ORIENT MAKO vs GOLANA

Στην ενότητα αυτή τα μέλη μπορούν να ρωτούν σχετικά με την επιλογή ωρολογίων
Άβαταρ μέλους
DragonAce
Has thanked: 184 times
Been thanked: 225 times

Re: ORIENT MAKO vs GOLANA

Δημοσίευση από DragonAce »

Θα πρότεινα να διαβάσεις όσα περισσότερα reviews των ρολογιών μπορείς κ στο τέλος να ζυγίσεις τα υπερ κ κατά με βάση τα δικά σου κριτήρια κ στο τέλος να επιλέξεις.
Αίσθησή μου είναι ότι η ζυγαριά γέρνει ελάχιστα υπερ του μάκο (χωρίς να το ξέρω το ρολόι)...Φυσικά κ το σπυρί που έχει στη κάσα στις 2 μμ είναι ένα θεματάκι...Επίσης θα σου προτεινα να μαζέψει λίγο χρήμα παραπάνω κ να πας στο big mako 7500 που ειναι πολύ ανώτερο κ από τα 2, εφόσον φυσικά ο καρπός σου δέχεται 44αρα διάμετρο...
καλιά στα όρη μοναχός στο δάσος με τσι πρίνους, παρά σε κήπο με πολλούς ψεύτικους άσπρους κρίνους
Άβαταρ μέλους
tzistsam
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δημοσίευση από tzistsam »

Φίλε εγώ έχω το 7500 και είμαι μια χαρά ικανοποιημένος εκτός από το lume (πολύ αχνό). Από ποιότητα - χρονομετρία απόλυτα ικανοποιημένος. Σε άλλους αρέσει το κουμπί στο 2 σ' άλλους όχι. Δεν το θεωρούν "καταδυτικό". Από την άλλη, όπως αναφέρει ο Σπύρος, τα pro diver είναι homage rolex. Από ποιότητα όπως βλέπεις δεν έχουν θέματα. Εγώ σκέφτομαι να χτυπήσω κανένα με τον NΗ25a, ήτοι τον 7s25a της Σέικο. Απλά αυτά βγαίνουν πιο ακριβά από τα αντίστοιχα με miyota.
Άβαταρ μέλους
DragonAce

να συμπληρώσω στον Ηλία ότι η σειρά 9937 βγαίνει με ΕΤΑ 2824

http://www.consumerwatchreviews.com/inv ... tic-watch/

http://invictamenswatch.org/invicta-pro ... 8926-8932/
καλιά στα όρη μοναχός στο δάσος με τσι πρίνους, παρά σε κήπο με πολλούς ψεύτικους άσπρους κρίνους
Άβαταρ μέλους
markosgr28
moderator
Has thanked: 23 times
Been thanked: 5176 times

Δημοσίευση από markosgr28 »

tzistsam έγραψε: Εγώ σκέφτομαι να χτυπήσω κανένα με τον Nh25a, ήτοι τον 7s25a της Σέικο. Απλά αυτά βγαίνουν πιο ακριβά από τα αντίστοιχα με miyota.
Σε ποιο ρολόι αναφέρεσαι? Τα pro diver Invicta βγαίνουν από ότι ξέρω με miyota και ETA. Βγαίνουν και με κάποιο άλλο μηχανισμό?
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
tzistsam

Ναι Σπύρο. Ξέρω ότι βγαίνουν και με ΕΤΑ, αλλά νομίζω ξεφεύγουμε σε χρήματα και πιστεύω ότι στα χρήματα που βγαίνουν οι ΕΤΑ, μπορούμε να βρούμε και άλλες εναλλακτικές. Απλά σε ένα επίπεδο βαριά 150 ευρώ, παίζουμε με συγκεκριμένα "χαρτιά" (Seiko, Citizen, Orient, Invicta). Αν είναι να δώσω 300-400 ευρώ, βλέπω άλλες εταιρίες π.χ. Laco, Steinhart, tissot, hamilton. Εδώ με 200 ευρουλάκια πέρνεις B-uhr από Laco (με τον miyota) και είσαι μια χαρά και από ποιότητα και από ιστορικότητα της εταιρείας. :good:
Άβαταρ μέλους
markosgr28
moderator

tzistsam έγραψε:Ναι Σπύρο. Ξέρω ότι βγαίνουν και με ΕΤΑ, αλλά νομίζω ξεφεύγουμε σε χρήματα και πιστεύω ότι στα χρήματα που βγαίνουν οι ΕΤΑ, μπορούμε να βρούμε και άλλες εναλλακτικές.
Θα συμφωνήσω, στα χρήματα του Invicta με ΕΤΑ υπάρχουν κατά τη γνώμη μου καλύτερες επιλογές. Όσο καλή αγορά θεωρώ ότι είναι με miyota, τόσο δε θα έπαιρνα με τίποτα την έκδοση με ΕΤΑ.

