Απο τα πολλα στα λιγα

Στην ενότητα αυτή τα μέλη μπορούν να ρωτούν σχετικά με την επιλογή ωρολογίων
Άβαταρ μέλους
thanasisn
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Re: Απο τα πολλα στα λιγα

Δημοσίευση από thanasisn »

αγοραζω παντα μετα απο αρκετη ερευνα και πολλη σκεψη και μονο οταν σιγουρευτω οτι το θελω πραγματικα!!!!
ξερωντας οτι η επιλογη μου ειναι συνειδητοποιημενη ελαχιστοποιουνται οι πιθανοτητες να να το αποχωρηστω στο μελλον!
γενικα δε μου αρεσει να πουλαω τα πραγματα μου. θελω καποιο νεο ρολοι;θα κανονισω τα οικονομικα μου για να το αποκτησω...
δε θα θυσιασω καποιο αλλο...
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής
Has thanked: 40364 times
Been thanked: 8780 times

Δημοσίευση από Megalos »

φιλε Θαναση θα ελεγα οτι ακριβως το ιδιο με σενα κανω και εγω
τουλαχιστον μεχρι τωρα ...
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Άβαταρ μέλους
thanasisn

Megalos έγραψε: τουλαχιστον μεχρι τωρα ...
δε θα ηθελα να φανω απολυτος....
τουλαχιστον μεχρι τωρα...γιατι ολα αλλαζουν...
Άβαταρ μέλους
eisenberg
sensei
Has thanked: 1049 times
Been thanked: 1287 times

Δημοσίευση από eisenberg »

thanasisn έγραψε:αγοραζω παντα μετα απο αρκετη ερευνα και πολλη σκεψη και μονο οταν σιγουρευτω οτι το θελω πραγματικα!!!!
ξερωντας οτι η επιλογη μου ειναι συνειδητοποιημενη ελαχιστοποιουνται οι πιθανοτητες να να το αποχωρηστω στο μελλον!
Αγοραζεις λοιπον ρολογια μετα απο ωριμη σκεψη.Και αν στην πορεια βρεις καποιο εξαιρετικο μοντελο που σου αρεσει παρα πολυ,αλλα τα οικονομικα σου απαιτουν να θυσιασεις κανα δυο κομματια?Κομματια που σου αρεσουν και δεν τα εχεις βαρεθει ακομη,αλλα μπροστα στο νεο και ακριβοτερο ποθο ωχριουν!Τοτε θα πουλουσες? :?
Ψάχνω για το τέλειο ρολόι...ελπίζω να μην το βρω ποτέ!
Άβαταρ μέλους
thanasisn

eisenberg έγραψε:
thanasisn έγραψε:αγοραζω παντα μετα απο αρκετη ερευνα και πολλη σκεψη και μονο οταν σιγουρευτω οτι το θελω πραγματικα!!!!
Αγοραζεις λοιπον ρολογια μετα απο ωριμη σκεψη.Και αν στην πορεια βρεις καποιο εξαιρετικο μοντελο που σου αρεσει παρα πολυ,αλλα τα οικονομικα σου απαιτουν να θυσιασεις κανα δυο κομματια?Κομματια που σου αρεσουν και δεν τα εχεις βαρεθει ακομη,αλλα μπροστα στο νεο και ακριβοτερο ποθο ωχριουν!Τοτε θα πουλουσες? :?
δεν θα τα αποχωριζομουνα...θα εκανα υπομονη για να αποκτησω τον καινουριο ποθο...
σε μια τετοια κατασταση βρισκομαι και τωρα...κανω ομως υπομονη...
Άβαταρ μέλους
markosgr28
moderator
Has thanked: 23 times
Been thanked: 5178 times

Δημοσίευση από markosgr28 »

Πολύ ενδιαφέρον θέμα!

Προσωπικά πολλά ρολόγια που είχα στο παρελθόν, είχα πει όταν τα πήρα ότι δεν πρόκειται να τα δώσω ποτέ και τελικά τα έδωσα, ομολογουμένως κάποια με μισή καρδιά! Τώρα πια δεν το σκέφτομαι και τελικά μάλλον δεν έχω μετανιώσει, γιατί τα έδωσα στις περισσότερες περιπτώσεις για να πάρω κάτι άλλο που μου είχε μπει στο μάτι εκείνη την περίοδο. Τον τελευταίο καιρό άλλαξα κάπως νοοτροπία και έδωσα και κάποια που μου άρεσε που τα είχα, αλλά δεν τα φορούσα, γιατί αποφάσισα να κρατάω μόνο αυτά που φοράω, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.

Στον αποχωρισμό λοιπόν βοηθάει η προσμονή για το νέο που θα έρθει. Σε κάποιες περιπτώσεις βέβαια είναι πιο εύκολος, όταν αλλάζουν τα γούστα (σε εμένα συμβαίνει συχνά) ή όταν επιλέγω κάτι που δεν είναι αυτό που θέλω (μου έχει τύχει 1-2 φορές σε αγορές από δίκτυο, όπου δεν είχα τη δυνατότητα να δοκιμάσω πριν πάρω τα συγκεκριμένα ρολόγια).

