Περι Rolex το αναγνωσμα...

Στην ενότητα αυτή τα μέλη μπορούν να ρωτούν σχετικά με την επιλογή ωρολογίων
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
vaggol
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Περι Rolex το αναγνωσμα...

Δημοσίευση από vaggol »

Ναι ας ανοίξουμε άλλο θέμα για το μηχανισμό αυτό καθ' εαυτόν. Θέλω να μάθω ποια είναι η προσφορά της Rolex στην ωρολογοποιία αυστηρά στο κομμάτι του μηχανισμού.

Φιλικά
Ευάγγελος
aris911
Been thanked: 285 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aris911 »

Αγαπητέ Βαγγέλη σχετικά με τις απορίες σου έχω να πω τα εξής.
Όλα τα ρολόγια τα οποία κυκλοφορούν σχετικά (άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο γνωστά) είναι σχετικά υπέρ-τιμημένα άσχετα αν έχουν ποιότητα η όχι.
Σαφώς τα rolex έχουν πάρα πολύ καλή ποιότητα. Αυτό φαίνεται αν παρακολουθήσεις κάποια video των εταιρειών που υπάρχουν στο youtube.
Εκεί θα δεις τον τρόπο που κατασκευάζονται τα ρολόγια.
Ένα ρολόι δεν είναι μόνο η μηχανή αλλά ένα σύνολο που αποτελείτε και από το καντράν, δείκτες κλπ. Άρα έτσι πρέπει να το δεις.
Από εκεί και πέρα εσύ δεν μπορείς να καταλαβης αν υπάρχει ποιότητα η όχι παρά να υποθέσεις ότι αυτό συμβαίνει. Αυτό θα το δη ένας τεχνικός που μπορεί να καταλαβη την διαφορά τις ποιότητας των μετάλλων, το φινίρισμα της μηχανής αλλά και του κασσωματος, το πάχος του μετάλλου στις ρόδες το πόσα εξαρτήματα γίνονται με το χέρι αλλά και αν φινιρωνται με το χέρι και άλλα πολλά. Ξέρεις όταν βλέπεις πολλά ρολόγια στον πάγκο της επισκευης όταν έρχεται ένα ρολόι καλής ποιότητας το καταλαβαινης αμέσως.
Πάντως μέχρι τώρα ποιότητα ρολογιού που ξεπερνά πολλά σημερινά ρολόγια έχω δει σε ένα παλιό ρολόι που έχω για restoration (πρώτη φορά είδα ρολόι, μέχρι τότε το είχα ακούσει ότι έτσι πρέπει να γίνεται, που στα ρουμπίνια- παλέτες της άγκυρας δεν υπήρχε σελακ αλλά ήταν καρφωμένες και συγκροτούνταν μόνο από το μέταλλο. Για όσους ξέρουν αυτό σημαίνει τέλεια εφαρμογή) και σε κάποιες πολύ μικρές βιοτεχνιουλες που το προσωπικό τους ίσως δεν ξεπερνά τα 2 με 3 άτομα. Εκεί όλα γίνονται με το χέρι. Και τα μοντέλα καλυμπρων τους έχουν είναι λίγα. Και αυτό γιατί όσοι γνωρίζουν ξέρουν ότι για να βγει ένα ρολόι στην αγορά θέλει αρκετά χρόνια.
Αυτά και για ότι χρειαστείς και μπορώ να βοηθήσω ευχαρίστως.
Άβαταρ μέλους
vaggol

Δημοσίευση από vaggol »

Αγαπητέ Άρη ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου.Υπολήπτομαι τη γνώμη σου γιατί είσαι τεχνικός. Μπορείς όμως να μου εξηγήσεις τι έχουν να "ζηλέψουν" εταιρείες όπως η PP, VC, JLC, Lange, Blancpain, AP, GP, Zenith και Breguet, από τη Rolex? Υπάρχει περίπτωση σύγκρισης αυτών των εταιρειών με τη Rolex στο επίπεδο των μηχανισμών (ως δομή του μηχανισμού - κατασκευαστικά μιλώντας πάντα);
aris911
Been thanked: 285 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aris911 »

Οι περισσoτερες απο αυτες τις εταιρειες που ανεφερες δεν εχουν να ζηλεψουν τιποτα απο την rolex.
Ομως ενα Patek η Vacheron φτανει να εχη ακομα και ποιο ακριβα απο ενα rolex.
Άβαταρ μέλους
dimRHO
Has thanked: 129 times
Been thanked: 368 times

Δημοσίευση από dimRHO »

Βαγγέλη τη μηχανή πως τη βλέπεις? σαν πολυπλοκότητα?

