Poljot μπλε καντράν
- overakias
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 37 times
Poljot μπλε καντράν
τα δύο Ρωσάκια μου το vintage Poljot (προφέρεται Παλιότ από ότι άκουσα σε ένα λινκ για το πως προφέρονται οι Ρωσικές μάρκες νομιζω στο wus?) και το λευκό komandirskie ένοιωθαν μοναχούλικα τα καημενούλια μου και είπα να τα πάρω δύο για παρέα! ένα Vostok και ένα poljot το οποίο θα δούμε τώρα.
Το δερμάτινο μπλε λουράκι του με το λογότυπο της Poljot
Κλασσικό dress watch με εκτιμώμενη περίοδο κατασκευής τέλη δεκαετίας 90- αρχές 2000 (η Poljot πρέπει να έκλεισε 2005-2006)
Οι διαστάσεις του είναι 38χιλ, ύψος 11χιλ , 18χιλ πλάτος λουράκι, επίπεδο γυαλί mineral, μηχανισμός ο αξιόπιστος 2614.2Η με 17 ρουμπίνια και παράθυρο ημερομηνίας στην θέση 6', δίχρωμη κάσα χρυσό χρώμα αν και δεν πρέπει να είναι επίχρυσο αφού δεν έχει την σφραγίδα AU, ίσως επικάλυψη titanium nitrate. Στο βιβλιαράκι το οποίο είναι τυπωμένο στα αγγλικά και έχει οδηγίες όχι μόνο για τον μηχανισμό 2614 αλλά και για όλα τα υπόλοιπα μοντέλα όπως 2612, 3133, 31681, δεν αναφέρεται ο αριθμός του μοντέλου παρά μόνο ο μηχανισμός και ο αριθμός σειράς. Αν είχαμε τον αριθμό μοντέλου θα ξέραμε το υλικό κάσας, η poljot χρησιμοποιούσε τον τέταρτο αριθμό του μοντέλου για το υλικό της κάσας, πχ το 2614/1526236 σημαίνει μηχανισμός 2614, 152 τύπος κάσας, 6 υλικό κάσας χρυσός, 236τύπος δεικτών.
Ενδεικτικά κάποιοι κωδικοί για το υλικό κάσας της poljot
1 γυαλισμένο ατσάλι,
3 ματ ατσάλι,
6 χρυσό,
7 τιτάνιο
9 ροζέ χρυσός κτλ.
οι δείκτες και οι ώρες έχουν απλό luminova το οποίο δεν κρατά πολύ.
ένα ενοχλητικό των Ρωσικών μηχανικών ρολογιών είναι το ότι δεν έχουν γρήγορη αλλαγή ημερομηνίας, το μόνο που συνήθως έχουν είναι η δυνατότητα να πάει η ημερομηνία μπροστά, κινώντας τους δείκτες 12-7-12 και η ημερομηνία αλλάζει, αλλά αν χρειάζεται να το κάνεις για πολλές μέρες την έβαψες! είναι προφανές ότι το σύστημα αλλαγής ημερομηνίας σχεδιάστηκε να πάει 1 ημέρα μπροστά όταν ο μήνας έχει 30 ημέρες και όχι για αλλαγή πολλαπλών ημερών. επίσης δεν υπάρχει δυνατότητα να πάει πίσω η ημερομηνία!
Το λουράκι του είναι καλής ποιότητας με το λογότυπο τυπωμένο από πίσω και στην μπούκλα και αρκετά μακρύ ευτυχώς, συνήθως τα τυπικά μόλις που με κουμπώνουν στην προτελευταία τρύπα αφού έχω 19,5-20 cm καρπό) αν και είναι 18/16 και θα προτιμούσα 18/18 τες πάντων!
γενικώς είναι ποιοτικό για τα λεφτά του κάπου 100 δολάρια. $$$$$ και αν δεν σε πειράζει το σχετικά μικρό μέγεθος των 38χιλιοστών το οποίο όμως δεν είναι άσχημο για dress ρολόι.
Γενικώς έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στα ρωσικά μηχανικά ρολόγια τα οποία ανακάλυψα μόλις πριν λίγα χρόνια.
