Αυτό που θα μου άρεσε καλύτεραvaggol έγραψε:Φίλε Μάρκο αν έχεις να επιλέξεις μεταξύ δύο ρολογιών που ανήκουν σε διαφορετικές εταιρείες και κάνουν 100 ευρώ και μία εταιρεία κατασκευάζει πολύπλοκους μηχανισμούς ενώ η άλλη όχι τότε ceteris paribus ποιο ρολόι θα αγόραζες;
Είναι πολύ γενικό αυτό που ρωτάς. Μπορείς να το κάνεις πιο συγκεκριμένο. Αν π.χ. η μια εταιρία είναι η rolex και η άλλη είναι η orient (που βγάζει πολύπλοκους μηχανισμούς) και τα 2 κάνουν 100€, θα έπαιρνα το rolex γιατί θα είχε ενδιαφέρον να παίρνεις rolex με 100€, παρόλο που η orient μια χαρά είναι, χωρίς να σημαίνει ότι αν η rolex βγάλει υποθετικά ένα ρολόι με 100€ θα είναι καλύτερο από το αντίστοιχο orient με 100€. Γενικά λοιπόν αυτό που αναφέρεις το βλέπω πολύ θεωρητικό και δεν μπορώ να απαντήσω συγκεκριμένα.
Στην υποθετική λοιπόν περίπτωση που έχουμε 2 εταιρίες κύρους ή όχι με ρολόγια των 100€, πραγματικά το συγκεκριμένο που αναφέρεις θα μου περνούσε από το μυαλό και ίσως λίγο να με επηρέαζε, αλλά δε θα ήταν σε καμία περίπτωση βασικός λόγος να επιλέξω το ένα ή το άλλο. Θα με επηρέαζε η εικόνα της εταιρίας στην αγορά σε σχέση με την τεχνολογία, την αξιοπιστία και το image της (δεν το αρνούμαι αυτό το τελευταίο). Έτσι βέβαια θα επέλεγα εγώ, κάποιος άλλος ίσως είχε άλλα κριτήρια.
Αν και γενικά στα 100€ θα το έπαιρνα αν μου άρεσε χωρίς πολύ σκέψη. Σε ακριβότερα θα το ανέλυα πολύ και θα σκεφτόμουν και άλλα πράγματα.
Φιλικά,
Μάρκος