Να αναφέρουμε επίσης ότι η ROLEX ανήκει στο μη κερδοσκοπικά ίδρυμα του Μπαμπά Wisldorf και βάσει καταστατικού της, και όχι λόγω σύγχρονου μάρκετινγκ, συγκεκριμένο ποσοστό περνάει σε φιλανθρωπίες, άλλο ποσοστό στη παραγωγή, σε μισθούς και σε εξέλιξη. Περισσότερα κέρδη για την εταιρία δε σημαίνει περισσότερα κέρδη για κάποιους όπως σε όλες τις κλασικές μετοχικές εταιρίες, όχι μόνο της ορολογοποιίας αλλά όλων των χώρων.
Άβαταρ μέλους
vaggol

Δημοσίευση από vaggol »

Τη μηχανή τη βλέπω ως την καρδιά του ρολογιού. Μπορεί ένα ρολόι να έχει πολύ καλή κάσα, μπρασελέ, κρύσταλλο αλλά αν δεν έχει καλό μηχανισμό τι να το κάνεις; Και ναι μου αρέσει η πολυπλοκότητα σε ένα ρολόι αρκεί να συνοδεύεται και από αξιοπιστία!

Αν οι εταιρείες που ανέφερα πριν δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι από τη Rolex τότε γιατί να προτιμήσει κάποιος να αγοράσει Rolex? Πάντα σε επίπεδο μηχανισμών και όχι σε αξία μεταπώλησης, κύρους, prestige κλπ.
Άβαταρ μέλους
dimRHO

Δημοσίευση από dimRHO »

τη πολυπλοκότητα σίγουρα δε θα τη βρεις στη μηχανή ενός ΡΟΛΕΞ, την ίδια αξιοπιστία όμως ίσως να μη τη βρεις πουθενά αλλού...
Άβαταρ μέλους
joman
Has thanked: 57 times
Been thanked: 24 times

Δημοσίευση από joman »

Μα γιατί θα πρέπει να πάρουμε σαν δεδομένο ότι ο μηχανισμός της rolex θα πρέπει να υστερεί σε σχέση με των άλλων εταιριών;
Οπως επίσης δε βλέπω το λόγο στο τι έχει η rolex να ζηλέψει απο τις άλλες εταιρίες...
Προσωπικά θα προτιμήσω το rolex, γιατί σε ίδιο επίπεδο τιμής-κατηγορίας με κάποια απο τις εταιρίες που αναφέρεις, πιστεύω θα μου προσφέρει το καλύτερο, για τα δικά μου κριτήρια και δεδομένα.
Κάποιος άλλος θα έχει απλά διαφορετικά κριτήρια, και θα προτιμήσει κάτι άλλο..
Άβαταρ μέλους
dimRHO

Δημοσίευση από dimRHO »

Το πρώτο που κατάφερε η ROLEX στην ιστορία της ήταν μια απλή, αξιόπιστη και εύκολη στο σέρβις μηχανή με τέτοια ακρίβεια που ήταν το πρώτο ρολόι χειρός με πιστοποιητικό Marine Chronometer, τα άλλα Marine Chronometers ήταν κάτι τεράστια κουτιά 25χ15 εκατοστά.
Από τότε το μεγάλο ατού της ΡΟΛΕΞ είναι η μηχανή, όλα τα άλλα περί κάσας κτλ ήρθαν μετά.
i palios
Has thanked: 1800 times
Been thanked: 1008 times

Δημοσίευση από i palios »

Φιλοι μου
Οταν η seiko εβγαλε το 5αρι εγινε μπαμ στην ωρολ/ποια τοτε οι Ελβετοι αλληθωρισανε
πηραν την μηχανη την αντεγραψαν την μετετρεψαν και πρωτοι απ ολους η Ρολεξ .Xωρις να
ειμαι σιγουρος .. ειναι πχ η βαση της el primero.
Το παραπανω αυτο απλο ρολοι το γνωρισα για τα καλα και σαν κατοχος του την 10ετια του 60 & 70
ηταν το καλο λαικο Ρολεξ και μια αιτια μαζι βεβαια και με αλλες που αφυπνισαν τους ελβετους τοτε.....
φιλικα palios
Απάντηση