Αυξήσεις στις τιμές ρολογιών

Στην ενότητα αυτή τα μέλη μπορούν να ρωτούν σχετικά με την επιλογή ωρολογίων
Άβαταρ μέλους
markosgr28
moderator
Has thanked: 23 times
Been thanked: 5175 times

Re: Αυξήσεις στις τιμές ρολογιών

Δημοσίευση από markosgr28 »

jimko7 έγραψε:
omegasnik έγραψε:Παιδιά οι σοβαρές επιχειρήσεις χρυσού και κοσμημάτων συνήθως βγάζουν περισσότερα λεφτά σε περιόδους κρίσης λόγω του είδους του εμπορεύματός τους, οπότε οι εκπτώσεις μάλλον αφορούν τις σχετικά νέες επιχειρήσεις που πρέπει να διατηρήσουν κάποια ρευστότητα! Πιστεύω ότι αυτό αντανακλάται και στη συμπεριφορά τους αφού όλοι ξέρουν ότι η ζήτηση στα είδη τους αυξάνεται λόγω ... κρίσης! ΚΟΥΦΟ αλλά ισχύει!

Φιλικά
Νίκος
Nίκο σωστά λες ότι στις κρίσεις αυξάνεται η τιμή του χρυσού!
Δε νομίζω όμως ότι αυξάνονται και οι πωλήσεις πχ των χρυσών κοσμημάτων..Ο χρυσός ανεβαίνει..η τσέπη όμως?? :-)
Εντάξει για το χρυσό και τα κοσμήματα, τα ρολόγια από ατσάλι γιατί μπαίνουν σε αυτήν την κατηγορία και ακολουθούν αυτήν την πορεία?

Επίσης, η κρίση είναι κυρίως εδώ σε εμάς, άντε και σε κάποιες άλλες χώρες στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι τιμές όμως αυξάνονται σε όλον τον κόσμο.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
omegasnik
Has thanked: 4 times
Been thanked: 96 times

Δημοσίευση από omegasnik »

jimko7 έγραψε:
omegasnik έγραψε:Παιδιά οι σοβαρές επιχειρήσεις χρυσού και κοσμημάτων συνήθως βγάζουν περισσότερα λεφτά σε περιόδους κρίσης λόγω του είδους του εμπορεύματός τους, οπότε οι εκπτώσεις μάλλον αφορούν τις σχετικά νέες επιχειρήσεις που πρέπει να διατηρήσουν κάποια ρευστότητα! Πιστεύω ότι αυτό αντανακλάται και στη συμπεριφορά τους αφού όλοι ξέρουν ότι η ζήτηση στα είδη τους αυξάνεται λόγω ... κρίσης! ΚΟΥΦΟ αλλά ισχύει!

Φιλικά
Νίκος
Δε νομίζω όμως ότι αυξάνονται και οι πωλήσεις πχ των χρυσών κοσμημάτων..Ο χρυσός ανεβαίνει..η τσέπη όμως?? :-)
Δημήτρη δεν εννοώ μόνο την αύξηση της τιμής του χρυσού!
Ακόμη κι από κει να το δεις όμως εγώ απλά κάνω την εξής σκέψη:
ένα προϊόν γίνεται ακριβότερο όταν γίνεται μεγαλύτερη η ζήτησή του σωστά? (νόμος προσφοράς και ζήτησης)
συνεπώς ο χρυσός έχει μεγαλύτερη ζήτηση και έτσι αυξάνεται η τιμή του!
Ποιοι πουλάνε χρυσό, τι μαγαζιά εμπορεύονται πολύτιμα μέταλα?
Σε κάθε αγοραπωλησία σίγουρα (τα σοβαρά μαγαζιά) έχουν κέρδος σωστά?
Άρα αν οι "δουλειές" τους έχουν αύξηση γιατί να κάνουν καλύτερη έκπτωση στο ρολόϊ που παράλληλα εμπορεύονται?
Θέλω να πω ότι για μας είναι σημαντικό αλλά μη ξεχνάτε ότι είμαστε μια πολύ μικρή μειοψηφία που ασχολούμαστε με το ρολόϊ!

