Συνταγες
- Megalos
- Διαχειριστής
- Δημοσιεύσεις: 43134
- Εγγραφή: Τετ Μάιος 13, 2009 3:05 am
- Τοποθεσία: Athens
- Has thanked: 40286 times
- Been thanked: 8766 times
Re: Συνταγες
Δημητρη ευχαριστω για την ωραιοτατη συνταγη και παρουσιαση ...
εγω στην ηλικια σου ειχα πετυχει στην Ευβοια (Γουβες) μια -κατα τυχη πιστευω - και την εκανα σουπα
Γιαννη που χαθηκες φιλαρα ... ακουσες για φαγητο και φανηκες
εγω στην ηλικια σου ειχα πετυχει στην Ευβοια (Γουβες) μια -κατα τυχη πιστευω - και την εκανα σουπα
Γιαννη που χαθηκες φιλαρα ... ακουσες για φαγητο και φανηκες
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Re: Συνταγες
joman έγραψε:Ακάθεκτος ο Δημήτρης !
Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ σμέρνα, αλλά για να το λέει ο επίσημος σεφ μας, δεν υπάρχει αμφιβολία
Προφανώς δεν με βλέπω να τη δοκιμάζω ούτε και στο άμεσο μέλλον, εκτός και αν την πουλάνε κατεψυγμένη
.....Αν βρεις Γιαννη δοκιμασε....αξιζει....
..... .......και σουπα,. πολυ ωραια.....Megalos έγραψε:Δημητρη ευχαριστω για την ωραιοτατη συνταγη και παρουσιαση ...
εγω στην ηλικια σου ειχα πετυχει στην Ευβοια (Γουβες) μια -κατα τυχη πιστευω - και την εκανα σουπα
Γιαννη που χαθηκες φιλαρα ... ακουσες για φαγητο και φανηκες
....... ....κανονικα.....
Re: Συνταγες
...Σπιτικο ταμπασκο....''Του Μητσου''....
Θελουμε ξυδι μπαλσαμικο λευκο...πιπεριες τσιλι....αλατι χοντρο...και μαυρη ζαχαρη...
-(Οι αναλογιες ειναι αναλογα τα γουστα του καθενος)-
Εγω χρησιμοποιω...250ml ξυδι...με σαραντα πιπεριες τσιλι....
..... και καμια 10αρια πρασινες καυτερες...ετσι για χρωμα....
....κοβουμε τις πιπεριες σε κομματια..
....αν βαλουμε πρασινες θελουν ξεσποριασμα....
-δεν ειναι ασχημη ιδεα η χρηση γαντιων ,..ακομα και μασκας...εχουν απιστευτες αναθυμιασεις-.. ...
...σε ενα μπολ στρωνουμε 2 κουταλιες της σουπας αλατι χοντρο...
....ριχνουμε μεσα τις πιπεριες και παλι 2 κουταλιες αλατι απο πανω...
....σκεπαζουμε με το ξυδι,κλεινουμε το μπολ ,και τις αφηνουμε 24 ωρες στο ψυγειο....
Μετα το μονο που μενει ...ειναι να προσθεσουμε 2-3 κουταλιες της σουπας μαυρη ζαχαρη....
...να βρασουμε το μειγμα για 10-15 λεπτα σε πολυ χαμηλη φωτια,με σκεπασμενο κατσαρολακι...
...επειτα το περναμε απο το μπλεντερ..
.....και μολις κρυωσει ειναι ετοιμο...
....
Θελουμε ξυδι μπαλσαμικο λευκο...πιπεριες τσιλι....αλατι χοντρο...και μαυρη ζαχαρη...
-(Οι αναλογιες ειναι αναλογα τα γουστα του καθενος)-
Εγω χρησιμοποιω...250ml ξυδι...με σαραντα πιπεριες τσιλι....
..... και καμια 10αρια πρασινες καυτερες...ετσι για χρωμα....
....κοβουμε τις πιπεριες σε κομματια..
....αν βαλουμε πρασινες θελουν ξεσποριασμα....
-δεν ειναι ασχημη ιδεα η χρηση γαντιων ,..ακομα και μασκας...εχουν απιστευτες αναθυμιασεις-.. ...
...σε ενα μπολ στρωνουμε 2 κουταλιες της σουπας αλατι χοντρο...
....ριχνουμε μεσα τις πιπεριες και παλι 2 κουταλιες αλατι απο πανω...
....σκεπαζουμε με το ξυδι,κλεινουμε το μπολ ,και τις αφηνουμε 24 ωρες στο ψυγειο....
Μετα το μονο που μενει ...ειναι να προσθεσουμε 2-3 κουταλιες της σουπας μαυρη ζαχαρη....
