια κανουν τετοιες πατεντες,overakias έγραψε:τι εννοείς προσπαθούσε να σε δουλέψει? ότι το καπάκι ήταν δικό του? ή κάτι άλλο?i palios έγραψε:Πριν 5/6 μηνες βρηκα στην Αθηνας ενα cortebert ωραιο και φαινοταν καθαρο, αλλα δεν το πηρα γιατι πισω το καπακι
οι περισσοτεροι στο λενε, τουλαχιστον αυτοι που εχουν μονιμο στεκι, τετοια περιπτωση μου εχει τυχη και μενα κανα δυο φορες.