Φιλικά
Νίκος
Χρόνου Φείδου!
Άβαταρ μέλους
markosgr28
moderator

omegasnik έγραψε:
jimko7 έγραψε:

Φιλικά
Νίκος
Δημήτρη δεν εννοώ μόνο την αύξηση της τιμής του χρυσού!
Ακόμη κι από κει να το δεις όμως εγώ απλά κάνω την εξής σκέψη:
ένα προϊόν γίνεται ακριβότερο όταν γίνεται μεγαλύτερη η ζήτησή του σωστά? (νόμος προσφοράς και ζήτησης)
συνεπώς ο χρυσός έχει μεγαλύτερη ζήτηση και έτσι αυξάνεται η τιμή του!
Ποιοι πουλάνε χρυσό, τι μαγαζιά εμπορεύονται πολύτιμα μέταλα?
Σε κάθε αγοραπωλησία σίγουρα (τα σοβαρά μαγαζιά) έχουν κέρδος σωστά?
Άρα αν οι "δουλειές" τους έχουν αύξηση γιατί να κάνουν καλύτερη έκπτωση στο ρολόϊ που παράλληλα εμπορεύονται?
Θέλω να πω ότι για μας είναι σημαντικό αλλά μη ξεχνάτε ότι είμαστε μια πολύ μικρή μειοψηφία που ασχολούμαστε με το ρολόϊ!

Φιλικά
Νίκος
Φίλε Νίκο δε θα συμφωνήσω με το σκεπτικό της απάντησης σου αυτής. Ο χρυσός ανεβαίνει παγκοσμίως ως μέταλλο, όχι από τα μαγαζιά που τον εμπορεύονται και πουλάνε και ρολόγια. Επίσης, οι τιμές των ρολογιών ανεβαίνουν από τις εταιρίες που τα κατασκευάζουν, οι οποίες εμφανώς τουλάχιστον δεν εμπορεύονται και χρυσό.

Φιλικά,
Μάρκος
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
omegasnik

Φίλε Μάρκο,

αν δει κανείς τη μεγάλη εικόνα ο νόμος προσφοράς και ζήτησης καθορίζει την τιμή όλων των προϊόντων, δεν υπονοώ φυσικά τα μαγαζιά που τον εμπορεύονται αλλά σίγουρα και αυτά κερδίζουν από την όποια αύξηση στην τιμή του αποθέματός τους!
Επίσης είμαι βέβαιος ότι η παγκοσμιοποίηση της αγοράς αν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να δώσει πνοή και σε ελληνικές εταιρίες με έδρα στην Ελλάδα ακόμη και εμπορίας ρολογιών! Η αγορά πάντα βρίσκει το δρόμο της!
Τέλος, σίγουρα γενικά η αγορά έχει πάθει σοβαρή ζημιά, ΑΛΛΑ νομίζω ότι αυξάνεται ο κόσμος που αποζητά να επενδύσεις σε χρυσές λίρες ας πούμε! Αυτή την αίσθηση έχω και σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνω ότι εμείς οι ωρολογόφιλοι είμαστε πολύ λίγοι σε πλήθος για να επηρεάσουμε συμπεριφορές εμπόρων που οι περισσότεροι εξ αυτών δεν έχουν ούτε το 50% των γνώσεων των ωρολογόφιλων του φόρουμ μας (κατά μέσο όρο)!

Φιλικά
Νίκος
Χρόνου Φείδου!
Άβαταρ μέλους
omegasnik

Για να δώσω ένα πρακτικό παράδειγμα, σε κάποιο γάμο αν υπάρχει η δυνατότητα ο γαμπρός και πάλι ρολόϊ ROLEX θα πάρει χωρίς να ξέρει τι φοράει αλλά μόνο το όνομα! Πως λοιπόν θα πεις σε κάποιον έμπορο της επαρχίας να σταματήσει αυτήν την τακτική και να σκεφτεί την υπάρχουσα κρίση και να μειώσει τις τιμές του! Όσο υπάρχουν αγοραστές που δίνουν ότι ζητούν οι έμποροι οι τιμές θα είναι εκεί που βρίσκονται τώρα... για να μην αναφερθώ στην αγορά της ανατολής όπου ήδη δραστηριοποιούνται αρκετοί ...
Φιλικά
Νίκος
Χρόνου Φείδου!
Άβαταρ μέλους
markosgr28
moderator

omegasnik έγραψε:Φίλε Μάρκο,

αν δει κανείς τη μεγάλη εικόνα ο νόμος προσφοράς και ζήτησης καθορίζει την τιμή όλων των προϊόντων, δεν υπονοώ φυσικά τα μαγαζιά που τον εμπορεύονται αλλά σίγουρα και αυτά κερδίζουν από την όποια αύξηση στην τιμή του αποθέματός τους!
Επίσης είμαι βέβαιος ότι η παγκοσμιοποίηση της αγοράς αν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να δώσει πνοή και σε ελληνικές εταιρίες με έδρα στην Ελλάδα ακόμη και εμπορίας ρολογιών! Η αγορά πάντα βρίσκει το δρόμο της!
Τέλος, σίγουρα γενικά η αγορά έχει πάθει σοβαρή ζημιά, ΑΛΛΑ νομίζω ότι αυξάνεται ο κόσμος που αποζητά να επενδύσεις σε χρυσές λίρες ας πούμε! Αυτή την αίσθηση έχω και σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνω ότι εμείς οι ωρολογόφιλοι είμαστε πολύ λίγοι σε πλήθος για να επηρεάσουμε συμπεριφορές εμπόρων που οι περισσότεροι εξ αυτών δεν έχουν ούτε το 50% των γνώσεων των ωρολογόφιλων του φόρουμ μας (κατά μέσο όρο)!