...να βρασουμε το μειγμα για 10-15 λεπτα σε πολυ χαμηλη φωτια,με σκεπασμενο κατσαρολακι...
...επειτα το περναμε απο το μπλεντερ..
.....και μολις κρυωσει ειναι ετοιμο...
....
-
- Δημοσιεύσεις: 7836
- Εγγραφή: Παρ Νοέμ 06, 2009 4:55 pm
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 135 times
- Georges
- Δημοσιεύσεις: 9294
- Εγγραφή: Πέμ Μάιος 14, 2009 1:25 pm
- Τοποθεσία: όπου γη και πατρίς
- Has thanked: 1135 times
- Been thanked: 1475 times
Re: Συνταγες
Δημήτρη τι να πω...μπράβο για το μεράκι σου!!!
Φιλικά Γιώργος
Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!
* ΔΩΡΟ = ΔΩρητής ΡΟλογιών
* ΔΩΡΟ = ΔΩρητής ΡΟλογιών
- Megalos
- Διαχειριστής
- Δημοσιεύσεις: 43134
- Εγγραφή: Τετ Μάιος 13, 2009 3:05 am
- Τοποθεσία: Athens
- Has thanked: 40286 times
- Been thanked: 8766 times
Re: Συνταγες
Δημητρη ευγε .... τυφλα να εχουν τα τηλεοπτικα chef ...
Το watchfunclub στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Facebook: https://www.facebook.com/groups/118633621493682/
Instagram: https://www.instagram.com/watchfunclub/
Re: Συνταγες
Μια μικρη σκορπινα βρεθηκε μπροστα μου...
....απο το καμακι στη κατσαρολα λοιπον...
.....Ψαροσουπα σκορπινατη...
...Σε μια κατσαρολα βαζουμε πρωτα καροτα πατατες κρεμμυδια ...ολα κομμενα κομματια...
...σελινο....εγω το βαζω ολοκληρο...θα δουμε γιατι...
...και το ψαρι μας πανω πανω,... μεσα σε τουλιπ..(η κοινη μπομπονιερα..)..
...βραζουμε για 20 λεπτα και προσθετουμε 1 ποτηρι του κρασιου ελαιολαδο...
...αλατι πιπερι..
...εγω βαζω και λιγο κουρκουμα...και καμια πιπεριτσα καυτερη ετσι για γευση'''
....μετα απο δεκα λεπτα το ψαρι βγαινει..
...το ξεκοκαλιζουμε και μπαινει σε μπλεντερ...
...εγω βαζω και το σελινο μεσα, γιατι με ενοχλει οταν βρισκω τα φυλλα στα στομα μου...
....αμεσως μετα το μειγμα επιστρεφει στη κατσαρολα οπου..βραζει για 10-15 λεπτα ακομα...
-(Ξερω ασχημο στο ματι...στη γευση ομως...σουπερ'')-
....μολις σβησουμε την φωτια προσθετουμε και τον χυμο απο 2-3 λεμονια...
...και αμεσως μετα σερβιρουμε...
..Υ.Γ. Τωρα αν δεν χορτασουμε..-που ειναι σιγουρο-....παραγγελνουμε σουβλακια απο εξω...
....απο το καμακι στη κατσαρολα λοιπον...
.....Ψαροσουπα σκορπινατη...
...Σε μια κατσαρολα βαζουμε πρωτα καροτα πατατες κρεμμυδια ...ολα κομμενα κομματια...
...σελινο....εγω το βαζω ολοκληρο...θα δουμε γιατι...
...και το ψαρι μας πανω πανω,... μεσα σε τουλιπ..(η κοινη μπομπονιερα..)..
...βραζουμε για 20 λεπτα και προσθετουμε 1 ποτηρι του κρασιου ελαιολαδο...
...αλατι πιπερι..
...εγω βαζω και λιγο κουρκουμα...και καμια πιπεριτσα καυτερη ετσι για γευση'''
....μετα απο δεκα λεπτα το ψαρι βγαινει..
...το ξεκοκαλιζουμε και μπαινει σε μπλεντερ...
...εγω βαζω και το σελινο μεσα, γιατι με ενοχλει οταν βρισκω τα φυλλα στα στομα μου...
....αμεσως μετα το μειγμα επιστρεφει στη κατσαρολα οπου..βραζει για 10-15 λεπτα ακομα...
-(Ξερω ασχημο στο ματι...στη γευση ομως...σουπερ'')-
....μολις σβησουμε την φωτια προσθετουμε και τον χυμο απο 2-3 λεμονια...
...και αμεσως μετα σερβιρουμε...
..Υ.Γ. Τωρα αν δεν χορτασουμε..-που ειναι σιγουρο-....παραγγελνουμε σουβλακια απο εξω...