Στο δεύτερο ερώτημα, σίγουρα χάνεις κάποια χρήματα τουλάχιστον. Το ποσό εξαρτάται από το ρολόι (κατηγορία, μάρκα, κατάσταση). Προσωπικά τα λιγότερα χρήματα τα έχω χάσει από Seiko ρολόγια. Σε κάποια που ήξερα ότι είναι λιγότερο εμπορικά και έτυχε να τα πουλάω σε περιόδους όπου ήθελα απεγνωσμένα κάτι άλλο, έχασα αρκετά χρήματα. Θα έλεγα προσωπικά σε αυτά που έχω δώσει χάνω από 10-50%.

Αν αξίζει τον κόπο? Θα έλεγα ναι, παρά τη μεγάλη χασούρα σε ορισμένες περιπτώσεις. Προσωπικά τα γούστα μου στα ρολόγια αλλάζουν και δε θα μπορούσα να σκεφτώ ότι θα έχω τα ίδια ρολόγια για μεγάλο διάστημα. Τον τελευταίο καιρό πάντως σκέφτομαι πολύ περισσότερο να πάρω κάποιο ρολόι σε σχέση με παλαιότερα, όπου δεν το πολυσκεφτόμουν, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις έπαιρνα ρολόγια με χαμηλότερο κόστος από ότι σήμερα. Αυτό που πάντα με ανησυχεί είναι μέχρι να παραλάβει ο αγοραστής το ρολόι μου και να μου πει ότι είναι όλα εντάξει, γιατί, παρόλο που πάντα προσπαθώ για το καλύτερο και να είμαι όσο πιο ειλικρινής γίνεται, υπάρχουν και πολλοί κακοπροαίρετοι και περίεργοι για τη δική μου λογική. Αυτό με προβληματίζει περισσότερο και δεν ξέρω αν αξίζει τόσο τον κόπο, παρά η χασούρα των χρημάτων. Όταν παίρνω κάτι καινούργιο, σημαίνει ότι όλη αυτή η διαδικασία (πληρωμή, πακετάρισμα, αποστολή, παραλαβή, επιβεβαίωση ότι είναι όλα εντάξει) έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς και γενικά την ξεχνάω.

Πάντως το λιγότερα και καλύτερα δεν είναι γενικός κανόνας σε εμένα. Θέλω να έχω λιγότερα, αλλά θέλω να έχω και φτηνότερα ρολόγια, τα οποία χρησιμοποιούνται σε συγκεκριμένες περιστάσεις. Π.χ. Δε θα μπορούσα να σκεφτώ ότι θα πήγαινα στη θάλασσα με Doxa (είχα 2 στο παρελθόν), παρόλο που είναι φτιαγμένο για αυτό το σκοπό. Στη θάλασσα vostok amphibian ή παλαιότερα Citizen divers και αυτά φτιαγμένα για αυτό το σκοπό, αλλά αν κάτι δεν πάει καλά, δε θα με πολυπειράξει...παρόλο που μου αρέσει πολύ που τα έχω.

Προσωπικά πάντως, όπως έχω γράψει και άλλες φορές, την παρούσα περίοδο έχω μαζέψει χρήματα για κάτι σχετικά καλό, πουλώντας ρολόγια που είχα, αλλά, λόγω της κατάστασης, όπου κάθε μέρα αλλάζουν τα δεδομένα, διστάζω να προχωρήσω στην αγορά, γιατί δεν ξέρω αν και πότε θα μου χρειαστούν τα χρήματα αυτά.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής

Δημοσίευση από Megalos »

Μαρκο πολυ ενδιαφερουσες οι τοποθετησεις σου ... θα ελεγα οτι συμφωνω μαζι σου στα περισσοτερα ...
Άβαταρ μέλους
ACIDBLACK
Τοποθεσία: οπου εχειο ζεστη σκονη και υγρασια την ημερα και τσουχτερο κρυο την νυχτα.
Has thanked: 4 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από ACIDBLACK »

δεν πουλαω ουτε ενα .....αλλα απο εδω και περα ...ειναι πολυ λιγα τα ρολογια που θα αγορασω γιατι απλα ανεβαινω κατηγορια ....και γιαπωνεζικα ρολογια με 1500 χιλιαρικαο δεν παιρνεις μερα παρα μερα .....
η σοβαροτητα ειναι η ασπιδα των ηλιθιων
-Montesqueieu
η σοβαροτητα συνιστα καταφανεστατο συμπτωμα δυσπεψιας
-Friedrich Nietzhe
Άβαταρ μέλους
Megalos
Διαχειριστής

Δημοσίευση από Megalos »

Ιδομενεα για Grand ιαπωνεζικα πας :magn:
stavros_ch
Has thanked: 2 times
Been thanked: 135 times

Δημοσίευση από stavros_ch »

Μαρκο πολυ ενδιαφερον το ποστ σου φιλε :sh:
Απάντηση