Το δερμάτινο μπλε λουράκι του με το λογότυπο της Poljot
Κλασσικό dress watch με εκτιμώμενη περίοδο κατασκευής τέλη δεκαετίας 90- αρχές 2000 (η Poljot πρέπει να έκλεισε 2005-2006)
Οι διαστάσεις του είναι 38χιλ, ύψος 11χιλ , 18χιλ πλάτος λουράκι, επίπεδο γυαλί mineral, μηχανισμός ο αξιόπιστος 2614.2Η με 17 ρουμπίνια και παράθυρο ημερομηνίας στην θέση 6', δίχρωμη κάσα χρυσό χρώμα αν και δεν πρέπει να είναι επίχρυσο αφού δεν έχει την σφραγίδα AU, ίσως επικάλυψη titanium nitrate. Στο βιβλιαράκι το οποίο είναι τυπωμένο στα αγγλικά και έχει οδηγίες όχι μόνο για τον μηχανισμό 2614 αλλά και για όλα τα υπόλοιπα μοντέλα όπως 2612, 3133, 31681, δεν αναφέρεται ο αριθμός του μοντέλου παρά μόνο ο μηχανισμός και ο αριθμός σειράς. Αν είχαμε τον αριθμό μοντέλου θα ξέραμε το υλικό κάσας, η poljot χρησιμοποιούσε τον τέταρτο αριθμό του μοντέλου για το υλικό της κάσας, πχ το 2614/1526236 σημαίνει μηχανισμός 2614, 152 τύπος κάσας, 6 υλικό κάσας χρυσός, 236τύπος δεικτών.
Ενδεικτικά κάποιοι κωδικοί για το υλικό κάσας της poljot
1 γυαλισμένο ατσάλι,
3 ματ ατσάλι,
6 χρυσό,
7 τιτάνιο
9 ροζέ χρυσός κτλ.
οι δείκτες και οι ώρες έχουν απλό luminova το οποίο δεν κρατά πολύ.
ένα ενοχλητικό των Ρωσικών μηχανικών ρολογιών είναι το ότι δεν έχουν γρήγορη αλλαγή ημερομηνίας, το μόνο που συνήθως έχουν είναι η δυνατότητα να πάει η ημερομηνία μπροστά, κινώντας τους δείκτες 12-7-12 και η ημερομηνία αλλάζει, αλλά αν χρειάζεται να το κάνεις για πολλές μέρες την έβαψες! είναι προφανές ότι το σύστημα αλλαγής ημερομηνίας σχεδιάστηκε να πάει 1 ημέρα μπροστά όταν ο μήνας έχει 30 ημέρες και όχι για αλλαγή πολλαπλών ημερών. επίσης δεν υπάρχει δυνατότητα να πάει πίσω η ημερομηνία!
Το λουράκι του είναι καλής ποιότητας με το λογότυπο τυπωμένο από πίσω και στην μπούκλα και αρκετά μακρύ ευτυχώς, συνήθως τα τυπικά μόλις που με κουμπώνουν στην προτελευταία τρύπα αφού έχω 19,5-20 cm καρπό) αν και είναι 18/16 και θα προτιμούσα 18/18 τες πάντων!
γενικώς είναι ποιοτικό για τα λεφτά του κάπου 100 δολάρια. $$$$$ και αν δεν σε πειράζει το σχετικά μικρό μέγεθος των 38χιλιοστών το οποίο όμως δεν είναι άσχημο για dress ρολόι.
Γενικώς έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στα ρωσικά μηχανικά ρολόγια τα οποία ανακάλυψα μόλις πριν λίγα χρόνια.
- markosgr28
- moderator
- Has thanked: 23 times
- Been thanked: 5175 times
- DragonAce
- Has thanked: 184 times
- Been thanked: 225 times
Re: Poljot μπλε καντράν
η εταιρεία νομίζω δεν έκλεισε ακριβώς, μεταφέρθηκε στη Γερμανία με την επωνυμία poljot-internationl υπο την ηγεσία του διευθυντή που ήταν εκεί κ πλέον την επωνυμία poljot-international:
http://www.poljot-international.com/?id=geschichte
το ρολόι σου είναι πανέμορφο φίλε! εύχομαι να το χαίρεσαι κ να είναι καλοδούλευτο!
συγκεκριμένα ο μηχανισμός 2614 που φοράει μεταφράζεται:
26-> μεταφράζεται σε διάμετρο χιλιοστών του μηχανισμού
14-> μεταφράζεται σε κωδικό που δείχνει ότι η μηχανή έχει ένδειξη ημερομηνίας, είναι κουρδιστή κ shock proof
το ρολόι σου είναι πανέμορφο φίλε! εύχομαι να το χαίρεσαι κ να είναι καλοδούλευτο!