Ο φίλος Σπύρος από ότι κατάλαβα ανέφερε ότι βγαίνουν με ΕΤΑ, γιατί δεν είχε αναφερθεί εδώ. Φίλε Σπύρο, όσο για την πιστοποίηση που αναφέρεις, στη δική μου όλα τα ίδια της φαίνονται...Και καλό και κακό. Καλό, γιατί δεν αντιλαμβάνεται νέες αγορές, παρά μόνο όταν έρχεται ο ταχυδρόμος και δεν είμαι σπίτι και κακό, γιατί αν αντιληφθεί μια ακριβή αγορά, δεν αντιλαμβάνεται γιατί κοστίζει τόσο...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
tzistsam

Εγώ την πιστοποίηση πάλι την λαμβάνω από την γυναίκα. Για ρολόγια δεν καίγεται καθόλου. Καρφάκι μιλάμε. Μουρμούρα μόνο ... Τί είναι αυτό. Και άλλο πήρες? Δεν σε φτάνουν αυτά που έχεις? Κ.τ.λ. Το βουλώνει μόνο όταν αναφέρω την τιμή.
Άβαταρ μέλους
DragonAce

Μάρκο, Ηλία συμφωνώ μαζί σας στην πιστοποιήση αλλά επιτρέψτε μου να διαφωνήσω περι ΕΤΑ κ Ινβίκτα.
Δεν κοστίζουν 300-400 ευρώ αλλά πολύ λιγότερο.
Αν μου βρείτε ρολόι με ελβετικό μηχανισμό στα 200-220 ευρώ θα βγάλω το καπέλο!!! Μάλιστα στην 9937 έκδοση το ρολόι είναι βελτιωμένο στα σημεία, πχ κλασπ μπρασελέ, φινίρισμα, ορυκτό κρύσταλλο κλπ ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο την αξία του κ τη σχέση ποιότητας-τιμής.
Το βρίσκω εξαιρετική επιλογή!!!

http://cgi.ebay.com/Invicta-Mens-9937OB ... 174wt_1139

Άβαταρ μέλους
thomas69

Δημοσίευση από thomas69 »

Στην τιμή του Invicta που αναφέρεστε κάνει η ΕΤΑ μόνο σαν μηχανή.
Νομίζω ότι τα Invicta χρησιμοποιούν Sellita μηχανισμούς που θεωρούνται υποδεέστεροι από της ETA.
Ίσως να βγήκαν κάποια κομμάτια παλαιότερα με ΕΤΑ.

Προσωπικά το συγκεκριμένο Invicta όπως και τα περισσότερα wannabe submariners δεν μου λέει κάτι σχεδιαστικά αλλά και ούτε μηχανικά έχει να προσφέρει κάτι παραπάνω.

Mako ασυζητητί
ΕικόναΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
markosgr28
moderator

thomas69 έγραψε:Στην τιμή του Invicta που αναφέρεστε κάνει η ΕΤΑ μόνο σαν μηχανή.
Νομίζω ότι τα Invicta χρησιμοποιούν Sellita μηχανισμούς που θεωρούνται υποδεέστεροι από της ETA.
Ίσως να βγήκαν κάποια κομμάτια παλαιότερα με ΕΤΑ.

Προσωπικά το συγκεκριμένο Invicta όπως και τα περισσότερα wannabe submariners δεν μου λέει κάτι σχεδιαστικά αλλά και ούτε μηχανικά έχει να προσφέρει κάτι παραπάνω.

Mako ασυζητητί
Δεν ξέρω αν τα σύγχρονα Invicta έχουν Sellita, τα παλαιότερα όμως έχουν ΕΤΑ. Παρόλα αυτά και οι Sellita δε θεωρούνται υποδεέστεροι από της ETA. Θεωρούνται αντίστοιχοι, από ότι έχω διαβάσει λεπτομερώς στο εξωτερικό. Μάλιστα κάποια εξαρτήματα μπορούν να τοποθετηθούν από τον ένα μηχανισμό στον άλλο.
Εικόνα
Απάντηση