Φιλικά
Νίκος
Φίλε Νίκο,

Συμφωνώ απολύτως με τις απόψεις αυτές. Αυτό που δε μου είναι ακόμα σαφές είναι πως συνδέεται η αγορά του χρυσου με αυτή των ρολογιών.

Φιλικά,
Μάρκος
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
omegasnik

Φίλε Μάρκο,

τα ρολόγια ίσως είναι μια "παράπλευρη απώλεια" ...
σκέψου επίσης το εξής:
Ας πούμε ότι είμαστε η SOLEX και πουλάμε ρολόγια παγκοσμίως. Συνολικά παρουσιάζεται αύξηση 10% αλλά σε μια χώρα υπάρχει ραγδαία πτώση λόγω κρίσης! Τι κάνουμε? Μειώνουμε στη χώρα αυτή τις τιμες? ΟΧΙ. Απλά οι έμποροι προκειμένου να πουλήσουν κάνουν καλύτερες εκπτώσεις αν αναφέρονται στην τοπική αγορά ή πουλάνε μέσω INTERNET στη γειτονική χώρα και βγάζουν τα λεφτά που θέλουν ...

Φιλικά
Νίκος
Χρόνου Φείδου!
jimko7
Has thanked: 2 times
Been thanked: 16 times

Δημοσίευση από jimko7 »

Μάλλον φύγαμε απο το θέμα..Τα ρολόγια τελικά γιατί ακριβαίνουν??Ιδού η απορία..
Όχι βέβαια γιατι ανέβηκε ο χρυσός..το δολάριο, η αγγλική λίρα,το γεν, η τούρκικη λίρα κλπ...ουδεμία σχέση νομίζω.
Και επίσης το παράπλευρη απώλεια..δε μου κολλάει ρε Νίκο..

Δηλ. αν ένα μαγαζί πουλαέι 1 είδος και αυτό πάρει αύξηση...θα αυξήσει το μαγαζί τις τιμές και στα άλλα του είδη?Πως σχετίζεται το 1 με το άλλο??
Τεσπα..ο καθενας δίνει τις δικές του απόψεις ;)
ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΕικόναΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
markosgr28
moderator

omegasnik έγραψε:Για να δώσω ένα πρακτικό παράδειγμα, σε κάποιο γάμο αν υπάρχει η δυνατότητα ο γαμπρός και πάλι ρολόϊ ROLEX θα πάρει χωρίς να ξέρει τι φοράει αλλά μόνο το όνομα! Πως λοιπόν θα πεις σε κάποιον έμπορο της επαρχίας να σταματήσει αυτήν την τακτική και να σκεφτεί την υπάρχουσα κρίση και να μειώσει τις τιμές του! Όσο υπάρχουν αγοραστές που δίνουν ότι ζητούν οι έμποροι οι τιμές θα είναι εκεί που βρίσκονται τώρα... για να μην αναφερθώ στην αγορά της ανατολής όπου ήδη δραστηριοποιούνται αρκετοί ...
Φιλικά
Νίκος
Ναι, έτσι είναι, αλλά μόνο με αυτούς μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει η αγορά ρολογιού? Νομίζω είναι εντυπωσιακό αν ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
markosgr28
moderator

omegasnik έγραψε:Φίλε Μάρκο,

τα ρολόγια ίσως είναι μια "παράπλευρη απώλεια" ...
σκέψου επίσης το εξής:
Ας πούμε ότι είμαστε η SOLEX και πουλάμε ρολόγια παγκοσμίως. Συνολικά παρουσιάζεται αύξηση 10% αλλά σε μια χώρα υπάρχει ραγδαία πτώση λόγω κρίσης! Τι κάνουμε? Μειώνουμε στη χώρα αυτή τις τιμες? ΟΧΙ. Απλά οι έμποροι προκειμένου να πουλήσουν κάνουν καλύτερες εκπτώσεις αν αναφέρονται στην τοπική αγορά ή πουλάνε μέσω INTERNET στη γειτονική χώρα και βγάζουν τα λεφτά που θέλουν ...

Φιλικά
Νίκος
Ναι, αλλά αυτό κάνουν σήμερα οι έμποροι εδώ? Όχι, αυξάνουν τις τιμές. Για αυτό μου κάνει εντύπωση.
Εικόνα
Απάντηση