14-> μεταφράζεται σε κωδικό που δείχνει ότι η μηχανή έχει ένδειξη ημερομηνίας, είναι κουρδιστή κ shock proof
καλιά στα όρη μοναχός στο δάσος με τσι πρίνους, παρά σε κήπο με πολλούς ψεύτικους άσπρους κρίνους
-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 135 times
- overakias
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 37 times
Έχεις δίκιο όσον αφορά για τον μηχανισμό 2614, στο Ρωσικό σύστημα κωδικοποίησης τα πρώτο δύο ψηφία είναι η διάμετρος του μηχανισμού σε χιλιοστά και τα επόμενα ο κωδικός των χαρακτηριστικών του, στην προκειμένη περίπτωση κουρδιστή με παράθυρο ημερομηνίας και shock proof.DragonAce έγραψε:η εταιρεία νομίζω δεν έκλεισε ακριβώς, μεταφέρθηκε στη Γερμανία με την επωνυμία poljot-internationl υπο την ηγεσία του διευθυντή που ήταν εκεί κ πλέον την επωνυμία poljot-international:
Όσον αφορά την Poljot International έχω ψάξει στο διαδίκτυο και τα πράγματα είναι μόνο μερικώς έτσι.
Το λένε και στο σάιτ που έβαλες λινκ, εταιρία ή αντιπροσωπεία της Poljot με σκοπό την προώθηση των ρολογιών της. μετά όμως δημιούργησαν καινούργια εταιρία την Poljot International με σκοπό τηην κατασκευή ρολογιών πιο ποιοτικών και πιο ακριβών απo την poljot χρησιμοποιώντας αρχικά ρωσικούς μηχανισμούς όπως τoν αυτόματο slava 2416? αν θυμάμαι καλά.
Τώρα πως κατάφεραν και πήραν την άδεια να φέρουν το όνομα της poljot στην νέα εταιρεία δεν το ξέρω. Αν είχαν την άδεια από την Poljot καλώς αν όχι τότε μιλάμε πονηριά με σκοπό την χρησιμοποίηση ενός καταξιωμένου ονόματος με σκοπό να πωλήσουν εύκολα τα δικά τους ρολόγια. Σίγουρα ευνοήθηκαν απο το γεγονός του χάους που επικράτησε την επομένη της διάλυσης της Ε.Σ.Σ.Δ.
όπως ανάφερε και ένα μέλος σε ξένο forum θα μπορούσα εγώ να δημιουργήσω μια νέα εταιρεία την coca cola international και να πουλώ παρόμοιο προϊόν και να λέω ότι είμαι στο πνεύμα της coca cola? ή να δημιουργήσω την siemens international στην Ρωσία και να παράγω κινέζικα ηλεκτρικά? δεν είναι παραπλάνηση? θα μου έδιναν οι αρχές την άδεια για την εταιρεία?
Από ότι έχω διαβάσει στα forum η Poljot ποτέ δεν πώλησε το όνομα, μόνο τις γραμμές παραγωγής των μηχανισμών σε άλλες εταιρείες, τους χρονογράφους στην maktime, την σειρά 26xx στην Vostok νομίζω. Αλλά ο τωρινός ιδιοκτήτης της poljot δεν έχει χάσει ελπίδα ότι θα βρει χρηματοδότηση για να ξεκινήσει πάλι η παραγωγή ρολογιών για αυτό και δεν έχει πωλήσει το όνομα poljot. Παρόλα αυτά θα δεις ότι οι πωλητές τουλάχιστον από μάρκες όπως η volmax η οποία έχει τα brand names Βuran, Shturmanskie, Aviator, αναφέρονται στα ρολόγια των εταιριών αυτών ακόμα ως poljot aviator κτλ. είναι ως ενα βαθμό παραπλάνηση γιατί αν και οι μηχανισμοί έχουν κατασκευαστεί στα ίδια μηχανήματα της poljot ίσως και στα ίδια κτήρια και οι περισσοτερες απο αυτές ξεπήδησαν απο την μητρική poljot, αλλά τώρα αυτές είναι ανεξάρτητες εταιρείες, θα πρέπει οι πωλητές να αναφέρονται ακόμα στην poljot? σίγουρα είναι μία έμμεση παραπλάνηση, η οποία βασίζεται και εν μέρη στην αδυναμία της poljot να ξεκινήσει ξανά τον κύκλο των εργασιών της.
- Megalos
- Διαχειριστής
- Has thanked: 40268 times
- Been thanked: 8752 times
αγαπητε overakias πολυ ενδιαφεροντα τα οσα μας αναφερεις και για το πανεμορφο ρολοι σου -να το χαιρεσαι -
αλλα και για τα τεχνικα του στοιχεια καθως και για την ιστορια της poljot προ και μετα διαλυσης της Σοβιετικης Ενωσης
αλλα και για τα τεχνικα του στοιχεια καθως και για την ιστορια της poljot προ και μετα διαλυσης της Σοβιετικης Ενωσης
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/