Δημητρη τωρα ειδα το θεμα ..Blackbird έγραψε:Δημήτρη για ποιον τύπο ενδιαφερεσαι; Η κουζίνα έχει πολλούς τύπους κάθε τύπος τις παραλλαγές του και κάθε παραλλαγή διαφορετικά μήκη. Όμως το κυριότερο μαχαίρι είναι του σεφ (chef's knife) ή Γαλλικό μαχαίρι. Τα πιο συνηθισμένα είναι των 15 και 20 πόντων ή 6 και 8 ιντσών. Η Γιαπωνέζικη παραλλαγή του είναι το μαχαίρι Σαντόκου, σαν αυτό που εδειξες. Είναι πολυ καλή εναλλακτική για μαχαίρι σεφ.
Εγώ χρησιμοποιώ ένα σεφ 6' της Global, δύο σεφ 8' ένα της Shun κι ένα της Calphalon κι ένα σεφ 10' Porsche Design της Croma.
Στα λεφτά που θέλεις καλή είναι η Calphalon.
μπραβο ευχαριστουμε σε για τις ενδιαφερουσες κουζινικες πληροφοριες ... να εμπλουτιζω τις γνωσεις μου